Μπασκετοφατσες του rocking

Νομίζω όλοι το ευχαριστηθήκαμε και παίξαμε πολύ καλά. Χάρηκα που γνώρισα νέα παιδιά από εδώ, χάρηκα που ξαναείδα γνωστές μου φορουμόφατσες.

Στα του παιχνιδιού, kudos σε όλους τους συμπαίχτες μου. Στον Outshined που απεδείχθη μέγας μπουκαδόρος αλλά τον έφαγε η ανελέητη και σκληρή άμυνα των απέναντι, στον Αποστόλη που η τύχη του γύρισε την πλάτη, στον Ktn που σοφά ηρεμούσε το παιχνίδι και κυκλοφορούσε την μπάλα και φυσικά στον τιτάνα Παντελή που σαν άλλος Μπατίστ τα έβαζε με όλους και με όλα κάτω από την ρακέτα. Στο τέλος μίλησε η εμπειρία των αντιπάλων και βγήκε λίγη κούραση (αν και γενικά πήγε γαμώ το ματσάκι, νομίζω πως το παλέψαμε υπερτίμια, ειδικά αν σκεφτούμε πως οι περισσότεροι είχαν καιρό να παίξουν).

Πάντα τέτοια, ρεβάνς όποτε και όπου θελέτε, count me in από τώρα.

11 Likes

Φωτογραφικό ρεπορτάζ δεν έχει;

Πρώτο σχόλιο: Red Is Not A Slow Colour (λυπάμαι Anneke) / #TeamRed

Δεύτερο σχόλιο: Ευτυχώς που το αποφασίσαμε για διπλό. Βγήκε σχετικά άνετα τελικά, και νομίζω το χαρήκαμε όλοι.

Τρίτο σχόλιο: Πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Στο τέλος, αντέχαμε εμείς περισσότερο από τους μαύρους, ήμασταν πιο εύστοχοι, είχαμε και τρεξίματα. Μοιραία, ήρθε η τιμωρία τους.

Τέταρτο σχόλιο: ΟΚ, δεν είπαμε και πολλά, σίγουρα υπήρχε μία Α αμηχανία και μία συγκράτηση εξ εμού του παντελώς αγνώστου, αλλά δεν θέλει και πολύ να κατανοήσει κανείς ότι όλα τα παιδιά είναι διαλεχτά. Χάρηκα πολύ, ρε φάτσες!

Πέμπτο σχόλιο: Εγώ είμαι μέσα για την επόμενη Κυριακή, αν δηλαδή επιθυμείτε ρεβάνς οι μαύροι και δεν φοβάστε το χαλαρό 2-0…

Έκτο σχόλιο: Αύριο “ψήνω” πολύ γραφικό “σεντόνι”, με τεχνική ανάλυση, λεπτομέρειες για τον αγώνα, αναφορά σε highlights και “τελειωμένους” παραλληλισμούς με θρυλικές μπασκετικές μορφές του παρελθόντος.

9 Likes

Απαξιώ να απαντήσω στις φθηνές προκλήσεις, η απάντηση θα δωθεί στο παρκέ. Απλά θα πω πως η προπόνηση τελείωσε.

ΥΓ. Φωτογραφικό υλικό δεν, ήμασταν λίγο ξεθεωμένοι στο τέλος που έσπασε ο πάγος και δεν το σκέφτηκε κανείς.

6 Likes

Από μένα είναι ναι.

Ίσα ίσα τώρα θα έχει και κάποιο challenge το παιχνίδι, με το handicap που θα υπάρχει έπειτα από το σημερινό game.

Τα άλλα στο γήπεδο, δεν μιλάω εγώ μιλάνε τα παιχνίδια.

Ας ήσουν εδώ τριγύρω να ερχόσουν :stuck_out_tongue:

Με τη σειρά μου να πω και εγώ μπράβο στον @The_Black_League (το λες και όνομα rocking τουρνουα το νικ του - προδίδει και τον νικητή) για την ιδέα και το στήσιμο, και φυσικά πως χάρηκα που γνώρισα από κοντά αρκετά παιδιά, ευκαιρίες να έχουμε να τα λέμε.

7 Likes

Τα όσα ακολουθούν γράφονται με χαλαρή διάθεση (και ολίγον περιπαικτική), μπόλικη δόση γραφικότητας κι εντελώς καλοπροαίρετα. Δεν θα σχολιάσω εαυτόν. Αν κάποιος επιθυμεί να προβεί σε αντίστοιχη ανάλυσή μου, be my guest.

Πριν ξεκινήσω, ας αφήσουμε τους Leprous να απαντήσουν στους δύσμοιρους «μαύρους» της μαύρης ομάδας και στα ατυχή, ακόλουθα σχόλιά τους:

The Red

@RiderToUtopia: Συγκινητικός. Έδωσε τις πιο πολλές μάχες με το «θηρίο» (Παντελής), μοίρασε κι έφαγε μπόλικο ξύλο μέσα στο «ζωγραφιστό», κατέβασε πλείστα όσα «σκουπίδια». Στη θέση των μαύρων, θα ανησυχούσα πολύ, διότι ο χαλύβδινος RtU, πραγματοποίησε τέτοια εμφάνιση χθες, μετά από αποχή 2 ετών. Αν πιάσει ακόμη περισσότερο ρυθμό, δεν θα υπάρξει σταματημός. Μου θύμισε έντονα Τσαρτσαρή, με περισσότερη «πλαστικότητα».

@dude: Όνομα και πράγμα. Cool τυπάρας που τιμάει και με το παραπάνω τον «συνονόματό» του από το “The Big Lebowski”. Αέρινος, πολυ-εργαλείο, γερή άμυνα και με μπόλικη αθόρυβη και «βρώμικη» δουλειά. Πολύ καλό μοίρασμα του παιχνιδιού, επίσης. Άγγελος Κορωνιός των κόκκινων.

@ChrisP: «Βελούδινος» και φανερά με πολλές εικόνες κι εμπειρίες. Όταν «συνδέθηκε», τα έσταξε από παντού και παντοιοτρόπως (τρίποντο, jump shot, μπάσιμο). Του πιστώνεται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό η ολική επίθεση των κόκκινων προς το τέλος, η οποία άνοιξε την «ψαλίδα» κι έκρινε το παιχνίδι. Λίγα λόγια, intimidating παρουσία, αδιάκοπα τρεξίματα, «σκυλί του πολέμου» στην άμυνα. Θα μπορούσε να είναι και ο μεγάλος ξάδερφος του Lupin ή ο Bill Edwards.

@Lupin: Absolute leader και πασιφανέστατα σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Σκόραρε, πάσαρε, έκλεψε, ενέπνευσε, μπούκαρε και γενικά προσέφερε από ένα μίνι σεμιναριάκι για κάθε κίνηση εντός του court. Κινηματογραφόφιλος γαρ, θα έλεγα ότι μου έφερε στον νου κάποιες από τις πολύ σπουδαίες «ερμηνείες» του Marko Milič.

And The Black

@pantelis79: Όταν πήγα δίπλα του ένιωσα όντως σαν τον Muggsy Bogues. Από κάπου εκεί ψηλά, έδωσε τις μάχες του, σκόραρε πολύ, κατέβασε όλα τα ριμπάουντ και πήρε/έδωσε ξύλο και για το σπίτι. Τίμιος γίγαντας, ο οποίος μας έλεγε ότι το διπλό θα μας ξεθεώσει και όταν τελειώσαμε ήταν «ατσαλάκωτος», παρά τα χιλιόμετρα που έγραψε. Αρκετά ταχύς για το δέμας του. Priest Lauderdale.

@Outshined: Πιο μπασκετόφατσα πεθαίνεις. Είναι από αυτούς τους τύπους που ενώ πηγαίνεις στο γήπεδο για χαλαρό παιχνιδάκι και η ενέργειά του σε κάνει να μετατρέπεσαι σε «σκυλί» και να πέφτουν κορμιά. Μέγιστος μπουκαδόρος, σκληρός, με πολλή δύναμη, σου βγάζει τη γλώσσα το μαρκάρισμά του (εξ όσων είδα), πρέπει να μέτρησε ίσαμε 10 φάουλ υπέρ του. Επειδή κάτι πήρε το αυτί μου για Πάτρα κ.λπ., θα μπορούσε να είναι ένα κράμα παικτών του μεγάλου Απόλλωνα της δεκαετίας του ’90, από Buck Johnson έως Νίκο Βετούλα.

@Ktn: Μου έβγαλε το λάδι ως αμυντικός. Όσες κινήσεις και κοψίματα να έκανα, δεν πρέπει να έχασε εκατοστό στην άμυνα. Φωνή λογικής στο επιθετικό παιχνίδι, με σωστά μοιράσματα κι εκρηκτικό πρώτο βήμα. Κανονικά θα έπρεπε να επιλέξουμε Γιώργο Σιγάλα, αλλά θα πάω με Doron Jamchi.

@apostolisza8: Ο φίλος πρέπει να έχει «λιώσει» σε ανοιχτά και ανοιχτά. Η μπασκετική αύρα «μυρίζει» από χιλιόμετρα, «πλαστικό» guard/SF, με πολύ δυνατό κορμί, πήρε πολλά σφυρίγματα και κατηγόρησε λίαν αδίκως τα στεφάνια για την αστοχία του. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το πω, αλλά καθώς θα «συνδέεται» περισσότερο ο εν λόγω, θα έχουμε θεματάκι. Περίεργη μίξη Τζανή Σταυρακόπουλου και Δημήτρη Ποδαρά.

@martian: Βλ. Highlights. Μόνο.

Highlights

Red Team: Το μόνο που συγκράτησα είναι μία φάση με κλέψιμό μας στην τελική γραμμή, άμεση baseball πάσα, αστραπιαίες εναλλαγές και lay up του ChrisP. Πρωτεύων αιφνιδιασμός σεμιναρίου, από αυτούς που είχα προειδοποιήσει τον Παντελή ότι θα δει με κυάλι από την Αχαγιά (όπερ κι εγένετο).

Black Team: Μόνο martian. Καθότι εξωπλανητικός τύπος, που δεν εμπίπτει σε όρια, συμβάσεις και τυπικές προσεγγίσεις κατάφερε, κατεβάζοντας την μπάλα στο χαλαρό, χωρίς άμυνα επάνω του, και αφού είχε περάσει το κέντρο, να κάνει out-of-bounds για την πλάκα του, έχοντας απωλέσει το “trajectory” και πηγαίνοντας ανεξήγητα προς τα δεξιά. Επίσης, τα flash άστραψαν και στο out of this world, αντισυμβατικό, άγγιχτο καλάθι του, της κατηγορίας ανάποδης «κουτάλας», μετά από «γιουρούσικο» μπάσιμό του. Μέγιστος και με trademark τεχνική στο σουτ. John Salley.

Και μετά σου λένε ότι δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός Δευτέρα πρωί.

16 Likes

κλαίω

4 Likes

Επειδη ημουν ο αμυντικος που τον “κυνηγουσε” σε αυτη τη φαση, η οποια πιστευω πως ηταν το απολυτο highlight, θα περιγραψω πως τη βιωσα σε καρε:

Καρε πρώτο: Ο @martian τρεχει προς το αντιπαλο καλαθι, τον ακολουθω κατα ποδας, προσπαθω να του παρω “τα βηματα”, οκ λεω θα τον δυσκολεψω

Καρε δευτερο: εκει που εχω παρει το πρωτο βημα και θεωρω οτι θα κανει ενα συμβατικο μπασιμο ενδεχομενως και με σπασιμο μεσης για να αποφυγει την αμυνα, ξαφνικα τον βλεπω να εχει γυρισει αναποδα στον αερα και να σουταρει με ενα αρκετα αντισυμβατικο/απροβλεπτο στυλ

Καρε τριτο: εχοντας βγει και εγω εκτος trajectory προσπαθω να αλλαξω τη θεση του σωματος μου στον αερα με αποτελεσμα να προσγειωθω λιγο ατσαλα, ευτυχως γλιτωνοντας τα χειροτερα. Αφου λοιπον εχω πατησει στο εδαφος γυρναω και βλεπω τη μπαλα να ειναι στο ψηλοτερο σημειο της τροχιας της, που ηταν ομολογουμενως αρκετα ψηλα

Καρε τεταρτο: ΧΛΑΤΣ, ο @martian πανηγυριζει, η μαυρη ομαδα τρελαινεται.

Στα υπολοιπα highlights, θυμαμαι (δυστυχως) την ταπα που εφαγα απο τον Παντελη, ηταν και στην πρωτη ή δευτερη επιθεση του παιχνιδιου, ευτυχως δεν το εβαλα κατω :stuck_out_tongue:

Επισης οτι καπου στο δευτερο ημιχρονο ο @ChrisP και ο @The_Black_League * ειχαν παρει φωτια και εβαζαν τα μακρινα σουτ το ενα μετα το αλλο και ξαφνικα απο την ισοπαλια πηγαμε στο +11 ή κατι τετοιο

Και ενα πολυ δυναμικο καλαθι και φαουλ του @apostolisza8 επισης θυμαμαι με ξαφνικο μπασιμο και σπασιμο μεσης.

