Rockwave 08: Judas Priest, Within Temptation, Cavalera Conspiracy, Opeth κά - 9/7/08

[QUOTE=Soul_thorn;396156]Tσουλα η Sharon?Ντροπη. Σεβασμος στον καλλιτεχνη ρε…:-s

Καλα ετσι το πα, απλα μας εσπασε τα… νευρα οταν σταματαγαν οι Carcass. Αυτο!

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου:

Οι Morbid Angel μου φάνηκαν πολύ δυνατοί, πέρασα πολύ καλά ενώ έπαιζαν. Το ‘‘Fall from grace’’ ήταν απλά αποκάλυψη.

Στους Opeth έφερνα βόλτες από εδώ κι από εκεί οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Στους Cavalera Conspiracy πίστευα ότι δε θα ενθουσιαζόμουνα, αφού 3-4 κομμάτια που άκουσα από το ‘‘Inflikted’’ δε μου είπανε τίποτα. Λάθος, οι τύποι ΕΣΠΕΙΡΑΝ, χαλαρά το πιο βρωμόξυλο σε όλο το festival. ‘‘Arise’’, ‘‘Desperate cry’’, ‘‘Refuse/resist’’, ‘‘Inner self’’, τι να λέμε τώρα… Τέτοια άμμο, βέβαια, δεν είχα ξαναδεί, αλλά δε γαμιέται… Πολύ καλή εμφάνιση.

Οι Carcass ήταν και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που ξαναπάτησα στο αχούρι της Μαλακάσας. Τεράστια η συγκίνηση να τους βλέπω live. Πολύ καλό που έπαιξαν και παλιά κομμάτια και όχι μόνο τα hits (’‘Reek of putrefaction’’, ‘‘Genital grinder’’ κλπ.). Ο Walker θεός, ο Steer παρ’ όλα αυτά μουα φαινόταν (στην αρχή ιδίως) λίγο ‘‘ξεκομμένος’’ από το σύνολο. Έκανε και αρκετά λαθάκια στα solo του… Πάντως μπράβο που θυμήθηκε και την ΤΕΛΕΙΑ death φωνή του (έστω και για μία στροφή μόνο). Φοβερή η στιγμή όταν ο Owen ανέβηκε στη σκηνή. Δεν το περίμενα. Respect, απλά. Πάντως απ’ ό,τι είδα και ο πολύς κόσμος γούσταρε, συνέχεια έφευγαν κορμιά προς τους σεκιουριτάδες.

Τους Judas Priest τους είδα αραχτός στο χορτάρι και μετά λίγο πιο πάνω στο λοφάκι. Ήχος καλός με εξαίρεση την αρχή του ‘‘Painkiller’’ όπου ο K.K. δεν ακουγόταν (έλεος). Ο Halford δυστυχώς δεν είχε φωνή χτες, όπου υπήρχαν ψιλά φωνητικά, απλώς ούρλιαζε σαν το Walker. Καλά, ιδίως το ‘‘Painkiller’’ το έκανε άσ’ τα να πάνε. Πάντως ο κόσμος δεν ξενέρωσε, και είχαν και πολύ ωραία σκηνική παρουσία, αλλά όχι και να λέμε ότι μουσικά έσκισαν κλπ. Μου φαίνεται πολύ υπερβολικό.

Επίσης ήταν πολύ ωραίο, όταν είδα τον Ken Owen σε μια στιγμή δίπλα μου, να παρακολουθεί τους Priest. Προσπαθούσε, όσο μπορούσε, να κάνει headbanging. Respect στο μεγάλο αυτό μουσικό/drummer.

Λοιπόοοοον:

Morbid Angel: Η καλύτερη μπαντα του φεστιβαλ. Τέλειος ήχος (εκεί που βρισκόμουν εγώ, στο δεξιό κομμάτι της σκηνής στη μέση από Vincent και Trey). Στο Gods of Emptiness καθόμουν ακίνητος και τους χάζευα. Κονόμησα κι ένα πιάσιμο σε ένα νεύρο στο σβερκο καθώς έκανα headbanging στο Maze of Torment. :smiley:

Οpeth: Πάρα πολύ καλοί, παρά τα λίγα κομμάτια που έπαιξαν. Ο Ekerfeldt συνεχίζει να λέει μαλακίες ( γι’ αυτό τον αγαπάμε :D). Το ριφφ του Μaster’s Apprentices είναι ακόμα κολλημένο στο μυαλό μου.

Cavalera Conspiracy: ¶σχημος ήχος, ειδικά στα κομμάτια Sepultura (αυτό το Arise το σφάξανε). Πόλεμος όποτε παίζανε κομμάτια από Sepps, έβλεπες 40 κουκουλοφόρους (για το χώμα) να τρέχουν γύρω γύρω σαν τρελοί. Γάμησε και το πανό που έλεγε “Max Igor back to the bloody roots” ή κάτι τέτοιο.

Carcass: Mεγάλη εμπειρία. Νιόθω τυχερός που κατάφερα να δω 2 μέλη των “κανονικών” (:p) Carcass επί σκηνής. Κι ας έπαιξαν μόνο το Reek of Petrufaction από τα παλιά (συν ένα άλλο που δεν θυμάμαι ποιό ήταν). Στο Corporal Jigsaw νοιώσαμε όλοι το έδαφος να τραντάζεται από τη ριφφαρα! Respect στον Bill Steer, είναι μεγάλη μορφή, όπως και ο Jeff άλλωστε.

Within Temptation: Ένα κομμάτι πρόλαβα, πολύ καλός ήχος και σκηνική παρουσία, ωραία κοπέλα, γενικά οι φαν τους πρέπει να πέρασαν καλά απ’ ότι έμαθα αργότερα.

Judas Priest:
Νταξει αν παραβλέψει κανείς τις γραφικότητες με την τρίαινα (η φαντασία οργιάζει), την αστραφτερή στολή, το θρόνο κλπ, μιά χαρά ήταν. Πολύ “επαγγελματική” εμφάνιση, δεν με πόρωσαν ιδιαίτερα, παρόλο που έπαιξαν μερικά από τα αγαπημένα μου κομμάτια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να σταματήσουν κι αυτοί, πρόσφεραν όσα είχαν να προσφέρουν. Και τους ευχαριστούμε.

¶θλιος για μια ακόμη φορά ο χώρος, αυτή τη στιγμή ακόμα βήχω το χώμα που μπήκε στον πνεύμονά μου όλη τη μέρα χθες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πάω και σήμερα, αν και έχω εισιτήριο. Και μάλλον δεν πρόκειται να ξαναπάω σε Rockwave. Αν είναι να πεθάνουμε από το χώμα…

Επίσης, τι αισχροκέρδια ήταν αυτή; ¶κου 3 ευρώ το κουτάκι Εψα κόλα! ¶κου 3 ευρώ ένα hot dog της συμφοράς! Πέρασα μια ολόκληρη μέρα με νερά. Έλεος.

Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω: το intro των Carcass ήταν το κομμάτι ‘‘Reality asylum’’ των ΘΕΩΝ anarcho- punks Crass (κύρια επιρροή των Napalm Death). Μακάρι να αυτό να σταθεί αφορμή να τους ψάξουν περισσότεροι μεταλλάδες.

Σοβαρά; Δεν το πέτυχα ρε γαμώτο, γιατί ερχόμουν από Cavalera. Respect στους Crass ρε!

απο ολο το φεστ μου εμειναν οι morbid οι cavalera και οι priest…αλλα…οσο και αν αγαπαω τους πριστ,ακομα και αν επιασα πενα απο τον glenn tipton, 8α το πω…οι cavalera ηταν Π Ο Ρ Ω Σ Η! ΤΕΛΟΣ…CARCASS δεν ειδα πολυ γτ κα8ησα στους αλλους για να ειμαι μπροστα στους priest!..ηταν τελεια…:smiley: :smiley: :smiley: 8)

Όταν διαβάζω σχόλια του τύπου “λαθάκια στο σόλο”, “οι Priest δεν είχαν ήχο”, “ο Halford δεν είχε φωνή” κ.ο.κ., απλά γελάω…αυτή η τελειομανία που έχουν κάποιοι που είναι ρε παιδί μου τέλειοι σε όλα οι ίδιοι και έχουν την απαίτηση από τους καλλιτέχνες που “βράζουν” 2 ώρες πάνω στη σκηνή να είναι “τέλειοι”. Ε ρε κάτι πράματα που ακούμε τη σήμερον…
ας προσγειωθούμε ρε παιδιά…
πάντα φιλικά…

O Steer ήταν κατά τη γνώμη μου ο νο1 κιθαρίστας των '90s, οπότε λογικό είναι να μου φανεί περίεργο που άκουσα λάθη από αυτόν.

Ότι ο Halford δεν έβγαζε τα ψιλά ή ότι η κιθάρα του K.K. χάθηκε στην αρχή του ‘‘Painkiller’’ νομίζω ότι όλοι όσοι ήτανε εκεί τα ακούσανε.

Αν τώρα, κάποιος που διαβάζει τα παραπάνω συμπέρανε ότι αυτός που τα έγραψε πιστεύει ότι είναι τέλειος σε όλα κλπ., μάλλον θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Επίσης φιλικά.

Η κιθάρα του Κ.Κ. χάθηκε για δευτερόλεπτα, γιατί βγήκε το καλώδιο αν δεν κάνω λάθος.
Όσο παλιός κι αν είναι ένας κιθαρίστας (κι ο GOD ----> Jimmy Page ακόμα), θα κάνει λάθη…so what???
Rock Hard, Ride Free!

Μα δεν απέρριψα τη συναυλία και την απόδοση τους για αυτά τα 2-3 περιστατικά. Απλές παρατηρήσεις έκανα.

Εντάξει, σε συγχωρώ…8) 8)

Eπειδη συναυλια χωρις ‘λαφυρα’ δεν γινεται, πηρα μπαγκετα και πενα απο τους InnerWish. 8)

Στους InnerWish ημουν προφανως στο καγκελο και ελιωνα στο headbanging.

Μετα παρακολουθησα με ενδιαφερον Morbid Angel, στην αρχη ημουν και αρκετα μπροστα αλλα σηκωθηκε μεγαλο ντουμανι απο σκονη και μετα πηγα και εβλεπα απο πιο πισω. Απο ενα σημειο και μετα ομως ηταν κουραστικοι για μενα.

Στους Opeth με πηρε ο υπνος. Συμφωνω με τον Maiden79.

Στους Cavalera επινα μπυρες και ετρωγα σαντουιτς αραχτος στο χορτο.

Μετα πηγα ειδα Carcass, αλλα κατα το τελος εφυγα και πηγα στη μεγαλη σκηνη οπου επαιζαν οι Within Temptation ταυτοχρονα, για να ειμαι ηδη μπροστα στους Judas Priest.

Kαι μολις βγηκαν οι Θεοι, εδειξαν πως παιζεται το σωστο metal. Τα σχολια νομιζω περιττευουν. JUDAS PRIEST LIVE. Oλοι οι προηγουμενοι ειναι ενα χτυπημα χορδης του Tipton, ενα σφυριγμα του Halford. Απιστευτη σκονη μπροστα, αλλα απτοητοι εμεις. :metal:

Α, ημουν ενας απο τα 10, τουλαχιστον, ατομα με μπλουζα InnerWish. :smiley:

Inner Wish: Άψογη εμφάνιση αλλά δεν είναι το στυλ μου. Respect στον τραγουδιστή πάντως.

Morbid Angel: Οδοστρωτήρες. Μέτριος ήχος αλλά αναμενόμενος, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερος για να τους βγει σε ανοιχτό live. Είχαν νεύρο όμως και νομίζω πως όσοι τους γουστάρουμε περάσαμε πολύ καλά και κοπανηθήκαμε μια χαρά. Αναμένω live σε κλαμπάκι.

Opeth: Πολύ καλή εμφάνιση, ιδίως όταν μιλάμε για ανοιχτό festival. Το Drapery Falls ήταν μια μαγεία και ο ήχος πολύ καλός.

Cavalera Conspiracy: Στα κομμάτια από Seps ρίξαμε το μεγαλύτερο κοπάνημα. Είναι τα ιδανικά για φεστιβάλ. Τα δικά τους λιγότερο καβλωτικά αλλά πάντα groovy.

