Rockwave Day 2: Heaven and Hell, Dream theater, Iced Earth, Anathema, Kinetic

Λοιπόν μαγευτική και η χτεσινή μέρα.

-Τους Kinetic δεν τους πρόλαβα καν.
-Οι Anathema μαμήσανε αν και θα ήταν πολύ καλύτεροι μόνοι τους π.χ. στο Gagarin.
Την έιπανε και στην Didi για τον διαχωρισμό, κλείσανε και με Comfortably Numb. Τέλεια.
-Iced Earth, δεν μου αρέσουν και βαρέθηκα αλλά διαπίστωσα γιατί ο Schaffer θεωρείται
από τους καλύτερους ρυθμικούς κιθαρίστες, και ο Ripper φωνάρα.
-Dream theater, μπήκαν πολύ δυναμικά αλλά μετα με κούρασαν λίγο. Επίδειξη υψηλής τεχνικής
από την μπάντα με αποκορύφωμα τα solo του Petrucci και του Rudess. Με ψιλοχάλαγε που ο
LaBrie έφευγε από την σκηνή κάθε λίγο και λιγάκι.
-Heaven and Hell, όταν βγήκαν όλο το κλιμα άλλαξε, ήταν θεϊκοί και ξεχείλιζαν από ενέργεια
ακόμη σε τέτοια ηλικία. Τρομερά σκηνικά.Μου φάνηκε μικρό το setlist ή απλά δεν τους χόρτασα?

Αυτήν την φόρα είχε μερικά αρνητικά η οργάνωση, όπως τα χαλασμένα videwalls καθώς και το ότι
τα λεωφορεία της Didi περίμεναν αρκετά μακριά και στο δρομάκι προς εκεί μέσα στο δάσος δεν
υπήρχε φωτισμός.

Προφανώς έχεις δίκιο. Αλλά έριξες μα ματιά στο πλ1? είχε τόσο κόσμο που κάποιοι ήταν όρθιοι… Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τα Ευρωπαϊκά πρότυπα πάνω στα οποία στηρίχτηκαν οι άνθρωποι της Ντι Ντι και έκαναν όλες αυτές τις ενέργειες.

Φυσικά έγιναν κάποια pits μπροστά απλά έλειπε η πόρωση του οπαδού που πάει στις πρώτες σειρές για να χτυπηθεί και δει την μπάντα από κοντά. Προσωπικά αν και τα έχω τα χρονάκια μου (33) ξενέρωσα που έβλεπα τη συναυλία από πίσω. Γιατί αν πας πολύ μπροστά στο πλ3 ακούς μόνο από το ένα αφτί!

Οντως αλλα το PL1 στα δεξια ηταν αδειο, προφανως γιατι απο νωρις βαραγε ηλιος εκει. Οταν νυχτωσε ομως μπορουσαν να πανε εκει.

Να το κλεισουμε στο 10ρικο?:stuck_out_tongue: :slight_smile:

Kinetic και Anathema:Τους πρωτους δεν τους προλαβα,τους δευτερους τους εχω δει 4-5 φορες,δεν περιμενα κατι διαφορετικο,προλαβα μονο το τελος του Comfortably Numb,το οποιο με τον ηλιο του μεσημεριου φανταζε τοσο ταιριαστο οσο και μια πολικη αρκουδα στη Σαχαρα.

Ιced Earth:Φαν δεν ημουν,ουτε ειμαι,αλλα επειδη πλεον ειναι και ο Ripper στο γκρουπ,τον οποιο θεωρω τραγουδιστη με τρομακτικες ικανοτητες,ειχα μια καποια περιεργεια για το αποτελεσμα.Τον βρηκα κατωτερο φωνητικα σε σχεση μ αυτο που ειχα ακουσει με τους Priest,αλλα και παλι σε στιγμες εδειχνε την κλαση του.Οπως ειπα και παραπανω δεν ειμαι φαν του γκρουπ,οποτε βαρεθηκα καποια στιγμη και μετρουσα τα λεπτα μεχρι την εμφανιση των…

Dream Theater:Χωρις να μπορω να ειμαι αντικειμενικος,μια και προκειται για το αγαπημενο μου γκρουπ,θα προσπαθησω να μετριασω τον ενθουσιασμο μου.Καταρχην οπως συζητουσαμε και με καποιους φιλους,με το που ξεκινησε το σετ,φανηκε οτι στο σανιδι βγηκε ενα μεγαλο γκρουπ,σε ΤΡΟΜΕΡΗ φορμα.Ο Portnoy μικρυνε επιτελους το υπερβολικο drumkit του,αλλα χωρις να χασει καθολου σε παιξιμο.Νομιζω πως και μ ενα snare,μια μποτα και ενα hi-hat να βγει αυτος ο ανθρωπος θα παιξει παλι στο ιδιο επιπεδο.Ο La brie και αυτος σε εξαιρετικη κατασταση,ηδη απ το Octavarium tour ειχε φανει οτι η φωνη του επεστρεψε και για αλλη μια φορα το επιβεβαιωσε.Ο Μuyng με νεο μοντελο μπασου(και αυτος music man πλεον…)ειχε την τυπικη σκηνικη παρουσια,ενω οι Rudess/Petrucci παρεδωσαν μαθηματα τεχνικης αρτιοτητας και σκηνικης παρουσιας.
Το σετλιστ ειχε καποιες ευχαριστες μικροεκπληξεις(βλ.Honor thy father)το οποιο και δεν περιμενα για να μαι ειλικρινης αλλα και καποια που θα μπορουσαν να λειπουν(strange deja-vu,pull me under)αλλα οταν μια τετοιους ειδους μπαντα(prog?)παιζει σε φεστιβαλ λογικο ειναι να βαζει και κανα 2 κλασικα χιτακια,ωστε να μην φαινονται εντελως παραταιροι με το υπολοιπο bill(ειχα διπλα μου μια κοπελιτσα πχ που φωναζε συνεχεια"παιξτε την μπαλανταααα"…#-o ).Γουσταρα που επαιξαν 3 κομματια απ το καινουριο και μαλιστα το προσωπικο αγαπημενο The dark eternal night,οπου πραγματικα στο μεσαιο μερος επρεπε να βγει στις οθονες το κοκκινο χ μεσα στον κυκλο,ως ακαταλληλο για μουσικους με ευαισθητη καρδια και χαμηλη αυτοπεποιθηση.(:stuck_out_tongue: ).Οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω θα ηθελα και γω κατι απο Awake και Falling into infinity αλλα ενταξει νομιζω πως δεν εχω παραπονο απο πλευρας ποικιλιας.
Ο ηχος ηταν παρα πολυ καλος,ολα ακουγονταν πεντακαθαρα και ο ογκος της εφταχορδης του Petrucci ηταν επιβλητικος.Τα sessions του systematic chaos και οι συνεχεις περιοδειες μονο καλο τους κανανε τελικα και οταν μια μπαντα καταφερνει να αποδειξει την κλαση της και να κερδισει και καποιους δυσπιστους ή και ασχετους με το ιδιωμα ακροατες με ενα σετλιστ 70λεπτων,τοτε νομιζω πως κερδιζει αβιαστα τον σεβασμο.
Τους ειδα 4η φορα,ξενερωσα με τη μικρη διαρκεια του set,αλλα(οπαδιλικι alert) και μονο που ειδα την αγαπημενη μου μπαντα μετα απο 20 χρονια πορειας να εχουν ακομα τετοια ενεργεια και να μη δειχνουν ιχνος ξεπεσμου(αντιθετα με οσα λενε καποιες Κασσανδρες) μπορω να ειμαι αισιοδοξος πλεον οτι θα μας"ενοχλουν"για αρκετο καιρο ακομα.:slight_smile:

