Rockwave 08: Offspring, Siouxsie, Deus, Gossip, Marky Ramone, Flogging Molly - 8/7/08

παιδια γυρησα πριν λιγο κι εγω…ειδα αρκετους απο σας στο περιπτερο,και σας ειδα και στο τελος συγκεντρομενους αλλα δεν προλαβα να ερθω γιατι εφυγα πραγματικα πολυ βιαστικα…δεν πειραζει ομως θα τα πουμε ξανα αυριο…
οσο για τη συναυλια πραγματικα δεν την περιμενα τοσο καλη…οπως επισης και τον κοσμο…πολυ παθιασμενος…ισως γιατι οι περισσοτεροι,οπως κι εγω,πηγαμε για να δουμε το συγκροτημα με το οποιο αρχισαμε να ακουμε ροκ…η διοργανοση για αλλη μια φορα απαραδεκτη,με την σκονη να κοντευει να μας πνιξει,να κοβουν ξαφνικα τον ηχο στην Siouxsie(!!!)λες και μιλαμε για συναυλια γυμνασιου που την κανουμε για πλακα…
τι αλλο να πω…πραγματικα αθλιοι στην ντιντι…για αλλη μια φορα μας ειχαν σαν τα ζωα…

ποσο κοσμο ειχε περιπου ? οι πορτες ανοιξαν στις 11 ? οι μπαντες ξεκινησαν κανονικα η ειχαν καθυστερηση ?

Οι Flogging Molly ήταν οι κορυφαίοι της βραδιάς για μένα αλλά σε αυτό συνυπολογίστε ότι η κέλτικη μουσική μου αρέσει πολύ. Θα αποκτήσω δισκογραφία τους εν ευθέτω χρόνω…

Ο Marky Ramone δε με τρέλανε κιόλας, το είδα σαν μια ΟΚ εκτέλεση κλασικών Ramones κομματιών…

Συνεπώς προχώρησα προς την main stage για να δω μια καταπληκτική Siouxsie την οποία φυσικά η πιτσιρικαρία ούτε καν έχει ακουστά και μάλλον ξένισε. Έγω πέρασα πολύ καλά πάντως…

Οι Offspring (το 2ο εφηβικό μου κόλλημα μαζί με τους Metallica, οι οποίοι παραμένουν κόλλημα) έδωσαν ένα επαγγελματικό σετ, με πολύ καλές εκτελέσεις των κομματιών, ικανοποιητικό ήχο. Σίγουρα υπήρξε κέφι και διασκέδαση. Όμως δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Περιμένα 1-2 εκπληξούλες στο setlist που ποτέ δεν ήρθαν και να παίξουν λίγο περισσότερη ώρα.

Γενικά, υπάρχουν πολλά “γιατί” μέσα μου. Γιατί τόσο λίγο, γιατί το μισό Americana, γιατί τίποτα απο Offspring/Ignition, γιατί το μέτριο What Happened To You αντί κάποιας άλλης κομματάρας από το Smash. Αυτα εν ολίγοις…

ΥΓ 1. Manson, χάρηκα για τη γνωριμία…
YΓ 2. Αν αρχίσω να λέωβ για τους τόνους χώματος που εισπνεύσμε, θα βρεθεί πάλι άραγε κάποιος αστείος να πει “ποιο χώμα ρε φλώροι, εμείς το 1912 πήγαιναμε σε live χοροπηδώντας στο ένα πόδι”?

…ε, σόρρυ το Ob La Di, Ob La Da. :roll:

Γυρνάω ξενερωμένος καθώς με έναν φίλο αναγκαστήκαμε να σκάσουμε 70 ευρώ σε ταξί του γυρισμού, επειδή ένας άλλος φίλος με τον οποίο ήταν να γυρίσουμε μαζί δυστυχώς δεν ήρθε στη συναυλία.

Πέραν τούτου, ήταν όμορφα γενικά. Οι Flogging Molly και για μένα η κορυφαία μπάντα της ημέρας. Ίσως γιατί ένιωσα να το διασκεδάζω περισσότερο απ’ όπου οπουδήποτε αλλού. Τέτοιο χορό μόνο στον Μανού και στους Γκόγκολ περιμένω (και ελπίζω) να ρίξω πάλι.

