Oi Έλληνες διοργανοτές είναι ψιλό-αθώοι κ δίνουν πολλά στις μπάντες του εξωτερικού όσο δηλ. αμοιβή θα έπερναν οι μπάντες σε μία χώρα του εξωτερικού που πηγαίνουν άτομα σε συναυλίες ανά χιλιάδες κ όχι ανά εκατοντάδες π.χ. συγκρίνετε συναυλία Skid Row Μιλάνο κ Αθήνα.
Επίσης ο έλληνας διοργανωτής έχει την επιπρόσθετη επιβάρυνση των αεροπορικών εισιτηρίων, κάτι που δεν συμβαίνει π.χ. στην κεντρική Ευρώπη επειδή πάνε απο πόλή σε πόλη με λεωφορεία.
Επίσης οι Έλληνες οπάδοι είναι βλάκες κ κρεμάνε στις περισσότερες συναυλίες τους διοργανωτές που μπαίνουν μέσα. Άρα it’s a lose-lose situation όπως κ να το δεί κανείς.
Αλλά πάνω απο όλα φταίει ο διοργανώτης…
Και παλι χωρις παρεξηγηση,αλλα το αν ξερω απο συναυλιες ή οχι,αυτο ασε να το κρινω εγω. Ναι σιγουρα ξερεις πολλα περισσοτερα γιατι εισαι μεσα στα πραγματα,αλλα δεν μου απαντησες στις ερωτησεις μου. Εαν πανε π.χ. οι Metallica στην Αγγλια και εχει το εισητηριο 50 ευρω και εδω 80,γιατι αυτο? Σε ρωταω για να μαθω και εγω και πολλοι αλλοι. Να μου λυθουν καποιες αποριες. Δεν ειπε κανεις να βαλέτε το εισητηριο 25 ευρω,αλλα οχι και 90 ευρω για να δω τους Maiden απο κοντα,τους οποιους τα τελευταια χρονια τους εχετε φερει αλλες 2-3 φορες. Εγω προσωπικα θα τα εδινα πιο ευχαριστα τα 60 ευρω,εαν εβλεπα διαφορετικα συγκροτηματα καθε χρονο και οχι σαν τους Twisted 2 συνεχομενες χρονιες στο Rockwave.Και ξαναλεω οτι δεν τα λεω σε εσενα προσωπικα,δεν σε κατηγορησε κανεις. Μιλαμε παντα γενικα,κανενας δεν σε κατηγορησε για κατι.
vassilis7 κάνεις το λάθος να γενικεύεις και βάζεις όλους τους διοργανωτές στο ίδιο τσουβάλι και όλα αυτά για μια συναυλία των 50-60€ που έχει 6 πρωτοκλασσάτα συγκροτήματα και έως τώρα φαίνεται αρκετά οργανωμένη (ώστε να είχε προνοήσει για εναλλακτικό χώρο). Δε θα απολογηθεί ο Joker για τις συναυλίες των άλλων.
Όσο για όσα διάβασα περί ντου κλπ. Το βρίσκω γελοίο να θεωρεί κάποιος τόσο σημαντικό αγαθό τις ροκ συναυλίες ώστε να καταρρακώνει τόσο πολύ την προσωπική του αξιοπρέπεια. Σαφώς και είναι θέμα παιδείας που έχει ο καθείς από το σπίτι του και αξιών που έχει σε αυτή τη ζωή, για μένα όμως το να κάνεις ντου για να χαρείς με τη “βία” κάτι που δε σου ανήκει, είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές.
Δεν ζητησα να απολογηθει κανεις και ουτε κατηγορησα κανεναν. Εχω καποιες αποριες γιατι ειναι τοσο ακριβα τα εισιτιρια και τιποτ’αλλο. Οπως εχω ηδη πει,εχω παρει ηδη εισητηρια για αυτες τις συναυλιες,εκτος του Rock και δεν μιλησα για κατι συγκεκριμενο. Μιλαω γενικα για τις συναυλιες γιατι ειναι τοσο ακριβες στην Ελλαδα. Εγω θα συνεχιζω να πηγαινω,φυσικα οπου μπορω,αλλα θελω να ξερω οσο γινεται βεβαια και τι παιζει. Οσο για τα ντου,την αποψη μου την ειπα. Ειναι λαλακια…!
Ακριβώς, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Βέβαια, δεν διαθέτουμε και πολύ απ’ αυτά εμείς εδώ. Δε βαρίεσαι, αλλάζει ο Ελληνας, δεν αλλάζει…
Φίλε Βασίλη, χωρίς καμία παρεξήγηση, τα διαφορετικά συγκροτήματα κάθε χρόνο που θέλει το ελληνικό κοινό για να ειναι ικανοποιημένο είναι 10 στον αριθμό. ¶ντε 13.
