R.i.p

Φαίνεται άσχημη αυτή η ηλικιακή διαφορά… αυτό σημαίνει πως είναι κακή η σχέση γενικά;; Δεν έχουμε ιδέα.

Κατά τη γνώμη μου το κυρίως θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι πως ξεκινάει αυτή η σχέση με ένα μεγάλο άλυτο πρόβλημα το οποίο θα το βρουν μπροστά τους. Βέβαια απ’την άλλη πλευρά όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα και αν αυτό τελικά είναι το μόνο πρόβλημα (δεν μπορούμε να ξέρουμε) μπορεί να έχουμε να κάνουμε με μια σχέση άνω του μετρίου.

1 Like

Από τη στιγμή που ήταν μαζί επί 35 χρόνια, το πιθανότερο - κατ’ εμέ - είναι ότι επρόκειτο για υγιή σχέση.

Και αφού άλλωστε δεν μιλάμε για περίπτωση π.χ. Γούντι Άλεν που εκεί ήταν καραμπινάτο grooming… Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο, εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει grooming.

Τώρα εγώ πρέπει να πω ότι γενικά δεν είμαι φαν τόσο μεγάλης διαφοράς ηλικίας σε ένα ζευγάρι… Δεν τσουβαλιάζω όμως, μπορεί να υπάρχουν και (θετικές) εξαιρέσεις.

4 Likes

Το ειρωνικο στην ολη υποθεση, ειναι πως ο αντιλογος σου ειναι αντιλογος εναντιον του συντηρητισμου, οταν δεν υπαρχει τιποτα πιο συντηρητικο και πατριαρχικο απο το να παντρευεται ενας 60 χρονος μια γυναικα 29 χρονων.

Οσον αφορα τα υπολοιπα, ο ορισμος του grooming εχει ως αυστηρη προυποθεση το να μην το βιωνει ως προβληματικο καποιος απο τους δυο. Γι αυτο λεγεται grooming και οχι κακοποιηση ή βιασμος. Επισης, αν και η διαφορα ηλικιας δεν ειναι αυστηρη προυποθεση για να υπαρχει grooming, στην συντριπτικη πλειοψηφια ειναι κατι που οντως παρατηρειται. Λιγο δυσκολο να κανει καποιος case για grooming αν μπλεξουν ενας 30αρης με μια 25αρα. Ή και ακατορθωτο βασικα.

Καποιοι ανθρωποι στα 20 τους ειναι πολυ πιο ωριμοι και ετοιμοι να ανταπεξελθουν διαφορες συνθηκες και καταστασεις εγκεφαλικα και συναισθηματικα απο πολλους 29χρονους. Κανενας απο εμας δεν ηξερε την γυναικα του Τζιν Χακμαν προσωπικα, οποτε με υποθεσεις μιλαμε σε αυτο το επιπεδο. Ξερω ομως τον ξαδερφο της γυναικας μου που ειναι 35 χρονων τωρα, και βρισκεται σε σχεση εδω και 10 χρονια (πλεον παντρεμενοι) με φιλη της μητερας του, η οποια ειναι 65 χρονων τωρα. Το grooming ειναι οχι απλα εμφανες, αλλα βγαζει ματια.

Δεν εχω κορη. Θα εχω κορη σε κανα μηνα. Η οποια θα ειναι μωρο, και για τα επομενα τουλαχιστον 10-12 χρονια το μυαλο μου δεν μπορει καν να παει σε τετοια θεματα, και στην σχεση με το αλλο (ή και το ιδιο) φυλο. Προς το παρον το μυαλο μου βρισκεται μονο στις εκατονταδες πανες, τις αυπνιες, την ανακαλυψη ενος καινουριου ανθρωπου που θα ειναι κομματι μου, και αλλα τετοια. Τιποτα απο οσα γραφω δεν επηρεαζεται απο το οτι θα εχω κορη συντομα, ουτε καν περιοριζομαι στα φυλα. Στο Hollywood εχει υπαρξει και αηδιαστικο grooming νεαρων αρσενικων απο ηλικιωμενες γυναικες.

Ενταξει, εσυ τραβας την γραμμη στο 50-20, εγω την τραβαω στο 60-30 ας πουμε. Οντως, με καθε ειλικρινεια, στο 70-40 δε θα ειχα κανενα θεμα ή τουλαχιστον δε θα το εβλεπα ως κατι αηδιαστικο. Λιγο περιεργο, ισως. Ο νομος βεβαια τραβαει την γραμμη στο 18, οποτε δε θελω να δω κανεναν εδω μεσα να κατακρινει τον Χιου Χεφνερ ή καποιον αλλον 70χρονο που εχει βρει 19χρονη, σωστα?

1 Like

Όχι μελλοντικός, εδώ και 6 μέρες μπαμπάς κοριτσιού :smiling_face_with_three_hearts:

20 Likes

Να την χαίρεστε!!! Ό,τι καλύτερο για την μπεμπούλα!!! :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 Like

Συγχαρητηρια!!!

:heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

Βαλτης απο τωρα να ακουει το Parasomnia για να κοιμαται ευκολα!

1 Like

Αμφίσημο σχόλιο.

2 Likes

Πάντως μου φαίνεται αδιανόητο να μιλάμε για grooming σε 30χρόνους/νες, όση και αν είναι η διαφορά ηλικίας. Ανωριμότητα οκ, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με διαφορά ηλικίας.

