Από χτες παίζει μόνο Lord… πόσα δεν ήξερα; Και πόσο λυπάμαι που έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο για να τα μάθω;
γαμημενε καρκινε…
Συγκλονιστικό κομμάτι…Έτσι,για να θυμόμαστε ότι οι Purple δεν τελειώσανε δημιουργικά.Κάθε άλμπουμ τους έχει ξεχωριστές στιγμές.Ακόμα και μετά την αποχώρηση του Lord…Σεβασμός…
Βασικά, οι θρύλοι πότε δεν πεθαίνουν. Κάθε φορά που θέλουμε να ξανακούσουμε τον Lord και τους Deep Purple, μπορούμε να το ξανακάνουμε βάζοντας το δίσκο στο πικάπ. (Ή στο YouTube). Έτσι πάντα θα μείνει ζωντανός. Πρέπει να χαιρόμαστε που λυτρώθηκε απ’ τους φρικτούς πόνους που σίγουρα είχε στα τελευταία του… όσο δύσκολο κι αν είναι.
Έχουν περάσει 2 μέρες και ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω στην ιδέα. Το ευτύχημα είναι ότι η μουσική κληρονομιά που μας άφησε είναι τεράστια και πολυποίκιλη.
[B]Το δυστύχημα όμως, είναι ότι είχε τόση μουσική ακόμα να γράψει που δεν πρόλαβε, τόσες συνεργασίες να κάνει…[/B]
Είχε πει ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα συνεχίσει να γράφει. Δεν ξέρω αν θα δουν όλα αυτά το φως της ημέρας κάποια στιγμή (ίσως να είχε στα σκαριά και κάποιο requiem;), ενώ νομίζω και ο Steve Balsamo ανέφερε ότι είχαν γράψει κάποια τραγούδια μαζί.
Σίγουρα πάντως, το Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει το Concerto for Group and Orchestra - η 3η και οριστική ηχογράφησή του, ακριβώς όπως την ήθελε ο μαέστρος, με πάρα πολλές συμμετοχές: Bruce Dickinson, Joe Bonamassa, Steve Morse, Guy Pratt και την Royal Liverpool Philharmonic Orchestra που διευθύνει ο Paul Mann.
Μερικά λόγια ακόμα από γνωστούς (μουσικούς και μη) για τον εκλιπόντα:
(o Steve Balsamo συνεργάστηκε με τον Jon Lord στις τελευταίες του περιοδείες, ενώ έχει τραγουδήσει και σε κάποια έκδοση του Jesus Christ Superstar τον ρόλου του Ιησού, αυτόν ακριβώς που είχε τραγουδήσει και ο Ian Gillan, και νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει μετά τον Gillan)
Και μερικές σκέψεις από τον Ara Tadevosyan για τις ηχογραφήσεις του WhoCares single και τη συμμετοχή του Jon Lord εκεί: http://www.mediamax.am/en/column/12292/
Το ότι μιλάνε τόσοι μουσικοί για την αξία του δεν είναι τυχαίο. Ο μουστάκιας ήταν ο πιο καθοριστικός πληκτράς για την εξέλιξη της (χαρντ) ροκ-μεταλ μουσικής. Πέρα από τη δουλειά του με τους Deep Purple και τα διάφορα προτζεκτς, απλά να αναφέρω ότι ήταν αυτός που έπαιξε το πιάνο στο “You Really Got Me” των Kinks, ενώ έχει τζαμάρει με όλο τον κόσμο, από τον Jimi Hendrix μέχρι τους [U][I]Opeth[/I][/U].
Να θυμηθούμε και την μοναδική συναυλία των Deep Purple με Lord και Gillan στην Ελλάδα. http://www.youtube.com/watch?v=R2IQvcLAjLM
Και τέλος η [U][I]γραφικότητα[/I][/U] η ίδια.
α ναι εχω αφησει τη σφραγιδα μου στα σχολια
καλα ο χατζι σα τον χαρυ ποττερ ηταν
[SPOILER]ντι περπουλ[/SPOILER]
ε τωρα τι την ποσταρες τη φωτο του μαλακα? για να νευριασω?
Δεν ημουν και ο μεγαλυτερος φαν,αλλα αποτελει τεραστια απωλεια για τη μουσικη εν γενει,λογω του εργου του και κυριως της επιδραστηκοτητας αυτου.R.I.P…
Να σωστό tribute!!!Χτες το έγραψα αλλού και όντως έγινε!
