Rockwave Day 2: Heaven and Hell, Dream theater, Iced Earth, Anathema, Kinetic

ετσι,τοσο απλα ειναι τα πραγματα…:lol: :lol: #-o :stuck_out_tongue: 8) αλλα αποκλειεται να τον αφησει η candice#-o :lol:

Ας πω κ εγώ το κατιτίς μου:

Καταρχήν, χαίρομαι με όλους τους συνοδοιπόρους βορειοελλαδίτες που γέμισαν τουλάχιστον 5 λεωφορεία, για να αποθεώσουν τους Black Sabbath!

Πριν αναφερθώ στους H&H, θα πω ένα πράγμα για τους Anathema: πολύ υποτιμημένο συγκρότημα, δεν αξίζει να παίζει 17.30 η ώρα με τον ήλιο να βαράει, αλλά ακόμα κ έτσι υπηρέτησαν τον ρόλο τους κ πέρασαν στο κοινό αυτό που έπρεπε.
Βέβαια κάποιοι χασμουριόντουσαν αδιάφορα, αλλά άμα έχεις έρθει να δεις IE & DT, πώς να το κάνουμε, δεν μπορεί να συμμερίζεσαι την ίδια χαρά που βλέπεις Anathema…

Για τους H&H δυστυχώς δεν θα μπω στο τριπάκι της αποθέωσης που είχαν κάποια από τα προηγούμενα μηνύματα:

Συγκεκριμένα:

1. Ο ήχος στα πρώτα δύο τραγούδια ήταν απαράδεκτος για το μέγεθος της μπάντας!
    Το chorus πεταλάκι του Iommi ήταν απαράδεκτο.
    Δείτε στο youtube την εισαγωγή από το Ι για να καταλάβετε…
    Ευτυχώς μετά ο ήχος βελτιώθηκε!
    Περίμενα τον μπουκωμένο ήχο του Mob Rules, κ αντ’ αυτού άκουσα ένα new metal ήχο στυλ Dehumaniser!

2. Απορώ που κανείς δεν το ανέφερε: όταν ο Iommi έκανε vibrato στις μπάσες, έβγαινε ένα βουητό που σε οδηγούσε στο να κλείνεις τα αυτιά σου! Κ αυτό σε ΟΛΗ τη συναυλία, ειδικά στα slow σημεία που δεν καλυπτόταν από drums/bass!

3. Ο Dio τραβούσε επιδεικτικά αρκετές φράσεις σε βαθμό που καταντούσε εκνευριστικό. Είπαμε να ξεφύγουμε από το πρωτότυπο, αλλά με όριο. Ειδικά στο Heaven & Hell, το ξεχείλωσαν Iommi+Dio μαζί!
    Αντί για αυτά τα 20 min. θα μπορούσαν να παίξουν άλλα 2 τραγούδια [After All (The Dead), Over And Over :roll:]

4. Παρακαλείται ο κος Appice να αφήσει τα solo κ να αφιερωθεί σε άλλα sport όπως χρήση βοηθητικών τυμπάνων εκτός του snare!

Τα θετικά τώρα:

1. Ο Dio απέδειξε πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο όταν υπάρχει θέληση, μέθοδος κ ΠΑΘΟΣ (ακούτε κύριοι Ozzy, Rob κοκ.?)!

2. Ο Τony απέδειξε πως δίκαια κατέχει τον τίτλο του εμπνευστή του metal! Riff απλά, διαπεραστικά, στιβαρά, ποιοί Dream Theater κ Iced Earth μου λέτε τώρα;

3. Η μπάντα φάνηκε δεμένη, χωρίς διχόνοια κ εγωισμούς που τόσο τους κόστισαν στο παρελθόν.

4. To Falling Off The Edge Of The World!

5. To πιστό στο πρωτότυπο Neon Knights.

6. Το Computer God. Αν ο Tony είχε υπεισέλθει κ στη διαδικασία του να ανακαλύψει το καθαρό κανάλι στον ενισχυτή του κ ακούγαμε τα κρυστάλινα καθαρά (κ όχι αυτό το κάτι μεταξύ παραμόρφωσης κ καθαρού) στη μέση του τραγουδιού θα έπαιρνε 10! Το ίδιο ισχύει κ για το Children Of The Sea.

7. Τα σκηνικά (τοίχος/κάγκελα), φώτα ήταν ε κ π λ η κ τ ι κ ά!

8] Τα σπαστικά ίδια αλλά απίστευτα πορωτικά γυρίσματα του Appice!

1. To πραγματικά άψογο παίξιμο του Geezer.

Κλείνοντας, θα τολμήσω να πω ότι σαν ήχος η συναυλία του '05 ήταν καλύτερη, από την άποψη ότι τήρησαν τα πρωτότυπα τραγούδια.
Βέβαια,ο Ozzy έσπασε στο τέλος αλλά τί να κάνεις…
7/10 από μένα.

Pragmatika tha itan polu endiaferon na doume se pies Hlikies aresan oi Iced Earth giati kata tin gnwmi mou oi anw twn 20 exwntas akousei kai dei tous Iced Earth twn 90’s prepei na ksenerwsan teliws xtes…

Εγω σιγουρα δεν ειμαι πανω απο 20 και σιγουρα ξενερωσα.

Εγω παλι ειμαι 20μισο και με αρεσαν…

συμφωνω σε πολλα απο αυτα που ειπες…:slight_smile:

κοιτα σαν ηχος εχεις απολυτο δικιο στην αρχη ομως μονο…στα πρωτα 2 κομματια ο ηχος ηταν πολυ χαλια μετα βελτιωθηκε ομως…:slight_smile:
για το heaven and hell εμενα προσωπικα δεν με κουρασε η εκτελεση ισα ισα,μ αρεσουν οι εκτελεσεις να ξεφευγουν αρκετα απ το πρωτοτυπο οταν παιζεται απ τους ιδιους τους δημιουργους…εδω οι purple και οι zeppelin στα 70es κανανε μισαωρες εκτελεσεις…

τωρα καθαρα στο μουσικο μερος εγω απολαυσα τη χθεσινη συναυλια πολυ περισσοτερο απο την προπερσινη λογω της μοναδικης φωνης του ronnie που δεν με απογοητευσε…αλλα και το heaven and hell το θεωρω το καλυτερο sabbath album…:slight_smile:

Παίδες ζήσαμε ιστορικές στηγμές χτες … αυτό μόνο …

[SIZE=“1”](και το ξύλο που έπεσε στα 3 τελευταία τραγούδια… 8) 8) )[/SIZE]

καλά αυτά τα είδα κι εγώ γ@@@σαν :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

είμαι 33, έχω τους iced earth σε όλες τις εν Ελλάδι συναυλλίες και μου άρεσε πολύ ο Ripper και το δεσιμό του με την μπάντα.
αυτά

Το μετανιωνω καθε μερα, που δεν ημουν στις απιστευτες συναυλιες του Alive in Athens, αλλα παρ’ολα αυτα ξερω το μεγεθος της μπαντας και, αν και τους ακουγα απ’εξω εχτες, το μονο που με ξενερωσε ήταν η επιλογη των κομματών. Κατα τα άλλα και η φωνη του Owens μ’αρεσε και το παιξιμο (απ’οσα μπορουσα να ακουσω παντα).

αυτο σκεφτηκα και’γω οταν τελειωσε η συναυλια…

Ayto akrivws to pragma to exw skeftei polles fores kai me tous idies morfes malista…

Γενικά νιώθω τυχερός που ήμουν σε αυτό το Live!!!Η οργάνωση μου φάνηκε αρκετά καλύτερη.Ο χώρος πολύ καλύτερα διαμορφωμένος και επιτέλους ρίξαν λεφτά στη σκηνή.Ο ήχος γενικά ήταν καλύτερος από άλλες φορές(αν και είχε τα προβλήματα του).Όσο αναφορά τα συγκροτήματα…Την περισσότερη ώρα προσωπικά απλά περίμενα να τελειώσουν για να έρθει η ώρα για τους sabbath.Οι Anathema μόνο πιστεύω ότι ήταν θετικοί.Τους Dream Theatre τους περίμενα πολύ καλύτερους.Μόνο το Pull me Under μου κίνησε το ενδιαφέρον.Καλή η τεχνική δεν λέω αλλά το παρακάνανε.Από ένα σημείο ήταν βαρετό.Οι Earth ,σορρυ, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι ήταν τραγικοί.Μόνο και μόνο το πως καταγκρεούργησαν τα κομμάτια από το Horror Show φτάνει…
Για heaven and hell δεν υπάρχουν λόγια…Απίστευτοι όπως ο καθένας περίμενε.Και με Falling off the edge of the world!!!Το Heaven and Hell oxi μονο δεν με κούρασε αλλα απλά με έστειλε!Και όλα τα σκηνικά πολύ καλά.

Υ.Γ. Μην αναφέρετε πράγματα όπως Reunion Rainbow και πέφτουμε σε κατάθληψη.Πραγματικά μετά από αυτό απλά δεν ξαναπάς σε συναυλια!!!

Tolipon…
molis epestre4a stin Kypro meta to iero proskinima mou!

apo pou na proto3ekiniso…

AnathemA: mias ke to alternative 4 ine mesa sta pio agapimena mou album, itan fysiko na perimenw me agonia na do pos ine live oi kiroi. Den me apogoitevsane, mia xara pe3ane, to ti me 3enerose poli itan i OLOFANERI DISXERIA tou frontman pros emas tous mprosta!!

Siga re mlk, pios nomizeis pos ise?! Irtha apo alli xora plirosa tou kosmou ta lefta apo tin tsepi mou, stekomoun mesa ston ilio apo tis 11 to proi, gia na me krinei o tragoudistis ton anathema?! tora na mou peis opos tous gnr persi sta vip, kala entaksi, alla ego plirosa na ime mprosta opos ke alla pedia pou irthan apo thesalloniki ke larissa pou gnorisa ekini ti mera! vre ai sto diaolo…

kata ta alla trefo mia aperanti ektimisi pros tin mousiki tous:D :lol: :stuck_out_tongue:

Iced Earth: milame o owens ine fonara, imoun en8ousiasmenos stin arxi alla meta 3enerosa afou ke merika tragoudia tous den ta i3era… kata ta alla osoi tous goustaran prepei na perasan poli wraia!

