Rockwave Festival 01/07/12 - Ozzy & Friends, Machine Head, Paradise Lost

μπορεί…

μην υποτιμάς τον εαυτό σου…

να στο εξηγήσω λοιπόν
Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να πληρώσει το ακριβό είναι η αλήθεια εισιτηριο για να δει μια συναυλία. Το ποιός είναι ο Όζζυ δεν νομίζω να περίμενες να το μάθεις τώρα…αυτή τη φωνή (δεν) έχει με αυτή τραγουδάει. Αρπαχτή θεωρείται όταν άλλα περιμένεις (για τον χ ή y λόγο) και άλλα ακούς. Αυτό που είπα περί “δεν δίνει δεκάρα τσακιστή” έχει το νόημα πως παρά του ότι ξέρει πως “ξεφτυλίζεται” δεν έχει πρόβλημα να βγει και να τα δώσει όλα, σε αντίθεση με άλλους (βλ Paradise Lost)

Τέλος δεν ήταν στις προθέσεις μου να καταδείξω την (δεδομένη) αρπαχτή των Unisonic, απλά ήταν το σχόλιο μου σε ποστς που θεώρησαν ως μέγιστη τέτοια την εμφάνιση του Οζζυ (με Wylde, Slash, Butler και Gus G)

Επίσης, για όσους παραπονιούνται ότι οι Unisonic έπαιξαν μόνο 2 τραγούδια Helloween, να τους αναγνωρίσουμε ότι έπαιξαν κι ένα Gamma Ray, απλά με άλλους στίχους.

Κι όχι μόνο, καθώς το “Never Too Late” σε σχέση με το “Time To Break Free” έχει και μπόνους τη γέφυρα πριν το solo του “I Want Out” οπότε είναι αναβαθμισμένη, νέα εκδοχή:!:

:lol::lol::lol:Επειδή άργησα λίγο τα 2 πρώτα τραγούδια τα άκουσα ερχόμενος από απόσταση.Ακούω αυτό που λες και ξενέρωσα με τη ζωή μου επειδή νόμιζα εκείνη την ώρα ότι παίζαν το time to break free :lol::lol:

Αμαν και αυτος ο Kai.Ολο τα “αναβαθμιζει” τα τραγουδια(οχι μονο τα δικα του)!! Οπως εκανε με το “To the metal” που ειναι ιδιο με το “Metal gods” των Judas Priest… :stuck_out_tongue:

Σόρρυ που μπαίνω στην συζήτηση σας αλλά τι ακριβώς εσύ περίμενες να ακούσεις?

Μήπως το “No One Ever Sees Me” που γράφει στο (τραγικό imo) review (http://www.rocking.gr/live/Rockwave_Festival_Ozzy_Osbourne_&Friends_Machine_Head_Paradise_Lost_Unisonic_Planet_Of_Zeus_Lucky_Funeral@_TerraVibe_Park_010712/13298/) ο φίλος συντάκτης.
Μια διόρθωση για να μην γελάει ο κόσμος με το extra info που δεν ήταν στο rockwave ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν ακούστηκε και δεν έχει παιχτεί σε καμία συναυλία των Unisonic σε όλη την περιοδεία τους μέχρι τώρα.

Τώρα για τα παρεξηγημένα λόγια του Kiske δεν θα το αναλύσουμε πάλι γιατί κάπου έχει γίνει η συζήτηση εδώ μέσα, και είναι και OFFTOPIC. To θέμα είναι το Rockwave και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήση ότι στο φετινό [U]ήταν η καλύτερη φωνή[/U]… Μας πέταξε τα μυαλά και ήταν στο χαλαρό του. End of story.