Τους Deus δε τους είδα. Για την Beth Ditto των Gossip να πω πως δικαιολογεί πέρα για πέρα το όνομα που έχει στις ΗΠΑ (άλλο αν εδώ δε την ξέρει πολύς κόσμος). Η γυναίκα έβγαλε τη μισή συναυλία έχοντας κατέβει κάτω απο τη σκηνή και κάνοντας βόλτες με ένα μικρόφωνο στο χέρι ανάμεσα στον κόσμο, τραγουδώντας ταυτόχρονα! Respect.

O Marky και η cover μπάντα του ήταν πολύ καλοί, αλλά δε τρελάθηκα κιόλας, το πρώτο μισάωρο τουλάχιστον που έκατσα και τους είδα. Για τη Siouxsie έχω να πω πως χάρηκα πολύ που είδα ζωντανά αυτή την πολύ σημαντική μορφή και μπορώ να πω πως πραγματικά ο χρόνος δεν έδειξε να έχει κυλήσει όταν μιλάμε για την παρουσία της! Τα σέβη μου.

Τέλος, το χάρηκα πολύ με τους Offspring, και καθώς δεν γνώριζα ποτέ μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους δεν είχα και απαιτήσεις να ακούσω τραγούδια που δεν τα άκουσα. Ήταν πολύ καλά, απλά.

Χώματα, ήχοι, κλπ, ας πουν άλλοι για μένα, εγώ είμαι ήδη ξενερωμένος λόγω του γυρισμού για να πω περισσότερα.

Rockwave, πρώτη μέρα, τέλος. Περιμένοντας λοιπόν τις επόμενες δύο μέρες, σας καληνυχτώ…

Λοιπόν πάμε ένα-ένα:

1. Οι Gossip αν και από μουσική δεν έλεγαν τίποτα είχαν τρελό κέφι και αυτό οφείλω να τους το αναγνωρίσω. Η χοντρούλα έδωσε ρέστα, μπήκε μέσα στο κοινό και τραγούδησε (ναι, μέσα στο κοινό. Όχι ανάμεσα στα κάγκελα και την σκηνή, ΜΕΣΑ στο κοινό με τον κόσμο να χορεύει γύρω της). Γενικά ακόμα και αν σου άρεσε η μουσική τους έβγαζαν κέφι.

2)Οι Flogging Molly έκοβαν κώλους αλλά δεν τους είδα μέχρι τέλους γιατί κατηφόρησα προς τους Deus από την μέση και μετά. Άπαιχτοι πάντως όσο τους είδα.

1. Αρκετά καλοί οι Deus, έδειξαν πως πρόκειται για συγκρότημα κλασης αν και ο κόσμος όμως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έδειξε να μην τους εκτιμά.

2. Ramone δεν είδα καθόλου γιατί προτίμησα να δω την Siouxsie, η οποία μου άφησε ανάμικτες εντυπώσεις. Είχε και καλές και κακές στιγμές.

3. Οι Offspring ήταν αρκετά καλοί αλλά πολύ… επαγγελματίες. Θα ήθελα λίγο περισσότερη αμεσότητα… Καλοί πάντως.

4. Χάρηκα για όλα τα παιδιά του forum που γνώρισα…

σορρυ,σορρυ…70 ευρω Μαλακασα-Αθηνα?? :-s :-s :-s :-s :?

Ε, άμα είναι κλήση σε ραδιοταξί λογικό δεν σου φαίνεται?

μ’αρεσει που ηθελα να γυρισω και με ταξι ο μαλακας…να’ναι καλα τα ποδαρακια μου :lol: :lol:

The Gossip και Flogging Molly με εξέπληξαν πολύ θετικά ενώ δεν είχα ασχοληθεί μαζί τους. Και οι δύο δημιουργούσαν κεφάτες καταστάσεις (οκ, Flogging γινόταν πανικός!!) και γενικά νομίζω το στυλ τους είναι πιο πολύ συναυλιακό. Η μεν Beth Ditto πέρασε την περισσότερη ώρα τραγουδώντας+κάνοντας ξυπόλυτη βόλτα ανάμεσα στο κοινό και υπογράφοντας μπλούζες! Αφασία, πολύ μ’άρεσε! Και πολύ όμορφη φωνή!! :respect: Ο δε τραγουδιστής-των-Φλογκιν’-δεν-ξέρω-όνομα απίστευτα επικοινωνιακός, κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα, και η μουσική ξεσηκωτική!!

dEUS είδα μόνο τα δύο τελευταία κομμάτια. Ωραία είναι τα Βελγάκια απ’όσα έχω ακούσει, αλλά ίσως δεν ταίριαζαν τόσο σήμερα :-k Πάντως είπαν ότι θα ξανάρθουν τον Οκτώβριο!

Marky Ramone: ο κλασικός χαβαλές που γίνεται όπου ακούγεται κομμάτι των Ramones! Καλή φάση!

Siouxsie ήρεμα πράγματα, αλλά πολύ όμορφα. Βγήκαν με κανα τέταρτο καθυστέρηση, ύστερα από προβλήματα on stage, τα οποία και επανήλθαν μετά από 2-3 τραγούδια, και ξαφνικά όλα off. :expressionless: Απίστευτη ξενέρα. Ο τρόμος και η αγωνία ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα όλων μας: “Τι τρέχει; Δε θα συνεχίσουν οι Siouxsie? Μήπως θα καταστραφεί και το live των Offspring??!” :stuck_out_tongue:

Και… Τhe Offspring:

Setlist:

1. Americana
  2. Come Out and Play
  3. Walla Walla
  4. Hammerhead
  5. Gone Away
  6. You’re Gonna Go Far Kid
  7. Have You Ever
  8. Staring at the Sun
  9. Bad Habit
  10. Hit That
  11. Half-Truism
  12. Why Don’t You Get a Job?
  13. All I Want
  14. Pretty Fly (For a White Guy)
  15. Want You Bad
  16. The Kids Aren’t Alright

1. (Can’t Get My) Head Around You
  2. What Happened to You
  3. Self Esteem

(αν κάνω λάθος διορθώστε με - κάπου ήταν και το “Trust In You” τελικά…Νομίζω 3ο; 20 κομμάτια… χμμμ)
και ρισπέκτ στις country Offspring εκτελέσεις που έπαιζαν μόλις τελείωσε η συναυλία! :lol:

Ξέραμε περίπου τι σετλιστ θα δούμε/ακούσουμε, όπως και το πόση ώρα παίζουν. Το κοινό παθιασμένο, αρκετά πιο ήρεμα στα καινούρια κομμάτια όπως είναι λογικό, και νομίζω τους αρέσαμε στ’αλήθεια…

Πάντως, το καλό με το σετλιστ ήταν ότι μία τα σπάγαμε-μία ψιλοχαλαρώναμε, και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα άντεχα για περισσότερα κομμάτια. Νομίζω τα έδωσα ΟΛΑ! :stuck_out_tongue: 8) Και πέρασα πολύ καλά! Αν και μου κοβόταν η ανάσα από το χαμό και το τραγούδι. :frowning:
Μακάρι να έλειπαν τα κλασικά ενοχλητικά σπρωξίδια και πάνω απ’όλα…

“I said it before
I’ll say it again
If you could just listen then it might make sense…”

ΤΟ ΧΩΜΑ ΓΑΜΩΤΟ! ΤΟ ΧΩΩΩ-ΜΑΑΑΑ!!! :x

Ένα πλαστικό βάλτε!
“That’s all I want
That’s all I want
That’s all I want
That’s all I want…”

Μα αν είναι δυνατόν! Όλος ο κόσμος έβηχε!! Ούτε στη σκηνή βλέπαμε καλά καλά, και φαντάζομαι τι καλά πράγματα θα σκέφτονταν κι οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή.

Α, το Rocking.gr περίπτερο κυριλέ! :smiley: Πάντα τέτοια!

