Ε, απλό είναι βασικά. Τη μαμά σου πχ., αλλά και τον σύζυγό σου στο μέλλον θα τους αγαπάς both. Αλλά με τη μαμά σου δε θα είσαι (επιπλέον) ερωτευμένη, σε αντίθεση με το σύζυγο. :-s
Έντιτ: Μάνο παιδί μου σχεδόν 10 με τόνο!! 8O 8O
Ε, απλό είναι βασικά. Τη μαμά σου πχ., αλλά και τον σύζυγό σου στο μέλλον θα τους αγαπάς both. Αλλά με τη μαμά σου δε θα είσαι (επιπλέον) ερωτευμένη, σε αντίθεση με το σύζυγο. :-s
Έντιτ: Μάνο παιδί μου σχεδόν 10 με τόνο!! 8O 8O
Μανο, στα Γαλλικα το erotique υπαρχει μονο με τον σεξουαλικο / αισθησιακο ορισμο. Παρεκτρεπεσαι.
@Ρανια: Το ‘‘με καθε εννοια της λεξης’’ ηταν πολυ γενικο, και αναφερομουν 100% στο τι δινουμε στον συνανθρωπο, στο ‘‘ετερον ημισι’’, στο περιβαλλον, αλλα και πως βλεπουμε τον εαυτο μας.
Τα περισσοτερα προβληματα στη ζωη ξεκινουν απ το τελευταιο. Οταν δεν εισαι ευχαριστημενος με τον εαυτο σου αλλα και τη ζωη σου, προσπαθεις να γινεις κατι το οποιο δεν εισαι, κατι που μπορει να αντικατοπτριζει αυτη τη μιζερια, αλλα σε χειροτερη φαση να σε διαβρωνει ως ανθρωπο. Κοινως, δε μπορεις να δωσεις κατι, το οποιο ο ιδιος δεν εχεις.
Ξερω πως τωρα εγω παρεκτρεπομαι σε θεωρητικο-φιλοσοφικες βασεις αρα σταματω. Απλα παρεθεσα στην αντιξοη πλευρα & μερικους λογους. Κατι που πολλες φορες χτυπα και στον τομεα σχεσεις.
Edit: Η aloe πιανει τη γενικοτερη εννοια που ανεφερα. Η ρανια μαλλον αναφερεται αποκλειστικα στο θεμα ‘‘σχεσεις’’.
Φυσικά και υπάρχει αντίξοη πλευρά.
Το κακό με τον έρωτα, όπως επίσης και με οτιδήποτε άλλο σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι ότι έχει νόημα μόνο αν ικανοποιείσαι όταν δίνεις και όχι όταν πέρνεις. Αλλά ακόμα κι έτσι, when the circle brakes τα πράγματα δυσκολεύουν…
C’est le meilleur sentiment. Mais c’est aussi une raison pou ne pas se sentir bien…
Ελένη
edit: Βασικά ό,τι είπε ο Μάνος γιατί τώρα διάβασα το εξαίσιο post του στην αρχή της σελίδας.
edit2: Το ν’αγαπάς πολλές φορές για μένα ταυτίζεται με το να’σαι ερωτευμένος και το λέω και από προσωπική εμπειρία παρά το (πολύ) νεαρό της ηλικίας μου. Παρά τα διάφορα που λένε περί διαχωρισμού αγάπης και έρωτα. Απλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι ν’αγαπάς, that’s all.
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι είπατε γιατί τα γαλλικά μου περιορίζονται στο κλασσικό ζα μαν φου (πως λέμε κουνγκ φου). Μην αρχίσω κι εγώ τώρα να χώνω ισπανικά και χάσουμε τον μπούσουλα…
Επι του θέματος:
Επειδή πάντα για κάθε δράση υπάρχει και μια αντίδραση, έτσι και όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει και πόνος. Γι’ αυτό πιστεύω ότι από τη μία όποιος αγαπάει στην ουσία είναι μαζόχας αφού ξέρει ότι θα πονέσει κιόλας, από την άλλη λίγο πολύ όλος ο κόσμος είναι μαζόχας.
Έχω αγαπήσει πολύ και έχω πονέσει πολύ. Αυτό που κατάλαβα είναι το εξής: Στην ηλικία που είμαι (24) μπορεί να μείνει η αγάπη σε δεύτερη μοίρα και απλά να χαίρομαι τον έρωτα. Και δεν μιλάω φυσικά για ακατάπαυστο σεξ με διαφορετικές γυναίκες. Μιλάω για σχέσεις που απλά δεν θα δίνομαι ολοκληρωτικά.