  • Για να συμπληρωσω την περιγραφη της κοκκινης ομαδας, ο @The_Black_League ηταν ο εγκεφαλος της ομαδας, γρηγορος και τεχνικος, ο συμπαικτης που οταν ειχε τη μπαλα στα χερια του ηξερες πως κατι καλο θα δημιουργησει. Μητσαροκαλαθοσλουκας, δεν μου ερχεται κατι πιο συγκεκριμενο, οποιος μπορει να συνδραμει

Edit: @pantelis79 οντως δυο χρονια ειχα να παιξω, εκανα αλλα ειδη γυμναστικης μεν, αλλα εγκεφαλος-χερι-ποδι ελαχιστη μπασκετικη επικοινωνια ειδικα στην αρχη του ματς :smiley:

Ας αφιερωσω αυτο στην ομαδα:

7 Likes

για ρώτα και σήμερα :joy:

Πάντως πολύ καλύτερο των προσδοκιών το παιχνίδι ρε! Ευτυχώς που το κάναμε διπλό. Μαζευτήκαμε και 10 άτομα, ποιος να τό 'λεγε, μπράβο ρε @The_Black_League για την οργάνωση. Παργαλάτσος κανονικό τανκ, τι δύο χρόνια και παραμύθια μας πουλάει…

5 Likes

Ο Παργαλάτσος είναι ο κλασικός τύπος που στην εξεταστική λέει πως δεν έχει διαβάσει αλλά γράφει για 9-10 στο χαλαρό.

6 Likes

Άπαξ κ ξυπνήσαμε σήμερα χωρίς πόνους στη μέση, όλα καλά :grin:

Παίδες και εγώ το κατά-χάρηκα χτες, μας έκατσε το διπλό πολύ καλά, αφού το πήγαμε και πόντο πόντο σχεδόν μέχρι τέλους. Φοβήθηκα λίγο να πω την αλήθεια, πριν ξεκινήσουμε, μην τυχόν κλατάρει κανείς, ή μην γίνει τουρλουμπούκι το ματς με τα πάνω-κάτω, αλλά ευτυχώς παίχτηκε στρωτό ματσάκι και δεν έχασε τίποτα σε ρυθμό.

Xάρηκα για τις γνωστές φάτσες που ξανά-είδα αλλά και για όσους γνώρισα πρώτη φορά, κάναμε πολύ καλό blend θεωρώ (ασχέτως αν υπήρχε μια ελαφρά αμηχανία για όσους δεν είχαμε ξαναβρεθεί ποτέ), για αυτό εν τέλει πιστεύω ότι δούλεψε το διπλό και το ευχαριστηθήκαμε όλοι!

Kudos σε όλους, τα είπαν απολαυστικά οι @The_Black_League και εν συνεχεία @RiderToUtopia παραπάνω, ένα έξτραδάκι hats off να δώσω στον @Outshined που με ζόρισε πολύ στο μαρκάρισμα, του έδωσα και 1-2 ψιλές, έφαγα και εγώ μια καλή στην μυτόγκα, νομίζω τα πήγαμε περίφημα εν τέλει :smiley:

…KAI στον @martian γιατί ήταν ο μόνος που αντιμετώπισε το παιχνίδι σαν All Star Game και πρόσφερε μερικά από τα πιο over the top καλάθια του ματς + ατόφιο θέαμα χωρίς πολλά πολλά (με αποκορύφωμα την παραπάνω, παντελώς κουλή φάση, που θύμισε ένα εξίσου παλαβό καλάθι που είχε βάλει ο Iverson -όταν ήταν στους Nuggets- με τον Vince Carter -στους Nets νομίζω τότε- πάνω του-

αυτά, παίδες εγώ είμαι μέσα και για το επόμενο ΣΚ αν ψηθείτε ε, εννοείται…μην κάνουμε τώρα 2 μήνες πάλι, εφόσον παίζουμε όλοι και υπάρχει χρόνος και διάθεση, ας μην το αφήσουμε.

7 Likes

Κυριακή 05/06

Martian
Lupin
The_Black_League
Apostolis

Μιλήστε. Έβαλα στην λίστα όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον γραπτώς παραπάνω, κάντε confirm και πείτε και οι υπόλοιποι. Εγώ και για 3χ3 ή 4χ4 είμαι μέσα παρεμπιπτόντως.

