Progressive Rock

Glass Kites-Glass Kites [2012]

Πα-νε-μο-ρφο το ντεμπούτο των Καναδών.
Το πόσταρα εδώ, αλλά αρκούδα στο μυαλό ότι έχει πολύ Ρεηντιοχεντζ μέσα.

Το ακούτε ολάκερο εδώ http://glasskites.bandcamp.com/

Toυς πετυχα προσφατα. Προκειται για το νεο γκρουπ του γνωστου σε ολους μας απο την θητεια του στους Opeth Μartin Lopez. Ονομαζονται Soen κι ο δισκος φερει τον πολυ ωραιο τιτλο (κατ εμε) Cognitive. Στο μπασο Steve Digiorgio και στα φωνητικα ο Joel Eklof. O ηχος οπως και το εξωφυλλο toolζουν ιδιαιτερα αν και δεν προκειται για κακεκτυπο. Θα επανελθω οταν θα εχει παιξει αρκετα και θα εχω πιο ολοκληρωμενη γνωμη.

gamei to Soen

tool me miksh panemorfhs souhdikhs prog melagxolias

μόλις άκουσα το fraccions(κομματι) απο τους Soen.
καλά με μια δυο μικροαλλαγές μπαίνει αυτούσιο στον επόμενο δίσκο των tool.
άντε να δούμε ο υπόλοιπος δίσκος

*μικροαλλαγές/αυτούσιο. μόνο εγω μπορούσα να το πω αυτό

παροτι με το progressive δεν το εχω και πολυ, αυτο εδω μου αρεσε αρκετα
ο τυπος εχει φωναρα (δεν τον ηξερα), κυριως το ακουσα για Lopez και DiGiorgio
εχω φαει τρελο σκαλωμα με το Savia παντως…

Πολύ καλό το Soen. Όσο για το ότι μοιάζουν με Tool, ε Bottrill έχουν στην παραγωγή άρα καλώς η κακώς αυτό είχαν στο μυαλό τους. Δικαιολογημένες οι οποίες γκρίνιες περί ομοιότητας αλλά μ’αρέσει το δισκάκι

nai to palikari exei fwnara! (opoios exei kati apo thn mpanta tou willowtree na mou steilei pm parakalw)

to kalo einai oti den exei mono tis tool epirroes
exei kai aftes tis melagxolikes fwnhtikes grammes pou xrhsimopoioun mpantes opws anekdoten kai opeth klp klp

kai fysika digiorgio kai lopez kanoun mikra thavmata

το ακούω απο εχθές.
όντως πολύ καλή η φωνή.

επίσης θελω ενα Live με αυτούς, τους Sinew , τους Caligula’s Horse, και στο τέλος να πεταχτούν απο το πουθενά οι Flying Colors…
δεν ζητάω και πολλά , ετσι? :stuck_out_tongue:

Το νεο Villebrad ειναι μια ομορφια !!!
Αν και πιο ευκολα τους κατατασεις ωρες ωρες στο indie, οι prog αναφορες/επιρροες ειναι κυριαρχες. Δεν θα κανω αναλυση οσοι ενδιαφερονται ας τσεκαρουν.

Στα πλαίσια της επανα-Mariliion-ίτιδας που μ έχει πιάσει τελευταία,χαζεύοντας το site της Kscope έπεσα πάνω στο πολύ ενδιαφέρον project που ετοιμάζουν ο Mr.H aka φωνή με τα 1000 χρώματα και ο Richard Barbieri των P.Tree. Το εγχείρημα βαφτίστηκε “Not the weapon but the Hand” και έχει ημερομηνία κυκλοφορίας 27/2/2012. Δεν το έχω ακούσει ακόμα,αλλά κατεβαίνει ήδη,πριν αγόραστει.

Εδώ μια μίνι-συνέντευξη των 2 σχετικά με το άλμπουμ…

Σε λίγο θα δεις και την κριτική στο site. Δεν είμαι φίλος του Hogarth τολμώ να ομολογήσω αλλά το βρήκα αρκετά ζεστό και καλοδουλεμένο, οπότε υποθέτω ότι όσοι είναι και φίλοι θα έχουν ακόμα θετικότερες εντυπώσεις.

[QUOTE=Inhuman Guitar;1311970]

Ομολογώ πως το συγκεκριμένο εξώφυλλο με γαργάλησε.
Δεν είναι ότι απλώς μου θύμισε lateralus.Σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα από τα εξώφυλλα που έχουν απορίψει οι tool τότες,καγχάζοντας μάλιστα…
Πατάω ν’ακούσω.
Τελικά ναι…είναι για τον πούτσο.
Είναι μια κακή,“προβλεπέ” αντιγραφή tool,με μπόλικη μεταλλοτυρίλα στα ρεφραιν.
Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του μισθοφόρου di gιorgio.Πάνω που αναρωτιόμουνα τι απέγινε αυτή η ψυχή…Ο steve είναι εδώ και κολλάει μερικά ακόμα ένσημα.Διάολε.

Υ.Γ.:Ο τραγουδιστής δε ντρέπεται λίγο;

να δούμε πότε θα αξιωθεί και ο “κανακάρης του site μας” να μας πει τι είπανε όταν συνάντησε τους δύο κύριους στα Λονδίνα…

και σε κάτι σχετικά άσχετο, για όσους δεν είδαν την κεντρική σελίδα μας σήμερα, ο δύο αποπάνω μου μίλησε με τον κύριο Gavin Harrison, που τον λες καλό ντράμερ, ε; :p. κάπου [U]εδώ[/U].

