Μετα απο καθολικη απαιτηση και πολυ πιεση ()φτιαχνω λοιπον αυτο το τοπικ για να μην τα πρηζω κιολας στο φαντασυ. Ξερει πλεον μεχρι και ο τελευταιος ανθρωπος στην Γη ποσο μου αρεσει αυτος ο συγγραφεας και ποσο ιδιαιτερο τον θεωρω. Χαιρομαι που εχω καταφερει και εχω παρασυρει αλλους 3-4 απο σας στο να ασχοληθειτε και ευτυχως δεν ξερετε και που μενω!
Ο Bakker ειναι ενας Καναδος μεσηλικας μεταλλοροκας θιασωτης της φιλοσοφιας και των νευροεπιστημων με αρκετα αρρωστημενη φαντασια. Αν και εχει γραψει και και αλλα μυθιστορηματα περα της επικης φαντασιας, ειναι κυριως γνωστος για την ιστορια που ο λαος του ονομαζει ως The Second Apocalypse και αποτελειται απο δυο επι μερους σειρες. Την Prince of Nothing(3 βιβλια) και την συνεχεια The Aspect Emperor (4 βιβλια). Θεωρητικα θα ακολουθησει και μια διλογια, αλλα ακομα δεν εχουμε επισημα νεα. Ξεκινησε ως το role playing setting που σκεφτηκε ο ιδιος για να παιζει με την παρεα του τα early 80s και τελικα, επηρεασμενος κυριως απο τους Tolkien, Herbert, McCormac(Blood Meridian, The Road), Ομηρο, τις σταυροφοριες και τις Αγιες Γραφες φτιαχνει μια ιστορια στην οποια εισαγει πολλες και απο τις υπαρξιακες, φιλοσοφικες και επιστημονικες ανησυχιες του.
Ο ιδιος λεει :
"If God is dead then fantasy is His grave. I’ve spent thirty-five years, now, searching for the secret of meaning, chasing research across disciplines and arguments through millennia. What is it? Why does it seem to be slowly boiling away? …
But epic fantasy has always been my primary vehicle. For me, fantasy fiction is the crash site of meaning. Create a world possessing the structure of Biblical Israel or Vedic India or Homeric Greece and it will be called fantastic. Create an alternate, intrinsically meaningful world, and the world will instantly recognize it as especially false. The very shape of meaning now indicates delusion: and this, I think, should give us pause.
So I guess you could say that for me, fantasy is a pretty serious thing—something worth pissing people off about! My nutty ambition was to write the only kind of Bible a human could write in this remarkable and blasphemous age—a far different Book of Revelation, more honest to the complicated edges of the world, equally horrific. A textual crypt for the corpse of God."
Επειδη γενικα δεν νιωθω οτι το εχω ιδιαιτερα στο να εκφραζω οργανωμενα την σκεψη μου, παραθετω την περιγραφη ενος πολυ καλου Αμερικανου διαδικτυακου φιλου , οποιος θεωρω οτι εχει φοβερη γνωση στο ειδος και περιγραφει ιδανικα, οτι του τραβαει το ενδιαφερον.
Αυτα τα ωραια που λετε. Θα χαρω να δω τους γνωστους υποπτους εδω περα και να συζηταμε που και που οτι μας προκυπτει