R.I.P. Professor Peart

Ο τεράστιος Neil δεν μένει πια εδώ…

3 Likes

Αντιο μεγιστε!Τα λογια ειναι φτωχα…
Νιωθω ευλογημενος που σε ειδα απο κοντα να παιζεις αυτο:

9 Likes

neil_rogers

neil_highschool

70pic25

neil_kings

hqdefault

Αντίο τεράστιε. Πολύ μεγάλη απώλεια για τη Μουσική.

18 Likes

Πωωω γαμώτο… Τρισμέγιστος

5 Likes

Τεράστιος. Γαμω τον καρκίνο. :sleepy:

5 Likes

Κάποιοι άνθρωποι είναι δικοί σου χωρίς να τους ξέρεις. Τους κουβαλάς μαζί σου. Είναι κομμάτι της ψυχής σου. Σε έχουν ταξιδέψει. Σε έχουν μεγαλώσει. Σε έχουν κάνει να ονειρευτείς. Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο δικοί σου τελικά.
Ο Τρισμέγιστος Νeil ήταν ένας δικός μου άνθρωπος.

15 Likes

Το τέλος μίας εποχής.

Closer To The Heart

11 Likes

R.I.P. η προσφορά του τεράστια στο χώρο.

6 Likes

Σ’ευχαριστούμε για ολα παιχταρά μου…

7 Likes

Ο κορυφαίος όλων. :cry:

9 Likes

Thank you, Professor.

9 Likes

Suddenly, you were gone
From all the lives you left your mark upon

10 Likes

Διάβαζε, έγραφε, οδηγούσε, ζούσε.

Can’t we raise our eyes and make a start?
Can’t we find the minds to lead us closer to the Heart?

Αιώνιος

13 Likes

ΟΚ, μόλις χθες άκουγα το “Animate” και το κοινοποίησα (Τι ακούτε τώρα Vol. 666). Τι “κεραμίδα” ήταν αυτή;

Οποία τραγική ειρωνεία, να “φεύγει” από καρκίνο που προσέβαλλε το πιο “φωτεινό” μέρος του σώματός του.

Στις 22.01.2016, είχα δημοσιεύσει, σ’ ένα site που έγραφα, ένα κείμενο που αφορούσε τον εκλιπόντα, το οποίο παραθέτω παρακάτω, καθώς το link είναι “νεκρό” (έχει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα το κείμενο).

Έγραφα στον πρόλογο: “Με αφορμή τον “αποχαιρετισμό” (?) στις περιοδείες ενός σπουδαίου drummer, θυμόμαστε ένα βαθύ, προσωπικό ταξίδι του, το οποίο τον “επανέφερε” στη ζωή.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Τελευταία, η κόρη μου Olivia με συστήνει στους νέους φίλους της στο σχολείο ως συνταξιούχο drummer . Αστείο να το ακούς, αλλά αληθινό ταυτόχρονα. Δεν με πονάει το να συνειδητοποιώ ότι -όπως όλοι οι αθλητές- κάποτε έρχεται η ώρα που πρέπει να θέσεις εαυτόν εκτός του παιχνιδιού. Θα προτιμούσα να αποστασιοποιηθώ, από το να βρεθώ στη δύσκολη θέση που περιγράφουμε στο τραγούδι μας ΄΄ Losing It ΄΄ ». Με αυτή τη δήλωση, το Δεκέμβριο του 2015, ο Neil Peart ανακοίνωσε τον τερματισμό(?) της συμμετοχής του, τουλάχιστον στο σκέλος των μελλοντικών(?) περιοδειών των Καναδών «ογκόλιθων» του progressive rock, Rush.

Μέλος των Rush από το 1974, αποτελεί έναν από τους αρτιότερους, πιο επιδραστικούς, αλλά και ταυτόχρονα low-profile drummer στην ιστορία του rock. Έχει χαρακτηριστεί professor και φιλόσοφος (διόλου άδικα), καθώς ως κύριος στιχουργός του συγκροτήματος έχει γράψει ορισμένους από τους σπουδαιότερους στίχους του progressive rock. Στίχους που εγείρουν προβληματισμούς, «πυροδοτούν» συζητήσεις και βρίθουν αναφορών και νοημάτων και σε μεγάλο βαθμό πιστώνονται την απόδοση του τιμητικού τίτλου ΄΄The Thinking man’s band΄΄ στους Rush. Αξίζει να θυμηθούμε μία δραματική, προσωπική ιστορία του μεγάλου μουσικού, μέσω της οποίας διδασκόμαστε τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να αντιμετωπίζει κανείς τα κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής του, ώστε να επαναοριοθετεί την πορεία του και να βγαίνει δυνατότερος από κάθε εμπόδιο.

