[B]I’ve been listening to Dylan
I’ve been listening to the Dead
I’ve been listening to the music
that plays inside my head
I’ve been listening to the Beatles
I’ve been listening to the Who
And they don’t know it yet,
But they’re gonna listen to me too [/B]
και όσο τα λέγατε discipline και haken, αυτοί άλλαξαν θέσεις στο top του progarchives. Και ναι το haken είναι όντως στην εντέλεια φτιαγμένο, αλλά το discipline έχει αυτό το κάτι, που κάνει έναν δίσκο από πάρα πολύ καλό, πραγματικά σπουδαίο.
Το νεο Arena ειναι εξαιρετικο κι ας το καθυστερησαν λιγο παραπανω απ οτι επρεπε.Ο Paul Manzi στο ντεμπουτο του μπηκε αρκετα δυναμικα κι ορισμενες απ τις ερμηνειες του ειναι σπουδαιες. Βεβαια το στυλ του ειναι διαφορετικο απ αυτο του Rod Showden ισως και λιγο πιο μεταλικο απ οτι θα ταιριαζε στο συγκεκριμενο γκρουπ αλλα τοσο το εναρκτηριο Τhe Great Escape, οσο και τα Rapture,Bed of nails και το κορυφαιο του δισκου Burning Down δειχνουν οτι ταιριαζει στο υφος των Arena.
Clive Nolan για αλλη μια φορα σε μεγαλα κεφια, φοβερες ενορχηστρωσεις και εξυπνες αλλαγες απο τον εγκεφαλο της μπαντας.
Κανενα παραπονο απο τη φετινη χρονια μετα τα νεα Arena,Phideaux, Τhe Tangent,Van Der Graaf Generator,Glass Hammer,Opeth,το προσωπικο του Steven Wilson και Pendragon. Προστιθεται τωρα κι ατουτη εδω η πολη ομορφια.
Προκειται για σουηδικη κυκλοφορια δεν γνωριζω λεπτομεριες για το συγκροτημα αν υπαρχουν αλλα αλμπουμς στο παρελθον,ξερω μοναχα πως προκειται για ενα ιδιαιτερα ταξιδιαρικο δισκο, με πολλες jazzισουσες αναφορες και ουσιαστικοτατες συνθεσεις.
Ονομαζονται Lazarus και το αλμπουμ φερει το ονομα της μπαντας.Μαλλον ειναι ντεμπουτο χωρις ομως να παιρνω κι ορκο αν καποιος ξερει ας πει. Check Παντως !!!
Νομίζω ότι το “All Rights Removed” είναι πολύ καλύτερο του “Identity” και οι Airbag μπαίνουν άνετα στο πάνθεον των Floydιζόντων groups με άποψη (να 'ναι καλά και οι πρώιμοι P. Tree βέβαια).
Oljeselger μυρίστηκες Νορβηγία και μας τίμησες με τη σπάνια παρουσία σου ε; Μα τι κόλλημα είναι αυτό ρε συ; Γαμώ τα ακούσματα έχεις και η Νορβηγία είναι super, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος λόγος. Cheers!
γενικα το Identity ειναι πιο indie, παρα prog, ισχυει. Το νεο δεν το ακουσα ακομα αρκετες φορες για να εχω αποκρυσταλλωμενη(!!) αποψη.
DeKay, το κολλημα ξεκινησε οταν στο στερεοφωνικο πριν καμποσα χρονια επαιξε το Omnio. Ειναι αθωο, σου ορκιζομαι οτι δεν με πληρωνουν τιποτα ξανθομπαμπουρες να προμοταρω την μουσικη τους, αληθεια :D!
Πολύ ωραίο όντως, καλύτερο σαφώς από το πρώτο αλλά εκτός των Marillion (επί hogarth) meets Floyd καταστάσεων, πλησιάζει και λίγο προς Porcupine Tree αισθητική (Δηλαδή και πάλι στους Floyd οδηγούν τα παραπάνω έμμεσα ή άμεσα!).
Έχω λιώσει. Από τον πρώτο δίσκο είχα κολλήσει και οι επόμενοι δύο με δικαίωσαν. Αυτό είναι σίγουρα top-5 project αυτή τη στιγμή. Υποκλίνομαι στις εμπνεύσεις, τη μαγευτική ενορχήστρωση και την απίστευτη ερμηνεία του Mariusz Duda των μοναδικών Riverside. Καταπληκτικός δίσκος παίδες. Τσεκάρετέ τον οπωσδήποτε.
εμένα πάλι μου φάνηκε περιττό και μάλλον αχρείαστο. Όπως σωστά έλεγε κι ο Βαγγέλης στην κριτική, καλύτερα θα δούλευε ως bonus cd κάποιας special edition των προηγούμενων.
αλλά και τα δύο προηγούμενα είναι εξαιρετικά, ε!
γενικά ο duda αθροιστικά έβγαλε 6 δισκάρες σε μια δεκαετία. τρομερός μουσικός.
συμφωνω και επαυξανω(με τον DeKay). Φανταστικο δισκακι, για μενα το καλυτερο απο τις 3 κυκλοφοριες των, ουτως ή αλλως εξαιρετικων, Lunatic Soul. Τελευταιες μερες ειχε, πραγματικα, ριζωσει στο CD player μου. Δεν ξερω με ποση ευκολια μπορεις να το χαρακτηρισεις Prog rock ή γενικα να το βαλεις κατω απο μια ταμπελα. Πολυ soundtrack-ικο και ταξιδιαρικο. Στηριζω(αν και οχι νορβηγικο :D)!!!