Rocking Athens Festival - 27/7: Heaven And Hell, Blind Guardian, Testament, Gojira

Εχει περασει μια εβδομαδα απο το Rocking Athens, και θελω να μοιραστω μαζι σας τις εντυπωσεις μου…

Προλαβα να δω το τελευταιο κομματι των Testament, που μου φανηκαν πολυ καλοι και θα τους ψαξω στο μελλον…

Για τους Guardian δεν θα πω πολλα πραγματα, οπως και το ποδηλατο η μουσικη τους δεν ξεχνιεται ποτε. Αλλωστε με αυτους αρχισα να ακουω μεταλ. Η φωνη ακομα ποναει, και ο αυχενας δεν εχει αλατα…

Και τελος, οι Η&Η. Δεν τους ειχα δει το 2007, οποτε μολις ο Dio τραγουδησε die young και falling of the edge of the world, η αντιδραση μου ηταν η παρακατω:

8O8O8O

Δεκτό, απλά επειδή παρακολουθώ το forum κάτι χρόνια (άσχετα που αξιώθηκα μόλις τώρα να γράψω) έχω δει τρελλά βρισίδια σε διοργανωτές για τον ήχο σε άλλα live και εδώ σιγή…

Τέσπα, δεν έχει σημασία τόση… Έτσι κι αλλιώς καλά περάσαμε, είδαμε τις μπάντες που θέλαμε, χτυπηθήκαμε, τραγουδήσαμε και γενικώς καλά πέρασα… Ίσως όχι τόσο που να άξιζε 60? αλλά καλά όσο να 'ναι…

Λοιπον…

Μια εβδομαδα και κατι μετα…

Εντυπωσεις.

Gojira.

Γαμησαν, πρωτη φορα τους ακουγα/εβλεπα με μπυριτσα στα καθισματα διαγωνια αριστερα της σκηνης, ωραια ενεργεια και ριφαρες που σκοτωναν. Το κοινο ειχε ηδη ζεσταθει, ολα καλα, ηχος ανυπαρκτος.

Testament

Νταξ, bay area thrashers τι αλλο να πεις απλα :respect:. το wall απο πανω φανηκε γαματο :metal::metal:. ηχος κουραστικος. τα σιδερικα πανω απο τα κεφαλια μας αντηχουσαν ασχημα. High pitched βαβουρα…

Guardian.

ουδεν σχολιον παρα του απαραδεκτου ηχου. (ελπιζω να τους ξαναδω σε καλυτερο χωρο).

Sabbath

στο falling off the edge εριχνα παναγιες γιατι δεν ακουγα οπως επρεπε το DIO (στην αρενα). πραγματικα ξενερωσα και εχασα ολη την καλη διαθεση. χτυπηθηκα σαν το κατσικι, γουσταρα, αλλα δεν το φχαριστηθηκα.
Ο Ιοmmi αγγαρια εκανε, το ειδα απο τα πρωτα λεπτα που ημουν 3 σερες απ’το καγκελο μπροστα του.

και ερωτω…

γιατι ρε πστ??

τοσα ανοιχτα σταδια υπαρχουν στο λεκανοπεδιο, τι σκατα μας βαζετε στα κονσερβοκουτια???

μια χαρα ονοματα φερατε, να σας στηριξουμε σαν νεους διργανωτες, αρκετα με το Λωρη και τα χωραφια του, αλλα ημαρτον, προτιμω να μην ξαναπαω σε επομενα λαιβ απο το να παω και να μην τα φχαριστιεμαι.

Ταξιδεψα (και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος) 700km πανω κατω για να γουσταρω και εφυγα με χειροτερη διαθεση απ’οταν ανεβαινα…

κατεβασα χτες ενα bootleg των Η&Η απο τη βοννη sto Rockpalast 16 ιουνιου (torrentaκηδες θα το βρειτε ευκολα).Φωτια…τι να πεις…ζηλεψα. ειμαστε πολυ πισω ρε…

Rant mode on -

δωστε στη βισση το ηρωδειο, στο σακη τα ηνια του τουρισμου, και κλειστε τους ολυμπιακους αγωνες με κλαρινα και νεο-λαικα.unclefuckers…

Rant mode off
I’m outta here…

Δηλαδή με 2 λόγια το φεστιβάλ: απλά τέλειο !!!

Εγώ είμουν εκει απο τις 5 κ είδα όλα τα μπαντς…Καλη εντύπωση μου έκαναν οι Μενσάια απο τα πρώτα!
Αν και δεν ακουω Γκοζίρα μου φάνηκαν πολυ καλοί! Μετα,Τεσταμεντ!!! Εκει πήγα για τον έναν και μοναδικό Shkolnik καθώς εχουμε ακούσει και Savatage! :stuck_out_tongue:
Για co- kai κανονικους headliners τι να πουμε!!! Τρομεροί !!! Ειδικά oι Tony,James,Geezer !!! :smiley:

Μια και μιλας για την συναυλια στη Βοννη , να και η σχετική συνεντευξη :

Δυστυχώς για το reunion των Rainbow o Kangouras έχει απόλυτο δίκιο. Αποκλείεται ο Ronnie να ξανασμίξει με τον Blackmore, δυστυχώς για μας, και, μετά τον θάνατο του Cozy, κάτι τέτοιο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας.

Παρ’ όλ’ αυτά, σημειώνω ότι ο ‘‘αυθεντικός’’ drummer της θρυλικής μπάντας, Gary Driscoll είναι επίσης νεκρός. Δεν λέει να επιστρατευτεί καινούριο μέλος. Θα χαλούσε ο μύθος και η μαγεία. Κρίμα.

Πάντως, για να ολοκληρωθεί το παζλ των εκατό μεταγραφών και των χιλίων «αιμομιξιών», το μόνο που μένει είναι να δούμε τον Dio μπροστάρη στους Purple.:lol:

[SPOILER]8O

:-k[/SPOILER]

Rainbow είναι κυρίως ο Blackmore και κατα δεύτερο λόγο ο Dio. Ολοι οι υπόλοιποι μπορούν να αντικατασταθούν άνετα.
Το πρόβλημα είναι οτι ο Blackmore δεν θέλει την επανασύνδεση τους… και ο Dio απλά βαρέθηκε να ασχολείται.

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=125298

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν κάτι τέτοιο διοργανωνόταν ποτέ στο Ελλαντα??? Επειδή όμως ποτέ δε θα γίνει κάτι τέτοιο, δεν έχει κανείς να ανησυχεί για τίποτα…

Αν εννοείς το signing session / meet?and ?greet, θα ήταν ευχής έργο να συμβεί και στην Ελλάδα. Πάντως, δεν θα μου φαινόταν τόσο «ακατόρθωτο», δεδομένου ότι δεν είμαστε και τόσοι πολλοί πια.

Θυμάμαι ότι διάβαζα πως, την εποχή του δίσκου ?Reunion?, είχαν οργανώσει πολλές signing sessions με τους τέσσερις «αυθεντικούς» και έγινε τόσος χαμός που αρχικά αναγκάστηκαν αν τους «σπάσουν στα τέσσερα», οπότε κάθε οπαδός έπαιρνε αυτόγραφο μόνο από έναν sab και, επειδή ο χαμός συνεχιζόταν, αναγκάστηκαν να επιτρέπουν αυτόγραφα μόνο σε όσους αγόραζαν το δίσκο επιτόπου ? πράγμα για το οποίο δέχτηκαν επιθετικότατες κριτικές.

Κι εμένα στο festival μου άρεσαν πάρα πολύ οι Gojira, κάνανε και γαμώ τα live!
Καλά τώρα, για Blind Guardian, Testament, Heaven & Hell τι να λέμε, σταθερές αξίες…