έντιτ: Ξέχασα! Τόσο κόσμο δεν περίμενα!!
έντιτ #2: Όντως αρκετά επαγγελματίες οι Offspring, αλλά είχαν και κάποια επικοινωνία, δε με χάλασε. Τουλάχιστον -μιας και έχουμε και πρόσφατα τα γεγονότα με Coverdale etc.- :stuck_out_tongue: o Dexter τα τραγούδησε όλα και μάλιστα πολύ καλά! Γιιιιχαααα!!

Φακ χώμα

Offspring καλοί αλλά λιγο

Ντροπή με τον ήχο της Siouxsie

Λοιπόν, εγώ ήμουν εκεί μαζι με τα κοκόρια από τις 11 (ε τοτε ελεγε ανοιγαν οι πορτες) και απέξω πρέπει να ειχαμε μαζευτει καμια 50ρια άτομα. Ηθελα απαραιτητα να 'μαι καγκελο offspring,οποτε προτιμησα να μη ρισκαρω πηγαινοντας πιο αργα…βλακεια μου τελικα γιατι αλλα λεει η didi και αλλα εννοει μαλλον… 11 λεει ανοιγουν, 13:30 ανοιξαν. Και μετα σου λεει δεν μπορεις να περάσεις στον χωρο της κυριας σκηνης γιατι κανουν soundcheck… οπότε φαε την ταλαιπωρια απο τις 11 μεχρι τις 17 (να μη μιλησω για ζεστες κλπ)
Τελοσπαντων, με ολα αυτα και αρκετη τρεχαλα μετα, βρεθηκαμε μπροστα…

οι πρωτοι που βγηκαν , Abie Gale (νομιζω ετσι γραφετε :? ), Indie - Pop μπαντα απο τη Πατρα, ενα ευχάριστο πασατεμπος

Για τους Gossip που τους ειχα ψιλοθάψει, μπορω να πω πως ανακαλω μιας που τη σεβομαι οσο τιποτα την κυρια Ditto τωρα. Απιστευτο κέφι και το γεγονος πως πανω απο τη μιση συναυλια την εβγαλε μεσα στον κοσμο την ανεβαζει ψηλα στα ματια μου. (Η μεσουλα ομως ξερει τι τραβηξε οταν χρειαστηκε να βοηθησω να τη σηκωσουμε να περασει τα καγκελα )

Οι dEUS κατα τη γνωμη μου ήταν ατυχης επιλογη σαν lineup γιατι δεν εδεναν τοσο με τα ακουσματα του κοινου (που καλως η κακως για τους offspring ηρθαν) και κατα κοινη ομολογια φανηκαν καπως μονοτονοι… Προσωπικα με εντυπωσιασε ο frontman (μου ξεφευγει το ονομα) και η εκφραστικοτητα του! Το τελειωμα με Suds and Soda ηταν μοναδικο!

Η Siouxsie για μενα ηταν καπως αδιαφορη μιας που δεν ανηκει στα ακουσματα μου, και μαλλον περισσοτερο με τσάντισε και με κουρασε με ολες τις διακοπες (που αμα ξερει κανεις ακριβως ποιος φταιει, αν ειναι δηλαδη οι τεχνικοι της ιδιας η της didi και του rockwave τα παλικαρια, για να ασκησω κριτικη). Και γενικα ουτε αυτη ειχε πέραση στο κοινο οπως προειπατε…

Τωρα για τους offspring θα μιλησω ως φανμποης και θα πω πως περασω καταπληκτικα! Τετοιο τραγουδι δεν εχω ξαναριξει (οριστε και η [U][I]απόδειξη[/I][/U], ντρεπομαι για το βιντ αυτο :oops: ) και γενικα πολυ κεφι. Απανωτα crowd surfing και το κονο να δινει ρεστα στις γνωστες κραυγουλες που συνοδευουν τις επιτυχιες των offspring. Aλλα γενικα δεν ακουγα πολυ καλα εγω (δεν ξερω αν φταιει εκει που βρισκομουν) και ήταν οντως επαγγελματικοι και λιγο στητοι… Ο Noodles φαινεται να το χανει λιγο το αθλημα, μιας που σε πολλα τραγουδια χρειαζονταν και τριτο κιθαριστα (punk-rock τραγουδια 3 κιθαρες? :stuck_out_tongue: ) και το setlist ηταν αποδεκτο και αναμενομενο για πρωτο τους live εδω…
Οσο ξελαρυγγιαστηκαμε με τον κσ9 για dirty magic δεν μας εκανε το χατιρι, αν και μας ακουσε και εσκασε ενα χαμογελακι, αλλα ως εκει :frowning:

Δεν μου εφταν…θελω κι αλλο!:smiley:

ΥΓ 1 Μετανιωνω πολυ που εχασα Flogging Molly αλλα θα τους δω σιγουρα στο αμεσο μελλον λογω ξενιτιας μου

ΥΓ2 Μετα το τελος παιχτηκαν κατι covers των offspring με μαντολινα κλπ…ξερει κανεις που να τα βρω?

ΥΓ 3 μερικες Pics απο τη βραδια

dEUS

Siouxsie

The Offspring

[SPOILER]

[/SPOILER]

edit… την ωρα που το εγραφα καναν πολλα ποστς :stuck_out_tongue:

Κάποιος να ποστάρει και φωτός από τον χώρο να δούμε κι εμείς αύριο τι θα βρούμε … :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Μια ερώτηση μόνο: έπαιξε το somebody put something ? :-s :-s :-s

θα βρείτε χώμα, πολύ χώμα, γι αυτό φέρτε αντιασφυξιογόνες μάσκες και άχρηστα ρούχα και παπούτσια.

χεχε θα πάω αύριο να πάρω καινούρια παπούτσια γιατί τα allstar που έχω είναι τόσο σκισμένα που ο 1οσ χοντρέλας στους priest που θα με πατήσει έχουν σκιστεί …:razz: :razz: :razz:

όσο για το χώμα θα φέρω το άσθμα μου και είμαι καλυμμένος … 8) 8)

Για αλλα μια φορά δείξαμε σαν Ελληνες την ανεπάρκεια να διοργανώνουμε συναυλίες…Πήγα στην Μαλακάσα αποκλειστικά και μόνο για την Siouxsie…και αισθάνθηκα απέραντη ντροπή φεύγοντας απο εκει μεσα…τεχνικά προβλήματα τα οποία ειχαν σαν αποτέλεσμα καθυστέρηση κατα μισή ώρα …μετά απαράδεκτη συμπεριφορά από μέλη του κοινου τα οποια πετουσαν φουσκωμένα προφυλαχτικά στη σκηνή και το αποκορύφωμα ενα μπουκάλι νερό…παντελής έλλειψη σεβασμού προς όλουσ!!!και την καλλιτέχνιδα και τα άτομα του κοινού που πήγαν να την δούν…Αυτοί είμαστε τελικα…μάλλον…

Οι offspring τελειοι! Εντάξει μπορεί να έπαιξαν λίγο και μπορεί και το setlist να μην ήταν το πλεόν ψαγμένο αλλά νομίζω οότι όλοι ακούσαμε τα τραγούδια που μας αρέσουν και μας κανουν να ουρλιάζουμε και να χοροπηδαμε!! (Btw το σκηνικό με το χώμα ήταν τραγικό…but who cared!!!- εκείνη την ώρα το ξεπερνούσες στην προσπάθεια να τραγουδήσεις όσο πιο δυνατά γινόταν).

9.05 και δεν εχει βγει ακομα κριτικη???τστστσ:p (just kiddin). Απλά να πω οτι το περίπτερο ηταν πολύ καλή φάση -ήταν όλο το παρεάκι του site εκεί και πιστέυω οτι τράβηξε αρκετό κόσμο. Αντε κ εις ανώτερα.χχεχε

Γμτ έπρεπε να έρθω νωρίτερα!!!