5 Likes

Για να μην το παίζω και τέρμα τζόβενο, σερνόμουνα σήμερα στο γραφείο και τράβηξα έναν βαθύ, δίωρο ύπνο, μετά την επιστροφή μου, ο οποίος έληξε προ ολίγου.

Μέσα, με δόξα και τιμή, πλην συγκλονιστικού απροόπτου.

Καθώς ήμουν στο μετρό της επιστροφής, θεωρώ τίμιο να μοιραστώ δυο-τρεις σκέψεις που μου ήρθαν στο άσχετο, ως συμπλήρωμα της ως άνω ανάλυσής μου.

Πρώτον, ο @dude μου κάνει για τον τυπά που επέλεγε από τους πρώτους ο “αρχηγός” στο σχολείο ή τη γειτονιά, γιατί ήξερε ότι θα κάνει deliver σε οποιοδήποτε άθλημα/παιχνίδι και αν παιζόταν. Από μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ, μέχρι τα “μήλα” και τα “στρατιωτάκια ακούνητα”.

Δεύτερον, καταλήγω ότι ο @Ktn είναι η απλά η τηλεμεταφορά του εξαιρετικού Γιάννη Γεωργικόπουλου, 30 χρόνια μετά, με μακρύ μαλλί. Ταιριάζει και σε στυλ παιχνιδιού.

Τρίτον, το -ιστορικό πλέον- καλάθι του @martian έφερε λίγο και από το “απονενοημένο διάβημα” του Nando Gentile, στο ΣΕΦ, το 1999 (πρώτα 33 δευτερόλεπτα). Σε ρόλο Dragan Tarlać, o Rider.

Α, και μην ξεχνιόμαστε…

4 Likes

καλά εννοείται χτες έπαιξε λίγο αποθεραπεία σπίτι, γιατί αλλιώς σήμερα και εγώ χάλια θα ήμουν

Δεν τον φωνάζουμε τυχαία ‘‘Πρόεδρο’’ εδώ και χρόνια

6 Likes

άλλο ονομα απο “Π” ξέρω εγώ παντως…

3 Likes

ζητείται άτομο με γνώσεις φώτοσοπ να κοτσάρει φάτσα Ντουντ στον Βαγγέλα, να αποκτήσει επιτέλους νόημα η φράση “θρυλική προεδράρα”

3 Likes

Ωραία ήταν παίδες. Την επόμενη φορά θα ειναι καλύτερα!

Ακόμα σπρώχνω για να βγάλω τον Λούπιν/Λουπέν/Λούπου από τη ρακέτα. Απο κάποια στιγμή και μετά δεν έμεινε ανάσα.

Έχω και τα battle scars μου από το πέσιμο (γέρος γαρ).

Χάρηκα για όλα τα παιδια που γνώρισα (και αυτους που είχα πολλα χρόνια να δω). Μακάρι να βγει να το καθιερώσουμε.

6 Likes

Μέσα κι εγώ για Κυριακή :basketball:

4 Likes

Μέσα για ερχόμενη Κυριακή (και γενικά Κυριακές με βολευουν πολύ περισσότερο όσο προχωράει το καλοκαίρι, τα περισσότερα Σάββατα την κάνουμε προς θάλασσα).

Πολύ καλό το χτεσινό διπλό, αν και μάλλον έτρεξα λιγότερο από τους υπόλοιπους, καθώς σήμερα δε μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερο θέμα, σε αντίθεση με την προ 2 εβδομάδων μπάλα που σχεδόν δε μπορούσα να περπατήσω για κάνα 3ήμερο.

Χάρηκα για τις νέες γνωριμίες, είστε ωραίοι τύποι όλοι.

Που τον θυμήθηκες ρε τον τιτάνα τον Bill, άχτι τον έχω γιατί μας είχε κλείσει το σπίτι (ΣΕΦ) στην τραγικη χρονιά της επιστροφής Ιωαννίδη. Πολύ καλός παίκτης πάντως.

5 Likes

Ας κάνω μια σούμα, μιας και το πήραμε ζεστά, για την Κυριακή και Game 2 των playoffs, με ταγκαρίσματα:

So far

@Lupin
@The_Black_League
@apostolisza8
@martian
@ChrisP
@RiderToUtopia

όπως διαμορφώθηκε παραπάνω

και αναμένουμε, αν μπορούν

@pantelis79
@Outshined
@Ktn
@dude

Εννοείται όποιος άλλος φίλος θέλει, full ευπρόσδεκτος!

4 Likes