R.i.p

Για σκέψου αν αποφασίσουμε ότι κάποιος ενηλικιώνεται στα 11 πώς κολλάει η λογική σου

Νομίζω ότι ακόμη κι αν υπαρχουν δύο γενικά RIP topics, είναι ώρα να δημιουργηθεί ένα με θέμα “αποδεκτές διαφορές ηλικίας σε μια σχέση”!

Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα δει κανείς τοσα νεα μηνύματα υπό τον τίτλο Rip και θα βάλει με το νου του το χειρότερο!

1 Like

Ωραία, ναι, έχεις δίκιο, υπάρχει η βιολογική ενηλικίωση, υπάρχει η σεξουαλική ενηλικίωση, υπάρχουν ένα σωρό πράγματα, και υπάρχει και η νομική αναγνώριση της ενηλικίωσης. Κανείς στη Δυτική κοινωνία, βέβαια, και σίγουρα σ’ αυτή την έρμη διαολοσυζήτηση, δεν λέει “ενήλικας” και σκέφτεται ένα 11χρονο παιδί, καθώς ακολουθούμε την παροντική νομική σημασία της λέξης. Άρα αυτό που λες τώρα είναι άτοπο, και άκυρο, και δεν απαντά σ’ αυτά που λέω τόση ώρα.

5 Likes

Για ξαναδιάβασε τι έγραψες σε όλα τα πόστς σου και θα δεις ότι το μόνο που είπες, είναι αυτό στο οποίο απάντησα.

Επίσης πως γίνεται να έχω δίκιο, αλλά να είναι άτοπο και άκυρο :stuck_out_tongue:

Αν σε ενοχλεί ότι είπα ότι ενήλικας είναι 11 ετών, σκέψου να αλλάξουμε το όριο του ενήλικα στα 25. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι όταν κοιτάς αυτά τα πράγματα με κουτάκια, πέφτεις σε άτοπο.

Αν θες να μιλάς για αυτοδιάθεση κλπ κλπ, δεν πρέπει να παίρνεις μόνο τη γενική περίπτωση που τα πάει καλά (γι’ αυτό και είναι γενική περίπτωση), πρέπει να κοιτάς κάθε περίπτωση ξεχωριστά και αυτή είναι ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας εμπειρικά κρύβει θέματα.

Θα με ρωτήσεις μάλλον πως το ξέρω και θα σου πω δεν το ξέρω, και έχω anecdotal αλλά δεν πάω να πείσω κανέναν ότι κάποιο νοητό όριο είναι βάση επιχειρήματος. Πιστεύω καταλαβαίνεις τι λέω, χωρίς να φέρω παράδειγμα τι θα έλεγε ένας αντίστοιχος ManosOrff σε κάποια όχι δυτική χώρα ή στο παρελθόν.

Όπως και να ‘χει, το να έχεις λάθος by default δεν είναι δικό σου θέμα ή πρόβλημα, απλώς το επισήμανα, γι’ αυτό έχω δίκιο και κολλάει φουλ στην κουβέντα

1 Like

Αλλού τα κακαρισματα κι αλλού λαλούν οι κότες, Νικ.

Όχι, έκανες παρέμβαση με το “αν αποφασίσουμε ότι η ενηλικίωση είναι στα 11”, κάνοντας μια αναγωγή σε μια συγκεκριμένη ιδέα της ενηλικίωσης. Για αυτό έχεις δίκιο ότι η ενηλικίωση σημαίνει πολλά πράγματα αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου με αυτό που συζητάμε.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό της ενηλικότητας που επιμένεις, αλλά αν η διαφορά ηλικίας είναι από μόνη της πρόβλημα (1) κι αν εξακολουθεί να είναι εφόσον τα συμβαλλόμενα μέρη δεν το εκφράζουν (2). Η κουβέντα ξεκίνησε για μια 29χρονη αν θυμάσαι.

Τεσπά, έχω κουραστεί, δεν έχει νόημα να ταλαιπβρουμε άλλο το R.I.P. τοπικ

Δεν επιμένω για την ενηλικότητα ρε μαν, εσύ το έφερες ως βάση επιχειρήματος και σου λέω ότι είναι λάθος, πως να το πω διαφορετικά.

Αν πας στην Καμπούλ ή κάπου που ο γαμος επιτρέπεται από τα 10, δε θα μπορείς να θέσεις το ίδιο επιχείρημα για τη διαφορά ηλικίας που είναι το κύριο θέμα στην κουβέντα.

Ένας άνθρωπος 29 ετών μπορεί να κάνει ό,τι επιλογές θέλει, αν όμως επειδή είναι 29 ετών, by default δεν έχει δεχτεί πιέσεις ή ό,τι άλλο για να κάνει σχέση με έναν άνθρωπο 65 ετών, και δικαιολογείται με το αυτοδιάθεση, κλπ, γνωμούλα μου είναι πως δημιουργεί περισσότερα θέματα, αλλά αυτό απασχολεί μόνο εμένα, όλα καλά.

1 Like

κοιτά αν δεν είστε συνομήλικοι με τις εκάστοτε, συντρόφους γυναίκες κτλ, σε βαθμό να έχετε κοινά γενέθλιά την ίδια χρονιά, είναι όλα προϊόν γκρούμινγκ, μπραιντγκρούμινγκ ειδικότερα. (τρολ-λευ τουκ οφ)

Γιατί έχουν αρχίσει και καίγονται οι συζητήσεις στο φόρουμ τώρα τελευταία?

4 Likes

Οι όμορφες συζητήσεις όμορφα καίγονται

8 Likes

Κυριως γιατι υπαρχει μια αυτοδιαθεση (και ετεροδιαθεση στην περιπτωση της κλικας) για finger pointing απο το ενα μελος του φορουμ στο αλλο, ενιοτε και επειδη καποιος τολμησε να βαλει ενα ημοτζι με το οποιο διαφωνουμε. Απαγορευεται να προτιμαμε τον Χ απο τον Ψ δισκο, απαγορευεται να εκφρασουμε αποψη χωρις να σκεφτουμε τι επιδραση μπορει να εχει αυτη η αποψη στις γυναικες και σε αλλες κοινοτητες τα τελευταια 3000 χρονια, απαγορευεται να βρισκουμε κακιστης ποιοτητας καποια “ιερα” κειμηλια στις τεχνες, και γενικα απαγορευεται να εκφραζουμε το οτιδηποτε δεν συναδει με την Γραμμη.

:frowning:

Έφυγε και ο Sindre Nedland των In Vain. Νικήθηκε απ’ τον καρκίνο.

Ντετέκτιβ Λιγκ.

1 Like

Πολύ κρίμα να φύγουν έτσι. Απορώ πόσο μόνοι μπορεί να ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να μην τους αναζητήσει κανείς. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη.

3 Likes

Ειχε Αλτσχάϊμερ ο Χάκμαν, διαβασα.

2 Likes

Ναι, μάλλον δεν κατάλαβε ότι είχε πεθάνει η γυναίκα του. Θλίψη.

1 Like

Πέθανε η Σωσώ από τα Εγκλήματα… Άτιμε καρκίνε. Μόνο 61 ήταν.

:cry: όχι ρε γμτ

Όχι, ρε πούστη μου! ΣΟΚ…

Αυτό μπήκα να γράψω.

Να πούμε εδώ πόσο τόσο το γράψιμο, όσο και η ερμηνεία της, πήγαν την ελληνική τηλεόραση μπροστά. Δεν θυμάμαι άλλο χαρακτήρα τόσο edgy - before it was cool. Κρίμα στη γυναίκα, άφησε το στίγμα της

1 Like