ρε συ Kangoura, αξίζει να είναι κανείς τόσο ταγμένος σε οτιδήποτε;
είτε πρόκειται για μουσικό, συγκρότημα, ομάδα, πολιτική παράταξη ή θρησκεία;
αν εσύ έχεις λεφτά και αντέχεις να πηγαίνεις ταξίδια να τον βλέπεις σε όλη την ευρώπη είναι μαγκιά σου και εσύ ξέρεις πως θα τα ξοδέψεις.
από την άλλη προσωπικά με θλίβει όλο αυτό το σκηνικό.
και μην το πάρεις προσωπικα, it’s just food for thought.
So come with me and i’ll give you DESIRE
but first you’ve got to burn-burn-burn in fire !!!
Θυμάμαι μια φορά στην Ισπανία, σε ένα μικρό venue (στην Σαραγόσα ήτανε νομίζω), είχα μπεί πρώτος μέσα στον συναυλιακό χώρο, και είχα σταθεί στην πρώτη σειρά, ακριβώς κάτω από το μικρόφωνο του Ronnie.
Kαι στην φάση που έγινε το εφέ με το κόκκινο φώς και το “DESIRE” , έπαθα μεγάλη ζημιά.
Να τον βλέπεις πάνω από το κεφάλι σου, μέσα στο σκοτάδι,ο ίδιος μόνο λουσμένος μέσα στο κόκκινο φώς, με αγριεμένη έκφραση και μάτια που σπινθιρίζουν, η κιθάρα του Tony να στριγγλίζει, και να ακούς το “DESIRE” να σου τραντάζει τα αυτιά και το στήθος !!!
Πραγματικά ρε μάγκες ο Dio ήταν σκέτος Διάβολος εκείνη την στιγμή. Τhe Devil we know !!! :twisted:
Συγκλονιστική, αξέχαστη εμπειρία !
Κι αυτό είναι όντως το άλλο.
Μου είπε ότι προτιμά να λέει “hear the writing in the air” γιατί φαίνεται πιό αλληγορικό. Πως μπορείς να ακούσεις μια γραφή?
Δεν είμαι κανένα παιδάκι, φίλε Outshined. Ούτε κανένα κοριτσάκι, που φωνάζει Σάκηηηηη
41 ετών είμαι, και είμαι και γονιός. Ναι, γουστάρω πολύ τον Ronnie.
Αρχικά ως νεαρός, την δεκαετία του 80, λάτρευα την μουσική του, τους στίχους του, την φωνή του.
Κι ακόμα το κάνω. Η φωνή του μου μιλάει κατευθείαν στην ψυχή. Η στίχοι του με έχουν συντροφεύσει σε δύσκολες στιγμές. Μέσω του Ronnie, αντιλαμβάνομαι τι μεγαλείο κρύβει η μουσική. Αν δεν υπήρχε αυτός, η μουσική θα ήταν απλά μια διασκέδαση για μένα. Με την μουσική του Ronnie, δεν είναι μόνο αυτό. Η φωνή του, έχει βρεί το “κουμπί μου” , και με αγγίζει. Με συγκλονίζει. Δεν είναι κακό αυτό. Ουτε pathetic. Ε;
Κάποια στιγμή, κατάφερα να τον γνωρίσω κι από κοντά. Κι εκεί έπαθα την μεγάλη πλάκα. Γιατί συνειδητοποίησα ότι όσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι, τόσο ακόμα μεγαλύτερος άνθρωπος είναι. Εκτοτε γίναμε φίλοι. Οποτε συναντιόμαστε, μένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο, τρώμε μαζί, κουβεντιάζουμε,
Και μέσω του Ronnie, γνώρισα κι άλλους σαν κι εμενα. Που “νιώθουν” τον Ronnie όπως εγώ.
Παιδιά από όλο τον κόσμο. Ολοι τους συνομίλικοι μου, εξαίρετα παιδιά. Εχουμε γίνει φίλοι. Επικοινωνούμε μέσω internet, συναντιώμαστε. Φιλοξενούμε ο ένας τον άλλο. Οχι μόνο για συναυλίες του Ronnie.
Δεν είμαστε λοιπόν καμιά αιρετική ομάδα. Δεν είμαστε μασόνοι, δεν είμαστε ΚΚΚ.
Μια international παρέα είμαστε, με ένα κοινό παρονομαστή, μια κοινή αγάπη. Και μας αρέσει με ερέθισμα τις συναυλίες του Ronnie, να συναντιόμαστε και μεταξύ μας αλλά και με τον ίδιο. Κι ο ίδιος επειδή καταλαβαίνει ότι η αγάπη μας είναι πραγματική (δεν έχω πάρει ούτε ένα αυτόγραφο από αυτόν), νιώθει όμορφα και μας θέλει δίπλα του. Χαίρεται να μας έχει δίπλα του.
Μην θλίβεσαι λοιπόν. Καλά πέρασα και φέτος. Και στην Καρλσρούη, και στο Graspop και στην Αθήνα. Υπέροχα θα έλεγα. Και φαντάζομαι το ίδιο θα έλεγες κι εσύ, όπως και οποιοσδήποτε άλλος, ο οποίος θα πήγανε σε ένα ωραίο φεστιβάλ, θα άκουγε την μουσική που γουστάρει, μαζί με κολλητούς του από το εξωτερικό, και στο τέλος έβλεπε και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Αυτά
ΥΓ : Περαιτερω σχόλια, δεκτά
δεν σε κατηγορώ για το ειλικρινές, αυτό βγαίνει από αυτά που γράφεις. και δεν σε κρίνω ως άνθρωπο.
απλά έχω άλλη στάση απέναντι στα πράγματα γενικώς. και εγώ έχω μεγαλώσει και με τον Dio και με άλλους μουσικούς. έχω πάρα πολλούς φίλους που έχουμε κοινό παρανομαστή, αλλά αυτός είναι η μουσική και όχι κάποιο πρόσωπο.
δεν λέω ότι δεν έχει την ομορφιά του αυτό που κάνεις, αλλά προσωπικά τα θεωρώ κάπως υπερβολικά όλα αυτά.
γενικά, θεωρώ πως ο υπερβολικός φανατισμός/προσήλωση σε οτιδήποτε μας κάνει να χάνουμε την πραγματική εικόνα και την κριτική σκέψη και ως εκ τούτου δεν με εκφράζει.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΧΑΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ!!!
Oi Blind Guardian ΜΑΓΕΨΑΝ (αν και απογοητευτηκα που o Hansi ειχε κουρευτει! :p)
Oi Heaven & Hell ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!! O Iommi ηταν Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΙΘΑΡΑΑ!!! Απο ολους τους κιθαριστες που ακουστηκαν στο Rocking Athens Festival ο Iommι ξεσκισεεε!!!
Μην πω για τον Dio!!! ο Ανθρωπος δεν ηταν ανθρωπος ηταν ΘΕΟΣ :p! Τραγουδουσε σαν 20χρονος!!! Ειχε τοση ενεργεια μεσα του…
Οι αλλοι ηταν καλοι… Οι Testament ηταν πολυ δυναμικοι και σε καποια φαση εγινε ενα τεραστιο ΠΙΤ!!!
Οι Gojira… ενταξει ηταν…
αυτο ομως που θελω να σας ρωτησω ειναι αμα ξερει κανεις ποσο κοσμο μαζεψε η συναυλια?!:!:!!!:-k:-k
Οντως εμπειρια ζωης :D. ειδα τα αγαπημενα μ συγκροτηματα μαζι. Γκαρντιαν μαζι με Σαββαθ. ΕΠΟΣ απλα 
ps.Blood tears Γ****ε ¨:D
Βάσει εμπειρίας, λέω ότι είχε 5 με 6 χιλιάρικα. Όχι λιγότεροι, όχι περισσότεροι.
To γήπεδο είναι 3.800 θέσεων. Αφαιρέστε το ένα πέταλο και υπολογίστε καθήμενους.
Για την αρένα δεν μπορώ να υπολογίσω γιατί οι κερκίδες έχουν μηχανισμο που τις μετακινεί για να μεγαλώσει-μικρύνει το εμβαδόν. MAX η αρένα έχει τα 3.700 τετραγωνικά μέτρα πάντως.
Εγω απο κοσμο υπολογιζω οτι ειχε γυρω στις 8.000…
Παιδια ξερει κανεις αν εχει η θα βγει κανα βιντεο με την συναυλια? Bootleg εννοω…
Και bootleg mp3 δε μας πειράζει υπόψιν 
Ακριβώς εκεί ήταν η κορυφαία στιγμή του Ronnie. Ξέρεις, επειδή έχω μάθει απ’έξω κι ανακατωτά πως χειρίζεται live το Heaven & Hell, το περίμενα ότι θα πέσει growl.
Αλλά μόλις έσκασε αυτό το …DESIREEEEE!!! μου έφυγε, ομολογουμένως, το καφάσι.
Α, ρε Dio. Θαύματα κάνεις. Χώσε και ένα Magica 2 με την σόλο μπάντα και ξαναέλα σε 2 χρόνια.
(Υ.Σ. Ευσεβείς πόθοι)
Πάρα πολύ εμπεριστατωμένος ο μάγκας. Σέβας.
Eμενα παλι ο ευσεβης (τι ευσεβης δηλαδη …πρωτα θα 'ρθει η Δευτερα Παρουσια και μετα αυτο) μου ποθος ειναι να συναντηθει καμια μερα με τον Richie. :roll:
Λες να μην το έχω συζητήσει με τον Ronnie αυτό ;
Mου το έχει ξεκόψει όμως. NEVER, μου είπε.
Ειχαν φτάσει κοντά σε ένα Rainbow reunion κάποια στιγμή αλλά με τον θάνατο του Cozy όλα χάλασαν.
Ο Ritchie, μου είπε ο κοντός, είναι καλός φίλος αλλά πολύ περίεργος. Δεν νιώθω τόσο άνετα κοντά του, όπως με τον Τony και τον Geezer, που κάνουμε χαβαλέ και γελάμε όλη μέρα. Με τον Rithcie τα πράγματα θα ήταν πιο ψυχρά, πιο τυπικά , και για τους δυό μας. Κι αυτό δεν το θέλω πλέον!
Κρίμα, πολύ κρίμα βέβαια, μια και οι Rainbow αποτελούν την απόλυτη προτίμησή μου, αλλά μάλλον θα μείνουμε με το OnStage στο χέρι 
Aντε …γελαει ο Ιομμης;;;
:lol:
Ε, καλα κλαψου και συ λιγο …τι σε 'χουμε εκει;; :x
Nα τον επηρεάσω με τους Rainbow δεν μπόρεσα, μου ανέθεσε όμως να του πώ πότε να σταματήσει να τραγουδά !
“θα σταματήσω” μου είπε, “όταν έρθεις και μου πείς : Ronnie, you suck!”
Μάλλον θα περιμένει πολλές ζωές, μέχρι να ακούσει κάτι τέτοιο από το στόμα μου ! :lol:
Kαταλαβα.
Απ’ οσο θυμαμαι οι καθολικοι στις κηδειες τραγουδανε κατι επικηδειους.
Αυτος θα πει τον δικο του. :lol:
4000 - 4500
Περί τα 2850 δλδ…
Επίσης μου κάνουν εντύπωση τα πολύ λίγα σχόλια για τον (πολύ κακό) ήχο, ειδικά στους Sabbath…
Ισως ειναι επειδη το περιμεναμε…οι χρηστες του φορουμ τουλαχιστον