Φυσικά, οταν ξαναγαπήσω δεν θα κάνω πίσω. Ίσα ίσα, που με τόσα εμπόδια που έχω βάλει στον εαυτό μου, για να ξαναγαπήσω σημαίνει ότι πραγματικά θα αξίζει.
Τέλος, το καλύτερο πράγμα για μένα σε μια σχέση δεν είναι το σεξ. Είναι να κοιμάμαι και να ξυπνάω με μια κοπέλα που πραγματικά μου αρέσει και χαίρομαι να είναι το τελευταίο που βλέπω πριν κλείσω τα μάτια μου και το πρώτο όταν τα ανοίξω.
ΦΛΩΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!
Οχι τη μανα του?
Δε μπορω να προσδιορισω ακριβως τι ειναι αγαπη,αλλα θα σας θεσω ενα περιορισμο
αγαπη μεταξυ ενος αντρα και μιας γυναικας δεν υφισταται.Καπως αλλιως ονομαζετε!
Η αγάπη είναι ένα κομμάτι κιμωλίας που χαράζει την πορεία της επάνω σε αλλότρια σώματα…
ο,τι πιο ομορφο εχω ακουσει ποτε να διατυπωνεται απο αντρα
Zηλεψα με τα γαλλικα…
Cruasan asanser de doulape trakter ce pa karbyrater zaman fu.
Ε σιγα.Πολλοι το θελουμε αυτο.
Σωστο σε βρισκω.
1)δεν το ειπες ομως[-X
2)και να το λεγες, δεν θα το διατυπωνες με τετοιο τροπο[-X
@χοκαμ
:lol: :lol: :lol:
I awoke on impact
Under surveillance from the camera eye
Searching high and low
The criminal mind found at the scene of the crime
Handcuffed and blind, I didn’t do it
She said she loved me
I guess I never knew
But do we ever, ever really know?
She said she’d meet me on the other side
But I knew right then, I’d never find herI don’t believe in love
I never have, I never will
I don’t believe in love
It’s never worth the pain that you feelNo more nightmares, I’ve seen them all
From the day I was born, they’ve haunted my every move
Every open hand’s there to push and shove
No time for love it doesn’t matter
She made a difference
I guess she had a way
Of making every night seem bright as day
Now I walk in shadows, never see the light
She must have lied 'cause she never said goodbyeI don’t believe in love
I don’t believe in love
I’ll just pretend she never was real
I don’t believe in lovev I need to forget her face, I see
it still
I don’t believe in love
It’s never worth the pain that you feelNo chance for contact
There’s no raison d’etre
My only hope is one day I’ll forget
The pain of knowing what can never be
With or without love it’s all the same to meI don’t believe in love
I don’t believe in love
I’ll just pretend she never was real
I don’t believe in love
I need to forget her face, I see it still
I don’t believe in love
It’s never worth the pain that you feel
Way better:p
Ισως.Φυσικο ειμαι οχι φιλολογια.
Πυραμίδα σε λατρεύω ρε!!!
It’s NEVER worth the pain that you feel λέμε!
Οχι αλλα τοπικς για αγαπες και καρδουλες και συννεφακια ρε γκεηδες.
Συνεχιζω στο ιδιο κλιμα
/δυνατο ρεψιμο,σαμποταζ στο τοπικ.
:lol: :lol:
ναι αλλα
Υπάρχει η αγάπη
Υπήρχε από πάντα
Σκάβει από μέσα τον πλανήτη
Σιγά σιγά ρουφάει τα σωθικά του
Κι όλο μας ονειρεύεται
Την ώρα που βουλιάζουμε στο τίποτα
Μια για πάντα
Κι ύστερα η σιωπή
Ως που να ξεπεταχτούν
Καινούργιες ράτσες
Για να μιλούν
Πως κάποια πλάσματα
Προϊστορικά ζήσαν και βασίλεψαν
Στην πλάτη του θάνατου
Γεμάτη σπυριά
Γεμάτη αγάπη
Κι ούτε οι θεοί τους ξέραν
Τι εννοούσαν
Μ’ αυτή τη λέξη
Aγαπη ειναι οταν λεει κατα λαθος το ονομα σου την ωρα που σε κερατωνει.
αντε
:please:
:anyone: