Έμπνευση για το θρέντι αυτό αποτέλεσε ένα ποστ του Παπαρδέλα πριν λίγες μέρες που εκθείαζε το Abe’s Exodus.
Όντως υπερπαιχνιδάρα και είχα σκαλώσει άσχημα κάνα δίμηνο μέχρι να το τερματίσω τότε, καμιά δεκαριά χρόνια πρίν.
Εδώ λοιπόν ερχόμαστε και λέμε για τις υπερπαιχνιδάρες που είχαμε κολλήσει μικροί, και πόσο γαμούσαν τότε τα παιχνίδια ενώ σήμερα είναι σκατά και σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας νίκο τσιαμτσίκα και να κάνουμε κεφάλι.
Ξεκινάω ως σωστός παιχνιδοπατέρας (κατά το μεταλλοπατέρας) με το πρώτο μου μεγάλο κόλλημα, την πρώτη φορά που ένιωσα τον αυχένα μου να πονάει κι ας μην είχα ανακαλύψει το μέταλ ακόμη. Πέστε και πέρνετε λοιπόν.
Saboteur (1986)
Στον Πρασινόμαυρο AMSTRAD 6128. Την εποχή που ο Γκάλης ήταν ο απόλυτος σούπερ-σταρ και η Λάρισα έπαιρνε πρωτάθλημα, εγώ έλιωνα προσπαθώντας να διρρήξω τις βάσεις του εχθρού.
Χώστε.
Aν υπάρχει άλλο θρεντ, (μόνο ένα για ΜΑΜΕ βρήκα) κάντε ένα μερτζ. Τόση ώρα έγραφα ρε άπονοι.
Ε την μυωπία μου την ανέβασα επειδή διάβαζα στο σκοτάδι και για το Age of Empires…
Και να πω ότι γνώρισα μόνο PS1.
Crash, Tomb Raider, Resident Evil και άλλα τέτοια όμορφα…
Και πολλά άλλα… Μιλάμε για λιώσιμο στα “ηλεκτρονικά” - “ουφάδικα”…
Εκεί πήγαινε όλο το χαρτζιλίκι. Με 20άρικο ασημένιο, το μεγάλο, που αργότερα καταργήθηκε… Ωραίες εποχές…
Retro games = παιχνίδια με κάτι αρχίδια ΝΑ, με το συμπάθειο. Ούτε φανταχτερά 3d graphics, ούτε σπέσιαλ εφέ ούτε τίποτα. Gameplay και ξερό ψωμί!
Bleedin, το οτι πρότεινες πρώτο πρώτο το Saboteur δείχνει οτι είσαι τρού ρε άνθρωπε. Απλά. Έκλανα μέντες μικρός όταν το έπαιζα!
Κατα τ’ άλλα, έχουν ήδη προταθεί τόσα διαμάντια εδώ, τι να πω. Double Dragon, Super Star Wars, Streetfighter 2, Bubble Bobble, ΕΠΗ. Ας συνεισφέρω με μερικά ακόμα!
Dig Dug (ή Digger)
Castlevania (game boy ρεεεε!)
Super Mario Land (απλά προσκυνάμε ταπεινά)
Rampage (κλασικούρα)
NBA JAM (θυμάστε τρέλα όταν είχε πρωτοβγεί?)
Tapper (πόσοι το ξέρετε αυτό?)
Mickey Mouse - Castle of Illusion (τρελό κόλλημα μικρός)
Final Fantasy 4 (ίσως όχι τόσο ρετρό μια που οι φανς το ανακαλύψαμε πολλά χρόνια μετά, αλλά όπως και να χει, είναι της ίδια εποχής. Και για πολλούς είναι καλύτερο απο το 7!)
Chrono Trigger (ένα απο τα καλύτερα RPG όλων των εποχών)