Μεγαλυτερη Κλεψια σε Riff

Xatzhgiannhs apo to sweet home alabama!!

Οι Metallica εχουν ψιλοαντιγραψει το riff του Children Of The Grave των Sabbath και το εχουν βαλει στο The Four Horsemen.Επισης οι Maiden εχουν κλεψει στεγνα ενα απο τα riff του For Whom The Bell Tolls.Συγκεκριμενα υπαρχει στο Chains Of Misery αλλα πρεπει να εισαι αρκετα προσεκτικος για να το παρεις χαμπαρι.Αααχ,ειμαι μεγαλος ρουφιανος τελικα.(:stuck_out_tongue: )

Σιγα μην οι maiden αντιγραψαν metallica…

Ψαξτο λιγο ρε συ…:slight_smile:

e edaksi…twra…
vasika ama akouseis to home twn theater kai to 46&2 twn tool 8a deis oti h eisagwgh einai klemmenh apo tous tool…aytoi oi ry8moui…alla nomizw symtwseis einai aytes…

Πραγματι… Οι νοτες ρε παιδια δεν ειναι απειρες… Λογικο ειναι να συμπεσουν με αλλα τραγουδια… Αλλα οχι και κλεψια… Λες να μην ειχε εμπνευση ο Steve?

e nai …ama to pame etsi oloi exoun klepsei ton iommi…afou allwste o iommi exei grapsei oti kalo riff yparxei…:stuck_out_tongue:

[QUOTE=rocking_monster_0666;139910]e edaksi…twra…
vasika ama akouseis to home twn theater kai to 46&2 twn tool 8a deis oti h eisagwgh einai klemmenh apo tous tool…aytoi oi ry8moui…alla nomizw symtwseis einai aytes…[/QUO
Συμφωνω στο οτι γινονται και συμτωσεις καθως οι “ποροι” της μουσικης εξαντλουνται και ειναι αναποφεκτο να συμπιπτουν ορισμενα μοτιβα μελωδιων αλλα εινα επισης γνωστο οτι οι Metallica μεγαλωσαν με Sabbath…:wink: Σε καμια περιπτωση ομως δε θα αμφισβιτισω το ταλεντο αυτων των κολοσσων

Η μεγαλύτερη κλεψιά που υπάρχει είναι το Nepenthe των Sentenced!Τρελό ξεσήκωμα του Under the runes των Bathory!

vasika an to thread titloforeito : “Μεγαλυτερη Κλεψια σε κομμάτι ολόκληρο…”
8a evaza to:

Deep Purple - Black Night apo Blues Magoos - ( We ain’t got ) nothing yet

osoi to exoun akousei pisteuw oti simfwnoun!

:slight_smile:

Δεν ξερω αν τα εχετε αναφερει προηγουμενως,γιατι ειναι μεγαλο το thread και δεν προλαβα να το διαβασω ολο,
αλλα οι metallica εχουν κλεψει ΚΑΘΑΡΑ σε 2 τραγουδια.
Στο seek and destroy το solo του ειναι ιδιο με ενα τραγουδι των Saxon που λεγεται princess of the night νομιζω και επισης
στο motorbreath που ο hetfield την εισαγωγη και το βασικο riff τα εχει…ξεσηκωσει(χμ…) απο το κουπλε του Havana Affair των Ramones.
Βεβαια το γεγονος οτι και τα ραγουδια ειναι απ’το πρωτο τους album τους δινει ενα ελαφρυντικο αλλα…Την περιοδο load/reload παντως και ισως στο st.anger εχουν “επηρεαστει” πολυ απο τους ΘΕΟΥΣ KYUSS κατ’εμε…

πες μου ενα σημειο που ειναι κλεμενο απο kyuss.
εχουν επηρεαστει οντως, αλλα δεν εχουν κλεψει.

Οπως βλεπεις και εγω αναφερω οτι εχουν επηρεαστει μονο.
Riff και εγω δεν νομιζω να εχουν κλεψει,αλλα για σημειο που μου λες,ακου το gardenia απο το sky valley και ακου και το FIXXXER το τζαμαρισμα στην μεση.
Ειμαι σιγουρος οτι αυτο ειχαν στο μυαλο τους…

:thumbup:

ελα ρε τι λες τωρα? ειναι σοβαρα πραγματα αυτα?
σιγουρος απο τι εισαι δηλαδη???
ξερεις ποσα τετοια τζαμαρισματα υπαρχουν??? με αλλα λογια, ολοι κλεβουν τους kyuss?

με kyuss ειμαι τρελαμενος, αλλα δε μπορω να καταλαβω το κλεψιμο των metallica… προσωπικα το θεωρω @@… και για να ειμαστε πιο ακριβεις, δε δεχομαι απολυτα οτι επηρεαστηκαν απο kyuss, αλλα απο sabbath.
θες μηπως να σου πω ποσα εχουν κλεψει και οι 2 απο sabbath?
(φαντασου μονο οτι ειμαι οπαδος των metallica, δε μου αρεσουν απλα.)

για να μη λεμε οτι θελουμε…

Mα και εγω οπαδος των metallica ειμαι.Οσον αφορα τους sabbath οπως εχουν πει ολοι οι παραπανω,ΟΛΟΙ τους εχουν κλεψει.
Απλα οι Kyuss επανεφεραν αυτο stone στυλ των sabbath σε μια πιο RnR-αρχδατη εκδοση και στη συνεχεια κατα την προσωπικη μου παντα αποψη επηρεαστηκαν απο αυτη τη φαση και οι metallica και υιοθετησαν αυτο το στυλ cool-heavy-groovy με 70s feeling(αναθεμα με αν υπαρχει τετοιος ορος αλλα ετσι μου ρθε να το περιγραψω).
Ακου και το big bikes και μη μου πεις οτι δεν σου θυμιζει το bad seed!

Μια συμβουλή. Τη λέξη “κλέβω” μην τη χρησιμοποιείτε τόσο αβίαστα.:wink:

θα το πω απλα: ποτε δεν εχω πιασει τον εαυτο μου να ακουει metallica και να διακρινει καποια αντιγραφη απο kyuss, και το αναποδο.

¶σχετο, αλλά μιας και μιλάμε για κλεψιές,στον βας βα ο παρασκευάς ένα σολάκι με κιθάρα που έχει είναι ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ κλεμμένο απο το Leyla του Eric Clapton.

Λοιπον,αλλη μια κλεψια οχι τοσο στο riff αλλα περισσοτερο ως προς τη δομη του τραγουδιου ειναι το Elimination των Overkill που το εχουν παρει απο το Master Of Puppets.Ολοι ξερουμε πιο βγηκε πρωτα :wink: