Μπασκετοφατσες του rocking

αν βρούμε βρήκαμε, no worries, εγώ έχω stand by τον δικό ούτως ή άλλως… αλλιώς, ετοιμαστείτε να ιδρώσετε πολύ σήμερα :stuck_out_tongue:

1 Like

Καλα να περάσετε!

6 Likes

Καλά πήγε και σήμερα, μονό 3ον3 εντωμεταξύ πολύ πιο κουραστικό από το διπλό.

Άντε να το καθιερώσουμε γιατί είχα σκουριάσει σε βαθμό αηδίας 2,5 χρόνια τώρα.

6 Likes

Ισχύει.

Ισχύει.

Πλήρες κείμενο αύριο (; ) για την σημερινή ημέρα (και πληροφορίες/βολιδοσκόπηση για την επόμενη μάχη, η οποία μακάρι να είναι διπλό), ώστε να μη χάσουν κάποιοι “θρασείς” τύποι-αρνητές πραγματικότητας τον ύπνο τους (ένας είναι, αλλά ας αφήσουμε το μυστήριο να πλανάται)…

5 Likes

Στάξαμε στον ιδρώτα, μια χαρά ήταν!

Σε 2 εβδομάδες, το σκ 18-19 Ιουνίου, πάμε για το Game 2 της σειράς!
Από τώρα κανονίστε τα προγράμματα σας και κάντε τα κουμάντα σας για!!

5 Likes

Για να δούμε αναλυτικότερα τα χθεσινά…

Κατ’ αρχάς, μετά το αλησμόνητο διπλό της πρώτης συνάντησης, το χθεσινό θεωρώ πως λογίζεται απ’ όλους σαν μία «εμβόλιμη κυκλοφορία», ένα EP για «ξεμπούκωμα», εν αναμονή του επόμενου διπλού.

Όπως είπε ο Lupin:

H χθεσινή εξάδα φαίνεται ότι θα τιμήσει σύσσωμη σε δύο εβδομάδες, επομένως, κανονίστε και οι υπόλοιποι -όπως και λοιποί ενδιαφερόμενοι- να συμμετέχετε στη μεγάλη μάχη. Επίσης, υπάρχει και το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει κάτι πολύ δυνατό σε συναυλίες εκείνο το Σαββατοκύριακο (ειδικά για Κυριακή δεν βλέπω απολύτως τίποτα / ενδεχομένως να μου διαφεύγει κάτι, βέβαια).

Συνοικιακό, αλήτικο 3on3 χθες, το οποίο, μοιραία, δημιουργεί άπλετο χώρο ο οποίος πρέπει να καλυφθεί, επομένως, κανείς δεν μπορεί να λουφάρει και το αδιάκοπο τρέξιμο καθίσταται επιτακτικό. Το είπε χαρακτηριστικά και ο ChrisP, ότι τα 3 μονά που βγήκαν στα 21 ήταν πολύ πιο κουραστικά από το διπλό.

Δυστυχώς, οι 4 συμμετοχές των κόκκινων, έναντι 2 των μαύρων, μάς ανάγκασαν να παραχωρήσουμε έναν παίκτη, επομένως, καταλήξαμε στις ομάδες των Original Reds (tBL, RtU, ChrisP) και Blacks with a Red stripe (Apostolis, martian και Lupin). Σκορ: 2-1 υπέρ των Original Reds.

Όλα τα ματσάκια και πάλι πολύ ανταγωνιστικά. Στο πρώτο, νίκη των ORs, με 4-5 πόντους διαφορά. Το δεύτερο, σούπερ ντέρμπι, και αν δεν λανθάνω τελείωσε 22-20 υπέρ των ORs. Στο τρίτο, οι BswaRS κατάφεραν να επιτύχουν την τιμητική νίκη, με 5-6 πόντους διαφορά. Ένα καλό που παρατηρήθηκε είναι ότι αρχίζουν να βγαίνουν και ιδιαίτεροι αυτοματισμοί σε συνεργασίες εντός της ομάδων.

