Rockwave Day 2: Heaven and Hell, Dream theater, Iced Earth, Anathema, Kinetic

Τα συγκροτήματα ήταν όλα, απο τους Iced Earth και μετά που είδα πολύ καλά. Αλλά το κοινό ξενέρωτο. Πρώτη φορά βλέπω σε συναυλία τέτοιου είδους τόσο ξενέρωτο κοινό. Στους Iced Earth καθόντουσαν όλοι σχεδόν και κοιτάγανε απλά. Theater πιο δυναμικά τα πράγματα και κεί το χάρηκα, τουλάχιστον προς τα εμπρός που πήγα για να βλέπω πιό καλά τον Petrucci. Ο οποίος ξανάφησε μαλλί παρεπιπτόντως. Sabbath και κεί λίγο πιό δυναμικό κοινό αλλά και πάλι, πρόπερσυ στους Twisted Sister η γνώμη μου είναι ότι περισσότερη δύναμη είχε το κοινό.

Και να συζητήσουμε λίγο γι αυτό, μιάς και μετά στο αμάξι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε γιατί οι περισσότεροι καθόντουσαν και κοιτάγανε απλά και βαράγανε κάνα παλαμάκι. Σίγουρα δεν λέμε να γίνεται χαμός και να μην μπορείς να ευχαριστηθείς συναυλία. Αλλά όχι και να βλέπεις όλους να κάθονται να κοιτάνε απλά. Δεν θα πώ οτι έφταιγαν τα pl2 κλπ. Ούτε τίποτε άλλο. Στους maiden φέτος σε κάθε κομμάτι σχεδόν γινόταν ο χαμός και ήταν πολλοί με τις κοπελλιές τους και ακόμη και μικρά παιδιά. Χθές μέχρι και στα heaven and hell, die young και neon knights ζήτημα να έβλεπα 8-10 άτομα να πηδάνε πάνω κάτω κλπ. Γενικότερα ξενέρωτο κοινό. Ίσως να είναι και το μπροστά διάζωμα, που εάν δεν χοροπηδάνε αυτοί δεν χοροπηδάνε και οι υπόλοιποι.

Oi Sabbath το τραβήξανε πολύ το heaven and hell και δεν χρειαζόταν τόσο επίδειξη πεντατονικής κλίμακας που έπαιζε συνέχεια ο Iommi. Τόσο jammarisma δεν έκαναν ούτε οι Theater. Θα μπορούσανε να είχανε παίξει άλλο ένα κομμάτι. Επίσης για κάποιον που είπε το πόσο καλός ήταν ο ήχος του Iommi και φαίνεται πόσο ψαγμένος είναι κλπ, να πώ ότι ο ήχος του ήταν αρκετά απλός και ήταν και λίγο fuzzy, ίσως χαρακτηριστικό των Marshall. Κατα τα άλλα αυτός που είχε πραγματικά ψαγμένο ήχο και ήτανε κρυστάλλινος έιναι ο Petrucci. Βέβαια διαφορετικά συγκροτήματα. Ο Iommi για το στυλ του έχει καλό ήχο.

EISAI THEOS … TELLLLOS

παιδια ποσο κοσμο υπολογιζατε να ειχε?

Ατιμο πραμα να δουλευεις απο πρωι μετα απο τετοια συναυλια!!:slight_smile:

Κανα 8αρι χιλιαδες πιστευω ειχε ζορικα!!Καπου εκει!

Οσο για το ξενερωτο κοινο…Συμφωνω απολυτως φιλε!100% αλλα αυτο ειναι φαινομενο των τελευταιων 5 ετων τουλαχιστον!Οποιος ειχε παει σε συναυλιες της δεκαετιας 90 που ευτυχως προλαβα αρκετες απο αυτες εγω και ποσο μαλλον αν υπαρχει καποιος εδω που ειχε παει σε συναυλιες 80ς καταλαβαινει την διαφορα εδω και καποια χρονια!!Αν θυματε καποιος το Rock Of Gods του 96 η το Rockwave στην Ριζουπολη τι πωρωση και καυλα ειχαν…Μερα με την νυχτα με τωρα!!!Γενικα οι νεα γενια μεταλλαδων ειναι πιο χαλαρη!

Ασχετο με το θεμα αλλα το νεο τραγουδι Iced Earth γαμησε live!!Πολυ δυνατο και μου αρεσε πιο πολυ απο οτι στο στουντιο!!

Οι Anathema είναι ένα τρελά υποτιμημένο συγκρότημα. Τέσπα. Διαφωνώ που παίξανε πάντως το Comfortably Numb θα προτιμούσα ακόμα ένα κομμάτι τους.