Heaven and Hell:Εχοντας δει προπερυσι τους Sabbath με τον Οζζυ,ειχα διαμορφωσει μια αποψη για το τι να περιμενω.Κλασικα τραγουδια,τις επιβλητικες παρουσιες των μελων,τον υπερβαρο ηχο της καθε συγχορδιας του Iommi κτλ κτλ…Πανω κατω αυτα συμπεριελαβε και το χθεσινο live,με τη μονη διαφορα οτι στη θεση του frontman ηταν μια αλλη τεραστια περσονα της μουσικης που αγαπαμε.Δεν ετυχε να ξαναδω ποτε τον Dio και μπορω να πω οτι επιβεβαιωθηκαν τα λεγομενα ολων οσω τον ειχαν δει ως τωρα.Τα σημαδια γηρανσης εξωτερικα ειναι εμφανεστατα,αλλα εσωτερικα το λεει ακομα η καρδια του.Παρολο που οταν μιλουσε αναμεσα στα κομματια ακουγοταν σαν βραχνοκορακας σε διαφημιση για καραμελες Halls,οταν αρχιζε να τραγουδαει τα ξεχνουσες ΟΛΑ.Στα 2-3 πρωτα κομματια ο ηχος δνε ηταν με το μερος τους,τζουφια τυμπανα,χαμηλη κιθαρα,ανυπαρκτο μπασο,αλλα μετα εστρωσε αισθητα.Στα συν τα πολυ προσεγμενα σκηνικα.
Το σετλιστ ικανοποιητικοτατο αν και οπως δηλωσαν και οι προλαλησαντες θα μπορουσε το Heaven and Hell να παιχτει σε μια πιο συντομη εκδοχη και να ακουστουν κανα 2 τραγουδια ακομα.Η ατμοσφαιρα παντως που δημιουργηθηκε στο Sign of the southern cross και στο Falling off the edge of the wοrld ηταν οσο σκοτεινη και αποπνικτικη επρεπε να ειναι.Οι αντιδρασεις του κοσμου μου φανηκαν και μενα χλιαρες γενικα,σε ολα τα γκρουπ ανεξαιρετως.Μαλλον αναμενουν τους Metallica αυριο και κρατανε δυναμεις οι περισσοτεροι!
Σε γενικες γραμμες εμεινα για αλλη μια φορα εντυπωσιασμενος απ τους πατερες του metal,αλλα μεσα μου κατι μου ψιθυριζε οτι το live του 2005 ηταν ενα κλικ πιο πανω σε ολα.

Ο χωρος και η διοργανωση ηταν καπως καλυτερα απ τις απραδεκτες καταστασεις του παρελθοντος.Για τη σκηνη τα ειπε ολα ο Maiden1979 σε αλλο τοπικ και θα συμφωνησω οτι ενω μεγαλωσε,ο"ωφελιμος"χωρος παρεμεινε ο ιδιος.Στην εξοδο ειχαμε τα κλασικα προβληματα με τις καντινες και τους παγκους(Ρε παιδια ημαρτον δηλαδη,δεν ειπαμε να μην πουλατε,τραβηχτειτε ομως στις ακρες του δρομου,οχι μεσα στη μεση οταν βγαινει απο μια εξοδο τοσες χιλιαδες κοσμος.To καμπινγκ πολυ καλυτερο επισης.Το μποτιλιαρισμα μεχρι να βγουμε εθνικη ηταν σε ανεκτα επιπεδα,αν και για αυριο κραταω επιφυλαξεις.Θα ξαναταλαιπωρηθω ομως,μια και τα οικονομικα φετος δε μου επετρεψαν να ριξω κοκκινη καρτα στη διημερη συναυλια της didi(festival??:lol: :lol: :lol: ).Ολα καλα τη δευτερη μερα σε γενικες γραμμες,παμε για Metallica ρεεεεεεε.:metal:

Λοιπον: Kinetic δεν προλαβα καθολου, Anathema προλαβα 2-3 κομματια.

Iced Earth: Αν και ποτε δεν ημουν φανατικος οπαδος τους καποτε τους γουσταρα τρελα και ηθελα να τους δω, καλα περασα με την εμφανιση τους, ο Owens μου αρεσε αρκετα (επιτελους τον ειδα!), αυτα!

Dream Theater: Μιλαμε για συγκλονιστικη εμφανιση, 1η φορα τους ειδα και ανυπομονουσα πολυ για αυτο. Τα νεα κομματια σπερνουνε και γενικα ολες οι εκτελεσεις ηταν τρομερες, μεχρι και ο LaBrie ηταν σε τρομερη μερα! Απλα καταπληκτικοι, αντε να τους δω μια φορα σε Full-set και αυτους!

Black Sabbath: Στην αρχη αφου επαιξαν 2-3 κομματια κατι με χαλαγε δεν ειχε καλο ηχο και ο Dio δεν μου φανηκε σε φορμα, μετα ομως αρχισε να στρωνει και ηταν απολαυστικοι και μας χαρισαν μαγικες στιγμες!!!

Συμφωνω με τον καλο μου φιλο και μουσικο συνοδοιπορο hokam.Ξεχασες να αναφερεις τον γραφικο και extra drug loaded τυπο που ενω περιμεναμε να βγουν οι theater(θεοι!!!) ουρλιαζε “αντε ρε sabbath” και κατα την διαρκεια της εμφανισης των theater(θεοι!!!) ειπε "γαματη μπαντα…ποιοι ειναι?#-o "καταντησε βεβαια στη συνεχεια αρκετα ενοχλητικος.οπως κ να χει παντως το θεατρο του ονειρου ακομη παραδιδει μαθηματα ποιοτητας κ μακροβιοτητας οπου σε μια πορεια 20 ετων ειναι ισως η μοναδικη μπαντα που οχι μονο δεν παρουσιαζει σημαδια κοπωσης αλλα μεταπηδα απο την μια κορυφη στην αλλη!Long live the DREAM!:metal: οσο για τους sabbath…:respect:

