Ναι… με τη μόνη διαφορά ότι δε σε χαρακτήρισα οπαδό της Amy, γενικά μιλούσα… γιατί είπες ότι μερικά ‘‘αριστουργήματα’’ για τα οποία γίνεται λόγος εδώ μέσα είναι πολύ ‘‘λίγα’’ μπροστά στα τραγούδια της και δε σε αδικώ σε αυτό -αν και πιστεύω ότι είναι λίγο υποκειμενικό.
Η αλήθεια είναι αυτή που έγραψες παραπάνω…
Τα τραγούδια της είχαν προσωπικότητα και αυτό σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της την έκανα να ξεχωρίσει στον χώρο αυτό. Τέλος πάντων, τα αποπάνω με κάλυψαν 100% …τα λόγια από κει και έπειτα είναι περιττά!
Μπήκα πριν λίγο και διάβασα τα ποστ.Τι είναι αυτά ρε;Σκύλεμα κανονικό ,χωρις να υπολογίζουμε τον πόνο που νοιώθουν αυτή τη στιγμή οι δικοί της άνθρωποι.Είναι τραγικό να κάνεις πνεύμα με αφορμή την απώλεια ενός νέου ανθρώπου.Γιατί όπως και να το κάνουμε η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίδια έιτε αυτοί που φεύγουν είναι ταλαντούχοι ή αποτυχημένοι, καπνιστές και αλκοολικοί ή vegeterians,Πασόκοι ή Νεοδημοκράτες(και όμως το διαβάσαμε και αυτό),Αριστεροί ή ακροδεξιοί,νέοι ή γέροι.
δεδομένης της αθλιότητας κάποιων ποστ στο παρόν θρεντ, στο εξής θα έχουμε το νου μας
κατά τα άλλα RIP σε μια φοβερή φωνάρα, εξαιρετική συνθέτη και ένα νέο παιδί, που ζορίστηκε όπως φαίνεται πολύ. κρίμα που δεν καταφέραμε να την δούμε, κρίμα που την έχασε η μουσική τόσο νωρίς. όσοι έχουν αυτιά για να ακούνε, ξέρουν ότι ΚΑΙ αυτή η απώλεια, ε είναι μεγάλη.
Η μάνα μου, φκιάνει τυροπιτάκια στην κουζίνα. ‘‘Πέθανε η Winehouse’’. ‘‘Ναι μωρέ, κρίμα, τέτοιο κορίτσι, τέτοιο ταλέντο. Είχε πολλά να προσφέρει. Αλλά ήταν αυτοκαταστροφική, ήταν μπλεγμένη με ουσίες, κακό στον εαυτό της έκανε <φάτσα τα-λεγα-εγώ>. Η καημένη. Κρίμα’’.
Δεν είμαι σίγουρη για το κρίμα. Σίγουρα είναι άσχημο να πεθαίνει κάποιος, αλλά οκ, όλοι κάποια μέρα θα πεθάνουμε. Και δεν είναι και τόσο άσχημο να πεθαίνεις έχοντας ζήσει κι έχοντας αφήσει ό,τι κι αυτή.
Κι έπειτα για όσους λένε ‘‘κρίμα’’ για τον αλκοολισμό, το drug addiction, την abnormal συμπεριφορά…τις ‘‘ψυχώσεις’’ και ‘‘αυτοκαταστροφικές τάσεις’’…αν δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος, δε θα είχε κάνει και τέτοια μουσική. Δεν είναι μόνο οι φωνητικές χορδές, είναι κυρίως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ πίσω τους που τις κάνει να δονούνται. Προσωπικά λοιπόν δε λυπάμαι καθόλου that she didn’t go to rehab and said no no no…μάλλον τη θαυμάζω γι αυτό. Επιλογή ή ασδυναμία, ήταν αυτή που ήταν, and she did it in a fuckin charming way.
Όπως και να χει, νιώθω ικανοποιημένη που την ηχογράφησαν πριν τα τινάξει.
Ας μην τα σβήσουν οι μοντς. Κανένα ποστ. Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Ούτως ή άλλως ο καθένας που έγραψε ένα ποστ θα υποστηρίξει μέχρι αηδίας την άποψή του (ως γνήσιος Έλληνας). Κ οι απόψεις μας προφανώς μας χαρακτηρίζουν κιόλας.
