Kinetic και Anathema:Τους πρωτους δεν τους προλαβα,τους δευτερους τους εχω δει 4-5 φορες,δεν περιμενα κατι διαφορετικο,προλαβα μονο το τελος του Comfortably Numb,το οποιο με τον ηλιο του μεσημεριου φανταζε τοσο ταιριαστο οσο και μια πολικη αρκουδα στη Σαχαρα.
Ιced Earth:Φαν δεν ημουν,ουτε ειμαι,αλλα επειδη πλεον ειναι και ο Ripper στο γκρουπ,τον οποιο θεωρω τραγουδιστη με τρομακτικες ικανοτητες,ειχα μια καποια περιεργεια για το αποτελεσμα.Τον βρηκα κατωτερο φωνητικα σε σχεση μ αυτο που ειχα ακουσει με τους Priest,αλλα και παλι σε στιγμες εδειχνε την κλαση του.Οπως ειπα και παραπανω δεν ειμαι φαν του γκρουπ,οποτε βαρεθηκα καποια στιγμη και μετρουσα τα λεπτα μεχρι την εμφανιση των…
Dream Theater:Χωρις να μπορω να ειμαι αντικειμενικος,μια και προκειται για το αγαπημενο μου γκρουπ,θα προσπαθησω να μετριασω τον ενθουσιασμο μου.Καταρχην οπως συζητουσαμε και με καποιους φιλους,με το που ξεκινησε το σετ,φανηκε οτι στο σανιδι βγηκε ενα μεγαλο γκρουπ,σε ΤΡΟΜΕΡΗ φορμα.Ο Portnoy μικρυνε επιτελους το υπερβολικο drumkit του,αλλα χωρις να χασει καθολου σε παιξιμο.Νομιζω πως και μ ενα snare,μια μποτα και ενα hi-hat να βγει αυτος ο ανθρωπος θα παιξει παλι στο ιδιο επιπεδο.Ο La brie και αυτος σε εξαιρετικη κατασταση,ηδη απ το Octavarium tour ειχε φανει οτι η φωνη του επεστρεψε και για αλλη μια φορα το επιβεβαιωσε.Ο Μuyng με νεο μοντελο μπασου(και αυτος music man πλεον…)ειχε την τυπικη σκηνικη παρουσια,ενω οι Rudess/Petrucci παρεδωσαν μαθηματα τεχνικης αρτιοτητας και σκηνικης παρουσιας.
Το σετλιστ ειχε καποιες ευχαριστες μικροεκπληξεις(βλ.Honor thy father)το οποιο και δεν περιμενα για να μαι ειλικρινης αλλα και καποια που θα μπορουσαν να λειπουν(strange deja-vu,pull me under)αλλα οταν μια τετοιους ειδους μπαντα(prog?)παιζει σε φεστιβαλ λογικο ειναι να βαζει και κανα 2 κλασικα χιτακια,ωστε να μην φαινονται εντελως παραταιροι με το υπολοιπο bill(ειχα διπλα μου μια κοπελιτσα πχ που φωναζε συνεχεια"παιξτε την μπαλανταααα"…#-o ).Γουσταρα που επαιξαν 3 κομματια απ το καινουριο και μαλιστα το προσωπικο αγαπημενο The dark eternal night,οπου πραγματικα στο μεσαιο μερος επρεπε να βγει στις οθονες το κοκκινο χ μεσα στον κυκλο,ως ακαταλληλο για μουσικους με ευαισθητη καρδια και χαμηλη αυτοπεποιθηση.(
).Οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω θα ηθελα και γω κατι απο Awake και Falling into infinity αλλα ενταξει νομιζω πως δεν εχω παραπονο απο πλευρας ποικιλιας.
Ο ηχος ηταν παρα πολυ καλος,ολα ακουγονταν πεντακαθαρα και ο ογκος της εφταχορδης του Petrucci ηταν επιβλητικος.Τα sessions του systematic chaos και οι συνεχεις περιοδειες μονο καλο τους κανανε τελικα και οταν μια μπαντα καταφερνει να αποδειξει την κλαση της και να κερδισει και καποιους δυσπιστους ή και ασχετους με το ιδιωμα ακροατες με ενα σετλιστ 70λεπτων,τοτε νομιζω πως κερδιζει αβιαστα τον σεβασμο.
