Η’ απλα they go with the flow. Γιατι δεν τον αναγνωρισαν νωριτερα;
Ειναι συνηθες φαινομενο αυτο και δεν ξερω που οφειλεται.
Ακολουθει θαρρω την αρχη του “καταλαβαινεις τι ειχες οταν το χασεις”…
μεσα και γω…
Καλά όταν μιλάμε για διάσημους που πεθαίνουν είναι μοιραίο να θεοποιούνται. Με όλους γίνεται αυτό πόσο μάλλον με michael jackson. Οι επικριτές του μπορεί να φοβούνται να εκφράσουν την απάθεια τους για τον θάνατο του mj γιατί αμέσως θα πέσουν 100 να τους φάνε.
Ότι ήτανε θρύλος είναι αναμφισβήτητο. Κρίμα που πέθανε, δεν είναι ο μόνος όμως. Προσωπικά στεναχωρήθηκα πιο πολύ για τον θάνατο του Carlin, που ήταν και μεγαλύτερος. Αφού γαμούσε…
ναι και εγω ακουγα λιγες φορες μαικλ τζακσον και ηξερα κυριως τα χιτακια του(αλωστε και η εποχη που ζω δε με βοηθησε να ξερω ολα τα τραγουδια του).αυτο ομως δε σημαινει οτι θα εμποδισει εμνα ή οποιονδηποτε που εχει την ιδια επαφη με τη μουσικη του τζακσον,να παραδεχτει οτι ηταν ο σπουδαιοτερος στο ειδος του και γενικως απο τους σπουδαιοτερους της μουσικης ιστοριας.ακομα και απο το θανατο του να μαθουν τα τραγουδια του και τους δισκους του καποιοι ανθρωποι,θα ειναι καλο.
Ότι και να πούμε είναι λίγο. Τεράστιος καλλιτέχνης. Ο κορυφαίος στο είδος του με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους. Καλλιτεχνικά έχει πολλά χρόνια που πέθανε αλλά η κληρονομιά του θα ζει αιώνια.
επικ φειλ
και χαλαρωστε λιγο. κριμα για καθε ανθρωπο που φευγει σε αυτην την ηλικια αλλα μην κανουμε σαν τους χριστιανους με τον χριστοδουλα.
πριν πεθανει η γνωμη που ειχαν οι περισσοτεροι για αυτον ηταν “παιδεραστης-φρικιο-μαυρος που θελε να ασπρισει”
Όχι όμως όλοι εκείνοι που τον έζησαν στα χρόνια της δόξας του και μεγάλωσαν μ’ αυτόν.
καλα μιλαμε για το γενικο κλιμα. δεν μιλαμε για τον καθενα ξεχωριστα.
“Man In The Mirror”
I’m Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It’s Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .
As I, Turn Up The Collar On My
Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin’ My Mind
I See The Kids In The Street,
With Not Enough To Eat
Who Am I, To Be Blind?
Pretending Not To See
Their Needs
A Summer’s Disregard,
A Broken Bottle Top
And A One Man’s Soul
They Follow Each Other On
The Wind Ya’ Know
'Cause They Got Nowhere
To Go
That’s Why I Want You To
Know
I’m Starting With The Man In
The Mirror
I’m Asking Him To Change
His Ways
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change)
(Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah)
I’ve Been A Victim Of A Selfish
Kind Of Love
It’s Time That I Realize
That There Are Some With No
Home, Not A Nickel To Loan
Could It Be Really Me,
Pretending That They’re Not
Alone?
A Willow Deeply Scarred,
Somebody’s Broken Heart
And A Washed-Out Dream
(Washed-Out Dream)
They Follow The Pattern Of
The Wind, Ya’ See
Cause They Got No Place
To Be
That’s Why I’m Starting With
Me
(Starting With Me!)
The Mirror
(Ooh!)
I’m Asking Him To Change
His Ways
(Ooh!)
And No Message Could Have
Been Any Clearer
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself And
Then Make A Change)
The Mirror
(Ooh!)
I’m Asking Him To Change His
Ways
(Change His Ways-Ooh!)
And No Message Could’ve
Been Any Clearer
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Then Make That . . .
Then Make That . . .)
Change!
The Mirror,
(Man In The Mirror-Oh
Yeah!)
I’m Asking Him To Change
His Ways
(Better Change!)
No Message Could Have
Been Any Clearer
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Then Make The Change)
(You Gotta Get It Right, While
You Got The Time)
('Cause When You Close Your
Heart)
You Can’t Close Your . . .Your
Mind!
(Then You Close Your . . .
Mind!)
That Man, That Man, That
Man, That Man
With That Man In The Mirror
(Man In The Mirror, Oh Yeah!)
That Man, That Man, That Man
I’m Asking Him To Change
His Ways
(Better Change!)
You Know . . .That Man
No Message Could Have
Been Any Clearer
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Then Make A Change
Then Make A Change)
Hoo! Hoo! Hoo! Hoo! Hoo!
Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah
(Oh Yeah!)
Gonna Feel Real Good Now!
Yeah Yeah! Yeah Yeah!
Yeah Yeah!
Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah
(Ooooh . . .)
