Ελληνικο punk

punk is dead???δε ξερω αλλα προσωπικα θεωρω οτι το ελληνικο d.i.y punk στεκεται ακομα…εσεις?

Δυστυχώς έχω μείνει στα παλιά κλασσικά συγκροτήματα(Αντίδραση, Γενιά του Χάους, Stress, Άρνηση Ενοχής κ.α.)και δεν ξέρω τίποτα απ’την καινούργια σκηνή(αμφέβαλα αν υπάρχει καν…). Πές μας για τα καινούργια συγροτήματα! Είναι πράγματι d.i.y.;;; Θεϊκό thread!

H ελληνική πανκ είναι η καλύτερη μουσική που ακούστηκε έβεεεερ! Εγώ νομίζω ότι το παλεύει ακόμα, αν και με τίποτα δεν συγκρίνεται με τα 80΄ς και early nineties. Πάντως υπάρχουν αξιόλογα γκρουπς. Θα γράψω κάποια στιγμή περαιτέρω σχόλια, αλλά τα έχω πει και εκτενώς σε αυτό εδώ το thread, όπου είναι για underground σκηνή γενικώς:

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4148

Απολίτιστοι, Ομίχλη κλπ. 'Νταξ΄, δεν είναι και τόσο καινούριοι, αλλά συγκριτικλα με τους παλιούς (Γενιά του Χάους κλπ.) μπορούν να θεωρηθούν ‘‘νέα γενιά’’.

xasma,parkinsons,valpourgia nyxta,ωχρα σπειροχαιτη(αν μπορεις,βεβαια,να τους χαρακτηρισεις punk) einai merika gkroyp poy axizoyn pragmatika…

Bαλπουργια Νυχτα και Χασμα εχω ξεχωρισει απο τις σχετικα καινουριες…

ναι αυτοι ξεχωριζουν…αλλα τσεκαρε και τους ωχρα σπειροχαιτη αν εχεις ορεξη

Εννοειτε πως τους ξερω, αλλα punk??
Eιναι απο τις αγαπημενες μου γενικως, ομως!!!

ναι δεν ειναι σιγουρα punk…αλλα δε μπορω να τους χαρακτηρισω καπως…:frowning: το κακο ειναι οτι δε παιζουν συχνα live

Oι Ωχρά είναι φοβεροί ρε! Αν και δεν τους λέω πανκ με τίποτις.
Από τις νέες μπάντες στη d.i.y. σκηνή της Ελλάδας, ξεχωρίζω Χασμα, Μεθυσμένα Ξωτικά, Βαλπουργία Νύχτα, Μαύρα Πρόβατα. Και οι Επιθανάτιος Ρόγχος είναι πολύ καλοί, παρόλο που δεν είναι ακριβώς “πανκ”.

δεν εχω ψαχτει και πολυ (καποια σιγμη θα το κανω ) αλλα οτι εχω ακουσει απο χασμα τα σπαει !..

kai τα μεθυσμενα χωτικα ειναι πολυ καλοι…προσφατα ακουσα και τουs icnogita speran(καπως ετσι) που δεν εχουν καμια σχεση με πανκ αλλα ειναι παρα πολυ καλοι…παντως αν το ψαξει καποιος πιστευω οτι μπορει να βρει πολλα μικρα και α;ξιολογα συγκροτηματα

Incognita Sperans είδα στο Κερατσίνι στο διήμερο του Ρεσάλτο…
Πολύ καλή post rock μπάντα (καμία σχέση με πανκ σίγουρα). Ψάχνω απεγνωσμένα υλικό τους στο νετ, αλλα @@…

στο θερσιτη που τους ειδα ηταν πολυ καλοι…ειδικα το τρικ με το video wall που χρησιμοποιησαν ηταν και γαμω

Καλά, Μεθυσμένα Ξωτικά respect. ‘‘Τσάο καφάο’’, ρε.

[SIZE=“7”]ΧΑΣΜΑ[/SIZE]

d.i.y σκηνη υπαρχει και ευτυχως θα συνεχισει να υπαρχει
μαλιστα το καλο ειναι οτι τα τελ. χρονια δεν περιοριζεται μονο στο punk αλλα υπαρχει μεγαλο μουσικο ευρος8)

γνωμη μου οτι οι νεοτερες μπαντες δεν φτανουν σε ποοτητα τις παλαιοτερες(υπαρχουν και οι εξαιρεσεις).
απο τα ανοματα που αναφερθηκαν να πω οτι ξεχωριζω βαλπουργια νυχτα κ’ παρκινσονς(το εχουν διαλυσει εδω κ’αρκετο καιρο)

ex humans,αρνητικη σταση(γνωστοι και ως negative stance)απο κει και περα οχι πολλα πραγματα

είχα φτιάξει κάποια βίντεο από κλασσικές μπάντες του χώρου:

κλασσικές μπάντες 1
κλασσικές μπάντες 2

Πρόκειται για κάποια από τα πιο γνωστά συγκροτήματα του χώρου και κυρίως αποτελείται από τις μπάντες του 80 και λίγες του 90 (καλυπτει γενικά τον ελληνοφωνο ανεξάρτηο χώρο, και όχι μόνο την πανκ σκηνή, αλλά η βαρύτητα έχει δοθεί εκεί, αλλά και στο ποστ πανκ, new wave και minimal electro πανκ). Βέβαια υπάρχουν πολλές ελλείψεις και ίσως το συνεχίσω κάποια άλλη στιγμή.

Ειδικά, για την καλύτερη ελληνική μπάντα που πέρασε από το σύμπαν, είχα φτιάξει και το παρακάτω βίιντεο:
Γενιά Του Χάους
(όσοι έχουν μπει στο site των Γενιά θα το έχουν δει μάλλον)

Πολύ κατατοπιστικά βιντεάκια Παναγιώτη.

Ανάμεσα στα οποία ήταν φυσικά και οι Panx Romana, απο τα κλασικότερα και αγαπημένα μου ελληνικά γκρουπ των '80ς…