Σωστός ο Joker για συναυλίες τύπου The Ocean.
Τελος παντων επειδη βλεπω εχετε αρχισει και με παρεξηγητε γι’αυτα που ειπα,ξαναλεω οτι δεν κατηγορησα κανεναν και δεν την λεω σε κανεναν. Εχω καποιες αποριες και τιποτ’αλλο. Εγω οπως και πολλοι αλλοι,θα παμε στις συναυλιες που γουσταρουμε,θα περασουμε καλα και με το καλο θα ξαναπαμε. Φιλε Joker δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση πανω στην κουβεντα μας πιστευω.
Ok, σεβαστό!8)
Καμία παρεξήγηση, γι’αυτό γράφω εδώ ετσι και αλλιώς, για να ανταλάσουμε απόψεις. Τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά γιατί υπάρχει περισσότερος κόσμος στις συναυλίες. Το Wacken π.χ. το παρακολουθούν 50.000 - 60.000 άτομα ενώ μακάρι στο Rock 'Em All να έχουμε 5.000 - 7.000 άτομα. Επίσης έχουμε διαφορές στη φορολογία. Aλλος ένας λόγος είναι οτι τα ίδια τα συγκροτήματα έχουν σαν τελευταία επιλογή την Ελλάδα στην οποία παίζουν με μεγαλύτερο fee. Τέλος στις χώρες αυτές (π.χ. Αγγλία, Γερμανία) πολλά συγκροτήματα πηγαίνουν με tour bus ενω στην Ελλάδα είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε τα αεροπορικά τους εισιτήρια.
είμαστε που είμαστε αποκομένοι συναυλιακά, μην παραπονιώμαστε κιόλας χατήρι μας κάνουν…
όποιος δε έχει την δυνατότητα δεν πηγαίνει…πόσες έχασα και εγώ φέτος αλλά τι να κάνουμε που ζούμε στην κολοΕλλάδα???είναι ακριβά και δεν πρόκειτε να αλλάξει ποτέ αυτό…
Όσον αφορά στις τιμές των συναυλιών, θεωρώ ότι ο Έλληνας όχι μόνο ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να γκρινιάζει αλλά και ΟΦΕΙΛΕΙ να γκρινιάζει, ειδικά αφού τις περισσότερες φορές η οργάνωση είναι από φτωχή έως ανύπαρκτη και η συνολική συναυλιακή εμπειρία έτη φωτός πίσω από αντίστοιχες του εξωτερικού. Τελεία και παύλα.[-X Από κει και πέρα όμως οι διοργανωτές είναι τα εύκολά θύματα και σίγουρα δεν είναι πάντα μόνοι υπεύθυνοι για τις υψηλές τιμές (save joker!! ) … Όσο για ντου δεν έχω ιδιαιτερη άποψη αν και θα με ενοχλούσε γενικά κάτι που εγώ πληρώνω, άλλος να το παίρνει τσάμπα…:-k Α, ξέχασα, με αυτό το “και χάρη μας κάνουνε που έρχονται” διαφωνώ εντελώς. Δεν κατάλαβα, μήπως δεν τα τσεπώνουν χοντρά για να έρθουν;;; Αν είναι να έρχονται και να λένε “άντε να παίξουμε στα γρήγορα, για να φύγουμε από δω” ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε, ας μην έρθουν καθόλου να μην κλαίμε και μεις τα λεφτά μας βλέποντας μερικούς τύπους να περιμένουν να περάσει το δίωρο… Δεν υποχρεώνουμε κανέναν, όποιος έχει όρεξη να παίξει, ας έρθει…
Μπορω να πω οτι με καλυψες κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο.Οσο για το Rock πιστευω οτι θα εχει περισοοτερο απο 7.000 που λες,απλα γιατι γουσταρουμε την μουσικη σαν Ελληνες. Τελος παντων καλα να περασουμε οπου και να παμε και καλες METALικες μερες να εχουμε. Θα τα λεμε απο εδω μεσα ολα.Ελπιζω να καταφερω να ερθω στο Rock γιατι περιμενω να δω Venom…
1ον:πιστεύω οτι έχετε ξεφυγει με το πως εξηγείτε ο όρος ντου.Από το '95 που πάω σε συναυλίες μόνο μία φορά έχω δει να τραυματίζεται κάποιος σε ντου,κι αυτό σε συναυλία motorhead στο ρόδον.Και αυτοί που τραυματίστηκαν ήταν οι σεκιουριτάδες.Και όποιος θυμάται τους σεκιουριτάδες το ρόδον δε νομίζω να στεναχωρήθηκε και πολύ!!Οι τύποι είχαν απαράδεκτη συμπεριφορα!!
