Queen

JAZZ!!!ΘΕΙΚΗ ΔΙΣΚΑΡΑ!!!

ποιο κομματι να πρωτοπεις!το επος more of that jazz??με την τρομερη κιθαρα του may που την εχει κατακλεψει κοσμος και κοσμακης???mustapha,fat bottomed girls,bicycle race,dead on time??
ολος ο δισκος ειναι αριστουργημα!!

are you gonna take me home tonight?
ah down beside that red fire light
are you gonna let it all hang out?
fat bottomed girls you make the rocking world go round

Σαν σήμερα έφυγε ο Freddie Mercury

ΤΟ δημιούργημα

το αντίο

τι έμεινε πίσω…?

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :papas:

Κλασσικά, σήμερα ήμουν μέσ στην κατάθλιψη (τόσο που ούτε συναυλία δεν πήγα :stuck_out_tongue: ).
Πάνε 16 χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου μου τραγουδιστή, του αγαπημένου μου συγκροτήματος …

A ρε Freddie, Lover of Life, Singer of Songs… R.i.p.

Καταπληκτικοί, δεν έχει νόημα να πω τα γνωστά για την ποιότητα της μουσικής τους (ουτε για τη φωνή αλλά θα το κάνω :roll: ), κορυφαία συν την καλύτερη ίσως φωνή (να το). 2 πράγματα ακόμα: 1) Και μόνο το Bohemian Rhapsody αποτελεί έργο αρκετό για ένα συγκρότημα. 2) Αν κάτι δεν μπορώ να χωνέψω σ’ αυτους είναι το ότι μας άφησε ο Mercury… Ποιός ξέρει τι θα μπορούσε να δώσει ακόμα… Ή μήπως κάνω λάθος; :-s Δεν έχει σημασία βασικά, απλώς το σκεφτόμουν.

Είδα πριν λίγες μέρες το “We Will Rock You” στο Λονδίνο και έπαθα μεγάλη πλάκα.
Νομίζω είναι το συγκρότημα με τα περισσότερα επιτυχημένα singles. ΚΑΘΕ δίσκος τους είχε και από ένα κομμάτι που έμεινε ιστορικό. Το αστείο είναι ότι όλοι τους είχαν γράψει και από τουλάχιστον ένα hit-single (ενδεικτικά: Mercury-“Bohemian…”, May-“We Will Rock You”, Taylor-“Radio Ga Ga”, Deacon-“Another One…”)
Μία ένδειξη του πόσο μπροστά είναι φαίνεται από το πόσα club remixes έχουν γίνει σε κομμάτια τους: Η μουσική τους έχει γίνει βάση για άλλες τόσες επιτυχίες 20κάτι χρόνια μετά την αρχική της κυκλοφορία!(βλ. μπασογραμμή “Under Pressure”)

Όντως…

Για να συνεχίσω το σκεπτικό της Λένας,φανταστείτε την ώριμη πλέον φωνή του Freddie…και πλέον ώριμες συνθέσεις…Νταξ,θα πείτε,ότι έφυγε όσο ακόμα μπορούσε να κάνει στη σκηνή τα δικά του…Απλά,μπορεί να μας είχαν δώσει,χαλαρά,μπόλικα αριστουργήματα ακόμα…

Φαντάζομαι αν συνέχιζαν θα έβγαζαν δίσκους όπως το “Made In Heaven” (που αν και είναι πιο πολύ συλλογή, είναι απίστευτος δίσκος)
Αλλά δεν πειράζει, θα βγάλουν με τον Paulάρα και θα προσκυνήσει όλη η υφήλιος! 8)

μλκ,αυτό το album δεν μπορώ να φανταστώ πως θα’ναι8O

το κόβω χαλαρά στις κυκλοφορίες της 5ετίας

Το περιμένω περισσότερο από κάθε άλλο δίσκο που περίμενα ποτέ…

Εγω θα προτιμούσα κανα live στα δικά μας τα μέρη και μαζί με τον Deaky ! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

ps. Radio Ga Ga από Φιλιππινέζους κρατούμενους φυλακών !