Τους ειδα 4η φορα,ξενερωσα με τη μικρη διαρκεια του set,αλλα(οπαδιλικι alert) και μονο που ειδα την αγαπημενη μου μπαντα μετα απο 20 χρονια πορειας να εχουν ακομα τετοια ενεργεια και να μη δειχνουν ιχνος ξεπεσμου(αντιθετα με οσα λενε καποιες Κασσανδρες) μπορω να ειμαι αισιοδοξος πλεον οτι θα μας"ενοχλουν"για αρκετο καιρο ακομα.
Heaven and Hell:Εχοντας δει προπερυσι τους Sabbath με τον Οζζυ,ειχα διαμορφωσει μια αποψη για το τι να περιμενω.Κλασικα τραγουδια,τις επιβλητικες παρουσιες των μελων,τον υπερβαρο ηχο της καθε συγχορδιας του Iommi κτλ κτλ…Πανω κατω αυτα συμπεριελαβε και το χθεσινο live,με τη μονη διαφορα οτι στη θεση του frontman ηταν μια αλλη τεραστια περσονα της μουσικης που αγαπαμε.Δεν ετυχε να ξαναδω ποτε τον Dio και μπορω να πω οτι επιβεβαιωθηκαν τα λεγομενα ολων οσω τον ειχαν δει ως τωρα.Τα σημαδια γηρανσης εξωτερικα ειναι εμφανεστατα,αλλα εσωτερικα το λεει ακομα η καρδια του.Παρολο που οταν μιλουσε αναμεσα στα κομματια ακουγοταν σαν βραχνοκορακας σε διαφημιση για καραμελες Halls,οταν αρχιζε να τραγουδαει τα ξεχνουσες ΟΛΑ.Στα 2-3 πρωτα κομματια ο ηχος δνε ηταν με το μερος τους,τζουφια τυμπανα,χαμηλη κιθαρα,ανυπαρκτο μπασο,αλλα μετα εστρωσε αισθητα.Στα συν τα πολυ προσεγμενα σκηνικα.
Το σετλιστ ικανοποιητικοτατο αν και οπως δηλωσαν και οι προλαλησαντες θα μπορουσε το Heaven and Hell να παιχτει σε μια πιο συντομη εκδοχη και να ακουστουν κανα 2 τραγουδια ακομα.Η ατμοσφαιρα παντως που δημιουργηθηκε στο Sign of the southern cross και στο Falling off the edge of the wοrld ηταν οσο σκοτεινη και αποπνικτικη επρεπε να ειναι.Οι αντιδρασεις του κοσμου μου φανηκαν και μενα χλιαρες γενικα,σε ολα τα γκρουπ ανεξαιρετως.Μαλλον αναμενουν τους Metallica αυριο και κρατανε δυναμεις οι περισσοτεροι!
Σε γενικες γραμμες εμεινα για αλλη μια φορα εντυπωσιασμενος απ τους πατερες του metal,αλλα μεσα μου κατι μου ψιθυριζε οτι το live του 2005 ηταν ενα κλικ πιο πανω σε ολα.
Ο χωρος και η διοργανωση ηταν καπως καλυτερα απ τις απραδεκτες καταστασεις του παρελθοντος.Για τη σκηνη τα ειπε ολα ο Maiden1979 σε αλλο τοπικ και θα συμφωνησω οτι ενω μεγαλωσε,ο"ωφελιμος"χωρος παρεμεινε ο ιδιος.Στην εξοδο ειχαμε τα κλασικα προβληματα με τις καντινες και τους παγκους(Ρε παιδια ημαρτον δηλαδη,δεν ειπαμε να μην πουλατε,τραβηχτειτε ομως στις ακρες του δρομου,οχι μεσα στη μεση οταν βγαινει απο μια εξοδο τοσες χιλιαδες κοσμος.To καμπινγκ πολυ καλυτερο επισης.Το μποτιλιαρισμα μεχρι να βγουμε εθνικη ηταν σε ανεκτα επιπεδα,αν και για αυριο κραταω επιφυλαξεις.Θα ξαναταλαιπωρηθω ομως,μια και τα οικονομικα φετος δε μου επετρεψαν να ριξω κοκκινη καρτα στη διημερη συναυλια της didi(festival??:lol: :lol: :lol: ).Ολα καλα τη δευτερη μερα σε γενικες γραμμες,παμε για Metallica ρεεεεεεε.