Roadburn Redux - 16-18/04/21

Το φεστιβάλ της καρδιάς μας.

Πάμε με πρόγραμμα.

Πέμπτη/ζέσταμα

Παρασκευή

Σάββατο

Κυριακή/afterburner

5 Likes

Ειμαι ετοιμοςςςς ! Τα εχω βαλει στο καλενταρι τα παντα ολα!
Καλο θρεντ να παρακολουθουμε / σχολιαζουμε! :smiley:

4 Likes

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται αν χάσετε τους Χ μη ξαναμπείτε φόρουμ mega post από @apostolisza8 με επιμορφωτικό υλικό για προετοιμασία. :face_with_monocle:

Κατά τα άλλα να σημειωθεί στα πρακτικά ότι είναι από τώρα έτοιμο δάκρυ για Παρασκευή 15:20, συν πυροσβεστήρας για τα μυαλά μου για 17:10 πάντα με αγάπη @Aldebaran.

Και σε περίπτωση που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο

asdrb

4 Likes

Καλα απο τα γνωστα το Thou Emma collab δε χανεται οπως επισης Aaron Turner, Primitive Man, Body Void, Year of no light, Steve von Till …etc
Περιμενω καποια νεα ανακαλυψη βασικα, οπως παντα με το Ροτπερν. Knoll φαινονται θανατεροι πχ.
Lingua Ignota ομως βλεπω μονο QA - δε θα εχει performance?

1 Like

Κάτσε να βρω χρόνο και ψυχραιμία και θα επιστρέψω με σεντονάκι πολλαπλών μεταβλητών και λινκς σύντομα, εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά.

4 Likes

με το ζορι 11 ονοματα ξερω. Αυτο που με ελκυει περισσοτερο ειναι το Hexvessel performing Dawnbearer

2 Likes

Το Thou & ERR set δεν είναι το βιντεο απο την εμφανιση του 19; Αυτό που κάποιοι, χμμ, έχουμε ήδη δει; :smirk:

Σε άλλα νέα, Neptunian Maximalism και Nero Di Marte είναι τα άχαστα μου. Bada επισης, πειραματική μπαντάρα με Anna Von Hausswolff.

Το υλικό της pelagic ειναι πολύ καλό. Συνέντευξη Divide And Dissolve άχαστη επίσης.

Και ποιος ξερει τι άλλο θα μας καψει το κεφαλι…

3 Likes

Ναι και ναι.

Πρώτο μου Roadburn, τόσα χρόνια προτιμούσα το Netherlands Deathfest (στον ίδιο χώρο) αλλά αφού είδα κάτι Emperor, κάτι Dodecahedron κάτι Aosoth κτλ (αμένσιωτο λέγεται αυτό εδώ που κάνω :P) πλέον μπορώ να κάνω switch.

Πραγματικά μεγάλο σχολείο αυτό το φεστιβάλ, ανυπομονώ να ανακαλύψω μπάντες είτε μόνος είτε αυτές που θα υποδείξουν άλλοι χρήστες.

Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά να μαζευτούμε να πάμε από εκεί ε;

5 Likes

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα λείψω από οποιοδήποτε Roadburn τα επόμενα χρόνια.
Κι εντάξει, καλό το redux, αλλά το real thing δεν παίζεται με τιποτα.

1 Like

Εχει ειπωθει - του χρονου θα γινει φαση ροκινκ ροτπερν τελος!
Ελπιζω μονο να εχει αλλα ονοματα απο αυτα που ειχαν κανονισμενα για 2020 γιατι δε με ειχαν κοψει πολυ :stuck_out_tongue:
Divide And Dissolve δε το ειχα δει ! Αν και συνεντευξη κ παλι μια χαρα.

2 Likes

καλά είναι , εγώ κανα δυο

1 Like

Επανήλθα.

Με τη σημερινή προθέρμανση να ολοκληρώνεται, ρίχνω ένα χαλαρό pick από ονόματα που στοχεύω για τις επόμενες μέρες, έτσι για το τζέρτζελο.

Παρασκευή:

Ok, προφανώς το set ERR & Thou, εμείς δεν ήμασταν εκεί, αλλά αγαπάμε τον δίσκο. Λες και υπάρχει και άλλη επιλογή :stuck_out_tongue:

Nero Di Marte, μπορεί ακόμη να έχουμε τις μικροδιαφωνίες μας με @Aldebaran αλλά μιας και τα λένε και αυτοί καλά, έχουν και τεράστιο μουσικό ενδιαφέρον, προβλέπεται καλή προθέρμανση για όσα ακολουθούν.

Προσωπικά μιλώντας, την Παρασκευή την έχω στοχεύσει για την απόδοση ολόκληρου του “Form In Motion” των Autarkh, δίσκου που είναι για μένα από τους υποψήφιους της χρονιάς, και που έχω πρήξει κοσμάκη με δαύτον, και σίγουρα περιμένω να δω πως θα σταθεί σε τέτοιο πλαίσιο.

To σερί Algiers και Regarde Les Hommes Tomber πρέπει να είναι ένα από τα πιο κουλά πράγματα που περιμένω να απολαύσω. Κυρίως γιατί οι δεύτεροι θα παίξουν ολόκληρη την τελευταία τους δισκάρα. Μετά από σετ Algiers. Αυτά.

Προφανώς και περιμένω τα πουλέν της Pelagic, με The Ocean σε πρώτη φάση (ο @Ktn θα αποδεχθεί πόσο εξαιρετικό ήταν το Phanerozoic II εκείνη την ώρα θέλει-δεν θέλει) και σε δεύτερη μοίρα με Year Of No Light, για τον νέο δίσκο των οποίων, που βγαίνει Ιούλιο, δεν θα πω κάτι ακόμα. Αλλά πιθανολογώ πως θα κερδίσουν οπαδούς αύριο βράδυ.

Σάββατο:

Νωρίς νωρίς το τσαντισμένο blackened hardcore των Wolf King και στα καπάκια Knoll για να γιατρευτεί το hangover, αλλά πρώτο στοίχημα της ημέρας είναι η απόδοση του “The Great Star Above Provides” των Solar Temple ως commissioned project. Με μέλη από Fluisteraars παρακαλώ. Αμφότερες, ενδιαφέρουσες πειραματικές black μπάντες.

Οκ, συνέντευξη Kvohst και Tomi από Svart θα έχει ενδιαφέρον, δεδομένου του πόσο εκλεκτική εταιρεία είναι, αλλά ακολουθούν οι λατρεμένοι μου Dawn Ray’d. Οι οποίοι θα παρουσιάσουν και 1-2 καινούρια τραγούδια. Αλλά έτσι και αλλιώς όταν έχουν κάτι να πουν, ακούμε. Let the fires burn as a signal λοιπόν.

Overdose φανατισμού, με το δεύτερο σετ Autarkh, γιατί δεν είναι αρκετά μπαντάρα, όπου θα παρουσιάσουν μια πιο ηλεκτρονική/όχι τόσο metal, εκδοχή του ντεμπούτου τους, ως Autarkh III, και αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο στοίχημα της ημέρας για μένα. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν :stuck_out_tongue:

Περιμένω και εγώ να δω τη μπάντα της Anna τους Bada, αν και το άλμπουμ τους δεν με ενθουσίασε αλλά δεν χάνεις Anna ούτε σε livestream, και στα καπάκια Mizmor. Να παρουσιάζουν το νέο τους 15λεπτο κομμάτι “At Wit’s End”, το οποίο ελπίζω να είναι τουλάχιστον όσο καλό όσο οποιοδήποτε από τα 4 του τελευταίου τους δίσκαρου, προσωπικού μου νο1 για το 2019.

Διάλειμμα:

Summary

“This song is an ode to all those who adopt superstitious and grandiose beliefs about mankind, its “spirit,” and its place within the cosmos. This idea is presented through the lens of our current struggles as a society

To ασήκωτο sludge όμως συνεχίζεται με Body Void, που είμαι πεπεισμένος πως ανά στιγμές παίζουν αργό crust, και, οκ, θερίζουν. Ναι, κλισέ, αλλά ναι.

Και για να τελειώσω την άτυπη διαφήμιση ενός δωρεάν φεστιβάλ (που μάλλον δεν είπα και τίποτα ενδιαφέρον, απλά προετοιμάζομαι ψυχολογικά), να πω πως έχω τρομερή περιέργεια να δω πως στέκονται ζωντανά οι Neptunian Maximalism. Που ετοιμάζουν υπερπαραγωγή ε:

Summary

For this performance commissioned by Roadburn , they will explore Éons in a completely new way. The section dedicated to the Moon will serve as an introduction and be followed by as yet unreleased material, presented for the first time for a worldwide Roadburn audience. On stage there will be no less than nine musicians creating this all new and exclusive meditation on the evolution of the human species, accompanied by live visuals filmed, edited and screened by A Thousand Lost Civilizations .