Φιλική συμβουλή για όσους “μπαινουν” τωρα στη μουσική των Queen…ακούστε με προσοχή τα δύο πρώτα άλμπουμ και το Sheer heart attack, εκεί βρίσκεται όλος ο πυρήνας της μουσικής ιδιοφιείας της μπάντας. όλη η προεργασία ώστε να ανθίσουν μουσικά στο A night at the opera. Φοβερά υποτιμημένη μπάντα στην Ελλάδα αν και τελικα είναι πολύ περισσοτεροι αυτοί που ακούν Queen…

p.s. Dead on time, rocks!!!

Αν τούτη εδώ την ώρα προσπαθούσα να συνθέσω το soundtrack της ζωής μου, πολλά από τα κομμάτια θα ανήκαν στο υπερσυγκρότημα που ακούει στο όνομα Queen… Και όποτε νομίζω ότι έχω τραγουδήσει κάτι καλά, βάζω να ακούσω τη θεϊκή φωνή του Freddie στο Somebody to Love ή το Save Me ή τα τόσα άλλα τραγούδια που έχει απογειώσει και προσγειώνομαι… Ελπίζω ο Paul Rodgers να φανεί αντάξιος του κληροδοτήματος του Mercury και να τον φτάσει έστω στο ελάχιστο…

Αλλά Freddie Mercury δεν θα ξαναυπάρξει δυστυχώς…R.I.P., we will keep your show going on…

Δυστυχώς η ευτυχώς δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Το ότι δεν θα υπάρξει άλλος Freddie είναι βέβαιο, αλλά είναι και αυτό που τον κάνει μοναδικό…

Και αυτή είναι η μαγκιά με τον Rodgers. Paul είναι επίσης ένας και για αυτό το λόγο τα κομμάτια τα λέει μεν αρκετά διαφορετικά, αλλά τα λέει με το δικό του τρόπου, που τα κάνει εξίσου τρομερά!

Και εγώ περιμένω με αγωνία το νέο δίσκο τους. Έτσι κι αλλιώς May και Rodgers έχουν ήδη συνεργαστεί με επιτυχία κατά το παρελθόν

OΚ, λοιπόν! Θα περιμένω να ακούσω κι εγώ το καινούριο δίσκο για να αποφανθώ…Ξέρει κανείς πότε κυκλοφορεί; :-k

Τεράστιο συγκρότημα πραγματικά. Από τις σπάνιες περιπτώσεις μουσικών φαινομένων, που παραδέχονται μαζικά οι περισσότεροι μουσικόφιλοι. Ό,τι δημιούργησαν μέχρι και το “Jazz” είναι από αριστουργηματικό μέχρι επικά τέλειο, ενώ με εξαίρεση το “Innuendo” και διάσπαρτα κομμάτια, στα 80’s ναι μεν επήλθε εμπορική καταξίωση δίχως προηγούμενο, αλλά καλλιτεχνικά βρέθηκαν τουλάχιστον 1 επίπεδο κάτω από τα μνημειώδη άλμπουμ τους (1973-1978 ).

Όσον αφορά το περιβόητο reunion, τις συναυλίες και τον επερχόμενο δίσκο, οκ. Όσο γαμάτος τραγουδιστής και να είναι ο Rodgers (και στους free και στους bad company), το επιχείρημα να περιοδεύσουν ως QUEEN και αν είναι δυνατόν, να βγάλουν και άλμπουμ, δεν είναι πρέπον. Ας έκαναν ένα project ρε παιδί μου. Ντάξει, ο May ξέρει καλύτερα κτλ κτλ, αλλά το όνομα queen είναι συνυφασμένο με τον μέρκιουρι. Τέρμα.

Καλύτερο άλμπουμ: Sheer Heart Attack (και A Day At The Races / Jazz )

Εχω καιρο να διαφωνησω με τον dying freedom και δεν θα το κανω ουτε τωρα.

δεν είναι Queen.
είναι Queen+Paul Rodgers.
και ο May με τον Taylor είναι Queen.ποτέ δεν ήταν μοναδικός τραγουδιστής ο Freddie στο group.
Άφησε το τεράστιο στίγμα του,τους οδήγησε εκεί που τους οδήγησε,αλλά είναι από τα λίγα group που έχουν το δικαίωμα και τα 2/4 να χρησιμοποιούν το όνομα

:-k :-k :-k

? I thought up the name Queen. It’s just a name, but it’s very regal obviously, and it sounds splendid. It’s a strong name, very universal and immediate. It had a lot of visual potential and was open to all sorts of interpretations. ?
?Freddie Mercury