Η κλασικότερη περίοδος για το progressive rock.
Οι Pink Floyd βγαίνουν εκτός συναγωνισμού για προφανείς λόγους…
Επειδή έχει πολλές δισκάρες το έκανα με πολλές επιλογές
Η κλασικότερη περίοδος για το progressive rock.
Οι Pink Floyd βγαίνουν εκτός συναγωνισμού για προφανείς λόγους…
Επειδή έχει πολλές δισκάρες το έκανα με πολλές επιλογές
ψηφισα το yes. πολυ καλo ειναι και το genesis. βεβαια στη θεση του mirage των CAMEL θα εβαζα αυτο…
χαλαρα…
[SIZE=“4”]Yes - Close to the Edge[/SIZE]
και γαμώ τα άλμπουμ !! Περίεργοι ρυθμοί,γαμάτη κιθάρα απο τον Howe και απίστευτο μπάσσο από τον Squire!!! 8) :!:
πάνω από όλα οι Hawkwind, γιατί αν μιλάμε για rock (και ας είναι και prog), σίγουρα το ξέρανε καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους του πολλ.
mirage κατά δεύτερον.
van der graaf θα ψήφιζα αν υπήρχε το H to He…
camel…
ΔΑΓΚΩΤΟ!
αλλα σιγουρα το πρωτο…
Ψήφισα Camel και Genesis.Θα ψήφιζα και άλλα(Caravan ας πούμε που δεν πιστεύω να πάρουν ψήφο)αλλά αυτά είναι στα πολύ αγαπημένα μου άλμπουμ.
Εντάξει είναι και πως έχει ο καθένας το ροκ στο μυαλό του. Δηλαδή ένας punk/new waver λογικό είναι να προτιμήσει Hawkwind, ενώ ένας που έχει μεγαλώσει με dream theater λογικό είναι να προτιμήσει Yes.
Πλάκα πλάκα πόσοι από αυτούς που ψηφίζουν στις metal μορφές ξέρουν ότι παίζει στο Hall of the mountain grill η ψήφος τους. (ή το έχουν ακούσει τέλος πάντων)
‘νταξ’…ακομη ΚΙ ΕΓΩ ξερω αυτο το αλμπουμ…χωρις να μου αρεσουν αρκετα για να τους βαλω σε αυτο το πολλ!
Δύσκολο να μην τα ψηφίσεις όλα. Πάντως τα πολυαγαπημένα μου είναι τα 3 τελευταία του poll, με σειρά προτίμησης μάλιστα. Σημειωτέον ότι το Mirage το έχω αρκετά ψηλότερα από τα (επίσης αριστουργήματα βέβαια) άλμπουμ των Tull & Hawkwind.
δεν έχεις άδικο, αλλά ένας που απλώς γουστάρει ροκ ν ρολλ τι λές να επέλεγε;
Και αυτός προς Hawkwind, αλλά ποίος ξέρει; γούστα είναι αυτά…
Ο συσχετισμός πριν ήταν προς παραδείγματος χάριν και λίγο μπακαλίστικος
1oν βγάζουμε το Pawn Heart (φυσικά και είναι τελειότητα) και βάζουμε το H to He, Who Am The Only One
2oν Τους Hawkwind δεν θα τους έβαζα μέσα στα prog rock χωράφια, αν και καταλαβαίνω το συσχετισμό. Αρκετά διαφορετικοί νομίζω και ίσως ο όλος χώρος της ψυχεδέλειας να αξίζει ξεχωριστεί αναφορά
3ον Καμία ψήφος στους Van Der Graaf. Γελάει λίγο ο κόσμος. Μαζί με τους King Crimson είναι εύκολα οι πιο ξεχωριστές progressive rock μπάντες.
4oν Δεν ξέρω αν θα χωρούσαν και οι Gong στο poll, αν και δεν ήταν ούτε αμιγώς αγγλοι, ούτε αμιγώς prog.
Αυτά.