Οι Ιced Earth ήταν πάρα πολύ καλοί. Εγώ πραγματικά δεν διαπίστωσα προβλήματα στον ήχο έστω στην αρχή του set όπως μερικά παιδιά γράψανε. Θα ήθελα βέβαια κάποια άλλα κομμάτια όπως Αngel Holocaust, Burnt Offerings, Dante’s Inferno… Με Ripper τους άκουγα πρώτη φορά (είτε σε live είτε σε δίσκο) και δεν με χάλασε καθόλου μπορώ να πω. Όσο για τις φωνές τους “metal metal …” θα συμφωνήσω με τον Cozy είναι γραφικότητες που σε ξενερώνουν. Ο Schaffer (πολύ γερασμένος μου φάνηκε) πάντως κατάφερε στο Stormrider να καταστρέψει ένα μικρόφωνο :lol: :lol: ενώ ο Ripper προλόγισε ένα κομμάτι από τον τελευταίο δίσκο και μας παρότρυνε να τραγουδήσουμε μαζί. Προφανώς μπερδεύτηκε γιατί αυτό το κομμάτι δεν προσφερόταν για κάτι τέτοιο. Στο τέλος του κομματιού παραδέχτηκε ότι μπερδεύτηκε και ότι θα μας ζητήσει να τραγουδήσουμε σε άλλο κομμάτι αργότερα. Αυτό το κομμάτι δεν ήρθε ποτέ. Λέτε να ήχαν σκοπό αρχικά να παίξουν το Melancholy;

Για τους Dream Theater είχα αρχικά τις επιφυλάξεις μου λόγω του ότι δεν πίστευα ότι είναι συγκρότημα για φεστιβάλ. Απλά οι άνθρωποι μας δώσανε τα μυαλά στα χέρια για ακόμη μια φορά. Είναι τρομαχτικοί live και το απέδειξαν. Απλά τους κοιτούσα αποσβολωμένος. Βέβαια το setlist δεν με ικανοποίησε ούτε χρονικά ούτε σαν επιλογή κομματιών. Θα μπορούσε να παικτεί κάποιο κομμάτι από Awake ή Falling… νομιζω.

Για τους Heaven And Hell πραγματικά τα λόγια είναι περιττά. Οι πατέρες του metal έδωσαν μια τρομερή παράσταση. Τρομερά τα σκηνικά, ο ήχος, η απόδοση, το σετλίστ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η φωνή του Dio παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα. Το solo του Appice καταπληκτικό επίσης. Στο Ηeaven And Hell αναστέναξε η Μαλακάσα.

Για την διοργάνωση έχω να πω τα καλύτερα. Το PL2 μην ο πλησιάζεται πάντως. Δεν προσφέρει τίποτα.

Ένα πράγμα με στενοχώρησε. Οι τρίχες που λείπανε από τα μαλλιά του Dio. Με κάνανε να σκεφτώ τις αντίστοιχες τρίχες που λείπουνε από τα μαλλιά του Αngus, τους Lars και πάει λέγοντας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ήρωές μας γερνάνε. Πράγμα που σημαίνει ότι η μουσική μας πεθαίνει. Γιατί νέοι Black Sabbath, AC/DC, Metallica δεν πρόκειτα να ξαναβγούν. Γιατί τέτοιες συναυλίες θα σταματήσουν να υφίστανται

Kαι παλι πολλες εχει για την ηλικια του!:smiley:
Περα απο την πλακα εχεις απολυτο δικιο για το τελευταιο που αναεφερες!

Ξέρει κάποιος να μου πει τι ώρες βγήκε το το κάθε συγκρότημα και από ποιο σημείο και τι ώρα ξεκίνησε η αναχώρηση των λεοφωρείων της Sunways;

Ευχαριστώ

Xθες συγκριτικά με τότε ήταν Εκκλησία κυριολεκτικά…Θυμάμαι όταν βγήκαν οι Slayer με το South of Heaven(στο Rock of Gods) κυριολεκτικά κάηκε το σύμπαν…Σαν πολύ χαλάρωσε η νεα γενιά μου φαίνεται…:-k

Φοβερη μερα η χτεσινη.
Αν και περιμενα να ξενερωσω απο τους Ιced Earth,λογω Ριπερ,μου αρεσαν παρα πολυ.Ειπαν τα παλια τραγουδια πολυ καλα,ειδικα το Stormrider και το κλεισιμο με την τριλογια τα’σπασαν,ενω και το καινουριο κομματι που το ακουγα πρωτη φορα μου φανηκε πολυ καλο.
Στα 2 κομματια απο Glorious Burden ψιλοβαρεθηκα,αλλα νταξ.