Γενικότερα όταν λέμε ντου,εννοούμε οτι οι 30-50-100 που θέλουνε να μπούνε, σπρώχνοντας τους σεκιουριτάδες μπαίνουν μέσα…Είναι αυτό που λέμε, τους πάνε γ…όντας!! :lol: :lol:
2ον:Οι τιμές είναι αδικαιολόγητα ψηλες κατά την άποψη μου!Δηλαδή πως πάνε τα συγκροτήματα με λεωφορείο στην Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα?Το παρκάρουν στην Σόφια,παίρνουν ταξί για το αεροδρόμιο της Βουλγαρίας και έρχονται με το αεροπλάνο??Και μετά γυρνάνε να το πάρουνε??Εννοείτε δεν μιλάω για ΟΛΑ τα συγκροτήματα,αλλά υπάρχουν πάρα πολλά που πάνε με λεωφορείο σε πολλές βαλκανικές χώρες!Και δεν μιλάμε για μεμονωμένες συναυλίες αλλά για μέρος της περιοδείας!!σωστά?Και την περιοδεία την κάνουνε με λεωφορείο(όσοι την κάνουνε).
3ον:Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους διοργανωτές του rock’em all.Και ελπίζω να μην δώσουν αφορμές για να αποκτήσουμε(και δε το λέω ειρωνικά,για όποιον παρεξήγησε).Το πρόβλημα μου είναι με την DIDI,που μας κοροϊδεύει τόσα χρόνια!
4ον:Είμαι 100% ενάντια στο τσάμπα,και κατ’ επέκταση στο ντου,γιατί προσωπικά θεωρώ οτι δεν σέβομαι αυτούς που πληρώσανε εισητήριο με αυτόν τον τρόπο.Απλά εξήγησα το ντου γιατί άκουγα κάτι τρελλά για φωτιές,τραυματισμούς,κατολισθήσεις,τσουνάμι κλπ.
Το οτι απο την υπερπλήρωση του χώρου και το συνωστισμό θα κινδυνεύσουν άτομα ούτε καν το σκεφτήκαμε. Λες και μόνο απο πυρκαγιές και καταποντισμούς κινδυνεύει κάποιος. Ειλικρινά ευχομαι κάποιος να πάθει κάτι. Να δούμε ποιος είναι ο μάγκας μετά και αν ξαναγίνουν συναυλίες.
Έχετε τρελάθεί μου φαινεται!Ρε παιδιά τα ντού δεν γίνονται από 1000-2000-10000000000 ατομα!!!Άντε να το κάνουν 100-150(μιλάω για συναυλίες τέτοιου μεγέθους).Εδώ στο ρόδον κόβανε παραπάνω εισητήρια απ’όσα είχαν το δικαίωμα σχεδόν πάντα(iced earth/nevermore,angra,nevermore '99 μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό)και είμασταν σαν σαρδέλες!!Δεν παθαίνει κανένας τπτ.Εδώ έχω δει να λιποθυμάνε ,και να ανοίγουνε μύτες σε συναυλίες με λίγα άτομα!Το θέμα είναι να επικεντρωθούμε στο οτι το ντου είναι λάθος από ηθικής πλευράς!Δεν είναι σωστο να πηγαίνει κάποιος τσάμπα,την στιγμή που κάποιος άλλος πληρώνει.Αυτό είναι και τπτ άλλο.
Βασικά το θέμα είναι Rock 'Em All, Αθήνα, 20/7: Venom, Iced Earth, Lacuna Coil, Meshuggah, Moonspell, POS
Κάντε άμα θέλετε ένα θέμα “Ντου” στην αντίστοιχη κατηγορία και το συζητάμε εκεί.
Nαι, μια συναυλία που εδω έχει 60 EUR εισιτήριο στη Βουλγαρία μπορεί να έχει 30 EUR.
Εδω ο βασικός μισθός είναι 600 EUR, στη Βουλγαρία ξέρεις πόσο είναι?
Ωραία,άσε την Βουλγαρία που έθεσα σαν παράδειγμα.Με το λεωφορείο οργώνουνε όλη την Ευρώπη.Ας πιάσουμε Τσεχία,Αυστρία κλπ.Στην Αυστρία ξέρω οτι ο βασικός μισθός,είναι 1000euros.Πως εξηγείται το φθηνότερο εισητήριο εκει πέρα?
