Release Athens 2027

Μιας και ζητήθηκε, ας σχολιάζουμε εδώ τα του νέου χώρου κλπ.

2 Likes

κι άλλος νέος χώρος

Το ERGOSTASIO35, στην οδό Πειραιώς 35Α & Γ. Κονδύλη 2, είναι ο πρώτος υβριδικός πολιτιστικός χώρος της Αθήνας, σχεδιασμένος για να λειτουργεί όλο τον χρόνο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ευέλικτο venue, χωρητικότητας 5.500 θεατών, με μερικώς ανοιγόμενη οροφή, προηγμένες υποδομές και υψηλού επιπέδου εξοπλισμό σε ήχο, φώτα και εικόνα. Το stage setup μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε παραγωγής, ενώ η συνολική διαμόρφωση του χώρου επιτρέπει τη φιλοξενία διαφορετικών εκδηλώσεων και παραγωγών, σε κλειστό ή ανοιχτό περιβάλλον.

είναι δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ Μοσχάτο

2 Likes

η τοποθεσία θετικότατη, αυτό όμως με προβληματίζει πως εισιτήριο κάτω του πενηντάρικου για ένα όνομα χωρίς σαπορτ δεν θα ξαναματαδούμε (στα πλαίσια της συγκεκριμένης διοργάνωσης). Μακάρι να βγω λάθος, αλλά οι τιμές των καλοκαιρινών συναυλιών πλέον εντός συνόρων εγείρουν πολλά ερωτήματα γύρω από το κατά πόσο μια συναυλία παραμένει λαϊκό σπορ.

8 Likes

Προκειται για ημι-ανοιχτο χωρο, απ’ οσο εχω ακουσει, κυριως για συναυλιες απο ανοιξη ως φθινοπωρο. Δλδ, δεν θα ειναι ενα κτιριο με τεσσερις τοιχους, αλλα καποιες πλευρες του (ισως και 3, δεν ξερω) θα μπορούν να “ανοιγοκλεινουν” με προσωρινα μεσα, πιθανοτατα καποια πανελ. Στοχος ειναι να φιλοξενει συγκροτηματα που τραβανε ως 5Κ+ κοσμο. Αν ομως εχει 2000 ή 2500, θα μπορουν να τραβανε τη σκηνη ή να απομονωνουν τους “πισω” κενους χωρους, για να ειναι πιο ομορφη η εικονα του λαιβ. Καπως ετσι το εχω καταλαβει τελος παντων. Χρειαζοταν ενα venue αυτου του μεγεθους, διοτι τα διαφορα Ταε Κβον Ντο δεν ηταν η λυση.

3 Likes

Κανένα ερώτημα για μένα. ΔΕΝ είναι λαΐκό σπορ η συναυλία. και οριακά ο πολιτισμός γενικότερα, δυστυχώς.

3 Likes

Έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να αποτελεί λαϊκό σπορ. Από την άλλη όταν βλέπεις το ένα σολντ άουτ μετά το άλλο συνηδειτοποιείς ότι καλά μας κάνουν

6 Likes

Μπα, εδώ δεν θα πήζουμε στην κίνηση της Πειραιώς;

@mixalis_purple @Primordial_hordes

Συνδυάζοντας αυτά τα δύο που λέτε, για μένα λοιπόν δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Απλά κάποιοι έχουν απηυδήσει τόσο που αφήνουν πίσω το νοίκι και τους λογαριασμούς για να πάνε σε μια συναυλία. Δεν είναι ότι περισσεύουν και βγαίνουν όλα sold out. Επίσης κάποια δεν κόβουν ούτε δέκα εισιτήρια γιατί πέφτουν σε κακό timing/ promotion. Σίγουρα πλέον έρχονται στις μεγάλες συναυλίες άτομα που έχουν άλλου τύπου εισόδημα γιατί έχουν γίνει περισσότερο διαδεδομένος τρόπος διασκέδασης. Είναι πολλά που μπορούν να ειπωθούν. Γιατί δεν γράφεις ένα κείμενο γι’ αυτό ρε Ειρήνη θα με ρωτήσει κάποιος, γιατί δεν έχω καμία όρεξη το backlash θα απαντήσω, και θα επιμείνω στο βασικό μου επιχείρημα - με τα ίδια λεφτά για τρεις-πέντε συναυλίες με δέκα ονόματα σύνολο εδώ (καμία υπερβολή στην τιμή, μιλάμε για μπατζετ περίπου 300-500 ευρώ ανάλογα τη συναυλία), κλείνω εισιτήρια και αεροπορικά μαζί για ένα φεστιβάλ έξω που θα δω 150 χωρίς 40 βαθμούς καύσωνα στις περισσότερες περιπτώσεις. Και είναι πλήρως στενάχωρο αυτό.

1 Like

Δεν είπε κανείς ότι βγαίνουν όλα sold out αλλά αν σκεφτείς τι γινόταν μέχρι πριν 10 χρόνια στο ελλάντα, που δεν έβγαινε σολντ άουτ σχεδόν τίποτα μεγάλο μου κάνει λίγο εντύπωση. Επίσης πλέον κάμποσοι από μας έχουν παιδιά οπότε το απηυδώ και τα γράφω όλα δεν παίζει. Τελικά μήπως έχει δίκιο ο άδωνης που λέει ότι όλα είναι ζάχαρη?

Εγώ πάντως που στον κύκλο μου έχω ακριβώς 4 φίλους με παιδιά που μένουν ακόμη εντός συνόρων, θα σου πω ότι γίνεται αυτό που περιγράφω και ότι όλο αυτό είναι λόγος για τον οποίο δεν κάνουμε παιδιά :Ρ

Βγήκαν πολλές μεγάλες συναυλίες πέρυσι sold out, και κάποιες από αυτές πολύ νωρίς. Πολλές μικρές επίσης, τελείως ανέλπιστα.

adonis-georgiadis-vzin

Ο πολυς κοσμος εχει απογοητευτει πλεον με το ποσο δυσκολο ειναι να αγορασει πολυ ακριβα πραγματα (σπιτι, καινουριο αυτοκινητο) και κανει all in οτι εχει στις εμπειριες (φαγητο, διασκεδαση incl συναυλιες, ταξιδια κτλ)

Πολυ καλο νεο ο νεος χωρος (θα τον δουμε βεβαια κιολας), επισης πολυ θετικο οτι ειναι κοντα σε ΗΣΑΠ

13 Likes

Δηλαδή, πέρα από το χώρο στο Μαρκόπουλο το Release θα έχει και live εντός πόλης;

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική…

Η λογική είναι ότι θα βλέπουμε και τον χειμώνα ονόματα μεγέθους για live 5.000

1 Like

Πολύ πετυχημένο, αλήθεια.

4 Likes

Μια χαρά το Μοσχάτο, πλάκα κάνετε;;

Επίσης αν κάποιος θέλει να δει κάτι ΠΟΛΥ, το βλέπει. Πάντα κόστιζε, τώρα σίγουρα κοστίζει αναλογικά περισσότερο. Οι Manowar το 92 στο ΣΕΦ μου είχαν κοστίσει μαζί με το merch 25000 δρχ, με 4000 (και αν) μεροκάματο. Και ήμανε και οριακά άνεργος-εργαζόμενος-φοιτητής.

Κάνουμε τα κουμάντα μας όσο μπορούμε και συνεχίζουμε.

Σου κόστισαν κάτι πολύ παραπάνω από λεφτά νομίζω

2 Likes

Αυτό δεν ισχύει, είναι πολυπαραγοντικό το θέμα. Αν θέλει κάποιος να κάνει απλούστευση, δικαίωμα του - αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστή η απλούστευση όμως.