Χθες είχα πάει με εναν φίλο μαζί στη Μαλακάσα, αυτός δεν είχε εισητήριο. Τεσπα τον αφήνω στην είσοδο και του λέω αν καταφέρεις να μπεις πάρε τηλέφωνο. Μπαινω και προσωράω προς τα κάτω, γυρνάω λίγο πίσω και τον βλέπω να με ακολουθεί! Και λέει “απλώς μπήκα” #-o
Πολύ αυστηρός ο έλεγχος :stuck_out_tongue:

Τσιγγούνης;

Τζαμπατζης.

Καλά εκεί σταθήκατε; Ναι τζαμπατζής ήταν :stuck_out_tongue:

Τι ώρα μπήκες περίπου; Είχε πολύ κόσμο όταν έμπαινες;

Όπως κατέβαινα άκουγα το Comfortably Numb που ήταν και το τελευταίο κομμάτι των Anathema.

Έλεος. Εκείνη την ώρα δεν έπρεπε να έχει πολύ συνωστισμό στην είσοδο, πρέπει να κοιμόντουσαν όρθιοι για να μη δουν τον τζαμπατζή. Την ώρα που έμπαινα εγώ (4 ακριβώς) έδειχναν κάπως αυστηροί, μάλιστα είχαν πιάσει αρκετές κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Λοιπόν έκανα και γω register μόνο και μόνο για να εκφράσω τις απόψεις μου.
Έχοντας δει σχεδόν όλα τα Rockwave από τότε που ξεκίνησαν και συναυλίες απο το 95 και μετά βλέποντας το line-up δεν μπορούσα να κρύψω τον ενθουσιασμό μου.
anathema θα τους έβλεπα για 3η φορα. Μακάρι να τους δω άλλες 1003 μιας και είναι By far το αγαπημένο μου συγκρότημα.
Iced Earth δεν είχε τύχει να τους δω, παρότι στο Alive in Athens είχα την ευκαιρία να πάω.
Dream Theater είχα τη τύχη να τους απολαύσω στο Rockwave που είχαν ακυρώσει οι Maiden.
Sabbath με Dio θα έβλεπα πρώτη φορά.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

anathema - Είμαι το πλέον αναρμόδιο άτομο να μιλίσω για την all time αγαπημένη μου band. Τους έχω δει 2 φορές στο Ρόδον ως Headliners και οι 2 συναυλίες ήταν απλά απίστευτες γεμάτες συναίσθημα. Χτες η μπάντα έπαιζε σε μία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ώρα. Παρόλα αυτά τα αδέρφια Cavanagh μας χάρισαν 1 ώρα απίστευτης μουσικής και καλής σκηνικής παρουσίας χωρίς ποζεριές και περιττες ενεργειες. Όσοι τους είδαν κατάλαβαν.
8/10 μόνο και μόνο λόγω της ώρας και του μικρού setlist.

Iced Earth - ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Αρχίσαν δυνατά και δείξαν οτι θα τα σπάσουν αλλά μετά από 2-3 τραγούδια πέσαν. Μέγας Poser ο Ripper που έσκασε με το δερμάτινο και προσπαθούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο με ατάκες “Metal…Metal…” ΕΛΕΟΣ. Βαρέθηκα από οτι είδα και ο κόσμος επίσης.Μερικοί πιτσιρικάδες πάντως δείχναν να το ευχαριστιούνται. Από ήχο μπορώ να πω οτι δεν ήταν καλοί πάντως. Η φωνή του Owens δεν ακουγόταν σε σημεία, όπως και ο Schaffer στο Stormrider.
4/10

Dream Theater - Με το που ακούστηκε η πρώτη νότα καταλάβαμε ΟΛΟΙ ότι η μπάντα είναι από τα καλύτερα συκροτήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Κρυστάλλινος ήχος,Όλοι παίζαν παπαδες, Συμπαγες σύνολο χωρίς να αναλώνονται σε φλυαρίες. ΠΑΝΙΚΟΣ στο Pull me Under και Take the Time. Κρίμα που δεν μπορούσαμε να τους ακούσουμε περισσότερο. Οι Theater θέλουν τουλάχιστον 3ωρο για να τους χορτάσεις. Πάντως μετά τους Iced Earth ήρθαμε στα ίσια μας !!!
9/10 και δεν πέρνουν το 10αρι λόγω του μικρού setlist και ότι δεν ήταν Headliners για να δούμε πλήρες Show.