Όπως έγραψα και στον Vassili7 που με ρώτησε το ίδιο πράγμα: Τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά γιατί υπάρχει περισσότερος κόσμος στις συναυλίες. Το Wacken π.χ. το παρακολουθούν 50.000 - 60.000 άτομα ενώ μακάρι στο Rock 'Em All να έχουμε 5.000 - 7.000 άτομα. Επίσης έχουμε διαφορές στη φορολογία. Aλλος ένας λόγος είναι οτι τα ίδια τα συγκροτήματα έχουν σαν τελευταία επιλογή την Ελλάδα στην οποία παίζουν με μεγαλύτερο fee. Τέλος στις χώρες αυτές (π.χ. Αγγλία, Γερμανία αλλά και Αυστρία που αναφέρεις) πολλά συγκροτήματα πηγαίνουν με tour bus ενω στην Ελλάδα είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε τα αεροπορικά τους εισιτήρια.
Joker δεν μπορώ να σε αμφισβητήσω σε όσα λες μιας και τα ξέρεις απο μέσα και εγώ δυστυχώς όχι:D …μία ερώτηση που είναι ταυτόχρονα και παρατήρηση που δεν αφορά εσένα και το Rock em All…Όταν έρχονται τον Δεκέμβριο οι Tool με 52 ευρώ εισητήριο σε έναν άθλιο χώρο με απαράδεκτη ακουστική και οπτική προς την σκηνή και υπάρχει η σχετική κατακραυγή πως το ίδιο group έρχεται μετά απο 8 μήνες με εισητήριο στο Terravibe 25 ευρώ σε πολύ καλύτερο χώρο, απο την ίδια διοργανώτρια αρχή?όσα κόστη ανέφερες φανταζομαι και για τις δύο περιπτώσεις ισχύουν εξίσου…πως λοιπόν να μην σε κάνει αυτό δύσπιστο και ειδικα οταν δεν ακούμε ποτέ ανθρώπους όπως εσύ να εξηγούν πέντε πράγματα…?πάντως συγκεκριμένα για το Rock em all η τιμή θεωρώ πως είναι σχετικά οκ…επειδή μιλάμε για 6 πολύ δυνατές μπάντες…Όσον αφορά τα παραπονα θεωρώ μερικά εξ αυτών δικαιολογημένα απο μια συγκεκριμένη οπτική γωνία…στο διαδικτυακό χώρο πια ο καθένας έχει πρόσβαση σε χιλίαδες group…αυτό του ανοίγει τους μουσικούς ορίζοντες και παράλληλα “μεγαλώνει” τις μπάντες καθώς οι δουλείες τους πάνε σε περισσότερα αυτιά…όταν λοιπόν έρχεται το καλοκαιράκι και ξεκινάει αυτός ο καταιγισμός συναυλιακών γεγονότων συνήθως σε κάθε event θες να δεις και απο κάτι…προσωπικά μιλώντας για να καταλάβεις τι εννοώ εγώ απο Rock em all ψήνομαι άσχημα για PoS & Meshuggah…Θέλω να δω και Opeth & Cavaleres…& Οffspring να θυμηθω τα νιάτα μου…κ massive attck με gogol…κ maiden που δεν έχω αξιωθεί να δω κτλ…θέλω και 300 euros για να το κάνω αυτό που βέβαια ποτέ δεν θα βρώ ως νέος 24 χρονών που μόλις τέλειωσε σπουδες και ετοιμάζεται για φαντάρος (Ελλαδιστάν, γενια των 700?? euros κτλ)…Ολοι θεωρώ λίγο πολύ πέφτουν σε αυτό το trip του να θέλω να δώ ότι μου αρέσει που ναι σαν σύνολο είναι πολύ ακριβό για εμάς…αλλά φυσικά δεν κατηγορώ ούτε έσενα ούτε την Hotbeez για fly beeyond κ.ο.κ…αλλά ο καθένας δεν μπορεί να βάλει μέτρο σε αυτά που του αρέσουν και ποθεί να δει live…απλά θεωρώ πως το παράοπονο είναι δικαιολογημένο γιατι υπάρχει υπερπροσφορά…και μην με παρεξηγείται είναι καλό που υπάρχει υπερπροσφορά αλλά και αυτό ανοίγει την όρεξη και είναι λογικο κάποιος να παραπονιέται αν τελικά δεν δέι κάτι που μπορεί να γουστάρει τρελλά να δει…δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά…
p.s. καλά τα λες για τους έλληνες που θέλουν 10 group (priest…πάλι??)μόνο και αυτά τρώμε στην μάπα κάθε χρόνο (βλ. alterground που χτύπησε post γκρουπάρες και ήμασταν 600-700 άτομα σε Explosion in the sky/ Mono στο ΑΝ…)