ORs

@RiderToUtopia: Όπως τα είχα πει:

Ο άνθρωπος εξελίσσεται σε mean machine. Εν τω μεταξύ, κάτι ψέλλισε χθες ότι ήρθε κουρασμένος κ.λπ. Πού την είδε την κούραση, μόνο ο ίδιος ξέρει. Συναρπαστικές, «εμφυλιακές» μάχες με Lupin, πολύ ξύλο (και λήψη και αποστολή), συνεχόμενα τρεξίματα, ενώ χθες εμφάνισε και σουτάκι μέσης απόστασης. Και πάλι συγκινητικός και χαλκέντερος. Κράμα Mike Batist και Μπορούση.

@ChrisP: Λίρα εκατό. Αρχοντικό, τίμιο, ‘90s ευρωπαϊκό μπάσκετ, χωρίς φιοριτούρες (π.χ. μέση και ύστερη περίοδος των Darkthrone). Μυαλωμένος, ακόμη λιγότερα λόγια αυτήν τη φορά, προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια, πασάρει σωστά και σκοράρει κατά βούληση από παντού. Αρχετυπική μορφή, η οποία αν δεν νιώθεις το «παιχνίδι» (π.χ. live κιθαριστικές αποδόσεις του “De Mysteriis Dom Sathanas”), σε κάνει πέρα στο λεπτό. Και για να του κάνω τη χάρη (μέχρι ένα σημείο, βέβαια) αυτήν τη φορά με την «ομάδα» του, θα τον χαρακτηρίσω Žarko Paspalj.

BswaRS

@Lupin: Χαρά στο κουράγιο του RtU που ανέλαβε την άμυνα. Αν και ήταν φανερό ότι ο Lupin δεν λειτουργεί το ίδιο χωρίς τα κόκκινα, ως γνήσιος επαγγελματίας, τα έδωσε όλα, καθοδήγησε μαεστρικά τους συμπαίκτες του, μάς «τάισε» αρκετή σκόνη σε πολλές φάσεις, προσφέροντάς μας πλήρη θέα της πλάτης του και σκόραρε και πάλι πολύ, με ό,τι τρόπο μπορεί κανείς να φανταστεί. Απ’ ό,τι φαίνεται, the Force is strong with this one… Γι’ αυτήν τη φορά, θα πάω με Clyde Drexler.

@martian: Κανένας σεβασμός στους πρεσβυτέρους. Μετά το πρώτο παιχνίδι κι ένα «πηγαδάκι» της ομάδας του, ανέλαβε το μαρκάρισμά μου και μετερχόμενος «μαγικές», μυστηριακές και πάνσοφες προσεγγίσεις και τακτικές επιπέδου Gandalf the Brown (για να ταιριάζει με τα χρώματά του), με ανάγκασε να «χτίσω» εν πολλοίς μία μικρή γκαρσονιέρα στα 2 τελευταία ματς. Το trademark σουτ του πρέπει να το δεις για να κατανοήσεις το μεγαλείο, ενώ μας ανησύχησε (προσωρινά ευτυχώς) μία -ακόμα- χορευτική του κίνηση που κατέληξε σε σκούπισμα του παρκέ. Μέγας!

@apostolisza8: Δυστυχώς για τους ORs, ευτυχώς για τους αντιπάλους, επαληθεύτηκα:

Στο δεύτερο και τρίτο παιχνίδι, «χλάτσωνε» χωρίς έλεος, πολλές φορές με άμυνα καρφωμένη πάνω του, ενώ του βγήκαν και πολύ περισσότερο τα μπασίματα. Γενικά, καθίσταται λίαν απειλητικός ο φίλος, ιδιαίτερα δε αν συνυπολογίσουμε ότι συμπληρώνει το παιχνίδι του με ευρηματικό trash talking. Εντελώς street basketball φιγούρα, η οποία προσέφερε και τα highlights της χθεσινής συνάντησης.

Highlights

Υπήρξαν ωραίες φάσεις που βγήκαν, αλλά όλοι θα θυμόμαστε το κρεσέντο του @apostolisza8, μετά την -πρώτη / επαναλαμβάνω πρώτη- νίκη του χθες. Και μάλιστα σε ημέρα που το τελικό σκορ ήταν κατά της ομάδας του. Ο τρισμέγιστος επιδόθηκε σε ανελέητο trash talking, το οποίο φυσικά και δεν άφησα αναπάντητο, πανηγυρίζοντας τη νίκη της αποφυγής «παρθενιάς» σαν τα «εικονικά» πρωταθλήματα της ΑΕΚ, τις χρονιές που «έπαιζε την καλύτερη μπάλα» ή αντίστοιχα τους «τίτλους»/πρώτες θέσεις της ομάδας στη Γ’ και Β’ κατηγορία. Εκτόξευσε απειλές κι ενόψει της επόμενης μάχης, θέτοντας και συμβολισμούς (αν η μάχη διεξαχθεί στις 19/6, έχει προειδοποιήσει ότι θα καταστεί ο «μπαμπάς μας») που θα κληθεί ν’ αποδείξει με αίμα και μπόλικο ιδρώτα. Μέγιστος «διαολάκος», με μπερδεμένη σκέψη, όμως, γεγονός που δεν κρίνεται περίεργο αν σκεφτούμε ότι την εποχή που «σφυρηλατήθηκε» στον σκληρό ήχο άκουγε ταυτοχρόνως black metal, The Offspring κι ελληνικό, πολιτικοποιημένο punk. Παίρνω όρκο ότι άκουγε κι άλλα πράγματα που μας απέκρυψε τεχνηέντως (θα πόνταρα σε JLO ή/και Τάκη Καρναβά), ώστε να μη βάλουμε στη φαρέτρα υλικό για trash talking.

Τέλος, η αμηχανία αρχίζει να φεύγει σιγά-σιγά, ο μετρητής των πειραγμάτων ανεβαίνει και το γεγονός ότι μείναμε όρθιοι για πάνω από μία ώρα, μετά το πέρας του παιχνιδιού, αερολογώντας δείχνει ότι δεν θ’ αργήσει πολύ ν’ ακολουθήσει κραιπάλη μετά το πέρας των αθλοπαιδιών. Και μην ξεγελιούνται οι νεανίες της παρέας από το ότι είδαν χθες εμάς τους μεγαλύτερους να τους κοιτάζουμε με κούραση όταν λέγανε για τα ξενύχτια του Σαββατόβραδού τους. Η εμπειρία, θα μιλήσει…

7 Likes

Στο πρωτο μονό οι original reds, με κεκτημενη ταχυτητα απο την προηγουμενη Κυριακη, βγαλαμε αυτοματισμους και πηραμε τη νικη στο ρελαντι θα ελεγα, σαν live των Gojira, που και στο χαλαρο να παιξουν και παλι οδοστρωτηρας ειναι. Οι πασες αλλαζανε αστραπιαια και βγηκανε καποιες φασεις σαν να τις ειχαμε δουλεψει στην προπονηση, αν ειχαμε κανει, με κοψιματα στη ρακετα, alley-oops, εγκεφαλικο μπασκετ συναμα με θεαμα. Ο @The_Black_League μοιραζε και δημιουργουσε, o @ChrisP σκοραρε με καθε τροπο, εμφανιζοντας σε 2-3 φασεις και ενα καλα ζυγισμενο “πεταχταρι” που δεν θυμαμαι να ειχε εμφανισει στο πρωτο ματς.

Πριν το δευτερο μονο οι B-Wars (αναδιατυπωνω το πολυ ευστοχο Blacks-With A Red Stripe) ανασυνταχθηκαν, χρησιμοποιησαν νεες τακτικες, αλλαξαν τα μαρκαρισματα και κανανε all in στο πιο αμφιρροπο και συγκλονιστικο μονο της σειρας. Για κακη τους τυχη, η καρδια του πρωταθλητη μιλησε ξανα, παρα τις αερινες φασεις που εβγαζε ο @Lupin, ο Dominique Wilkins θα τολμησω να πω της βραδιας, και τα επικα σπρωξιματα σε συνδυασμο με trash talking και τεχνικες διασπασης της προσοχης του αντιπαλου που εφαρμοζε ο @apostolisza8. O δε τριτος των B-Wars, ο @martian ηταν λιγο ντερφορμε χτες σε σχεση με την επικη πρωτη εμφανιση του, ειτε επειδη χρειαζεται ανοιχτο γηπεδο για να ξεδιπλωθει και τον ευνοει το διπλο, ειτε επειδη οπως εκμυστηρευτηκε μετα το ματς το προηγουμενο βραδυ ειχε κοιμηθει στις 5, επειδη ηταν στο σινεμα μεχρι τις 1.30, αφηνοντας ενα μυστηριο για το τι συνεβη εκει αναμεσα 1.30-5.00.

Οταν ηρθε η ωρα για το τριτο μονό, ο Αποστολης επαθε Νικο Γκαλη και ξαφνικα μεταμορφωθηκε απο μια ανελεητη μορφη trash talking σε μια ανελεητη μηχανη σκοραρισματος. Παρα τις αγωνιωδεις προσπαθειες μας να κρατηθουμε κοντα στο σκορ, σαν ερμηνειες του μακαριτη Warrel Dane θα τις χαρακτηριζα, το momentum ηταν υπερ των B-Wars σε αυτο το παιχνιδι.

Ανανεωνουμε το ραντεβου μας για 18 ή 19 Ιουνιου, με απαρτια των ηδη μυημενων και νεες παρουσιες συμφορουμιτων ελπιζω, που ηδη προπονουνται ή και οχι!

8 Likes

Λίρα τριάντα τοις εκατό θα έλεγα, καθώς περίπου με αυτό το ποσοστό σούταρα (στα λέη απ μπορεί να ήταν και χαμηλότερο).

Τώρα μίλησες ορθά :exclamation:

Running floater θα το χαρακτήριζα, trademark κίνηση Nick Calathes (και Trae Young). :joy:

5 Likes

Ας τα πάρουμε με τη σειρά λίγο.

Πρώτο, και κύριο,

Hyped af, κανονίστε να δώσετε παρών παλιοί και νέοι, προσωπικά δεσμεύομαι να έρθω ενυδατωμένος και ξεκούραστος τότε, όχι όπως χθες. Αίμα και άμμος λοιπόν.

Πάμε στα υπόλοιπα που ειπώθηκαν.

Γενικά, ήταν συνολικά δίκαιο 2-1 των Κόκκινων, άλλο που πασχίζουν με δημιουργικές ασάφειες και ατυχείς παρομοιώσεις να κρύψουν μέρος της πραγματικότητας, ή να υποβαθμίσουν την φύση της συνάντησης χθες (και της μιας αυτής ήττας) αλλά είναι γνωστό πως οι νίκες “κουκουλώνουν” αγωνιστικές αδυναμίες (turnovers, ποσοστά ευστοχίας, rebounds, κλπ - ξέρετε εσείς).

Προσωπικά πάντως δεν έχω ξαναδεί ομάδα να κερδίζει και στο τέλος η αίσθηση να είναι αυτή της ήττας και του "ευτυχώς τελείωσε (στα 11; Στα 15; στα 21; στα όσα) ", πιθανολογώ πως ξέρω που οφείλεται αλλά θα βάλω τελεία εδώ. :upside_down_face:

Δεν θα συνεχίσω, ούτε θα σχολιάσω μεμονωμένα αρκετά που αναφέρθηκαν, αφού όπως προείπα,

(credit)

Κλείνοντας, περιμένω με ανυπομονησία αυτό:

γιατί κακά τα ψέματα οφείλω να σας ευχαριστήσω που τηρήσατε χθες την ευχή/προτροπή του @Outshined:

Χαίρομαι πάρα πολύ που μας βλέπω όλους αποφασισμένους να ανανεώνουμε τα ραντεβού με τακτικότητα και ενθουσιασμό, μακάρι να έχει διάρκεια και θα συμφωνήσω με @ChrisP :

Υ.Γ.1. Σε αναλυτικό σχολιασμό συμπαικτών και αντιπάλων δεν θα προχωρήσω γιατί δεν το 'χω και γιατί καλύφθηκα, και εδώ να πω πως ο @The_Black_League περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια και άκρως απολαυστικά τον καθένα μας οπότε να τον πιστεύετε, και ψηθείτε ε.