1 Like

Nα γκρινιάξω και εγώ για το Μαρκόπουλο λίγο, γιατί δεν έχω δουλειά και πρέπει να κάνω κάτι για να φαίνεται πως έχω, ώστε να μην αποκτήσω

Summary

Math Lady GIFs | Tenor

συν του ότι οκ, γιατί να μην γκρινιάξω δηλαδή - μ’ αρέσει να γκρινιάζω γενικότερα ούτως ή άλλως :stuck_out_tongue:

Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής και αναφορικά με το γεμάτο ερωτηματικά ακόμα επερχόμενο οργανωτικό της φάσης, αφενός είναι… ας πούμε συζητήσιμο το πόσο εύκολη είναι όλα τα logistics πήγαινε-έλα με αυτοκίνητο (καλά ΜΜΕ δεν το συζητώ καν - πάρτε μετρό για αεροδρόμιο καλοκαιριάτικα τέτοιες ώρες, να δω κάτι :stuck_out_tongue: ) σε οποιοδήποτε (μεγάλο και με πολύ κόσμο) φεστιβάλ που βρίσκεται εκτός Αθήνας (εγώ και τη Μαλακάσα πχ. την έχω κόψει συνειδητά από το 2018) και αφετέρου μιλάμε για ένα φεστιβάλ που στη τρέχουσα (και μόνη που γνωρίζουμε) μορφή του, απλώνεται και σε καθημερινές μέρες, με έναρξη σχετικά νωρίς και σχετικά εύκολη και άμεση πρόσβαση για τον μέσο Αθηναίο…ε οκ, ξέρωγω, ψιλό-αυτονόητη τη θεωρώ αυτήν την πρώτη γκρίνια που επικρατεί από τους περισσοτέρους (άντε, ας την πούμε “ανησυχία” καλύτερα).

Εν πάση περιπτώσει, με τα τρέχοντα δεδομένα όπως είπα (ας βγει στη πορεία καμιά ανακοίνωση για συχνότητα δρομολογίων shuttle buses, για το μέγεθος πάρκινγκ, για το αν θα μαζευτεί το φεστιβάλ σε κάτι πιο ταιριαστό στη φάση, τύπου ΠΣΚ κτλ - και τα συζητάμε ξανά τότε) δεν καταλαβαίνω πως γίνεται κάποιος που δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ή φοιτητής, δουλεύει ένα ωράριο 9 με 5-6 το απόγευμα (ας πούμε ρεαλιστικό τεσπα) και είναι και άνω των 35 (με τις αυτονόητες διάφορες Χ-Ψ υποχρεώσεις και τις δεδομένες αντοχές/ανοχές) να μην προβληματιστεί με την προοπτική ενός πήγαινε-έλα (με αμάξι; με μέσα; με μηχανή; με ότι) σε Μαρκόπουλο μια Τετάρτη απόγευμα - για να δει προφανώς τον headliner μόνο.

Εγώ πχ. που δουλεύω Γκάζι, ουκ ο λίγες φορές έχω κλείσει 18.30 pc και 19.00 έχω ήδη παρκάρει και δείξει εισιτήριο - είτε έχω κατέβει με μηχανή, είτε με λεωφορείο στην Πλατεία Νερού, είτε ακόμα και με αμάξι (και λίγο παραπάνω περπάτημα) - και 00.15 είμαι Μιχαλακοπούλου και τρώω κοτομπουκιές.
Ούτε όσοι μένουν ΒΠ ή κοντά σε έξοδο για Αττική Οδό θεωρώ πως θα έχουν κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα- βάση της όποιας εμπειρίας μου σε δρόμους τεσπα (μπορεί να κάνω λάθος αλλά μπα :stuck_out_tongue: )

υγ. κάποιος το είπε νομίζω κάπου αλλά ας το πω και εγώ - από τα 20-30 live που έχω πάει Release, περισσότερα από τα μισά πήγα γιατί απλά ήθελα μετά τη δουλειά ή μια Κυριακή να πεταχτώ Πλατεία Νερού για μια μπύρα και να δω 2-3 μπάντες να ξεσκάσω, χωρίς να καίγομαι τόσο πολύ αν πχ. θα είναι Idles ή Siouxsie στα 70 της…
Αυτό μάλλον πάει τώρα - και είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος που λειτουργούσε έτσι με το Release…

10 Likes

Ο Παργαλάτσος τα είπε όλα πάνω σ’ αυτό το θέμα

Το φόμο έχει γίνει πλέον εθνικό σπορ

6 Likes