1 Like

…ενω στο μεταξυ αναφερεται παραπανω οτι ενας 20χρονος μπορει να ειναι πιο ωριμος απο εναν 30χρονο, οποτε γιατι ζηταμε τα ρεστα απο τον 30χρονο επειδη εκανε μια επιλογη;

Συγγνωμη κιολας, αλλα grooming δεν ειναι αυτο που παλια ξεραμε ως “αποπλανηση ανηλικου”; Κανω λαθος;

Επιστρεφοντας στο κανονικο προγραμμα, RIP David Johansen

3 Likes

Υπάρχει, να λες ότι μια ενήλικη γυναίκα δεν μπορεί να κρίνει μόνη της τι της αρέσει και τι όχι, επειδή εσένα σου φαίνεται εμετικό να παντρευτεί έναν με τα διπλάσια της χρόνια (ή με τα μισά της)

3 Likes

Δεν εγινε ποτε, αλλα εχετε την συνηθεια μερικοι σε αυτο το φορουμ να αλλαζετε τα λογια του αλλου οπως σας βολευει. Καπου εχει καταντησει λιγο κουραστικη αυτη η φαση με την κλικα. Ειστε ενηλικες ανθρωποι ξερω γω. Παιδικη χαρα εδω μεσα.

Αλλα οπως σου ειπα εξαρχης, και για αυτο δεν ηθελα τον διαλογο αυτον:

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, οποιος και να ειναι αυτος, θα ζηλευε την ρητορικη σου παντως, μπραβο.

Εντωμεταξυ εχω κανει ποσες χιλιαδες ποστς σε αυτο το φορουμ, και εχω ταχθει ΠΑΝΤΟΤΕ αντιθετος στο να λεει ο κοσμος σε μια γυναικα τι θα κανει, αλλα εσυ ακομα κι αυτο να το διαστρεβλωσεις :face_vomiting:

Συγγνώμη, αλλά το να αποφασίζεις ότι κάτι είναι grooming και είναι εμετικό χωρίς η γυναίκα να έχει κάνει ποτέ λόγο για κάτι τέτοιο, τι είναι αν όχι υπονόμευση της αυτοδιάθεσής της;

Ελα, τα παμε, οκ. Οτι πεις ο Μανος ο σοσιαλ τζαστις παντογνωστης, ολα καλα.

:face_vomiting:

Αρκετά τράβηξε. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική, δεν είναι θέμα περιορισμού ή υπονόμευσης της αυτοδιάθεσης της γυναίκας. Ο Quintom απλώς εξέφρασε αυτό που νιώθει όταν βλέπει ένα ζευγάρι 50-20, 60-30, και εμείς δεν μπορούμε να του πούμε πώς να νιώθει. Αν είναι γενικώς κοινωνικά αποδεκτή μια τέτοια σχέση, νομίζω, δεν τίθεται καν θέμα. Το αν κάθε μια είναι υγιής ή όχι μπορεί να εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες, μπορεί και μόνο απ’ αυτό.

Δεν το λέω με διάθεση να προσβάλλω κανέναν. Απλά του έγινε ένα πέσιμο εδώ μέσα σε φάση “δηλαδή, το θεωρείς grooming” (διάολε, δεν ξέρω καν τι σημαίνει). Δεν το λέω για σένα @ManosOrff, το λέω για όλα τα κατεβατά. Ο Quintom διατηρεί μια στάση άμυνας και σε άλλα θρεντ- δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί προηγουμένως, ούτε προσπαθώ να δικαιολογήσω την αγένεια (απ’ όπου και αν προέρχεται), απλώς βλέπω ότι αμύνεται και εδώ και αλλού, δεν κάθομαι ν’ ασχοληθώ διεξοδικά με τους λόγους.

Κανείς δεν του είπε τι να σκέφτεται και τι να αισθάνεται. Κανείς δεν του μίλησε με την αγένεια που απαντάει, επίσης

Διαφωνουμε σιγουρα ΚΑΙ ως προς την αγενεια.

Ειστε πολλοι εδω μεσα που δεν μπορειτε να κανετε τον διαχωρισμο μεταξυ προσωπικης επιθεσης και μεταξυ διαλογου. Τα εχει θιξει κι ο νννκκκ αρκετες φορες, αλλα μαλλον τα λογια του πεφτουν κι αυτα στο κενο.

Δεν θεωρω πως ειναι αγενες να απανταω κοφτα και αποτομα σε κακεντρεχεια.

Για ξέρνα πάλι λίγο να δω τις διαλεκτικές σου αρετές

οι γυναίκα, θέλει σταθερότητα για να κάνει παιδιά, συνήθως, εκτός αν γκαστρώθει μικρή, ή πάρει όποιον εγκρίνει η μάνα, η κυνηγάει μουσκουλάτο γκόμενο στα 30. το τι κάνουν ενήλικες είναι δικό τους θέμα και ο καθένας το πως θα το χαρακτηρίσει είναι δικό του πρόβλημα. δεν χρειάζεται να το διαλαλεί. δλδ καλή ώρα ο blackmore που έχει γυναίκα 30 χρόνια μικρότερη είναι κρίπουλας και της το επέβαλε πχ. που ο τύπος την έφτυνε λολ όταν γνωριστήκαν. κάνετε ότι γουστάρετε με τις ζωές σας, αλλά το να προσβάλλετε άλλους και δη πρόσφατα πεθαμένους - και για πράγματα που αγνοούσατε- επειδή δεν συμφωνείτε είναι λίγο τραγικό.

Θα καταλάβεις ότι έχεις άδικο by default, αν προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σημαίνει η λέξη ενήλικη

Σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα;