Αγαπημένος rock δίσκος για το 1979

Κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι χρονιές και θα σταματήσω να σας τα ζαλίζω! Περίεργη χρονιά η τελευταία των 70’s, εκτός και από τους άλλους φοβερούς δίσκους που κυκλοφόρησαν, απλά να αναφέρω ότι κυκλοφόρησαν 4 από τα καλύτερα live albums όλων των εποχών, ποιά είναι αυτά; UFO - Strangers In The Night, JUDAS PRIEST - Unleashed In The East, RAMONES - It’s Alive, QUEEN - Live Killers…ά, και η ψήφος μου στον ΤΟΙΧΟ

Που ειναι το ‘‘Down To Earth’’ ρε παιχταρα???
(Ας το κανω κι εγω μια φορα αυτο το απαραδεκτο πραγμα,ολο μου το κανουν:p)

Δυσκολευομαι αφανταστα να διαλεξω.
Με μεγαλη δυσκολια θα πω ‘‘Lovedrive’’.

εμένα προσωπικά το Unknown Pleasures και το London Calling μου αρέσουν μάλλον λιγότερο από Down To Earth και Lovehunter, αλλά η επίδραση και η επιρροή τους σε μεταγενέστερες μπάντες είναι απείρως μεγαλύτερη αντικειμενικά!

Νομίζω ότι το overkill στέκεται περήφανα πρώτο και κοιτάει αγέροχα μπροστά απ’όλους…

“Highway To Hell” αναπόφευκτα.

Υπήρχε το ροκ πριν το London Calling και το ροκ μετά από το London Calling.

(αν και θα καεί το πληκτρολογιο που δεν ψήφισα Joy Division).

η καρδιά έλεγε joy division αλλά πήγε στους clash τελικά και από μένα…

μετα απο αυτο που εζησα το καλοκαιρι οπου βλεπω το wall θα το ψηφιζω.8)
τι και αν ειναι μεσα ισως το αγαπημενο μου σκορπιονς,οι αξεπεραστοι joy division με ενα απο τα αγαπημενα μου αλμπουμ γενικα,o rory κτλ.ΜΟΝΟ WALL!

Oταν διαβασα 1979, στο τοπικ, το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ηταν “αν δεν υπαρχει το London Calling, τη γαμησατε!!!”. :stuck_out_tongue:

Επομενως, οσο κι αν ανατριχιαζω στο ακουσμα του Unknown Pleasures, oσο κι αν το Highway To Hell αποτελει τον αγαπημενο μου δισκο απο την κορυφαια (για μενα) ροκ μπαντα του πλανητη, δε γινεται αλλιως.

Διοτι το London Calling δεν εμεινε στην ιστορια μονο ως ενας απο τους σημαντικοτερους ροκ δισκους, αλλα ως ο δισκος που αλλαξε την ιστορια της μουσικης που ακουμε.

London Calling, ασυζητητί.

Ο Βon είχε μπει στη λεωφόρο για την Κόλαση. Αν είχε μόνο το Walk All Over You δέκα φορές πάλι ο καλύτερος θα ήταν.

Μαζί σου, αλλά υπάρχουν και τα Wall+Highway To Hell+London Calling…οπότε και το 1979 ήταν ευλογημένη χρονιά:):!:

SCORPIONS - Lovedrive

[B]Scorpions[/B] - Lovedrive

ανετα και χωρις δευτερη σκεψη

Joy Division - Unknown Pleasures

Πάντως πιστεύω η συναυλία του Waters έχει επηρεάσει πολύ το αποτέλεσμα του poll. Για μένα είναι καλύτερο μόνο από το Led Zeppelin.

Fear of Music και Entertainment βρε και Metal Box, μαζί με Unknown Pleasures που αναφέρατε, χρονιά ορόσημο για το post punk (να την πω και γω τη μλκ μου). Και έχει και Supertramp η χρονιά. Τέσπα ψηφίζω Thin Lizzy γιατί το Black Rose ήταν ο τελευταίος μεγάλος δίσκος τους και ίσως ο αγαπημένος μου

όντως… (και οι talking heads ηταν μεγάλοι, αλλά η μουσική τους δεν μου έχει μιλήσει ακόμη). Entairtainment: αυτό έπρεπε να είναι στο πολλ οπωσδήποτε. Που να ξέρανε οι Gang of Four τότε που γράφανε το Damaged Goods ότι θα τραγουδούσαν και θα χορεύανε στον (παραλλαγμένο) ρυθμό του στην Ελλάδα γενιές και γενιές…

ΑΛλά τι να βάλεις και τί να αφήσεις, όντως χρονιά ορόσημο.

Και βασικα οσον αφορα το post punk να προσθεσουμε και εναν απο τους κορυφαιους δισκους στο ειδος, που αυτος κι αν ΕΠΡΕΠΕ να ειναι στο πολλ.

[SPOILER]http://4.bp.blogspot.com/-qM7ecvotUiU/TV06xNwba6I/AAAAAAAACAI/WigU9mx9Vfw/s1600/The-Cure-Three-Imaginary.jpg[/SPOILER]

Γενικα, πανικος στο ειδος τη χρονια αυτη με Joy Division, Cure, Gang Of Four, PiL, αλλα και με το “154” των Wire.

Talking Heads δεν εχω ακουσει, ενω τοτε νομιζω βγηκε και το δευτερο των Magazine, το οποιο δεν εχω ακουσει, καθως θελω να δωσω κι αλλες ευκαιριες στο πρωτο τους, που δε με τρελανε.

Απλα, ολα θαφτηκαν στη θεα των λεξεων “London Calling” και ξεχασαμε να τα πουμε.

Iron Aris,συγγνωμη κιολας ρε φιλαρακι,αλλα επειδη σε καθε poll και στον λαθενα που ανοιγει κανεις το ιδιο πραγμα,δηλαδη κριτικη απο τον καναπε και επιδειξη ξερολισμου,γιατι ρε φιλε δεν ανοιγεις κι εσυ ενα poll μια και απ’οτι φαινεται θεωρεις πολυ ευκολο χρονιες οροσημο για τη μουσικη και με δισκογραφια εκατονταδων κυκλοφοριων να πρεπει να επιλεξει κανεις μονο δεκα.
Ελα να σε δουμε να γουσταρουμε…