Α και οι Υes είναι από τα πιο απάλευτα πράγματα που έχουν υπάρξει μουσικά, από τη στιγμή που ο Homo Erectus ξεκίνησε να βαράει δυο πέτρες μεταξύ τους.
Καλά τα λες γενικά, αλλά στους Yes μου τα χαλάς.
Τα δικά μου αγαπημένα από το πολλ είναι με την εξής σειρά τα In the Court of the Crimson King, Selling England by the Pound (τα καλύτερα prog albums γενικότερα), Octopus και Pawn Hearts.
Εκτός πολλ νομίζω ότι πρέπει να αναφερθούν οι Procol Harum και οι Renaissance, αν και δέχομαι ενστάσεις για τους δεύτερους (δεν είχαν σχεδόν καθόλου ροκ και γενικά ήταν αρκετά medieval/symphonic φάση). Από Jethro Tull όσο περνάν τα χρόνια τόσο περισσότερο μ’ αρέσουν τα πρώτα τους σε βάρος των μετέπειτα που προγκρεσσιβέψανε.
Τέλος, αν πω ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Ε.Λ.Π. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, θα θεωρηθώ άραγε αντι-προγκ/άμπαλος/καθυστερημένος; :-k
Kαλα,μπορει και οχι…
Κατα τα αλλα,για να ειμαστε εντος επιλογων πολλ,King Crimson πρωτοι,αλλα με μονη διαφορα οτι θεωρω το Larks’ Tongues in Aspic και Red του '74,τους καλυτερους δισκους τους-μακραν-,και στη συνεχεια selling england by the pound…ολοι οι δισκοι βεβαια της λιστας γ@μ@νε…
Καπου μεσα μου ψηνομουνα νε πεταγα και γω τους Hawkwind κορυφη,αλλα κλαιν μαιν,θεοι ολοι…
Βεβαια,το 72-73 νομιζω πως βγηκε και το Tubular Bells του Mike Oldfield νομιζω,που επρεπε να υπαρχει σαν επιλογη νομιζω…
Ναι ρε γμτ του Oldfield μου έμεινε 11ο
Από Crimosn δεν έβαλα το Larks για να μη φάω κράξιμο που δεν έβαλα το πρώτο. Αν και τα θεωρώ iσάξια (μαζί με red και Starless)
Γράκχε σε εκτιμώ αλλά χοντρή κουβέντα ξεστόμισες για ELP. Θα βγουν μαχαίρια.
Χμμμμ…δύσκολο δημοψίφισμα. Οι Hawkwind είναι από τις πολύ αγαπημένες μου μπάντες. Από την άλλη, όταν ακούω τον όρο progressive rock από τα πρώτα που μου ρχονται στο μυαλό είναι οι King Crimson και δευτερευόντως οι Camel. Επίσης, μου ρχεται να ψηφίσω Caravan γιατι είναι δισκάρα και δεν πρόκειται να πάρουν ψήφο…δεν ξέρω…μπλόκαρα…θα αποφασίσω άλλη στιγμή.
Πραγματικά πάντως μου κάνει εντύπωση που όταν αναφέρεστε στους King Crimson, δεν αναφέρεστε σε Wake of Poseidon και Lizard. Για μένα το πρώτο τουλάχιστον είναι άνετα ισάξιο του Court.
Τους E.L.P. ούτε εγώ τους παλεύω ιδιαιτέρως. Ακόμα και το Brain Salad Surgery το βαριέμαι πολύ. Πολύ συμφωνομεγαλοστομίες. Αλλά ειδικά για τους Yes δεν αλλάζω γνώμη με τίποτα. Και μπορώ να πω ότι ήμουν και συγκρατημένος σε σχέση με τις συνηθισμένες αναφορές μου στο όνομά τους.
Κάντε και κάνα Poll για κραουτς όμως τώρα να γίνει μάχη.
ΠιΕς: Και τους Jethro Tull (που τους λατρεύω παθολογικά) δεν θα τους έβαζα στο ίδιο τσουβάλι με τους άλλους πάντως.
Camel+Jethro Tull+Van Der Graaf Generator:):!: