Riot V - 03/11/19 - Αθήνα, Κύτταρο

Σε λιγες μερες οι φοβεροι Riot V ή πολυ απλα οι Riot θα εμφανιστουν στην Αθηνα για μια ακομα συναυλια-δυναμιτη. Αν και οταν ειχε ανακοινωθει η συνεχιση της μπαντας μετα τον θανατο του ιδρυτη, βασικου συνθετη και μοναδικου original μελους Mark Reale ειχα ενδοιασμους και ειχα ξενερωσει ειναι η αληθεια, οι κινησεις τους οχι μονο τιμουν το ονομα του μακαριτη και την μουσικη κληρονομια του αλλα την δοξαζουν και με το εκτεταμενο touring και την πιο εντατικη και προσεγμενη προωθηση της μπαντας κανουν γνωστο σε ακομα περισσοτερο κοσμο το ονομα των Riot, ολο και περισοτεροι ερχονται σε επαφη με τις δισκαρες που εχουν κυκλοφορησει ολα αυτα τα χρονια και το status τους ανεβαινει. Μαζι τους θα εχουν σαν support τους ελληνες Strikelight και τους αμερικανους Tanith.

Εχω προμηθευτει ηδη το εισιτηριο μου και ανυπομονω…

2 Likes

Ενώ είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πως οι Riot (V) επιβιώνουν για τόσο καιρό μετά τον θάνατο του Reale, η αλήθεια είναι πως αν πήγαινα σε αυτό το live, θα ήταν για χάρη των Tanith.

Το πολύ καλό φετινό τους “In Another Time” κατορθώνει να έχει την ορμητικότατα ενός ντεμπούτου, την συνοχή ενός έργου πεπειραμένων μουσικών και να ηχεί οικείο, επιφυλάσσοντας όμως κι ευχάριστες εκπλήξεις!

1 Like

Πολύ καλά και τα support, αλλά οι Riot V με αυτόν τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τραγουδιστή, είναι από άλλο πλανήτη!

1 Like

Τώρα τελευταία ανακοινώθηκε ή είχε καιρό;

Παίζουν και Θεσσαλονίκη 5/11 στο eightball:
https://eightballclub.gr/event/riot-live-in-thessaloniki/

Είχε καιρό ρε.

To tanith είναι χωρίς υπερβολές πολύ καλός δίσκος

Live η μπάντα είναι φαινεται εξαιρετική, πραγματικά αξίζει να τη δείς https://www.youtube.com/watch?v=nhSjCjKZqKI

Και κατά γενική ομολογία οι Riot παίζουν πάντα τουλ για 9.
Από όλες τις απόψεις (ρεπερτόριο, διάθεση, απόδοση)

Με τον ήχο και τις συνθήκες του Κυττάρου
το 20άρικο στην πόρτα είναι 100% value for Money.

2 Likes

Εγώ τώρα το έμαθα και έκλεισα αμέσως εισιτήριο γιατί δεν τους έχω ξαναδεί.

Θεσσαλονίκη τέλος τα 15άρια στα καταστήματα. Έχει όμως ακόμη στο eventbride (+1.26 fee).

Το 15 στην προπωληση να δεις!

1 Like

Αυτο που εχω ξαναπει, να φτιαχνουμε ενα thread οταν ανακοινωνεται μια συναυλια, τσαμπα ειναι, για να ενημερωνονται ολοι εγκαιρως.

Στο θεμα μας, οι Riot ειναι μπομπα live, εχουν πολλες κομματαρες και ειδα οτι φετος παιζουν και καποια που εχουν να παιχτουν πολλα χρονια, θα περασουμε τελεια…

Εχει βγει και το προγραμμα

DOORS - 19:00
STRIKELIGHT - 19:30 - 20:15
TANITH - 20:30 - 21:20
RIOT V - 21:45 - 23:25

4 Likes

Το λάιβ της χρόνιας έμελλε να γίνει στο κύτταρο με 15 ευρώ εισιτήριο

4 Likes

Εγγυηση η μπάντα ρε,τη φωνη του τη χαντοκωσε ο ηχολήπτης παντως χθες,την φ ω ν α ρ α

4 Likes

Ακριβώς έτσι φίλε μου. Μα κουφός είναι; Θαμμένη στα τάρταρα την είχε και πάλι μας έστειλε στον ουρανό!
Τον ακούς στο στούντιο και λες, ο τύπος είναι απίστευτος! Τον ακούς και ζωντανά να είναι ακόμα καλύτερος και ξεμένεις από λέξεις!
Και δεν μπορώ να μη στηλιτεύσω και την τεράστια πατάτα (για άλλη μια φορά) της συγκεκριμένης διοργανώτριας, όσον αφορά τις ώρες έναρξης/λήξης, που μας έβαλε και πληρώσαμε διπλή ταρίφα ταξί. Εκτός και αν τα live τους απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους με μέσο μεταφοράς ή ζουν εκεί γύρω ή που την έχουν δει μαραθωνοδρόμοι και θέλουν να περπατάνε 10 χλμ για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Και αν υπήρχε αντικειμενικός λόγος, ας τον ανακοίνωναν, γιατί πολλά μη-κολακευτικά ακούστηκαν ως προς αυτό και, αν ισχύουν, είναι απλά αχαρακτήριστοι.