Το καλοκαίρι του 1997, η μοναχοκόρη του Peart σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όντας μόλις 19 ετών. Δέκα μήνες αργότερα, η σύντροφος του Peart υπέκυψε στον καρκίνο, έχοντας πλήρως αποστασιοποιηθεί από τη ζωή μετά το χαμό του παιδιού τους. Ο drummer ανακοίνωσε τότε στα άλλα δύο μέλη των Rush και μουσικούς συνοδοιπόρους του, Alex Lifeson και Geddy Lee, ότι θα έπρεπε να τον θεωρούν εκτός των μουσικών πραγμάτων της μπάντας. Σαν γνήσιος καλλιτέχνης, αποφάσισε τότε να θρηνήσει και να αναλογιστεί το μέλλον του ταξιδεύοντας με τη μηχανή του και χωρίς δρομολόγιο στην αμερικάνικη ήπειρο. Οι σημειώσεις αυτού του «εσωτερικού» ταξιδιού, ψυχικής αναζήτησης (κατά το οποίο διανύθηκαν 88.000 χιλιόμετρα) έγιναν βιβλίο υπό τον τίτλο ΄΄ Ghost Rider : Travels on the Healing Road ΄΄ . Μετά το πέρας αυτής της προσωπικής διαδρομής, ο Peart, με περίσσιο ψυχικό σθένος, αποφάσισε να επιστρέψει στο συγκρότημα και τη μουσική και να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Προς τιμήν τους (αν και αναμενόμενα για τους γνωρίζοντες τι εστί Rush), οι δύο bandmates του, τον «προστάτευσαν» κατά την πρώτη περίοδο της επαναδραστηριοποίησής του ώστε να διευκολύνουν την ομαλή επανένταξή του, αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις των συνεντεύξεων και των δημοσίων σχέσεων Το Σεπτέμβρη του 2000 παντρεύτηκε και το 2009 γεννήθηκε η κόρη του Olivia.

Νιώθοντας απογοητευμένοι που πιθανότατα δεν θα απολαύσουμε (ή καλύτερα βιώσουμε) ποτέ ένα live των Καναδών θρύλων στη χώρα μας, δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της μπάντας, όσο και στο μάθημα ζωής που παρέδωσε ο Neil Peart, ξαναπατώντας στα πόδια του και λαμβάνοντας τη θέση του πρωταγωνιστή στη ζωή του. Ένας σπουδαίος μουσικός, ένας φιλόσοφος της εποχής μας, ένα μέλος μίας μπάντας που αποτελεί πολιτισμική παρακαταθήκη της εποχής μας, ένας μεγάλος άνθρωπος…"

Αντίο ρε Professor. Mέγιστος drummer, “βαθιά” ποίηση, αθάνατο πνεύμα.

15 Likes

Με συγκίνησες αλήθεια.

Από όλα τα αμύθητα που έχει κάνει, το ότι δεν τα παράτησε και θεράπευσε τον εαυτό του μετά τις απώλειες που βίωσε, είναι για μένα το πιο συγκλονιστικό.

Δεν θέλω να πω αλλά, επιστρέφω στο Hemispheres μου.

7 Likes

Πολλά respect στους Rush και στον περίγυρό τους που στην εποχή της πληροφορίας και των social media δεν είχε διαρρεύσει τίποτα σχετικά με την ασθένεια του Neil Peart αλλά ούτε και για τον θάνατό του.

6 Likes

Κρίμα. Εξαιρετικός στιχουργός, ωραίος παίχτης, σεμνός άνθρωπος.

3 Likes

“Come explore your dreams creation…”

Τεραστιος, τεραστια απωλεια… σαν να εφυγε ενας δικος σου ανθρωπος και αυτος ο αναπαντεχος χωρισμος, θα ζει για παντα μεσα απο το εργο κ την κληρονομια του!

5 Likes

Then all at once the Chaos ceased…

3 Likes

Την μερα που εμαθα για τον χαμο του μου χαλασε απιστευτα πολυ η διαθεση και δεν μπορουσα να σταματησω να το σκεφτομαι. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ σε ολα του, απιστευτος ντραμερ, απο τους καλυτερους ever, εξαιρετικος στιχουργος, επισης απο τους καλυτερους ever, ενας υπεροχος χαρακτηρας, ψαγμενος και φιλοσοφημενος σαν ανθρωπος, αλλα ταυτοχρονα ταπεινος και προσγειωμενος. Θα λειψει σε ολους εμας που εχουμε μεγαλωσει με τις μουσικαρες και τις στιχαρες του, αλλα θα ζει αιωνια μεσα απο το θαυμασιο εργο του.

R.I.P. Neil Peart, σε ευχαριστω για ολα απο τα βαθη της ψυχης μου.

5 Likes