Dream Theater: TI APOGOITEVSI!!! Re file, otan akous ston soundcheck na pezoune tin arxi tou metropolis(!) ke to As I Am ke sto telos na min ta pezoun ti na peis!!! Ithela na tous dolofoniso otan ipan oti 8a fevgan! Ti koroidia 8ee m, toulaxisto to As i am an den kano la8os to pe3ane pantou!!!

Itan ena miomeno setlist ke poli 8a i8ela na 3ero to logo

oso gia ta alla ola, proti fora tous evlepa ke paroligo na m pesi to sagoni… milame oi tipoi den pezonte:respect:

oso gia tous SABBATH itan ola ta lefta, itan iperoxoi ke mia empiria zois pou tora akrivos den mporo na vro ta logia na perigra4o…;/

oso gia merika alla pragmata:

ego ixa isitirio ton 70e. To evriska gelio gia 20e na ime toso piso idika otan ine oneiro zois na do afto to lineup. Nomizo pos enas diaxorismos kanei kalo kathos kindinevi kosmos, ego idietera den 8a 3exaso pote stous maiden to 2005 otan epesa xamo ke paroligo na gino pita, oute otan imoun kagello stous sabbs ke paroligo na mirasto stin mesi apo to spro3imo… milame gia geloia pragmata!!
prepei na ine kaneis tou gimnastiriou gia na apolavsi mia sinavlia??

oso gia ton ixo tou iommi, den ine marshall pou xrisimopiei o kirios.

Protimao ti sinavlia prin 2 xronia ka8os ekeino to lineup itan i proti mou agapi ke o ozzy ine sigoura, ane3artita apo foni, pio porotikos frontman para o dio. signomi.

aa ke an prose3ete sto review tis sinavlias tou rocking.gr ena tipo sto kagello me aspri fanela…ego ime:D :smiley: #-o

Λοιπόν ας πω κ γω πως μου φάνηκε η μέρα…
kinetic:πρόλαβα και τους είδα(ω ναι!),τα φωνητικά δεν μ’αρεσαν του τύπου,της κοπέλας ναι!!η μουσική τους αρκετά ενδιαφέρουσα με αρκετα τεχνικά μέρη…
anathema:αν και δεν είμαι φαν μου άρεσε πολύ το 1ο,το καινουργιο και φυσικά η διασκευή του comfortably numb:respect: ,απλά δεν μου άρεσε ο ήχος της κιθάρας τους μου φαινόταν ότι ήταν πάνω από τα άλλα όργανα…
iced earth:πήγα μπροστά για να τους δώ και να θυμηθώ τα λυκειακά χρόνια,μάρεσε η επιλογή των κομματιων,αν καi ήθελα προσωπικά όχι απο horror show,αλλά κανενα extra απο dark saga…στην τριλογία κουράστικα να πω την αλήθεια…o Owens φωνάρα…τι άλλο…
Dream theater:Η αγάπη επιστρέφει και τους έβλεπα για 3η φορά,φορμμαρισμένοι όλοι,ο Rudess με το continuum(δεν είναι κομμάτι το μικρό μουσικό όργανο που είχε μαζί με τα keys:lol: ) έδωσε ρέστα…
Myung o πιο σεμνός μουσικός του κόσμου,με extra καινούργιο 5χορδο music man bronco bass(την επόμενη φορά και με chapman stick!!!)
Portnoy πάντα κορυφαίος,έχουν φτιάξει και τα φωνητικά του,έβγαλε και το siamesse kit,έβγαλε και 2 octobans αλλά άμα έχεις ταλέντο…
Petrucci :bow2:
LA brie:έχει ανέβει πολύ καλύτερα φωνητικά και καλύτερο στήσιμο…
HEAVEN & HELL:δεν λέω τιποτα μου άρεσαν τα παντα,σκηνικά,ήχος(εκτός ολίγων εξαιρέσεων),απόδοση όλα!!Οι ενισχυτές του IOMMI είναι Lanney και η πεταλιέρα είναι το POD της Line 6(αν θυμάμαι καλά)
Τέλος ο χώρος μου άρεσε φέτος όντως έγιναν καλύτερα τα πράγματα,και να προσπαθήσουν να γίνουν και καλύτερα του χρονου…

Θα εχουμε και βραχιολακια?? Για πειτε οι παλιοι…

Σφραγίδες σα τα αρνια θα εχουμε…

Σρυ kιολας!Αλλα Laney χρησιμοποιει!

vraxiolakia neare mou, vraxiolakia…

Λενε πανω τιποτα? Το συγκροτημα ξερω γω η κατι τετοιο?:-k

Αν είναι όπως H&H θα λένε Rockwave festival και την ημερομηνία.