Oh No, No No . . .
I’m Gonna Make A Change
It’s Gonna Feel Real Good!
Come On!
(Change . . .)
Just Lift Yourself
You Know
You’ve Got To Stop It.
Yourself!
(Yeah!-Make That Change!)
I’ve Got To Make That Change,
Today!
Hoo!
(Man In The Mirror)
You Got To
You Got To Not Let Yourself . . .
Brother . . .
Hoo!
(Yeah!-Make That Change!)
You Know-I’ve Got To Get
That Man, That Man . . .
(Man In The Mirror)
You’ve Got To
You’ve Got To Move! Come
On! Come On!
You Got To . . .
Stand Up! Stand Up!
Stand Up!
(Yeah-Make That Change)
Stand Up And Lift
Yourself, Now!
(Man In The Mirror)
Hoo! Hoo! Hoo!
Aaow!
(Yeah-Make That Change)
Gonna Make That Change . . .
Come On!
(Man In The Mirror)
You Know It!
You Know It!
You Know It!
You Know . . .
(Change . . .)
Make That Change.
αυτος ο ανθρωπος?που εγραψε αυτο το κομματι και εδωσε τοσα εκκατομυρια σε φιλανθρωπιες θελουν μερικοι να μας πεισουν οτι ηταν βιαστης παιδιων?
Ακόμα και αν ο καθένας ξεχωριστά είναι κάτι εκατομμύρια σε όλον τον πλανήτη?
Βασικά δε διαφωνώ με αυτό που λες. Αλλά το γενικό αυτό κλίμα που περιγράφεις πιστεύω αφορά περισσότερο τα ύστερα χρόνια της καριέρας του Jackson, την περίοδο της παρακμής. Γιατί οι άπειροι θαυμαστές του που τον έζησαν πριν σίγουρα αν αναφέρονταν σε “γενικό κλίμα”, αυτό θα ήταν αυτή ακριβώς η θεοποίηση του που έζησε επι δύο περίπου δεκαετίες.
Ο Jackson είχε γίνει θεός όσο ζούσε, τότε, στα χρόνια της δόξας του. Δε περίμενε τον θάνατο του γι’ αυτό, ούτε τον είχε αναγκη.
Που είναι ο ντόκτορας οέο?
και δεν ισχυει μονο για αυτους που τον εζησαν ρε παιδια…εγω προσωπικα δεν εχει πολυ καιρο που αρχισα να ακουω michael…εχω λιωσει το αλμπουμ Thriller Και πολλα αλλα διασπαρτα κομματια του…και στενοχωρηθηκα και γω πραγματικα που εφυγε αυτος ο ανθρωπος βλεπωντας τι εχει κανει στις δοξες του…
Ναι ρε συ, εννοείται… Όπως εγραψα αλλού, χαίρομαι που βλέπω κόσμο νεαρότερο να ανακαλύπτει και να μιλάει με σεβασμό για το φαινόμενο MJ…
Αναφέρομαι σε αυτό το “γενικό κλίμα”, τη μαζική εντύπωση ας πούμε. Η οποία ήταν διαφορετική αν ρώταγες έναν μέσο άνθρωπο τη δεκαετία του 80 να σου πει τη γνώμη του για τον Michael Jackson, και διαφορετική αν ρώταγες κάποιον τα τελευταία χρόνια. Κατά μέσο όρο πάντα…
To thriller έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια κόπιες και ο MJ είναι μέσα στους 4 καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις ever (Beatles, Elvis, Crosby και MJ). Αυτό είναι το γενικό κλίμα για τον Jackson. Όσοι ήταν από 4 χρονών μέχρι 30 στα 80s, επηρεάστηκαν και τον θαύμασαν στη TV. Η αναγγελία του θανάτου του, για πολλά εκατομμύρια κόσμου ισοδυναμεί με την αναγγελία θανάτου κάποιου παλιού γνωστού σου που είχες χρόνια να ακούσεις νέα του. Τίποτα παραπάνω. Ακριβώς όπως ένιωσα κι εγώ π.χ. όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του Barrett ή του Wright
Ο τυπος ειναι χαλαρα μεσα στις 5 μεγαλυτερες μουσικες προσωπικοτητες του αιωνα.Τετοια ταλεντα σπανια βγαινουν.Αργα ή γρηγορα ολοι περιμεναμε πως θα ειχε τετοιο τελος.Μονος του καταστραφηκε.Ο μυθος πλεον θα αρχισει να μεγαλωνει ακομη περισσοτερο.
εγω και πριν πεθανει δεν πιστευα κατι τετοιο.για το παιδεραστης ειχα και εχω αμφιβολιες και αυτες λιγες.ασπρισε λογω καπιας ασθενιας που ειχε και επρεπε να αφαιορεσει μελανωματα.αρρωστος ηταν.οι πλαστικες παλι ηταν βλακια του.
