Αγαπημένο σύγχρονο γκρουπ με retro 70's ήχο

Ποια από τα γκρουπ τα οποία εμφανίστηκαν στα 00’s που ηχητικά αλλά και συνθετικά αναβίωσαν τον 70’s ήχο, είναι το αγαπημένο σας; Πιο πολύ έμφαση δίνεται στον ήχο και όχι στο στυλ! Γι’αυτό έχω αποκλείσει συγκροτηματα σαν τους The Answer, Hellacopters κλπ… Στο poll, έχω βάλει προσωπικά αγαπημένα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλα γι’αυτό πάντα αφήνω την τελευταία επιλογή σε όσους έχουν να προσθέσουν το δικό τους αγαπημένο.

Στο πολ προβλέπω άνετη επικράτηση Witchcraft…
Έχω ακούσει μόνο τις μισές περίπου μπάντες οπότε κρατάω την ψήφο μου,αλλά απ’αυτές που έχω ακούσει έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις 2 πρώτες

Oh boy!! Τεράστια παράλειψη οι Graveyard!!! Αυτά παθαίνει όποιος κάνει poll και ταυτόχρονα ακούει Frank Zappa…

Ε πες ποιο να αλλαξω και να σβησω και τα μνμ μετα.

Κ εγώ με το που διάβασα το τίτλο οι graveyard μου ήρθαν στο μυαλό…
καλά… Όχι ότι ξέρω κ άλλες…:stuck_out_tongue:

Χμ, βγάλε τους Devil, γιατί έχουν βγάλει μόνο ένα album…

και red fang θα μπορούσαν, μόνο και μόνο από τα όργανα που χρησιμοποιούν

Αυτοί έχουν σύγχρονη προσέγγιση και πιο βαρύ ήχο, κατά τη γνώμη μου.

καλα επειδη δεν εχω και πολλα ακουσματα απο τα 70s μαλλον δε πιανω 100% το θρεντ. Παντως στο λαιβ τους τον ιουνη ο ηχος μου χε φανει τιγκα παλιος/αλητικος/βιντατζ/ουατεβερ

Απο το poll άνετα οι graveyard
Βέβαια υπάρχουν άπειρες μπάντες, π.χ οι uncle acid and the deadbeats που μας τρέλαναν φέτος

Πολυ ενδιαφερον thread moon madness!!!Αν κ δεν βλεπω πολυ κινηση!!!
Απο τις μπαντες του poll λοιπον για αρχη:
[B]blood ceremony[/B],[B]devil’s blood [/B]κ [B]orchid[/B] δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα,ασε που με αγριευει λιγο κ η “διαολιστικη” θεματολογια!
[B]brutus[/B] κ [B]spiders[/B] δεν τρελενομαι κ οι [B]wicked minds [/B]ειναι πολυ progressive για τα αυτια μου!!!
Αναμεσα λοιπον στις μπανταρες [B]witchcraft[/B],[B]graveyard[/B],[B]siena root [/B]α διαλεξω τους τελευταιους,με πολυ δυσκολια παντως!!!
Πανω στον ηχο που εχεις προτεινει καλο ειναι να τσεκαρεις τους [B]lonely kamel[/B]με τρια αλμπουμ(τα δυο πρωτα πιο “retro” απο το τριτο),τους θεους [B]abramis brama[/B](πραγματικα μονο θαυμασια πραγματα εχουν ηχογραφησει) και τους [B]magnolia[/B](σουηδοι κ αυτοι με πολυ καλο προσφατο αλμπουμ πιο κοντα σε cream κ mountain)!!!
Retro χωρις να ειναι τυπου answer οπως λες (hard rock δηλαδη),θελω να προτεινω τους απιστευτους κ προσωπικο μου κολλημα [B]radio moscow[/B] με τρια απιστευτα αλμπουμ κ επιρροες απο jimi,blue cheer,grand funk κ γενικα οτι blues κ heavy psych εχει κυκλοφορησει απο τα late 60’s μεχρι τα μεσα των 70’s!
Επισης οι τρελoι ολλανδοι [B]orange sunshine[/B]με πιο σαπιο ηχο πολυ κοντα στους blue cheer κ the stooges!δυο πολυ καλα αλμπουμ κ ενα τελευταιο(bullseye of being) που ψυχεδελιαζουν πανω σε διασκευες των [B]cream[/B] κ [B]deep purple[/B].Φανταστικοι!

Υ.Γ. ελπιζω να μην εξελιχθει το thread σε παραθεση stoner ονοματων!!!

Υ.Γ.2 θα επανελθω κ με αλλα!!!

Ευχαριστώ φίλε μου… όλα όσα έγραψες και τα ξέρω και μου αρέσουν πολύ! Αλλά δεν χωράνε όλα σε ένα poll!! Είναι και οι Devil, με ένα δίσκο περυσινό, οι οποίοι είναι αρκετά καλοί! Πολλά ακόμα, αλλά underground και δε νομίζω να τα ξέρει ο πολύς κόσμος ώστε να τα αναφέρω εδώ! Άλλωστε μιλάμε για αγαπημένα γκρουπ, άρα ευρέως γνωστά.
Όσο για το πρώτο υστερόγραφό σου, έχεις απόλυτο δίκιο κι εγώ το φοβάμαι κάπως!