Αυτό το τελευταίο ακούστηκε ‘‘κάπως’’ παιδιά… :? (πάει στην τελευταία φράση της Nut)
Και τί είναι ο άνθρωπος για να τα ‘‘τινάξει’’;
Τέλος πάντων…
Το σχόλιο δεν γράφτηκε με σκοπό να προκαλέσει… άσχετα με το τί βγήκε προς τα έξω…
Μάλλον ήθελε να πει ότι άμα δεν είχε αυτόν τον χαρακτήρα, συνήθειες, προσωπικότητα, εμπειρίες, ‘‘πείτε-το-όπως-θέλετε’’ πιθανόν να μην έγραφε αυτή τη μουσική και ακόμη πιο πιθανό να μην ήταν η καλλιτέχνις που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε για αυτό που ήταν. Μα ναι… οκ, θα πεθάνουμε (ωραίο θέμα πιάσαμε νυχτιάτικα χμ;) αλλά είναι αυτός λόγος να ‘‘καταστρέφουμε’’ τη ζωή μας; Οκ, άφησε έργο πίσω της τραγούδια στίχους μουσική… αλλά αυτή ‘‘έφυγε’’ και ‘‘έφυγε’’ λόγω των καταχρήσεων και της ζωής που έκανε -πού ποιός ξέρει τί κουβαλούσε μέσα της και ξέσπασε εκεί ή δε μπόρεσε να διαχειριστεί το μέγεθος της επιτυχίας της, τα’χε όλα (και τίποτα…) και μπλα μπλα μπλα. Στις υποθέσεις και στα λόγια όλοι καλοί είμαστε… δε μπορούμε όμως να γνωρίζουμε και αυτοί που με αφορμή την αιτία του θανάτου της προσπάθησαν να την χλευάσουν-ειρωνευτούν-να βγάλουν τα απωθημένα τους-ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, είναι τελείως ‘‘μικροί’’ και γελοιοποιούνται… Συγγνώμη μπορεί να ακούστηκε κάπως, αλλά ό,τι και να γινε η ουσία παραμένει ίδια και το γεγονός είναι θλιβερό, διότι δεν παύει να αφορά έναν άνθρωπο (θα μπορούσε να’ταν και δικός μας άνθρωπος, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος.)
Α, και κάτι τελευταίο προς την Nut: Δε νομίζω ότι κάποιος θα ζήλευε έναν άνθρωπο, που-ασχέτως-τί-άφησε-πίσω-του είχε μία τέτοια κατάληξη, δεν είχε μία ‘‘φυσιολογική’’ ζωή, δεν ήταν ευτυχισμένος. Χίλιες φορές άσημος, φτωχός, αλλά ευτυχισμένος και πλήρης παρά διάσημος, πλούσιος, επιτυχημένος, αλλά ‘‘χωρίς ζωή’’, δυστυχισμένος και μες στην κατάθλιψη ή-δεν-ξέρω-κι-εγώ-τί. Άλλο να ζεις μία έντονη και ‘‘γεμάτη’’ ζωή, ΑΛΛΟ να θες να πεθάνεις…γιατί τελικά αυτό φάνηκε στο τέλος ότι η ίδια με τον τρόπο της το επεδίωξε… Και ΝΑΙ ΚΡΙΜΑ γιατί ήταν ένας ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…!!!
Silent Winter σε παρακαλώ. Κανείς δε χρειάζεται δικηγόρο. Ας υπερασπιστεί καθένας την άποψή του κ ας αιτιολογήσει τα λεγόμενά του. Αυτά τα “μπορεί να εννοούσε αυτό” ή “μάλλον εννοούσε το άλλο” ή “ακούστηκε κάπως αλλά άλλο εννοούσε” ας τα αφήσουμε καλύτερα γιατί δεν έχουν νόημα. Ας πει καθένας ό,τι θέλει. Κ ας αιτιολογεί την άποψή του. Κ μετά εγώ κ ο καθένας έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε βάσει αυτών που διαβάζουμε κ του τρόπου που αιτιολογήθηκαν. Έτσι λειτουργεί ο διάλογος ανάμεσα σε ισότιμα μεταξύ τους κ ενήλικα άτομα.
Άν αναφέρεσαι σε μένα έχω επιχειρηματολογήσει παραπάνω. Κ δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά. Επίσης δικαιούμαι να θεωρώ κάποια σχόλια μαλακίες, όποια νομίζω εγώ. Δε θέλω όμως ν αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένα για να μη ρίξω λάδι στη φωτιά. Άν πιστεύεις ότι καλώς λέγονται μερικά πράγματα απ’αυτά που έχουμε ακούσει είσαι ελεύθερος να το πεις. Χωρίς παρεξήγηση ε;
Στις τελευταιες σελιδες το ιδιο πραμα φαινεται over and over again. Επιχειρηματολογησες εσυ, επιχειρηματολογησαν οι αλλοι. Οκ, move on. Κατανταει κουραστικο και ξεφευγει το θεμα εντελως.
Μα δεν είχα σκοπό να πω κάτι παραπάνω ούτως ή άλλως. Εσύ μ’έκανες ν’απαντήσω. Εγώ είπα απλά να μη σβηστούν τα πόστς. Και το να ποστάρεις λέγοντας “είστε οφφ τόπικ” είναι επίσης οφφ τόπικ. Εκτός αν θες έμμεσα να προστατέψεις κάποιον.
Ναι ρε συ Jim ειπες να σβηστουν τα ποστς αφου ειχες ποσταρει 6 ιδια ποστς του τυπου “ρε ακαρδοι μας εχετε φλομωσει στις μαλακιες”. Εγω απλα ειπα οτι δεν εχει νοημα να γινεται αυτο. Ο καθενας ειπε την αποψη του και αυτο ηταν. Αν νομιζεις οτι προστατευω καποιον, οκ. Πες μου ποιον σε πμ αμα ειναι για να μην συνεχιστει εδω.
συμφωνώ με τον jim πάντως, δεν πρέπει να σβηστεί κανένα ποστ. έτσι συμπεριφέρεται ο έλληνας και μην νομίζετε ότι είναι οι μόνοι εδώ, εδώ μέσα είναι απλά ένα παράδειγμα. έτσι είναι η κριτική σκέψη του έλληνα γενικότερα.