Βρείτε μου κάποιον που θα έχει περάσει όσα πέρασε ο Τζάκσον παιδί, βρήκε καταφύγιο στο μεγαλύτερο ναρκωτικό αυτού του ντουνιά (τη μουσική), διέπρεψε χάρη σ’ αυτό, τον αγάπησε ο κόσμος αλλά είχε ήδη νιώσει σκουπίδι από τους γονείς του και δεν πίστευε αληθινά ότι τον αγαπά ένα σημαντικό ποσοστό του κοινού του, συνέχισε να ζει με χαμηλή αυτοεκτίμηση και συμπλέγματα που μόνο όσοι έχουν περάσει το 1/10 απ’ ό,τι αυτός υποψιάζονται και αφού συγκέντρωσε τρομερή φήμη και περιουσία έπεσε στη δυσμένεια συγγενών, φίλων, ΜΜΕ και οπαδών, γιατί κάποια λαμόγια θέλησαν παραδάκι.
Αν το ήξερε εξαρχής θα έδινε τα φράγκα πριν καν βγει η φήμη, γιατί δεν πιστεύω ότι αν σε βιάσει παιδεραστής θα δεχτείς χρήματα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Θες να τον ξεπετσώσουν και να ψοφήσει, άσε που θα πάρεις αποζημίωση εκ των υστέρων, άρα προς τι ο όποιος συμβιβασμός;
Μετά μυρίστηκαν και έτερα λαμόγια τον εναπομείναντα παρά, βγήκαν άλλες φήμες, στο μεταξύ ο άνθρωπος ήταν ήδη ράκος, τι άλλο να’κανε, κλείστηκε ακόμα περισσότερο στο καβούκι του, ανάθεμα κι αν ήξερε πια κι ο ίδιος τι να κάνει στη ζωή του, όσους εμπιστεύτηκε του την έφεραν -είναι πολλά τα λεφτά, Άρη- και τώρα όλοι κλαίμε, βριζόμαστε, χλευάζουμε και πάει λέγοντας.
Τα μεσάνυχτα της 26ης που είχα γενέθλια πληροφορήθηκα το θάνατό του και έκτοτε όποτε τον σκεφτώ δε μπορώ να μη δακρύσω. Ας ζούσε κι ας μην τον ξαναβλέπαμε ποτέ ως καλλιτέχνη, αρκεί να έβρισκε λίγη γαλήνη εδώ πριν φύγει για την αιώνια.
Κάποιοι άνθρωποι δε θα μάθουν ποτέ πόσο τους αγαπήσαμε…
Τελικά ο θάνατος είναι … smooth criminal.
Είναι ένα θέμα κι αυτό. Σίγουρα ακούγονται πολλά -από άτομα που ξέρουν πολλά για τον Jackson, ωστόσο θέλω και εγώ να πω την γνώμη μου…
Εντάξει, δεν μ’ αρέσει ο Jackson. Αυτό όμως είναι υποκειμενικό. Ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην μουσική βιομηχανία -κάποια στιγμή οι ροκάδες, συμπεριλαμβανομένου εμού, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και άλλα μουσικά είδη- με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Απλούστατα, το ‘‘Thriller’’ είναι γνωστό ως ένα μουσικό διαμάντι, άσχετα από τις πωλήσεις (α, ρε Van Halen, το σόλο στο Beat it). Όλοι πιστεύω ότι έχουν κάτι να θυμούνται από τον Michael, αν όχι μουσικά, τις εξωπραγματικές χορευτικές του ιδιότητες. Έλα, παραδέξου το φίλε, όταν τον είδες να χορεύει, είπες: ‘‘τι στο διάολο;’’. Μοναδικός.
Μετά βέβαια, έρχονται τα σκάνδαλα. Δεν ξέρω τον Χριστό μου, κυριολεκτικά, για αυτά. Οκ, άλλαξε το χρώμα του. Και ακούω και κάτι για παιδεραστίες. Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά στον π**τσο μου εάν έχει κάνει πλαστικές κτλ,κτλ. Εγώ τον καλλιτέχνη τον ακούω, νιώθω το συναίσθημα που βγάζει. Στον Jackson φυσικά δεν τα βρήκα αυτά, αλλά εκατομμύρια φαν του το βρήκαν. Πολυλογώ όμως άσκοπα.
Εν ολίγοις: Ακόμα και για έναν ροκά η απώλεια μιας μεγάλης προσωπικότητας μπορεί κα πρέπει, πιστεύω, να προκαλέσει λίγο σεβασμό. Τον στοιχειώδη. Εντάξει, και εγώ τον έχω κακολογήσει. Εντούτοις σεβάστηκα τον θάνατό του.
το γενικο κλιμα ειναι οτι οι φανς διπλασιαστηκαν μετα την αναγγελια του θανατου του και ξαφνικα εγινε ο μεγαλυτερος μουσικος του αιωνα. καλος χρυσος ο τζακσον, σημαντικος για την ποπ μουσικη οπως την ξερουμε τα τελευταια 30 χρονια, εγραψε καποια διαχρονικα κομματια πραγμα δυσκολο για την μουσικη που επαιζε αλλα ας χαλαρωσουμε λιγο. οσο για τα περι παιδεραστιας και χρωματος δεν ειπα οτι ισχυουν αλλα ειπα τι γνωμη επικρατουσε για τον τζκσον σε μεγαλο βαθμο λιγο καιρο πριν.