Ο ψηλέας τους συνάντησε??Αν ναι,όπως του χω πει και του ίδιου…έχει καταντήσει προβλέψιμα εκνευριστικός πλέον!:stuck_out_tongue:

Τη συνέντευξη του θεούλη φυσικά και τη διαβάσαμε.Απ τους λίγους ντράμερ που και άσχετος να σαι προσέχεις το ηχόχρωμα και το πόσο “μελωδικά” ακούγονται τα τύμπανα του.

Για τους Soen δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Τσακαλια…Τοοl-ροκφόρ και κρασί Maynard για συνοδευτικό.Κρίμα.

hmm

krima dhladh kai gia tous deadsoul tribe?
krima dhladh kai gia tous fates warning?
krima dhladh kai gia tous dream theater (nai gia to home milaw)?
krima dhladh kai gia toses mpantes apo chevelle mexri hurt?

krima dhladh kai gia tous kathe enforcer pou “kopiaroun” tous kathe maiden?
krima dhladh gia kathe malison rogue pou “kopiaroun” tous kathe queensryche?

ε καλά, δεν είναι και το ίδιο…
αυτοί το ξεφτιλίζουν.
Έχουν τόσα δάνεια από Tool που θα χρειαστούν haircut…
αν και για κάποιο λόγο δεν με ενόχλησε τόσο στο άκουσμα.

εγώ πάλι προσπαθώ να καταλάβω αν μ΄αρέσει το νέο It Bites που στην πραγματικότητα είναι νέα μπάντα με τον John Mitchell (Αrena, Frost*, Kino) σε φωνητικά και κιθάρες.

Αυτό που απάντησε και ο Outshined βασικά.Άλλο παίρνω στοιχεία και άλλο κλέβω μέχρι και το εξώφυλλο.Έχει τεράστια διαφορά.Κάνε μια tribute μπάντα βρε αδερφέ και βγάλε το άχτι σου στην τελική.

Τα κομμάτια,μια χαρά ευχάριστα ακούγονται μωρέ,απλά δεν έχουν καμία προσωπικότητα.Κυρίως ο τραγουδιστής φταίει βασικά,αλλά το overall αποτέλεσμα απέχει πολύ από μπάντες τύπου Chevelle και Hurt κτλ. Ε τώρα για DT και FW δε χρειάζεται να σχολιάσω καν νομίζω. Με το που θα παίξουν μια νότα,καταλαβαίνεις για ποιους πρόκεται,μην τρελαθούμε κιόλας.

γουστα ειναι αυτα

εμενα μαρεσει παρα πολυ ο τραγουδιστης των soen
και γουσταρω που πεταει απο δω και απο κει καμια σουηδικη prog μελωδια

τωρα για ολα τα αλλα τι να πω
δεν νομιζω να ειμαι ο μονος που ειχε ξενερωσει (τοτε) που οι deadsoultribe (ο μεγαλος buddy lackey δηλαδη) κοπιαρε ασυστολα τους tool (ασχετα αν τωρα το θεωρω το καλυτερο αλμπουμ τους)
και επισης για τις μεγαλες μπαντες που λες
το another perfect day των fates δεν σου φερνει στο μυαλο καμια αλλη μπαντα…?
η οι dream theater δεν εχουν εμφανεις επιρροες απο αλλες μπαντες?

anyway
οπως ειπα γουστα ειναι αυτα
και οπως λεν και οι fates

my opinion is just a point of view
and your position is the other side

Μπορείτε να μη μολύνετε το θρεντ του prog rock με συζητήσεις για Dream Theater παρακαλώ; Υπάρχει το αντίστοιχο μέταλ θρεντ για αυτό. :p:D

Όταν φτάσει η συζήτηση στο “γούστα είναι αυτά” προφανώς και πρέπει να κλείσει!:stuck_out_tongue:
Σίγουρα γούστα είναι αυτά λοιπόν,κανείς δεν είπε το αντίθετο προφανώς και επί της ουσίας δε διαφωνούμε σε κάτι.:wink:

Και οι Theater έχουν επιρροές εμφανέστατες και οι Fates και όλοι,μηδενός εξαιρουμένου,όσο πίσω κι αν πάμε χρονικά.Μιλάμε όμως για μπάντες(μέσα σ αυτές και οι Tool προφανώς) που δημιούργησαν οι ίδιοι “σχολές” και μπόλιασαν τις επιρροές τους μέσα στη μουσική τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία της δικής τους ταυτότητας.Όταν λοιπόν μια μπάντα όπως οι Soen κοπιάρουν σε τόσο μεγάλο βαθμό απ το ντεμπούτο τους ακόμα,έχοντας ωστόσο προφανείς μουσικές ικανότητες,ε τότε προσωπικά πάντα,δεν μπορώ να μαι και πολύ αισιόδοξος.

Τελευταία έχω αρχίσει να παρατηρώ το ίδιο και σε-άρτιες τεχνικά- ελληνικές μπάντες και το θεωρώ κρίμα επίσης,γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πραγματικές αξιοποιήσιμες δυνατότες(συνθετικά και παικτικά) και με τα κολλήματα στα “είδωλα” δεν τις αφήνουν να φανούν.[-X

Κοινώς,μακάρι οι Soen να ξεφύγουν απ το υπαλληλίκι σε φωτοτυπάδικο και να αρχίσουν να παίζουν πιο δικά τους πράγματα,γιατί το “έχουν” γενικά.