Μεγαλυτερη Κλεψια σε Riff

Ρε παιδια ας δουμε αλλη μια φορα τον Mustaine πως κλαιγοταν στον Ulrich και μετα αποφασιζουμε αν ειναι σοβαρος και αν πρεπει να ασχολουμαστε μαζι του :yes:

Επισης riff σχεδον ολοιδιο ειναι των Sodom το agent orange(1989) με το death squad(1987) των Sacred Reich,αλλα δεν νομιζω να το χουν κλεψει οι Sodom.Τα γαμημενα μοιαζουν πολυ παντως…

Καλά, ο Μustaine είναι μορφή και ο Ulrich έχει καταντήσει ένας καραγκιόζης και μισός. [-X

Συμφωνώ και επαυξάνω!
Όσο για το θέμα μας, η εισαγωγή του Burning Angel από Arch Enemy είναι καρμπόν με το Hangar 18 των Megadeth

Ίσως αυτό να έγινε ασυνείδητα γιατί οι Enemy είναι οπαδοί των Megadeth.

Όντως, δεν είμαι της άποψης πως αν ένα riff ακούγεται ίδιο με ένα άλλο έχει ντε και καλά κλαπεί

Άλλωστε το burning angel είναι κομματάρα,οπότε ακόμα και άν πρόκειται για κλεψιά,δέν νομίζω να πείραξε αυτό ποτέ και κανέναν…8)

Το riff The End of The World απο Dio φερνει λιιιιιγο στο Back In Black :dunno:

Επίσης τα riffs των whiplash (metallica) και return to hangar (megadeth) μοιάζουν αρκετά,αλλά θα μου πείτε και τα δύο ο mustaine τα χει γράψει οπότε οκ,δεν υπάρχει πρόβλημα…:smiley:

Δεν το χει γραψει ο mustaine to whiplash ρε παιδια!Και δεν νομιζω να μοιαζουν αυτα τα 2 μεταξυ τους.Να μου πεις για το FFF και το motorbreath να το δεχτω

To ‘‘Wholle Lotta Love’’ gnwsto apo poious sto ‘‘I need Love’’ tou Willie Dixon.
Kathgorh8hkan . dikasthkan , plhrwsan kai g ayto kai gia 3 akoma tragoudia !!!
(8a to vrw to ar8ro , psaxnw ola mou ta periodika) gia na mhn yparksoun kai antirhseis.
To sygkekrimeno tragoudi einai SHMA katate8en twn Zep kai to RIFF ayto einai OLO to tragoudi…giati…
kapou diavasa oti to CHILD…xarakthrizei tous Purple (san xazos nomiza…to SMOKE) .To CHILD…etsi
ki alliws emeine sthn ISTORIA gia ta pio apisteyta HARD ROCK fwnhtika tou Ian Gillan gia na teleiwnoume m ayth thn istoria oxi g ayto to METRIOTATO kai ADIAFORO riff…

Oson afora to ‘‘Black Night’’ einai kataklemmeno OLOKLHRO apo tous Blues Magoos , oi opoioi kyriooi to eklepsan
apo kapoious allous !!!

Δεν χρειαζεται να ψαχνεις τα περιοδικα σου φιλε.Στο How The West Was Won αναφερεται και το ονομα του Dixon στους συνθετες.Αλλα για να μην παιδευεσαι κιολας http://en.wikipedia.org/wiki/Whole_Lotta_Love
Για το black night εχω διαβασει και εγω οτι το riff ειναι κλεμμενο.Το λενε και οι ιδιοι στο booklet του επετειακου In rock με τις υπογραφες.Επισης και το ρυθμο τον ξεσηκωσανε απο το On The Road Again των Canned Heat .

H εισαγωγή του All falls down των Machine Head από Welcome to the jungle-Guns n roses

H εισαγωγή του Till the hell freezes over των Saxon από Hells Bells-Ac/Dc

Tο Washington is next-Megadeth από Wasted Years-Ιron Maiden

Τα πιο πρόσφατα που ανακάλυψα…:lol:

ρε μαγκες καθε riff αποτελειτε απο 3-4 νοτες λογικο ειναι καποια απο αυτα να μοιαζουν…αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κλεμμενα…

αν εγω αυτη τη στιγμη κατσω και γραψω ενα riff εννοειτε οτι θα υπαρχουν αλλα 100 που μπορει να μοιαζουν…δεν γινεται σε ενα riff να μην υπαρχει και ενα αλλο που μοιαζει η να μην ειναι σχεδον ιδια…

+1, εκτος βεβαια και αν ειναι ακριβως ιδια, δλδ οι 3 απο τις 4 νοτες που το αποτελουν να ειναι ιδιες. ρολο βεβαια παιζει και ο χρονος και το tempo, αλλα πιστευω οτι ειναι το συνολο καθε κομματιου που το κανει ξεχωριστο, και οχι μονο ενα riffακι η ενα intro…

8O 8O 8O

socrates, με εκπλήσσεις! :roll: :slight_smile:

παρομοιως! και μονο που κανεις quote σ’ενα post μου χωρις να μου την λες η να μου κανεις υποδειξεις ειναι κατι το αξιοπεριεργο! :slight_smile: :stuck_out_tongue:

Οπα, ενίσταμαι! :slight_smile:
Δεν είμαι κήρυκας. Οι “υποδείξεις” πού λές είναι “διαμαρτυρία” για τον τρόπο πού γράφεις και όχι για τις απόψεις σου. Αυτά 8)

Ξέρετε κάποιους Memorain? ( είναι αυτοί που παίζουν στο τίτλους τέλους του tv war ). Ακούστε ένα κομμάτι που λέγεται Land Of Pain. Μιλάμε ότι όλα τα riff ( αλλά και τα φωνητικά και τα σόλο ) θυμίζουν σε ελεϊνό βαθμό Megadeth!

Όντως ισχύει, παρόλα αυτά μου άρεσε το δισκάκι τους:)