Υ.Γ.2. Μην πιάνετε το όνομα των Darkthrone επί ματαίω και ελαφρά τη καρδία, γιατί στοιχίζει. Τα λέμε σε 2 εβδομάδες στο παρκέ.

4 Likes

Θα λείπω, καλά να περάσετε :smiley:

2 Likes

Αμάν, ρε ψηλέ! Όλο στη γύρα είσαι!

@St_Anger: Πώς πάμε με την προετοιμασία; Για επίσπευσε τις διαδικασίες.

3 Likes

1ον έχουμε εξεταστική περίοδο τώρα και τρέχω με θέματα, διορθώσεις γραπτών κλπ, οπότε δεν πρόλαβα ακόμα να αγγίξω μπάλα (να την βρω κιόλας κάπου στην αποθήκη…)
2ον δεν έχω παπούτσια μπάσκετ (αυτό κοιτάζω τις τελευταιές μέρες), αλλά κάτι θα βρεθεί.

Αν θέλετε να έρθω εντελώς απροπόνητος, απλά δεν θα με θέλει καμία ομάδα στο… ρόστερ της χαχα

ΥΓ ελπίζω να παίζετε χαλαρά, γιατί δεν είμαι να τραυματιστώ κιόλας… ποιος θα ταΐζει τα ορφανά μετά;;;;

4 Likes

Αυτο ειναι σημαντικο

Ολοι απροπονητοι ειμαστε, βασικα οι περισσοτεροι ειχαμε να παιξουμε καιρο (ή και χρονια) πριν τη μπασκετοσυναντηση, αλλα…

Την ιδρωνουμε τη φανελα αναμφισβητητα παρολο που το γηπεδο εχει μια χαρα κλιματισμο :stuck_out_tongue:

Join Us που λενε και οι slayer (αναποδα).

4 Likes

Ούτε εγώ παίζω με μπασκετοπάπουτσα @St_Anger, μην σε αποθαρρύνει αυτό. Παίζουμε σε εντελώς χαλαρό κλίμα, δεν είμαστε τίποτα NBAers. Μπορείς να έρθεις και να δεις, νομίζω θα ενσωματωθείς πιο εύκολα από όσο πιστεύεις.

7 Likes

sorry αλλα οταν διαβαζεις αναλυση αγωνα σα να διαβαζεις τριποντο πριν 25 χρονια ξερω γω, το επιπεδο ακουγεται ανεβασμενο. συν οτι καρφωνε ο Lupinος παλια (χεχε οτι εφτανε στεφανι προφανως).

on topic εαν κανονισετε κατι 10-20/7 ειμαι μεσα…

6 Likes

Ας πούμε το να υπερβάλλουμε λίγο στις περιγραφές δεν παίζει ε? :stuck_out_tongue:

Μωρέ γαμω είναι, όλα τα παιδιά ένας κι ένας και το επίπεδο είναι νορμάλ, ούτε αμπαλοι τραχανοπλαγιαδες αλλά ούτε και κάτι φοβερό, επίπεδο που θα δεις σε αλάνες, τέτοια φάση.

Επίσης, οι μισοί είμαστε 40 χρονών +/- να σημειωθεί!

6 Likes

Οριακά παλαίμαχοι δηλαδή… καλά εγώ πάω για προπονητής :grimacing:

2 Likes

@St_Anger αφιερωμένο

4 Likes

Προφανώς και υπάρχουν έντονες επιρροές από «Τρίποντο», καθώς το τιμούσα δεόντως (παίζει να έχω ακόμα κάποια τεύχη «θαμμένα» κάπου).

Οι περιγραφές δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αλλά, αναμφίβολα, υπάρχει το στοιχείο του διανθίσματος και του «επιθετικού» marketing, το οποίο φαίνεται ότι αποδίδει, καθώς:

Η ουσία είναι ότι περνάμε γαμάτα (εγώ τουλάχιστον) και το μπασκετάκι που παίζεται είναι πέρα για πέρα αξιοπρεπές (και διαρκώς βελτιούμενο).

5 Likes

hype up, σε 1 βδομάδα Game 2

3 Likes