Sabbath - Είχε νυχτώσει πλεόν (επιτέλους) και τα επιβλητικά σκηνικά προιδέαζαν όλους για κάτι μαγικό. Πολύ καλοί οι Sabbath με κορυφαίες στιγμές τα Heaven and Hell, DIe Young και Falling off the Edge of the World!!! Σηκώθηκε η τρίχα κανονικότατα!!! ΟΜΩΣ. Δεν καταφεραν να αποδείξουν το ρόλο του Headliner. Κουρασμένο και μικρό Show 11 μόλις τραγουδιών από τα οποία τα 3-4 ήταν απλά fillers. To ότι στο Heaven and Hell μείναμε ΟΛΟΙ μαλάκες δεν αρκεί για να πούμε οτι όλο το set τους ήταν απίστευτο.
ΊΣως θα έπερπε να είχαν δώσει την θέση τους στους Theater οι οποίοι είχαν την φρεσκάδα και την όρεξη να προσφέρουν όπως έδειξε πάνω απο 2 ώρες μουσικής στο κοινό. Αυτό δεν θα μείωνε σε καμμια περίπτωση τους Sabbath αφού ούτως η αλλώς παίξαν 1 ώρα και 1 τέταρτο.
7/10 Φανήκαν κουρασμένοι αλλά μας στείλαν στο heaven and Hell

Διοργάνωση - Πολύ καλός χόρος στα ευρωπαικά πρότυπα. PL1 κατά την γνώμη μου άχρηστο.Ήχος πολύ καλός. Σκηνοθετικά όταν παίζαν οι SAbbath ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ !!! O σκηνοθέτης κολλημένος στον Dio ακόμα και όταν σβήναν οι προβολέις και έπαιζε solo o Ιοmmi!!! Κατα τα άλλα τιμές πολύ λογικές για νερά και μπίρα.

Λογω καθυστερησης στην αναχωρηση των πουλμαν της Sunway, εφτασα στο terra vibe γυρω στις 7 παρα 10 με 7.

Εκεινη την ωρα οι Iced Earth βρισκονταν προς το τελος του σετ τους. Τα λιγα κομματια που ακουσα που εκαναν αρνητικη εντυπωση, λογω του ασχημου ηχου. Ο Ριπερ οντως εχει φωναρα, αλλα τα τραγουδια των Earth ειναι πλασμενα για τον Βarlow, τι να κανουμε.

Οι Dream Theater με εκαναν να βαρεθω παρα πολυ, στα μονα σημεια που γουσταρα ηταν στο Take The Time και στο Pull Me under. οντως ειναι πολυ καλοι μουσικοι, αλλα το παρακανουν με την επιδειξη τεχνικης. Απ΄οτι καταλαβα ο κοσμος γουσταρε αρκετα παντως.

Οι Heaven and Hell ηταν πολυ καλοι. Αρχισαν με το Ε5150. Μας τρελαναν με το καταπληκτικο Children of The Sea και το Sign of The Southern Cross. Μονη ενσταση το “ξεχιλωμα” του Heaven and Hell, αντι για αυτο θα μπορουσαν να παιξουν τουλαχιστον αλλο 1 κομματι. Το σολο του Βινι ηταν φοβερο, λιγο ελειψε να καταστρεψει ο drum kit! Το νεο κομματι ειναι πολυ καλυτερο live.

Η σκηνη ηταν οντως ψηλοτερη κι ετσι μπορουσες να δεις απο παντου. Το pl1 ηταν μεγαλη απατη και οπως ειπαν κι αλλοι, εκοβε στη μεση ολη τη δυναμικη του κοινου. Ξενερα δηλαδη.

Επειδή η ερώτηση μου θάφτηκε τρεις σελίδες πίσω και απάντηση δεν έχω πάρει, θα ξαναρωτήσω.

Ευχαριστώ

Nομιζω σου ειχε απαντησει η Σοφια:

Οι Anathema πρεπει να αρχισανε κατα τις 4:50 και να τελειωσαν λιγο πριν τις 6. Κατα τις 6:15 βγηκαν οι Iced Earth κλπ…

Για λεωφορεια δεν ξερω.

Kirk εγω απαντησα στο πρωτο σκελος της ερωτησης σου. Παρακαλω.

Ο Dio οσο του πεφτουν τα μαλια τοσο καλυτερη γινεται η φωνη του…:lol: :lol: 8O