Ωραιος ο Moon για αλλη μια φορα.Πραγματικα πολυ δυσκολο να ψηφισω,ολα ειναι συγκροτηματαρες.Απλα να προσθεσω κι εγω μια αγαπημενη μου μπαντα τους Σουηδους Horisont.

[SPOILER]Δεν παιζουν Stoner :p[/SPOILER]

Σίγουρα Witchcraft.

Blood Ceremony τους ψιλοβαριέμαι, Devil’s Blood με κουράζουν τα φωνητικά, Orchid τίμιοι, Graveyard επίσης, Wicked Minds, Brutus και Spiders δεν έχω ακούσει.

Εκτός πολλ, Radio Moscow!

Από το πολλ, έχω ακούσει τραγούδια μόνο από τα τρία πρώτα συγκροτήματα, δηλαδή, τους Witchcraft, Blood Ceremony και The Devil’s Blood!!

Από τους πρώτους δεν έχω ακούσει, παρά ελάχιστα τραγούδια!! Ωραίοι!! Στο εγγύς μέλλον, και όταν είμαι στο mood, φυσικά, δε θα παραλείψω να τους ακούσω πιο προσεκτικά!!

Οι Blood Ceremony είναι η αδυναμία μου!! Αν και έχω καιρό να τους ακούσω κι αυτούς -λόγω της διάθεσης, που έλεγα πιο πάνω-, οι Καναδοί δε σταματούν να με “εκπλήσσουν” σε κάθε ακρόαση. Έχω ακούσει όλα τους τα τραγούδια, πολλές φορές, και λατρεύω τον ήχο τους, που παραπέμπει στη δεκαετία των 70s, καθώς και τη ντουμίλα, που βγάζουν, σε συνδυασμό, δε, με το φλάουτο…!! Απίστευτη μπάντα!!

The Devil’s Blood: Μεγάλη μπάντα!! Παρ’ όλα αυτά, στις δικές μου προτιμήσεις έρχονται πρώτοι οι BC -με μικρό προβάδισμα-, και μετά, ακολουθούν οι TDB!! Ωραίες συνθέσεις, αλλά δε μου ‘καναν το “κλικ” -που λένε. Τον καινούργιο δίσκο δεν έχω αξιωθεί, μέχρι στιγμής, να τον ακούσω. Γιατί, πρώτον, δε μπορώ να τον κατεβάσω και δεύτερον, πρέπει να ανέβω Αθήνα, να έχω χρόνο, να πάω να τον παραγγείλω κλπ… :?
Οπότε μέχρι τώρα βολεύομαι -όπως κ’ όπως- με το γιουτιούμπ, στο οποίο τα βρήκα όλα ανεβασμένα!!ουααουυυ

Όπως ήταν αναμενόμενο, ψήφισα Blood Ceremony!!..

The Devil’s Blood ψήφισα γιατί αυτούς ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι εδώ ταιριάζουν οι Serpentcult και οι σουηδοί Ghost.

Απο ότι βλέπω μιλάτε για psychedelic rock - hard rock οταν λέτε 70s ήχο. Εμένα μου πάει το μυαλό σε punk και post-punk οταν ακούω για 70s. :stuck_out_tongue:
Κάπου έχετε ένα δίκιο πάντως αλλά που είναι οι Black Angels στο poll ρε?
Τραβάτε να ακούσετε και τον ένα και μοναδικό δίσκο των tame impala που για εμένα ο καλύτερος psychedelic rock δίσκος των 00s. Όσο για τις μπάντες που έχει στο poll, Graveyard αν και τους μισούς απο τους άλλους δεν τους έχω ακούσει!

Εγώ θα ποστάρω μερικούς πάντως που συνδυαζουν και ψυχεδελειές και πανκιές:

Crystal Stilts (~~~~~~~~~~~~> από τα καλύτερα συγκροτήματα σύγχρονοι και ρετρό συνάμα)

Voyage Limpid Sound (για να θυμηθώ εκείνη την γαμάτη συναυλία στο greece gone garage festival, προ λίγων ετών)

Baby Woodrose (ας είναι καλά mandrake)

Kosmos - Psycho (bonus)

οι απο πάνω είναι από μέλη των Voivod, συνδυαζουν από krautrock και progressive μέχρι πανκ. Έτσι για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος

Νομίζω ότι οι παραπάνω μπάντες έχουν ήχο και παίξιμο 60s και όχι τόσο 70s. Αξιόλογες αναφορές σε κάθε περίπτωση, κυρίως οι Baby Woodrose για μένα.

Οι Serpentcult;;; Ούτε καν ρε, καμία σχέση