Dream Theater τους ακουσα καθιστος,στα 2 τραγουδια που παιξαν απο το Τrain Of thought και τα ηξερα(Endless Sacrifice,Honor Thy Father) γουσταρα,κατα τ’αλλα ουτε κρυο ουτε ζεστη.

Για τους Η&Η δε θα πω και πολλα.Απλα οτι,παρ’ολο που ποτε δεν ημουν κανας μεγαλος φαν των Sabbath,χτες με εκαναν να τους προσκυνησω.Το H&H οντως το τραβηξαν πολυ και χαθηκε λιγο το νοημα,αλλα μπρος στην καυλα…
Κορυφαιες στιγμες ολα τα κομματια απο το Heaven & Hell και το τελος του Voodoo με τα ουρλιαχτα του Ντιο.

Κinetic δεν ειδα,Αναθεμα ηξερα μονο το Fragile Dreams.
Ωραια το παιξαν.

Iced Earth πρόλαβα μονο το Stormrider και την τριλογία και απο αυτά που είδα στεναχωρήθηκα που δεν είδα περισσότερο μιας και απο οτι φαίνεται αποτελούν μια εγγυημένη κατάσταση για λίγο κλασσικό αμερικάνικο μέταλ έτσι για να κουνιόμαστε λίγο όσοι δεν μας ενοχλούν οι μεταλλοκαταστάσεις!

Οι Dream Theater ήταν πραγματικά άψογοι.Είχαν εκπληκτικό ήχο και τρομερή απόδοση και αν και δεν είμαι μεγάλος φαν ανέβηκαν και άλλο στην εκτίμηση μου.Τα 2 απο το καινούργιο που παίξαν μου αρέσαν πολύ!

Για τους Black Sabbath θα πω οτι περίμενα περισσότερα.Τα σόλο ήταν κουραστικά.Το Heaven and Hell κράτησε 20 λεπτά χάνοντας απο την δυναμικότητα του (άμα αυτά τα είχε κάνει κάποιο άλλο γκρουπ ονόματα δεν λέμε θα κrάζαν όλοι για καμια δεκαετία ακόμα).Το κοινό ήταν ψόφιο.Και γενικά ήταν μια εμφάνιση που πιστεύω θα ικανοποίησε κάθε οπαδό τους αλλά δεν νομίζω να κέρδισαν κάποιον ουδέτερο.Δεν υπήρξε κάποια “ανωτερότητα”.Εγώ κατέληξα οτι τα καλύτερα του Dio είναι σίγουρα με τους Rainbow και μετά τα προσωπικά του ενώ και οι Sabbath ,αν και προτιμώ τον Dio απο τον Ozzy ,δεν έχουν γράψει τόσα κλασσικά τραγούδια μαζί του.Ομολογώ πάντως οτι με το Children of the sea ανατρίχιασα(απο τα καλύτερα τραγούδια και το πιο τεριαστό στην φωνή του Dio)!!!

Μπορει η συναυλια των sabbath με τον ozzy το 2005, να συγκριθει με αυτη των sabbath με τον Dio? Δλδ
οσοι πηγατε κ στις 2 συναυλιες τοτε κ τωρα γουσταρατε το ιδιο? Ευχαριστηθηκατε πιο πολυ με ozzy η με dio…?
Tι ρωταω τωρα ε…:-s

Εγω που δεν πηγα σε καμια απο τις 2 σου λεω οτι αυτη η συγκριση εν ετει 2007 δεν εχει νοημα. Θα ειχε νοημα 25 χρονια πριν…

Καλα γαμησε τα!!!Ηταν κολαση τοτε!!Πανικος…τι να κανουμε εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα 11 χρονια μετα!!!
Τα ιδια και στο Rockwave του 97 με Θεους Grip Inc να τα σπανε μαζι με Mgadeth και Bruce!!!Ειχα καψει τον σβερκο σε εκεινη την συναυλια για 2 βδομαδες!!

Οσο για την συγκειση μεταξυ των 2 συναυλιων Sabbath…Επειδη ειδα και τις 2 νομιζω οτι προτιμω την χθεσινη!!Ο Οzzy ηταν πολυ μετριος εως κακος παρα την κινητικοτητα και την τρελα του!Αλλα και γενικα νομιζω πως το Heaven And Hell ειναι ο καλυτερος Sabbath δισκος.

Ευτυχως χθες ειχε λιγοτερο ακυρα ατομα απο οτι το 2005!Και εννοω ατομα τα οποια ειχαν ερθει το 2005 για να ακουσουν το Paranoid και φωναζαν απο το πρωτο λεπτο!

