Pygmy Lush - Old Friends

Ξαναλέω για χιλιοστή φορά οτι πρέπει να δείτε αυτό το live, ειδικά το its a good day to hide είναι καταπληκτικό.

H αληθεια ειναι πως δν τα παω καλα με groups που εχουν πολλα folk στοιχεια στη μουσικη τους.Τα περισσοτερα που εχω ακουσει φετος ας πουμε (π.χ. fleet foxes),τα βαριομουνα απο την πρωτη κιολας ακροαση.

Αυτοι εδω ομως ειναι περιπτωση, εχουν κατι διαφορετικο.Ευκολα καταλαβαινεις πως σε αυτο ευθυνεται ο διαφορετικος μουσικος προσανατολισμος που ειχαν στο παρελθον (βλεπε εισαγωγικο ποστ) .Ετσι λοιπον τα τραγουδια βγαζουν εναν πολυ εντονο-μυστηριο [B]ηλεκτρισμο[/B],αλλοτε αμεσα - ενιοτε εμμεσα και αυτο διαχεεται στην ατμοσφαιρα που δημιουργουν.

Δευτερο στοιχειο ειναι το ποσο εντονα συναισθηματικο ειναι ολο αυτο που ακους.Ταξιδι στη μελαγχολια θα το χαρακτηριζα.Ειδικα αν “σε βρει” σε ευαισθητη ψυχολογικη κατασταση,τραγουδια οπως τα “[B]Penny on my deathbed[/B]” και το “[B]old friends[/B]” σε “βυθιζουν” κανονικα.

Παντως ειναι δισκος που τον ανακαλυπτεις και τον εκτιμας με τον καιρο.Γι αυτο μαλλον θα εξακολουθησει να ειναι δισκος για λιγους ,εννοωντας πως λιγοι θα τον ακουσουν και ισως να μην τους κερδισει ολους.Αδικα βεβαια γιατι ειναι ΔΙΣΚΑΡΑ.

πι.ες. Δν υπαρχει μερα εδω και ενα μηνα που να μην εχω ακουσει το [B]January song[/B].Μπορει να μην σου γεμιζει το ματι αρχικα,αλλα τελικα ειναι μικρο και θαυματουργο.

Μια από τα ίδια, το ακούω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ μαζί με το all the pretty little horses των coil.

Οι Thou έβγαλαν ένα καινούριο ep (The Archer & The Owle) στο οποίο μεταξύ άλλων έχουν κάνει cover σε 2 τραγούδια των pygmy lush. Συγκεκριμένα στα cold world και there there. Βέβαια οι thou παίζουν τα τραγούδια με το δικό τους στυλ :stuck_out_tongue:

Το πρώτο (cold world) βρίσκεται στο 7" που κυκλοφόρησαν φέτος οι pygmy lush (cold wolrd/guilt) και αξίζει να ακούσετε και αυτά τα 2 τραγούδια αν σας άρεσε το old friends. Το there there απ’όσο έψαξα δεν υπάρχει σε κάποια κυκλοφορία, με μια αναζήτηση στο google βρήκα αυτό το βίντεο και πρόκειται για demo/alternative έκδοση του in a well.

Edit: η ηχογράφηση του album όπως και των προηγούμενων έγινε από τον Kurt Ballou των Converge.