Rocking.gr - Top 30 - 2021

και το μαυρο τραγι το φιλιππισιο μαζί σας

αμην

10 Likes

Dream Theater δεν περίμενα να δω. Ήταν μεν ένας πολύ καλός δίσκος για τα δεδομένα τους, αλλά τίποτα συνταρακτικό. Για τον ανάποδο λόγο δεν περίμενα να δω και Soen και Motorpsycho, μιας και έβγαλαν έναν πολύ ωραίο δίσκο, αλλά για τα δεδομένα τους τίποτα συνταρακτικό.

Στα κοινά με τη δική μου λίστα (15άδα) είναι η Lingua Ignota, Fucked Up, Mastodon, Idles, και Need που θεωρώ παρέδωσαν εξαιρετικούς δίσκους, που τους έλιωσα μέσα στη χρονιά.

5 Likes

3 στα 5 που ανέφερες είναι και στην δική μου! Και τα άλλα δύο θα μπορούσαν…

Υποθέτω τα τρία πρώτα;

Λίστα χωρίς Cynic; :stuck_out_tongue:

Πάντως το top 3 είναι αρκετά solid.

3 Likes

Την άλλη βδομάδα βγαίνουν και οι προσωπικές μας λίστες, να δείξουμε όλοι από τι είμαστε φτιαγμένοι!

8 Likes

Στοιχηματική θα σε παίξω ρε φίλε και θα πω στην δεκάδα (random σειρά):

Fucked Up, Mastodon, Turnstile, Cynic, Converge, Lingua Ignota, GY!BE

Αναμένω την επόμενη εβδομάδα να δω αν μαζέψω μαρούλι ή αν πάω κουβά

1 Like

άπειρος σεβασμός για το ν 1 που βγήκε,η το panopticon που έφτασε τόσο ψηλά!η πρώτη εξάδα γενικά έχει πολλά αγαπημένα.

6 Likes

Ειμαι πολύ περήφανος που οι Fucked Up μπήκαν στην 30αδα…Τα αλλα απο βδομαδα @ManosOrff!

1 Like

Το φετινό 1-2 είναι τύπου Σουμάχερ - Μπαρικέλο

Το Trivium νομίζω ήταν για παραπάνω αλλά ok

3 Likes

Θα γίνω γραφικός γιατί σας έχω πρήξει ειδικά φέτος, αλλά χωρίς Every Time I Die και Carcass ειδικά εφέτο πάτε κουβά στον σκληρό ήχο.

Mπραβο για το Black Country, New Road, και εμενα φλερταρει τη 5αδα.
Γενικα η πρωτη 10αδα θα ειναι ψιλο ιδια σε διαφορες λιστες… στην 20αδα θα δουμε πραγματα!

1 Like

Κατ’ εμέ έχουν βγάλει και καλύτερα οι Carcass

όλα τα προηγούμενα - και με διαφορά

:stuck_out_tongue:

1 Like

Καλά εννοείται ότι έχουν βγάλει και καλύτερα! Διαφωνούμε στο spoiler όμως.

Φίλε @furor εγώ έκατσα και το άκουσα το Radical (καλά το Carcass θα το άκουγα έτσι κι αλλιώς) λόγω δικιάς σου υπόδειξης (γενικά τους παρακολουθώ από το Hot Damn αλλά κάπου στην πορεία έχασα το ενδιαφέρον μου) και όντως είναι αρκετά καλό απλά (πιστεύω) είναι για λίγο πιο περιορισμένο κοινό.

Βέβαια, δεν είναι για περιορισμένο κοινό οι Converge; Γενικά, είναι. Αλλά φαντάσου τι δισκάρα έβγαλαν για να καταλαμβάνουν την 1η θέση σε rock/metal website.

Το Carcass εμένα μ αρέσει. Είναι αυτό αρκετό για να μπει στη δεκάδα μου; Όχι γιατί φέτος βγήκαν άλλες, καλύτερες δισκάρες. Αλλά το έχω στη μηνιαία μου playlist γιατί έχει πολύ ωραίο ήχο και groove. Πέραν τούτου, προφανώς έχουν βγάλει καλύτερα αλλά αυτό δεν καθιστά το Torn Arteries κακό.

4 Likes

Καλά, φυσικά και το Arteries δεν ήταν κακό, ούτε καν μέτριο. Μια χαρά μου άρεσε, απλά υπάρχει σε κάθε ακρόαση ένα μόνιμο αλλά, σαν να χάθηκε κάπου η ισορροπία. Όχι πως έχει σημασία, ο τρόπος που ακούμε μουσική διαφέρει ανά άτομο.

Για αυτό και συλλογικές λίστες είναι δύσκολο να ικανοποιήσουν τα πάντα, οι συγκλίσεις σε “κοινώς” αποδεκτούς δίσκους είναι όλο και δυσκολότερες κάθε χρόνο.

5 Likes

Πολύ ωραία η λίστα, αρκετά που θα είναι σίγουρα και στη δικιά μου, αλλά όχι darkthrone και helloween ρε βάρβαροι ? :stuck_out_tongue: Σε κάθε περίπτωση έχω σταμπαρει κάποια από τη λίστα να ακούσω πάραυτα.

Το καινούριο carcass αν και ωραίο δεν με ενθουσίασε ούτε εμένα. To theater μου άρεσε λιγο περισσότερο, χωρίς όμως και αυτό να με εντυπωσιασει.

Όσα έχω ακούσει από τη λίστα είναι από καλά μέχρι εξαιρετικά, εκτός από κάποια που προσπάθησα να τα ακούσω αλλά δεν μου έκατσαν καλά στο αυτι λόγω genre κυρίως.

1 Like

Η λιστα εχει ΜΕΗΝΤΕΝ και δεν εχει το Leprous.

Εκανα scroll down, δεν ειδα πουθενα το Aphelion που παιζει να ειναι και θεση 1, εκλεισα το αρθρο.

1 Like

Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για το aphelion επειδή το άκουσα μια (1) φορά πριν πω “δεν είναι η φάση μου” κάτι που είχε συμβεί και με κάποιον από τους προηγούμενους δίσκους των, αλλά

Ο μεγαλοπρεπής ο αγέρωχος Σεντζουκιος καλά κάνει και είναι στη λίστα, και πιο ψηλά θα μπορούσε να είναι.

Ευχαριστώ :stuck_out_tongue:

1 Like

Η φαση με τις παλιες μπαντες για μενα ειναι οτι καλα κανουν και βγαζουν δισκους, και θα πω την φραση “Για Μεηντεν καλο ειναι”, “Για Χελλοουην καλο ειναι” κ.ο.κ. , αλλα τωρα αν συγκρινω με την μουσικη που ακουσα φετος, δε θα εμπαινε σε καμια λιστα με τα καλυτερα καμια απο τις 2 μπαντες, εν μερει και επειδη δεν ειναι η φαση μου βεβαια.

Καταλαβαινω οτι στους συντακτες του ροκιν δεν εκανε τεραστια εντυπωση το Αφηλιον και καποιοι απο αυτους απογοητευτηκαν, αλλα για μενα ειναι ας πουμε γυρω στις 87 φορες καλυτερο απο το Dream Theater, το οποιο το γουσταρουμε μονο και μονο επειδη ειχαν ριξει τις προσδοκιες μας στο μηδεν (και πιο κατω) οι παλαι ποτε αρχοντες του prog.

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, απλα δεν βρισκω καμια λογικη εξηγηση για δισκο που εχει λαβει διθυραμβους παγκοσμιως να μην ειναι καν στην λιστα με τα 30 καλυτερα, ομως γι αυτον ακριβως τον λογο δεν δινω και ποτε καμια μα καμια βαρυτητα σε τετοιες λιστες. Απλα να χαμε να λεγαμε.

2 Likes