Ίσως από την τελευταία συνέντευξη που πρόλαβε να δώσει:
Ένα μεγάλο RIP και από μένα . Πραγματικά σπουδαίος μουσικός και άνθρωπος .
Αλλά αυτός ο γαμημένος ο καρκίνος δεν λέει να σταματήσει να αφανίζει έναν έναν σπουδαίους καλλιτέχνες.
Καλό ταξίδι αρχηγέ…
Και τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στις ρίζες, τα blues, με τις αξιοπρεπέστατες κυκλοφορίες των Hoochie Coochie Men,
Mε τον Στάθη είσαι άδικος πάντως, είναι γνήσιος φανμπόης, τον θυμάμαι να γράφει για αυτούς από όταν εγώ ξεκινούσα να ακούω στα 12-13 μου. Δικαιούται να κάνει ό,τι φανμποηλίκι θέλει.
και εγω δικαιουμαι ρε συ να κανω οτι φανμπουλικι θελω, αλλωστε (οπως και στο φανμποηλικι), απεναντι στην γραφικοτητα ειμαστε ολοι ισοι:wink:
Ακριβώς επειδή είναι γνήσιος και αναγνωρισμένος φανμπόης τον λέω γραφικό. Αν θυμάμαι καλά είχε πει σε μια εκπομπή του jammin’ ότι έχει δει λαιβ τους deep purple 64 φορές, κι αυτό ήταν τέλη 90’ς.
Αλλά ρε παιδί μου, ούτε καν τη μούρη του δεν έβαλε, ένα μουστάκι, ένα χάμοντ, κάτι να υπάρχει. Με την υπογραφή και τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου είναι σαν επιγραφή πάνω από τον τάφο. (Επι)γραφικότητες λοιπόν.
ε μας τα εχει πρηξει για το ποσες φορες τους εχει δει. σημερα 91, αυριο 92 και γαμησε μας! βολτα με τον Gillan σημερα, με τον Glover αυριο. και δωστου φωτογραφιες στο site, και δωστου σχολια απο κατω. φανμποης ξε-φανμποης επιδειξιομανης ειναι και γραφικος.
βσκ οποτε λεει κατι για τις εμπειριες του στους περπλ λογω κονε ειμαι σε φαση
[SPOILER][/SPOILER]
δεν ξερω ρε παιδες τι σας ενοχλει…δικαιωμα του καθενος να κανει οτι θελει στο σωμα του.προσωπικα δεν μου αρεσε αλλα δεν με αφορα κιολας…
εγω προσωπικα τον εκτιμω τον Σταθη απεριοριστα…δεν μπορω να ξεχασω οταν ημουν πιτσιρικας και δεν υπηρχε ιντερνετ,περιμενα πως και πως στο jammin οταν θα αναφερει καποιο νεο για purple (αναμεσα στα πολυμηνα κενα που περιμενα να μου ερθει στο σπιτι ταχυδρομικα το Purple Press για οσους γνωριζουν)…ειχα μαλιστα την τυχη να βρισκομαι στο studio οταν ηταν και οι ιδιοι καλεσμενοι…αξεχαστες στιγμες…
Επισης δεν μπορω να ξεχασω πως οργανωσε το 1997 ως προεδρος του φαν κλαμπ εκδρομη στην Βουλγαρια και κουβαληθηκαμε 200 ατομα εκει με λεωφορεια…Ηταν η πρωτη φορα που τους εβλεπα ζωντανα σε μια εποχη που πιστευα οτι δεν θα μου παρουσιαζοταν η ευκαιρια ξανα…
η εφηβεια μου ειναι στιγματισμενη με το μωβ χρωμα και θεωρω οτι ολοι εμεις οι fans των purple που ζησαμε εκεινες τις εποχες χρωσταμε πολλα στον Σταθη…
R.I.P. σε εναν ακομα [B][SIZE=“3”]ΤΕΡΑΣΤΙΟ[/SIZE][/B] μουσικο, με υπεροχο, προσωπικο ηχο… Ηταν μοναδικος σε αυτο που εκανε και εχει γραψει το ονομα του στην αιωνιοτητα με ο,τι εχει καταφερει.Στην Big Heaven Band και αυτος πλεον, ας ειναι ελαφρυ το χωμα…
Υ.Γ. Ο Σταθης ειναι οντως μεγαλος fan-ατιλας με τους Purple, οποτε ο,τι και αν κανει το νιωθει και ειναι και γαμω τα ατομα…