Riverside - S.O.N.G.S

Riverside - S.O.N.G.S.

Θα είναι κρίμα κι άδικο να μην έχει το δικό του thread αυτό το σπουδαίο άλμπουμ.

Διαβάζετε την κριτική του Βαγγέλη που τα λέει όπως πρέπει εδώ και μια τη συνέντευξη που κάναμε με τον Mariusz Duda εδώ, μιας και σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το άλμπουμ.

Όπως σωστά ο Wilson απολαμβάνει όλο αυτό τον θαυμασμό και την αναγνώριση, νομίζω ότι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει κάποια στιγμή και με τους Riverside.

Ίσως η πιο “ουσιώδης” progressive rock μπάντα της τελευταίας δεκαετίας.

Τι ίσως, με τέτοιο σερί δίσκων και με την ανάλογη επιρροή που έχουν μετά το “Second LIfe Syndrome” δεν είναι μόνο η πιο ουσιώδης, αλλά και έχει αναμορφώσει το prog rock/metal στην Ευρώπη, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό από τους πρώιμους Pain Of Salvation. Και με το καινούριο περνούν σε άλλο επίπεδο, ακόμα και μετά από ένα αριστούργημα σαν το “Anno Domini…”. Ερμηνείες, συνθέσεις, 100% Riverside τελειότης.

Τεραστια αναμονη για το νεο αλμπουμ των αγαπημενων riverside.
Θα συμφωνησω απολυτα με τους προλαλησαντες, πολυ μεγαλη μπαντα με σπουδαιους δισκους που δεν εχει την αναγνωριση που της αξιζει, τουλαχιστον στην Ελλαδα.
Και βλεποντας και το review εδω αλλα και αλλα που εχουν βγει, η αναμονη γινεται ακομα μεγαλυτερη, απ´οτι φαινεται οι riverside κυκλοφορουν αλλον ενα μεγαλο δισκο, τον πεμπτο στη σειρα…
Απο τις 2-3 κορυφαιες ευρωπαικες prog μπαντες των 10 τελευταιων ετων για πλακα, με την καλυτερη στιγμη τους για μενα να ειναι το αριστουργημα που λεγεται second life syndrome.

Αυτό το celebrity touch με έχει αγχώσει τρομερά και περιμένω πως και πως το δίσκο.
Από τη μία είναι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ αλλα από την άλλη μου θυμίζει αρκετά τον νεο ήχο pain of salvation ( των 2 road salt δηλαδη), και όχι πως αυτό είναι κακό, απλά γιατι να κανουν παρομοια βήματα.
Τέλοσπαντων, ελπίζω είτε να μην συμβαίνει αυτό στον υπόλοιπο δίσκο, είτε μόνο εγώ να έχω κανει αυτή τη σύνδεση στο μυαλό μου, είτε να μου περάσει. :stuck_out_tongue:
Πραγματικά πάντως οι Riverside είναι κρίμα να μην έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει… Έχουν βγάλει μόνο δισκάρες και όπως φαίνεται έτσι θα συνεχίσουν.

Aντε να δουμε τι δισκάρα θα βγάλουν τα παιδιά, μιλάμε για ένα απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, ποιοτικοί και καθόλου φλύαροι, παίζουν αυτό που θέλουν και το κάνουν αλλάζοντας πάντα δίσκο προς δίσκο.

Ελπίζω η προσδοκίες μου να επιβραβευθούν.

MONO WILSON


Από Burningshed είπανε ότι όλες οι προπαραγγελίες έχουν σταλεί, οπότε φαντάζομαι ότι δε θα αργήσει να φτάσει στα αυτιά μας.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που έχει κρατηθεί τόσο κρυφό, ενώ π.χ. του Wilson έχει διαρρεύσει ενάμιση μήνα πριν…

Εκει εξω…

Ω ναι! Δυστυχώς λείπουν τα τραγούδια του 2ου CD. Εν καιρώ… :wink:

Πάντως ενημερώθηκα πως από χτες υπάρχει και σε δισκάδικα.

Εγω γτ το βρηκα και με τα 2… :-k

Όχι ότι υπήρχαν τίποτα αμφιβολίες…έρωτας με την πρώτη αυτιά. Κορυφή. Άψογο. Riverside λέμε. Είμαι απίστευτα χαρούμενος για μια ακόμη φορά με αυτό το συγκρότημα.

Αν συνεχιστεί έτσι η φετινή δισκοπαραγωγή,μέχρι τον Μάρτη θα χουμε κλείσει τοπ10 της χρονιάς και μετά θα ψάχνουμε youtube να τον νέο Παντελίδη.

Δηλώνω ένοχος εκ των προτέρων και του βάζω 10άρι ακατέβατο κύριε πρόεδρε. Θρίαμβος, το’χω λιώσει από χθες. Θέτει άνετα υποψηφιότητα για καλύτερο δισκίο τους (και μιλάμε ότι έχουν βγάλει μόνο εξαιρετικές κυκλοφορίες και κοτζάμ Second Life Syndrome).

Α μιλάμε άνετα για το πιο παραπλανητικό single όλων των εποχών ε:lol:

Έχουμε βρει ήδη δύο τοπ-10 άλμπουμ για το 2013 όπως λέει και ο Hokam. Δηλαδή τι άλλο μας περιμένει;;

Όποιος δε λιώνει με την φωνητική γραμμή του “The Depth Of Self Delusion”, δε νιώθει και να περάσει έξω παρακαλώ…

Στα έλεγα Μητσάρα. Βάλε τα λεφτά σου. Άχαστοι οι οι Πολωνοί.

Και έχει κι άλλες δισκάρες που βγαίνουν (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι στα δικά σας ακούσματα, είναι πιο μετσαλ αυτά που έχω υπόψη μου).

Eντάξει τα κατάφεραν και πάλι, όχι οτι αμφέβαλλα και ποτέ. Η αλήθεια είναι πως θέλω να ρίξω και άλλες σοβαρές ακροάσεις, αλλά ρε γαμώτο αυτή είναι progressive μπάντα.

Κρατάνε τον ήχο τους, αλλά εξελίσσονται σε κάθε άλμπουμ, όλο κάτι διαφορετικό παρουσιάζουν.
Επίσης νοιώθω ότι είναι ο δίσκος Riverside με τη μεγαλύτερη επιρροή από Lunatic Soul, ίσως όμως κάνω και λάθος.

Καλημέρα παιδιά.
Αν και παρακολουθώ καιρό τα φορουμς ,αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που παραθέτω. Μπορεί να μου πει κάποιος σε ποιο μαγαζί της αθήνας έχω τις περισσότερες πιθανότητες να βρω τον δίσκο? Ρωτάω διότι δεν είμαι από αθήνα και δεν πρόκειτε να το βρω εύκολα στην πόλη μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μόλις το τσίμπησα από το Reload (Πανεπιστημίου 54).

τιμή;