Εντυπώσεις δικές μου:

Kinetic:

Ξεκίνησαν 4 η ώρα ακριβώς, την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες, το οποίο σημαίνει ότι ακόμα και όσοι περίμεναν έξω να ανοίξουν οι πόρτες και είχαν έρθει από τις 3 έχασαν τουλάχιστον το πρώτο τραγούδι. Αδικία και στον κόσμο και στο συγκρότημα. Ο μπασίστας τους ήταν ό,τι πιο γελοίο έχω δει σε μέταλ συγκρότημα, περιφερόταν γύρω γύρω στη σκηνή τραγουδώντας με το μικρόφωνο κολλημένο στο στόμα λες και ήταν στους S Club 7 και όποτε τελείωνε ένα τραγούδι ακούγαμε το βρυχηθμό του. Ο lead κιθαρίστας τους όμως ήταν μια κλάση ανώτερος από το συγκρότημα, εύγε σε αυτόν. Έπαιξαν 35 λεπτά.

Anathema:

Αργά τραγούδια σε γενικές γραμμές, από τεχνική 0 αλλά τα τραγούδια πολύ καλά, ειδικά αυτά που τραγούδησε η κοπέλα ήταν πολύ όμορφα. Και η κραυγή στο Comfortably Numb τρομερή!

Iced Earth:

Γιατί με δερμάτινο μπουφάν το κατακαλόκαιρο; Πολύ καλή εμφάνιση πάντως, δεν κατάλαβα κανένα πρόβλημα με τον ήχο πουθενά εκτός από το σημείο που πέθανε το μικρόφωνο λόγω μπαταρίας. Έπαιξαν 70 λεπτά.

Dream Theater:

Ό,τι ακριβώς περίμενα. 70 λεπτά και αυτοί.

Heaven and Hell:

Συμφωνώ με τους άλλους για το κοινό. Ο λόγος που δε γινόταν χαμός όμως ήταν επειδή ο κόσμος δεν ήξερε τα τραγουδια. Μη λέτε για Maiden γιατί και στους Maiden φέτος στα καινούρια τραγούδια δεν κουνιόταν φύλλο, από Wrathchild κι έπειτα έγινε ο χαμός. Ο κόσμος φάνηκε να ξέρει μόνο το Heaven and Hell, Neon Knights, Children of the Sea και Die Young. Μου άρεσε πολύ το τελείωμα του Voodoo που Dio και Iommi αντάλλαζαν αυτοσχεδιασμούς. Απογοητεύτηκα λίγο γιατί προσωπικά ήξερα τα τραγούδια και περίμενα να τραγουδήσω λίγο παραπάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που τράβηξαν τόσο πολύ το Heaven and Hell, γιατί ήξεραν ότι αυτό το κομμάτι το ήξερε σίγουρα το κοινό και ήθελαν να έχουν αντίδραση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γενικές παρατηρήσεις:

Ήχος πολύ καλός έως τέλειος σε όλα τα συγκροτήματα, δεν μπούκωνε ούτε ξεκούφαινε, πολύ δυνατός αλλά καθαρός. Ειδικά το snare drum του Vinnie έσπαγε κόκκαλα αλλά χωρίς ίχνος μπουκώματος πουθενά.

Συμφωνώ ότι δεν αξίζει καθόλου μα καθόλου να πάρεις ακριβότερο εισιτήριο, με 50 ευρώ έβλεπες πάρα πολύ καλά, ο χώρος για τα εισιτήρια της μεσαίας τιμής ήταν μπροστά στη σκηνή και με διαστάσεις περίπου 15x20m. Με 50 ευρώ μπορούσες και κάγκελο να πας αλλά αρκετά πλάι και ο ήχος εκεί ήταν πολύ αδύναμος, όσοι περάσατε όλη τη συναυλία εκεί χωρίς να θέλω να σας προσβάλω αλλά κάνατε πατάτα, αφού δεν ακούσατε τίποτα.

Και κάτι τελευταίο: Την ώρα που έπαιζαν οι Dream Theater ένας από τους Cavanagh των Anathema ήρθε να δει τη συναυλία (αρκετά πίσω από τον πύργο) και την έπεφτε σε μια κοπέλα που καθόταν μόνη της! Έσκασα στα γέλια γιατί η όλη φάση ήταν κάπως γελοία (ξάπλωσε δίπλα της και πήγαινε όλο και πιο κοντά και μετά της έπιανε συζήτηση ενώ αυτή δεν πολυενδιαφερόταν :lol: ) και με κοίταγε παράξενα. Το είδε κανένας άλλος αυτό;

Υ.Γ.: Θα προκύψει κανένα video από τις συναυλίες; Ελπίζω μόλις βρείτε κάτι να το μοιραστείτε!

kathe perisi kai kallitera…mono gia mathima istorias elege i xthesini vradia…h&h respect kai tipote allo…toulaxiston kleisame apo dio kai sabbath…kai ta exoume dei ola…

sta sin i timi tis mpiras…sta meion ekeina ta akira vraxia pisw apo tis toualetes pou mou stixisan ena tripio papoutsi…

ps…prosexte ligo ti fernete re paidia tis didi…se ligo tha plironoume kai tha kathomaste na vlepoume to live apo ta periptera kai ta anapsixtiria…

Ρε παιδιά μην συγκρίνεται τώρα Slayer με Dream Theater και Sabbath. Η μουσική των Slayer είναι τέτοια που στα προκαλεί αυτά. Και τώρα αν έρθουν οι Slayer τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν. Ήμουνα και εγώ στο Rock of Gods. Πράγματι στο South of Heaven (παρ όλοι που οι Slayer καθυστέρησαν πολύ να βγουν) έγινε της κακομοιίρας.

Συμφωνω! :-s Ειδικα στους Iced Earth παραηταν ξενερωτο.

#-o
Κανα 12αρι ανετα.

Χοντρικα. Οι Iced Earth παιξαν 6 και κατι με 7 και κατι. Theater 8 με 9 και κατι. Dio 10 παρα τεταρτο με 11 και εικοσι.

Για Kinetic και Anathema δεν θα πω τίποτα γιατί 1ον δεν με ενδιαφέρον και 2ον δεν τους πρόλαβα. Οι Iced Earth ήταν παρα πολύ καλοί έπαιξαν μουσική χωρίς πολλές κουβέντες και εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο τους. Ο Ripper έχει δέσει με την μπάντα και μπορεί να αποδώσει όλα τα τραγούδια σε αντίθεση με τον Barlow που στα πρώτα δεν τα κατάφερνε. Οι Dream Theater δεν κάνουν σε καμία περίπτωση για φεστιβάλ γιατί: παίζουν μουσική για πορωμένους με progressive τους οποίους δεν ικανοποιούν γιατί δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους. Για τους υπόλοιπους είναι μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση. Επι της ευκαιρίας φέτος τα περίπτερα ήταν εξαιρετικά αδιάφορα και φτωχά. Οι h&h έδωσαν αυτό που περίμενα. Ο Dio αν και μπουκωμένος/κρυωμένος μας έδειξε τι σημαίνει επαγγελατισμός.
Σχετικά με το “κρύο” κοινό είναι φανερό ότι φταίνε τα εξής: υπάρχει σχετικός κορεσμός στους μεταλλάδες από τα πολλά live και φυσικά το περίφημο πλ2 που έγινε ο χώρος για όλους εκείνους που θέλουν απλά να δουν τη συναυλία χωρίς να τους σπρώχνουν και να τους πατάνε. Ελπίζω για αυτά τα άτομα να γίνει ένα άλλος ξεχωριστός χώρος με λογικό εισιτήριο και να επιστραφεί η αρένα στους πορωμένους που θέλουν να βλέπουν τα πρόσωπα της μπάντας.
Κανονικά μπάντες όπως Metallica, Black Sabbath θα πρέπει να παίζουν σε στάδια ώστε να έρχονται και αυτοί που θέλουν να χτυπηθούν (αρένα) και αυτοί που θέλουν απλά να δουν αλλά και να φέρουν τα παιδιά τους ή την κοπέλα τους (κερκίδες). Φυσικά εδώ είναι Ελλάδα και σημασία έχει το κέρδος οπότε όλα αυτά που είπα κινούνται στην σφαίρα της φαντασίας.

Μα αυτο τον “σκοπο” τον εξυπηρετει ηδη το PL1, δεν χρειαζοταν το PL2, εξαλλου μονο σπρωξιδι δεν ειδαμε φετος ακομα και στις πρωτες σειρες καθονταν και κοιταγανε την περισσοτερη ωρα σαν να ηταν σε θεατρο.:stuck_out_tongue:

ρε παιδια γιατι λετε πως ο κοσμος ηταν ξενερωτος? PL2 που βρισκομουν εγω απο το voodoo και μετα ανοιγοντουσαν αυτοσχεδια mosh pits σε καθε τραγουδι κ γινοταν της κακιας πουτανας ειδικα στο die young φυγαν απειρα κορμια ! μιλαω για το κεντρο του PL2 ετσι ? γιατι εκτος αυτου δεν εβλεπα τι γινοταν !