Τωρα με ολα αυτα που εχετε πει απο την πρωτη μερα του Rockwave βγαζω τα εξης συμπερασματα. Οτι η Didi ακομη μια φορα,εχει φτιαξει μια προχειρη διοργανωση,που το μονο που κοιταξε ειναι να βγαλει τα λεφτα της και τιποτ’αλλο. ΕΙναι απαραδεκτο να υπαρχει τοσο χωμα οσο λετε ( θα το δουμε και εμεις σημερα ) σε ενα χωρο που υπαρχουν χιλιαδες ατομα. Δλδ σημερα που θα παμε να χτυπηθουμε και να τα σπασουμε εκει,τι θα γινει? Οσο για τυον ηχο ειναι απαραδεκτο να κοβεται σε οποιονδηποτε βρισκεται πανω στην σκηνη. Θα επρεπε ολα αυτα να ειναι ελεγμενα και σε τελεια κατασταση. Κανονισεις ενα φεστιβαλ που περιεμενεις πολυ κοσμο και δεν εισαι ετοιμος??? Επισης διαβασα απο εναν φιλο,οτι οι πορτες αντι για 11 , ανοιξαν 15.00 αν δεν κανω λαθος. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και παλι και μετα μου λετε οτι δεν χρειαζεται το ντου που και που. Ρε οχι ντου χρειαζεται,αλλα να τα ριξουμε ολα τα συρματα και ολοι να μπουνε τσαμπα.
Τελος παντων,θα δουμε και σημερα απο κοντα το τι επικρατει και θα σας πω εντυπωσεις αυριο. Ελπιζω ολα να πανε καλα και μονο καλα λογια να εχουμε να πουμε. ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ TERRA VIBE…

Χθες, όλα ΓΑΜΩ!!!
Απρόσμενα καλά πέρασα.
Αποκάλυψη (για μένα) οι Abbie Gale (σωστά το γράφω?).
Η ΘΕΑ τα είπε όλα (παρόλο που το κοινό χμμμμμμμμμμμμμμ).
Οι Offspring πήραν άνετα τα scalps κι από τους πιο δύσπιστους. Τέλειοι!
Οι Ιρλανδοί “είχαν” το κοινό για πλάκα, masters.
Είδα λίγο Ramone, άκουσα περισσότερο.
Οι Gossip σοκάρισαν ευχάριστα. Η τύπισσα έχει φωνή με τεράστιο εύρος, τραγουδάει ό,τι γουστάρει (από gospel μέχρι angel of death).
Τα διαδικαστικά στη Μαλακάσα, έχουν γίνει φέτος πολύ καλύτερα. Πέρασα τέλεια.

Σήμερα η καυτή συνέχεια κι όποιος αντέξει.

Αν αφαιρέσω αυτό που λες για την καθυστέρηση (το οποίο δεν είναι τόσο τραγικό), στα άλλα έχει δίκαιο απόλυτα. Το κοινό στη Siouxsie ήταν όχι απλά ανώριμο, αλλά τελείως μαλακισμένο.

Λεπόν abbie κατι από την πάτρα αρκετά αδιάφοροι, οι Gossip καλοι αν και σκιάχτηκα όταν αυτή κατέβηκε ήταν και ιδρωμένη αλλά μαγκία:p Deus ασχετοι με το Line up παίξαν κάτω από ελάχιστο κόσμο αλλά εμένα μου αρέσαν αρκετά. Siouxsie ξενέρωσα την ζωή μου με τις διακοπές ενώ και μετά ο ήχος τουλάχιστον μπροστά ήταν χάλια…δεν είναι και του γούστου μου οπότε…offspring τα σπάσαμε κάγκελα αλλά πολύ επαγγελματικο live αδερφέ, μηδαμινή επικοινωνία με το κοινό και χωρίς εκπλήξεις…

Δεν είδα molly και Ramone που ή8ελα πολύ αλλά τουλαχιστον ήμουν 4 μέτρα από τον dexter:)

Στα άσχημα τώρα όταν λέμε 11 ανοίγουν οι πόρτες δεν ενοούμε ούτε 1 30 ούτε 5…
Έχει πρηστεί το πόδι… και σήμερα φευγω διακοπές:?
Πολύ χώμα αδέρφια
Λιγος κόσμος στην κύρια σκηνή και φάνηκε το λάθος να βάλουν molly και ramone στη 2η σκηνή
Όταν λέμε Coca cola δεν ενοούμε φτηνό υποκατάστατο αυτής που δεν πίνεται και έχει τριπλάσια τιμή…γενικά απαράδεκτες τιμές και η γνωστή βλακεία με τις μάρκες

Ωραία αλλά από του χρόνου έξω:)