Κλείνει το Rock City

Σήμερα, κατεβαίνοντας για μερικά δωροψώνια κάτω στο κέντρο, πέρασα μετά από αρκετό καιρό μπροστά από το Rock City… το οποίο κλείνει προσεχώς και ξεπουλάει την εναπομένουσα πραματεία του (50% μείωση επί των αναγραφόμενων τιμών).

Πέραν της ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων, το κλείσιμο ενός τόσο ιστορικού μαγαζιού είναι όσο να ναι λυπηρό. Θυμάμαι τις εποχές που η Σαββατιάτικη βόλτα σε ένα κατάμεστο Rock City επιβάλλονταν… ή τις πρώτες μου αγορές εκεί, όταν το να ξοδέψω το χατζηλίκι μου σε δίσκους των άγνωστων για μένα Blind Guardian ήταν μεγάλος πειραματισμός.

R.I.P. λοιπόν.

Το σωστο post ειναι αυτο:

[SIZE=“1”]Σήμερα, κατεβαίνοντας για μερικά δωροψώνια κάτω στο κέντρο, πέρασα μετά από αρκετό καιρό μπροστά από το Rock City… το οποίο κλείνει προσεχώς και ξεπουλάει την εναπομένουσα πραματεία του [SIZE=“5”]
(50% μείωση επί των αναγραφόμενων τιμών)[/SIZE].

Πέραν της ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων, το κλείσιμο ενός τόσο ιστορικού μαγαζιού είναι όσο να ναι λυπηρό. Θυμάμαι τις εποχές που η Σαββατιάτικη βόλτα σε ένα κατάμεστο Rock City επιβάλλονταν… ή τις πρώτες μου αγορές εκεί, όταν το να ξοδέψω το χατζηλίκι μου σε δίσκους των άγνωστων για μένα Blind Guardian ήταν μεγάλος πειραματισμός.

R.I.P. λοιπόν. [/SIZE]

κρίμα όντως.
εγώ είχα προλάβει και το πιο παλιο ,πάλι στην ακαδημίας (ήταν λιγο πιο πάνω ,ακριβώς δίπλα απο το μαγαζί με τα μουσικά όργανα)
αν και το πρώτο πρέπει να ήταν στην πλατεία κάτω.
το υπόγείο όσοι θυμούνται.
οικονομίες και κάθε Σάββατο ,όλοι στον ηλεκτρικό ,τελευταίο βαγόνι και βουρ για δίσκους.
τοτε που ο ένας πρότεινε στον άλλον face to face και όχι μέσω internet.
αγόραζες εναν δίσκο και δεν ήξερες αν τελικά θα είναι ωραίος ή όχι.
ακόμα κάποιες παιδικές αναμνήσεις που σβήνουν.

Το μ**νι και το μπουκαλι σ’εφεραν σ’αυτο το χαλι.
Ενα τετοιο πραμα που λεμε :stuck_out_tongue:

Aν και έχω καιρό να αγοράσω κάτι από κει, στεναχωριέμαι τώρα που το ακούω, ΑΝ ΚΑΙ το είχα προβλέψει βλέποντάς το να φθίνει.

Από κει μέσα έχω πάρει ιστορικά άλμπουμ της συλλογής μου…από κει και απ το happening ξεκίναγα τις βόλτες/δισκοτσάρκες μου τα πρωινά Σαβάτου από τα 15…

Νομίζω έπρεπε να προσαρμοστεί λίγο στα δεδομένα της εποχής, αν και πάλι δε θα ήταν στάνταρ πως θα το σώζανε, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει το παράδειγμα του μεταλέρα και του no remorse που έχω την αίσθηση πως πάνε αρκετά καλά σε σχέση με το ροκσίτυ.

Θεσσαλονικη εχει αρκετα χρονια που εκλεισε :-s

στην καβαλα ειχε κλείσει το 2006…:!:
και ο θανος που το ειχε κατέβηκε αθηνα και άνοιξε το monsterville…
αλήθεια πως παει αυτο??:-k

Και Πειραια πανε μερικα χρονακια που εχει κλεισει.Οποτε οπως βλεπετε η πορεια του ηταν φθινουσα εδω και αρκετο καιρο.

Καλά εκεί που ήτανε στον Περαία δε βοηθούσε και το μέρος. Στην Καραίσκου δεν ήταν πίσω από την εκκλησία? Εκεί από σπόντα περνούσες μόνο.

Όντως είναι λυπηρό.
Θα μου πείτε ποιος είμαι εγώ που μιλάω μιας και εγώ δεν έχω ζήσει τις εποχές που περιγράφετε. Αλλά ακόμα και σήμερα όποτε πηγαίνω Αθήνα μια βόλτα στα δισκοπωλεία είναι απαραίτητη για μένα. Είναι τρομερό να ανακαλύπτεις από μόνος σου να συγκροτήματα και να επιλέγεις διαισθητικά τον δίσκο που θες να αγοράσεις. Τώρα πια με το internet και το downloading χάθηκε αυτό

Ναι εκεί ήταν. Όντως μέσα στο στενό, χωρίς καμιά μεγάλη ταμπέλα. Μηδέν διαφήμιση. Κατά τύχη και εγώ το είχα βρει. Βέβαια τα παιδιά που το είχα ήταν απίστευτα και εγώ τα περισσότερα(αν και λίγα βέβαια cd μου) από κει τα έχω πάρει.

Ισως ειναι λυπηρο αλλα οι λαθος κινησεις εκει οδηγουν.

Μήνες τώρα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις όποιες κινήσεις έχει ή δεν έχει κάνει το Rock City. Κανένα δισκάδικο δεν πηγαίνει καλά. Και καμία δισκογραφική εταιρεία. Και αυτά συνδέονται (και) μεταξύ τους.

ναι κρίμα, και όταν λέμε είχε κόσμο μιλάμε για ένα μαγαζί τίγκα και καθόμασταν για τις κουβέντες με τους άλλους, γνώμες, άκου τι έβαλε ρε (λες και είμασταν σε club) κτλ

είχα γράψει και σε άλλο ποστ:

[I]Εχω χρόνια να πάω αλλά θυμάμαι γενάρη του 1990 να είναι όλη η βιτρίνα του Rock City γεμάτη με το εξώφυλλο του Conspiracy λίγες βδομάδες πριν έρθει ο King Diamond για εκείνο το τρομερό live στο Rodon. Τότε το Rock City ήταν ακόμη στη Σωκράτους με το παταράκι του να στρώνει τις δισκοθήκες μας…[/I]

Ισως αλλα εγω θα ελεγα οτι ειναι ολα μαζι.

Απο εκει αγορασα το πρωτο μου σιντι Iron Maiden θυμαμαι! Το Killers ηταν και το ειχα διαλεξει τυχαια! Εχω κανει και αλλες αγορες και παντα εβρισκα πραγματακια καλα. Κριμα που κλεινει, εχω ακουσει και αρκετες ιστοριες απο μεγαλυτερους!

Eκεί είχα[I] βρει[/I] το πρώτο μου aura noir το 2000 και το πρώτο μου eyehategod το 2002.
Αυτά τότε ήταν σπάνια πράματα.

Καλά, μη γκρινιάζετε/ νοσταλγείτε και πηγαίντε αγοράστε κανα cd, μόνο ο Prosatanic ξέρω με βεβαιότητα ότι στηρίζει τη μουσική βιομηχανία!

ισως το πιο ιστορικο μεταλ δισκαδικο, πιο πολυ επειδη αποτελουσε σημειο συναντησης για τον μεταλλοκοσμο για πολλα χρονια - μονο καφε δεν σερβιρανε μια εποχη εκει μεσα!

ας μην ξεχναμε βεβαια και την επιρροη του (γκουχ γκουχ) στο μεταλ χαμμερ (αχμ) - οχι και τοσο φωτεινο σημειο χαχαχ

κριμα που κλεινει, αν και οποιος περναγε τα τελευταια χρονια απ εξω, καταλαβαινε οτι προς τα εκει παει το πραγμα, εμεινε πισω σε σχεση με τα αλλα δισκαδικα εκει γυρω στο 2005-06

νομιζω ειχα παρει το πρωτο μου μεταλ σιντι απο εκει, το and justice for all τα χριστουγεννα του '96 8)8)8) - μετα απο πολλες οικονομιες ετσι?

den thimamai pio cd proto apo to rock city eixa parei(mallon kapio disko apo RIOT),Alla thimamai ton kosmo pou ipirxe kai den mporousa na dialexo kan kapio cd.panikos kai stin oura gia tameio…ti na leme tora.KRIMA

το κοιτουσα απεξω ντροπαλα, γιατι ηταν πολυ μεταλ το κοιινο του κι εγω πολυ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ναι. αγοραζα αφισες ρεντ χοτ τσιλι πεπερς κ οφφσπρινγκ απο διπλα (αφισοραμα) κ παντα εστριβα προς εξαρχεια αντι για ομονοια. μεμοριζ.