Carcass: Παρότι δεν τους έχω ψάξει ιδαίτερα περίμενα να περάσω πολύ καλά. Παρολαυτά δεν μου έκαναν το κλικ. Νομίζω ότι κι ο ήχος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός. Έφυγα προς το τέλος του σετ για να πιάσω θέση για Priest.

Within Temptation: Δεν ασχολούμαι με κατασκευάσματα των ευρωπαϊκών δισκογραφικών! :lol: Πέρα από την πλάκα πολύ καλός ήχος, ωραίος φωτισμός και όμορφη η φωνή της Sharon. Αν στα CD οι WT είναι πολύ βαρετοί, τότε στα live είναι σκέτο βαρετοί με κάποιες καλές αναλαμπές.

Judas Priest: Το setlist προσωπικά δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό αλλά πλέον έχω μάθει να μην ξενερώνω με αυτά και να κοιτάω την απόδοση της μπάντας. Η οποία απόδοση ήταν πραγματικά Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορούσαν να έχουν οι Priest εν ετει 2008 με όχι λίγα χρόνια να βαραίνουν τις πλάτες τους. Ειδικά τον Halford δεν τον περίμενα τόσο καλό! Μου άρεσαν τα σκηνικά, μου άρεσαν και τα κομμάτια από τον Νοστράδαμο. Heavy Metal!

Παραλειπόμενα:

• H προσέλευση του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική.
  • Πόσο αισχροκέρδεια είναι όμως τα hot dog? 3 ευρώ για 3 μπουκιές.
  • Μέσα σε 2 μέρες ήδη έχουν παρουσιαστεί σοβαρά τεχνικά προβλήματα στους Siouxsie, Inner Wish, Carcass (η κιθάρα του ΚΚ στο Painkiller χάθηκε επειδή απλά βγήκε το βύσμα).
  • Φτύνω κίτρινα σάλια και βγάζω λάσπη αντί για μύξα. Επίσης ακόμα δεν αναπνέω άνετα.
  • Έμαθα ότι οι πόρτες άνοιξαν κάνα τέταρτο αφού άρχισαν να παίζουν οι Universe 217, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να παίξουν μπροστά σε ένα και μόνο άτομο που έβγαζε φωτο. 1000 μπράβο στη Didi.
  • Μετά και τους Maiden, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να ξαναπάω Μαλακάσα.

λοιπον, το festival ηταν αρκετα ικανοποιητικο με “αρχηγους”, κατα τη γνωμη μου, τους cavaleres και τον μοναδικο για εμενα λογο να παω χτες, τους υπερτατους CARCASS…
απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα, στο προσωπικο top 5, ενα ονειρο που εγινε πραγματικοτητα.

απιστευτα δεμενοι και με τρομερο ήχο τα κατεστρεψαν ολα…

highlights:

1. το “φλεγματικο” humour του walker (ατακες για το βαρος του, για τους within temptation, για τον steer, για το swansong, για τη liverpool… xaxaxa!!)
  2. το συνεχες χαμογελο του steer και τα καφρικα φωνητικα του (αν δεν το εβλεπα δε θα το πιστευα με τπτ)
  3. η συγκινητικη εμφανιση του ken owens
  4. το setlist (ειδικα το reek of putrefaction!!! το ακουσαμε με καθαρο ηχο επιτελους!!:smiley: )
  5. οι CARCASS που ηταν οπως τους γνωρισαμε

απλα τελεια βραδια…

Τους Innerwish δεν τους ειδα για αυτο παμε παρακατω
1)Morbid Angel:Πολυ καλο παιξιμο και setlist αν και ειχανε μερικα προβληματακια στον ηχο αν και τετοιος ηχος δυσκολα μπορει να βγει στην εντελεια…Παρολα αυτα εσπειραν…
2)Opeth:Εκεινη την ωρα ειχα παει για bungee jumping οποτε δεν τους ειδα…
3)Cavalera Conpiracy:Πραγματικα γαμησαν και εδειραν…Ειδικα ο max ειχε τρελα κεφια…Επιτελους ακουσα τα αγαπημενα μου κομματια απο Sepultura live(Troops of Dooooom ρε!!)
4)Carcass:Πολυ καλοι αν και ειχαν και αυτοι προβληματα με τον ηχο…
5)Within Temtation:Μου ειναι εντελως αδιαφοροι…
6)Judas Priest: Καταπληκτικη αποδοση απο ολα τα μελη…Ο Halford σε τρελα κεφια εδωσε ρεστα…Οπως εχουνε πει και οι Saxon Kings of fuckin metal…Ειναι τρελος ο καραφλος…
ΥΓ:O Nihilist και ο Angmar πρεπει να ευχαριστηθηκαν το φετινο Rockwave…Μιλαμε για πολυ κοπανημα…

Θεοι οι Καβαλερα!!!
Που να γινει κ το reunion…
Ελεος με τις βλακειες της didi… Ενα δαπεδο δ μπορουσε να βαλει??? Πανω απο τους μισους που ημασταν στο πιτ ειχαμε βαλει την μπλουζα σαν μαντιλι… Δεν φυσαγε κ καθολου και πολλοι αναγκαστηκαν να απομακρυνθουν πριν τελειωσει το σετλιστ…

ki egw mazi sou…sto pit!!!
den perigrafetai!!!
epesa se mia fas me to kolo…4 me sikosane!!!

Psss, εσείς οι ντεθμεταλλάδες είστε τόσο σκληροί και τρου και άγριοι! Σκληρό μέταλ, ατελείωτο headbanging, και απο κει και πέρα το χάος. Πολλές γυναίκες θα ήθελαν να έχουν την φωνή και τη ζωντάνια αυτής της “τσούλας” όμως…

Σε γενικες γραμμες το φετινο rockwave ηταν πολυ φτωχο.

Κατι οι λιγες μπαντες κατι το χωραφι κατι απο 'δω κατι απο’κει δεν εμεινα ευχαριστημενος στο τελος της χτεσινης μερας.

Εφτασα στο τελος των opeth και βλαστιμαγα την κινηση της εθνικης γιατι τους εχασα, αν και με 5 κομματια κατω απ’το λιοπυρι, το εβλεπα δυσκολο να τους ευχαριστηθω.

Για τους cavalera bros δεν εχω τιποτα να πω, η μουσικη τους ανεκαθεν με αφηνε αδιαφορο, σε φαση που ελεγα γιατι βαραει τουτος εδω τα κατσαρολικα μεσημεριατικα…

carcass γαμησαν, αν και στη μεση εφυγα για να απολαυσω τη sharon να σπερνει με τη φωναρα της. WT δεν ειχα αξιωθει να δω ζωντανα, απο το 2000 πανω κατω που τους ακουω, απογοητευτηκα καπως απο την ελλειψη παλιων κομματιων, αλλα κακα τα ψεμματα, στην κατηγορια τους οι WT ειναι κορυφη, και αψογοι σε σκηνικη παρουσια.

Για τους Priest λιγα τα λογια. Επαιξαν οπως ξερουν να παιζουν εδω και αρκετες δεκαετιες. Ο Rob μορφη, αν και ενδυματολογικα νομιζα πως πηγα σε Gay Pride Festival. (no offence guyz). Με χαλασε που δεν επαιξαν το πρασινο το μαναλισι με το δικωχο, αλλα at the end of the day εμεινα ευχριστημενος που τους ειδα μια φορα πριν τα τεζαρουν…

PS

Didi music fuck off and Dieeeee

Kαι ποιος σου ειπε οτι ειμαι ντεθμεταλλας ρε φιλος!!! Ειπαμε μια μαλακια ετσι και πιαστηκες απο αυτο!!! Απλα μου/μας την εσπασε που στο ενδιαμεσο ακουγοταν αυτο το οπερατικο παραληρημα. Τελος μην το συνεχισουμε…

εντιτ: οσοι λετε οτι γαμωτο εχασα τους ταδε, γιατι δεν ερχοσασταν πιο νωρις… Η εικονα μεχρι τις 6 ηταν αποκαρδιωτικη απο κοσμο…
Εξαιρετουνται βεβαιως οσοι ειχαν δουλεια, που μαλλον ηταν πολλοι!!!