3 Likes

Να σημειωσω εδω οτι ο διοργανωτης στην σελιδα της εκδηλωσης στο faceboook μιλουσε για «ευλαβικη τηρηση» του ωραριου!!!
Σκεψου τωρα οτι εγω ειμαι απο επαρχια και το πρωι ειχα δουλεια( και αυτη ειναι η συνηθης πρακτικη των ελληνων διοργανωτών χρονια τωρα)

1 Like

Στα του live ολα καλα ως συνηθως με riot πλην
των προαναφερθεντων ζητηματων στον ηχο.Προσωπικα θα προτιμουσα περισσοτερα εποχης dimeo κομματια αλλα αλιμονο οι ανθρωποι παιζουν τα παντα ολα.

3 Likes

Οι tanith αν και παραταιροι σε στυλ μου αρεσαν πολυ καθως ,σωστα κατα την γνωμη μου, live σκληραινουν ,στα ορια του ειδους τους,τον ηχο τους.Μειονεκτημα τα «αψυχα» φωνητικα της μπασιστριας/τραγουδιστριας τα οποια ομως μετα και το θαψιμο των φωνητικων του Hall μπορει και να ηταν θεμα ηχοληψιας.

3 Likes

Οι Riot για ακομα μια φορα τα εσπασαν και εβγαλαν ενεργεια, ενταση και αγνη πωρωση, σε ανεβαζει ψυχολογικα αυτη η μπαντα, ημουν λιγο στις μαυρες μου χθες πριν την συναυλια και μου εφτιαξαν την διαθεση, κοιμηθηκα ευτυχισμενος το βραδυ. Ποση δυναμη εχει η μουσικη… Φοβεροι και τρομεροι πανω στην σκηνη, με αποδοση για 10 με τονο, το μονο που με χαλασε ηταν οτι ο ηχος ειχε προβληματα σε αρκετα τραγουδια και ειδικα τα φωνητικα του εξαιρετικου Todd Michael Hall θαβοντουσαν και δεν ακουγαμε τιποτα. Ηταν ομως τοσο δυναμικη και πωρωτικη η εμφανιση τους που περασα υπεροχα παρα τον ηχο που δεν αφησε την συναυλια να φτασει στο “τελειο”… Πιο αναλυτικα εν καιρω…

2 Likes

Οι Strikelight δε μου είπαν και πολλά. Τους είχα ξαναδεί. Εντάξει, ακούμε κατ’ ευθείαν Maiden αν είναι :grinning:. Οι Tanith μου αρέσανε πάρα πολύ - γι’ αυτούς πήγα περισσότερο. Ο δίσκος τους είναι παρα πολύ καλός και στη σκηνή στάθηκαν πολύ ωραία. Θα ήθελα τα γυναικεία φωνητικά λίγο πιο ψηλά, αλλά εντάξει, είναι minor αυτό. Πολύ ωραίες κιθάρες, πολύ καλός drummer, πολύ ωραία απόδοση. Σα μοντέρνα σεβεντίλα. Μακάρι να τους ξαναδούμε, με πιο πολύ υλικό.

Για Riot V τα είπατε, ήταν μεταλλική επίθεση. Όχι 100% του γούστου μου, αλλά πέρασα ωραία.

Το πρόγραμμα για μένα πλέον είναι ιερό. Με κούρασε πολύ η χτεσινή καθυστέρηση. Το live τελείωσε περίπου 1,5 ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, εν μέρει αυτό έγινε γιατί οι Riot V δεν κατέβαιναν από τη σκηνή :joy:, οπότε εν μέρει ΟΚ.

2 Likes

Οτι λενε ολα τα παιδια απο πανω.κριμα δε το χαρηκα απο την τελαιυταια τους φορα,λογω του θαψιματος της φωναρας οπως εγραψε ο φιλος πιο πανω.Νομιζω παιξανε 23 τραγουδια και ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ οπως magic maker gunfighter 49er κ.α.2 γεματες ωρες απο ενα απο τα πιο αδικημενα συγκροτηματα στο χωρο του μεταλ ,με τεραστια δισκογραφια και προσωπικα για μενα χωρις ενα μετριο δισκο.

3 Likes

και εδώ στη Θεσσαλονίκη επίσης εξαιρετική απόδοση. Ευτυχώς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα φωνητικά όπως στην Αθήνα, αντιθέτως ήταν αρκετά μπροστά η φωνή. Ο Todd Hall είναι από τους κορυφαίους συναυλιακά τραγουδιστές που έχω ακούσει!

Επίσης υπήρχε μια έκπληξη… ανέβηκε στη σκηνή ο Harry Tyrant Conklin και τραγούδησε το Magic Maker… και έκανε 2η φωνή στο swords and tequila!

11 Likes

Πως γίνεται μια συναυλία να ναι “φοβερή τρομερή ανεπανάληπτη” αλλά ο ήχος να είχε προβλήματα και η φωνή θαμμένη δε μπορώ να το καταλάβω αλλά anyway