Ειναι κατι ωρες σαν κι αυτες που καθομαι και κοιταζω το απεραντο κενο, σκεπτομενη διαφορα ακυρα. Κατεληξα λοιπον να αναζητω την εννοια της αγαπης στη ζωη ενος ανθρωπου, ψαχνω να βρω εναν ορισμο, μια περιγραφη…
Ειναι μια λεξη που εχει εφευρει ο ανθρωπος για να εκφρασει καποια συναισθηματα. Οχι συναισθηματα ο,τι κι ο,τι ομως. Αγαπη υπαρχει μεταξυ γονεα και παιδιου, μεταξυ αδελφης και αδελφου, αγοριου και κοριτσιου οπου θελω να καταληξω…
Αγαπη μεταξυ των 2 φυλων(αν και ερωτικη αγαπη μπορει να συνατηθει και μεταξυ ανθρωπων του ιδου φυλου nowadays). Τι ειναι? Σιγουρα θα υπαρχουν ποικιλλες αποψεις. Θελω να εκφρασω τη δικη μου, μιας και το εχω βιωσει για τα καλα τους τελευταιους μηνες. Θα σας πω πως βλεπω τα πραγματα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και περιμενω προσωπικες αποψεις του καθενα βεβαιως βεβαιως.
Λοιπον…
Τον αγαπαω σημαινει νοιαζομαι για εκεινον. Τον αγαπαω, επιδιωκω την ευτυχια του, θελω να ειναι καλα και χαρουμενος. Τον αγαπαω, θελω να ειμαι κοντα του. Τον αγαπαω, μου λειπει σε συντομο χρονικο διαστημα. Τον αγαπαω, τον σκεφτομαι και μονο η σκεψη αυτη με ωθει στην ευτυχια. Τον αγαπαω, χτυπαει το κινητο και τρωω σαβουρα για να το σηκωσω. Τον αγαπαω, ειναι ο λογος που ξυπναω και κοιμαμαι με ενα χαμογελο. Τον αγαπαω, τον εμπιστευομαι, ειναι ο πρωτος ανθρωπος που θα ακουσει τους προβληματισμους μου. Τον αγαπαω, η εγωιστικα εκπαιδευμενη προσωπικοτητα μου εχει κανει μεταστροφη και εχει πλεον εκλειψει.
αβολο να πεις ακριβως τι ειναι η αγαπη σε κανει και ντρεπεσαι
επισης αυτο το τοπικ μαλλον θα κλειδωθει μιασς και υπαρχουν τουλαχιστον αλλα δυο παρομοιου υφου
σιγουρα σε κανει, αλλα μεχρι να φτασεις στο σταδιο του πονου περνας καποιες απο τις πιο ομορφες καταστασεις της ζωης σου
Τωρα, κατα τη διαρκεια προκυπτουν αρκετα, εξαρταται απο την ‘‘κοινη συνεργασια’’ η αντιμετωπιση των προβληματων αυτων:P
Σοβαρο ποστ επι του θεματος. Οσο πιο περιεκτικα μπορω:
Ο ερωτας περιεχει στοιχειο ενθουσιασμου, κτλ κτλ, ενω η αγαπη ειναι κατι βαθυτερο και πιο διαχρονικο. Θαρρω πως και τα δυο υπαρχουν, απλα σπανια φτανουμε στο δευτερο σταδιο. Το σταδιο της φασης ‘‘ερωτας’’ βεβαια μπορει να μετατραπει σε ‘‘συνηθεια’’ κατι που αργα ή γρηγορα μυριζει κι εκει ειναι που σπαει το πραμα.
Εν ολιγοις, ειναι μια λεξη -για μενα- καπως βαρια που σπανια χρησιμοποιω.
Edit: Μιας και ειδα το ποστ του Thatswhy, με τον ορο ‘‘ερωτα’’ εννοειται πως δεν αναφερομαι στην ερωτικη πραξη ακα σεκς.
χμ. Βασικα αυτο θα ηθελα να θιξω σε αυτο το τοπικ περισσοτερο. Τη διαφορα και τη διακριση μεταξυ αυτων των 2. Εγω πχ παντα εβλεπα τον ερωτα ως ενα σταδιο ΠΡΙΝ την αγαπη :?
μπορει καποιος να μου εξηγησει διαφορα ερωτα και σεκς
επειδη ολα αυτα τα ανωτερασυναισθηματα που περιγραφουν οι φορουμιτες μαλλον υπαρχουν οταν αγαπας καποια ενω το να σαι ερωτευμενος με καποια τι σημαινει???
Serieusement, comme mon ami angmar a dit, c’est un sujet tres difficile. Premierement, je pense que nous ne sommes pas assez vieux pour savoir si il y a quelque chose comme l’amour ou non.
Moi je prefere l’amour d’ humanism ou de christianisme. Dans l’amour erotique, il existe une autre racordement qui est accompli par le sex, et c’est la raison pour laquelle nous la sentons plus profonde.
Finalement, je crois que l’amour est plus commun que nous pensons, et nous ne devrions pas croire au non-sens par exemple que nous devons attendre pendant longtemps avant que nous disions à quelqu’un que nous l’aimons…
απο ανθρωπους παντου ακουω οτι δεν υπαρχει αγαπη, δεν υπαρχει φιλια, συναισθηματα… η αγαπη αποτελει πληρωση της υπαρξης, αλλα μονο οταν προκειται για αγαπη που δινεις, αν δεν αγαπιεσαι θα μενει μια ανικανοποιηση μεσα σου:wink:
@ Μανος
-.- δεν τρωγεσαι Επιασα κατι σκορπια οφειλω να πω, αλλα εκει που λες για χριστιανους κλπ το χασα -.-
Ακούω τις θάλασσες
και τα ποτάμια σου
Ακούω το γέλιο
ακούω το κλάμα σου
Τις μελωδίες που γεννιούνται στα σπλάχνα σου
Τις πολιτείες και τους ανθρώπους
που ταξιδεύουν κάτω απ’ το δέρμα σου
Ακούω την αλήθεια σου κι’ ακούω το ψέμα
Και μια μικρή ζεστή αγωνία μου γλυκαίνει το αίμα
Ακούω την Αγάπη
Ακούω την Αγάπη
Ακούω την Αγάπη