Ο @Aldebaran δεν έχει καταφέρει ακόμη να μου μιλήσει ψύχραιμα για δαύτους. Δεν τον αδικώ. Περιμένω και τα φετινά τους καμώματα, σε μια εβδομάδα.

Y.Γ. Για Κυριακή το βλέπουμε αν ζούμε μέχρι τότε.

9 Likes

Τους Kairon; IRSE! Πρόλαβα σήμερα που παίξανε μεγάλη μπάλα. Το καλό είναι πως ανακοίνωσε το φεστιβάλ ότι τα βίντεο θα είναι διαθέσιμα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

5 Likes

Αυριο πρωι μια πρωτη συνοψη!

Ναι καλημέρα, όποιος δεν είδε το σετ των Tau, να δει το σετ των Tau. Εδώ.

6 Likes

Πρώτη μέρα, επιγραμματικά είδα αυτά:

Πρεμιέρα Noctule (solo project της τραγουδίστριας των Svalbard), μελωδικό black, συμπαθητικό.

Πρεμιέρα An Autumn For Crippled Children, αυτοί θα τα πάνε πολύ καλά στον blackgaze χώρο, καμία αμφιβολία. Δεν τρελαινομαι.

Πρεμιέρα Alora Crucible, ωραιότατο κλασσικίζον ambient, Toby Driver είσαι θεούλης.

Drowse, πολύ ενδιαφέρον το project που παρουσίασε, ambient, shoegaze, field recordings κι ένα πολυ ωραίο βίντεο, νομίζω ήταν πολύ πετυχημένο.

Kairon;IRSE, αναμενόμενα καλοί, βασικά μου άρεσαν λίγο περισσότερο live, έπαιξαν το περσινό τους άλμπουμ. Αν με χαλάει κάτι σε αυτούς είναι το πόσο στερεοτυπικοί είναι στα πάντα, πέραν αυτού finnish psychedelia rules.

Tau αρρώστησα! Τι γκρουπάρα. Πραγματικά αυθεντικό psych/folk rock, παγανιστικά vibes, ευγενικός ήχος, υποβολή στις ατμόσφαιρες κι ενα μαγικό 20λεπτο αφιερωμένο στην μουσική της Ιρλανδιάρας με την συμμετοχή του Pol Brennan των Clannad. Highlight ημέρας σίγουρα κι η πρώτη μπάντα που αγάπησα για φέτος.

Μόνο Roadburn ρε.

6 Likes

Kairon;IRSE πολυ καλοι - ο ορισμος του Roadburn. Επομενο το Tau που το εχετε καλολογισει πολυ.

3 Likes

Ancestral Recall, ας ξεκινήσει το φεστιβάλ. :raised_hands:

3 Likes

Tau έριξα μια ματιά αλλά δεν είναι το στυλ μου. Λόγω δουλειάς έχασα όλες τις πρωινές/μεσημεριανές μπάντες, θα δω το βράδυ Nero Di Marte και Thou.

Πολύ ενδιαφέροντες οι Autarch που πρότεινε ο @apostolisza8, που παρακολουθώ τώρα. Σε αρκετά σημεία παντρεύουν καλά το industrial στοιχείο με τις βαριές κιθάρες. Δεν ενθουσιάζομαι υπέρμετρα γιατί δεν είναι κάτι που θα βάλω να ακούσω από την αρχή ως το τέλος ως ροή.

4 Likes

Ωραίος! Χαίρομαι που τους βρίσκεις ενδιαφέροντες!

Η αλήθεια είναι πως το σετ τώρα είναι λιγότερο ακραίο από ότι στον δίσκο, αλλά δεν τους αδικώ, θέλει προσπάθεια να βγει λάιβ αυτό το πράγμα με τόσα ηλεκτρονικά.

Εγώ καλά περνάω πάντως και βρήκα την πρώτη κορυφή του φεστιβάλ :stuck_out_tongue:

3 Likes