Καθώς αυτή την περίοδο ξεκινάνε διάφορες λέσχες βιβλίου, κι αφού βλέπω ότι το forum είναι αρκετά βιβλιόφιλο, σκέφτηκα μήπως θα ενδιέφερε μία λέσχη βιβλίου α λα Rocking. Προσωπικά μιλώντας, η μοναχική διαδικασία της ανάγνωσης γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα όταν ακολουθείται από μία συλλογική διαδικασία συζήτησης.
Αόριστα στο μυαλό μου το έχω ως εξής:
Μικρά σε μέγεθος βιβλία (~ 250 σελίδες max), οποιασδήποτε χρονολογίας, συγγραφέα, θεματολογίας (προφανώς και music-related, ή music-adjacent, βλ. το “De Mysteriis” του Τσαπραΐλη που μας σύστησε πρόσφατα ο @Achamian), και έκδοσης, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία (ή σε pdf, στα + το δωρεάν, στα - το διάβασμα από οθόνη). Αφού προταθούν κάποια, ψηφίζουμε, καταλήγουμε, και μετά ξεκινάει το διάβασμα. Μιας και δεν θα υπάρχει δια ζώσης συνάντηση, ίσως εκμεταλλευτούμε το μέσο ενός forum για να γράφουμε εν εξελίξει σχόλια, να ανεβάζουμε quotes που μας έμειναν, να γράφουμε συνοδευτικό soundtrack (στο κάτω κάτω Rocking βιβλιολέσχη είμαστε) κλπ κλπ, πάντα με σεβασμό σε spoiler alerts και τον ρυθμό των άλλων ατόμων.
Την ημέρα που θα έχουμε ορίσει ως “καταληκτική” της ανάγνωσης ενός βιβλίου, στην οποία θα λέμε και την αξιολόγησή μας πιο ολοκληρωμένα, εννοείται δεν είναι απαιτούμενο να έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση ένα άτομο. Αν δεν προλάβαμε να διαβάσουμε καν το βιβλίο, ή που δεν καταφέραμε λόγω χρόνου να το τελειώσουμε, ίσως βρούμε κίνητρο να ασχοληθούμε περισσότερο, και να ακούσουμε ενδιαφέρουσες απόψεις. Δεν είναι homework!
Τούτων δοθέντων, για την ώρα υπάρχουν μερικά άτομα που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον πέρα απ’ την αφεντιά μου, και τα κάνω summon:
@akefaloskavalaris , @SilentWinter , @JTN , κι ο πρόθυμος μεν, διστακτικός δε @Leper_Jesus
Όποιο άλλο άτομο ενδιαφέρεται για το εγχείρημα, ας μπει άφοβα, και εντάξει, πάμε για να το κάνουμε να τρέξει, αλλά αν δεν καταφέρει καν να μπουσουλήσει, μέσα στη ζωή κι αυτό…