Τώρα τα τραγούδια του album Unisonic είναι βαρετά για κάποιους, hansen on repeat για άλλους, φλώρικα για λίγους αλλά και για κάποιους είναι φοβερά και πρέπει να γίνει σεβαστή η γνώμη τους. Το setlist το ξέραμε ήδη και είχαμε πει για 2 Helloween λόγω έλλειψης χρόνου. Όποιος θέλει να δει τα υπόλοιπα υπάρχουν στο youtube (I’m Alive, A Litte Time (w/ Victim of changes), Future World)… Εγώ προσωπικά γουστάρω που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είδα τον Kiske από κοντά (και backstage) και το περιμένω αυτό πάνω από δεκαετία.

καλα με το review sorry κιολας αλλα γελαει ο κοσμος.μαλλον δεν ηταν στη συγκεκριμενη συναυλια ο συντακτης αλλα σε καποια αλλη.

O κ. Μηνιατης είναι γενικότερα οφφ, ετσι τουλαχιστον δείχνουν κάτι κείμενα του.

καταρχάς η πρόταση που κάνεις quote δεν αφορούσε την εμφάνιση των Unisonic. Αρπαχτή όμως θεωρώ την ύπαρξη της μπάντας γενικά. Κατα τα λοιπά μια χαρά πέρασα κι ας ήταν ο ήχος ψιλοχάλια. Ο Kiske την έχει ακόμη τη φωνή.

Δεν συμφωνώ μαζί σου. Αρπαχτή θα ήταν να πάει ο Kiske στους Gamma Ray που σύμφωνα με αυτόν είναι 1) “πολύ” metal για τα γούστα του, 2) είναι χρόνια μπάντα και δεν θα ήταν δίκαιο για τους οπαδούς τους που θέλουν των Hansen στο μικρόφωνο κα.
Δεν μπορείς να πεις αρπαχτή την επιθυμία του Hansen να παίζει πάλι με τον φίλο του σε μία μπάντα που εξ’ αρχής δεν είχε προδιαγραφές για να είναι στον metal χώρο μόνο. Το οποίο άλλωστε έχει δηλώσει και συνεχίζει να δηλώνει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις. Για μερικούς ο Kiske όλο αρπαχτές είναι… Για άλλους μόνο η καλύτερη φωνή της power (και όχι μόνο εκεί imo) που όταν τραγουδάει poweries για να κάνει χάρει σε κάποιους που τον έχουν είδωλο (βλ. Wastelands, Revolution Renaissance) μας πέφτει το σαγόνι και λέμε μα καλά που “χάθηκαν” αυτές οι φωνές στα '00… Το ότι ήταν πάνω στην σκηνή που έπαιζε ο Ozzy και το διασκέδαζε με τους υπόλοιπους αυτό δεν σας λέει κάτι?

Τέσπα άμα ήθελε τα γκαφρά θα είχε γυρίσει ήδη στους Helloween (που οι σχέσεις του με τον Weikath τον κρατάνε μακρυά ενώ οι προτάσεις είχαν σκάσει) ή θα είχε πάει στους Angra ή στους Stratovarius ή στους Gamma Ray ή … ή … κτλ… Όλοι βγάζουν αρκετά παραπάνω από μια καινούργια μπάντα. Το ότι έφτιαξε μια μπάντα με τους φίλους του από τους Place Vendome για να κάνουν Live και μετά ήρθε και ο Hansen (αφού o ίδιος δεν θεωρούσε σωστό να πάει στους Gamma Ray) δεν πάει να πει ότι είναι αρπαχτή… Το album έχει ελάχιστες αναφορές στο power και αυτό χάρη στα ψηλά φωνητικά του και τα τραγούδια του Hansen. Πίστεψε με θα μπορούσαν εύκολα να γράψουν power αποκλειστικά αλλά οι ίδιοι δεν το ήθελαν. Λοιπόν βγήκα λίγο εκτός…

Χαίρομαι που συμφωνείς για ότι ήταν έχει ακόμα την φωνή. Το ότι αρκετοί πήγαν να ακούσουν Helloween αυτό είναι καθαρά νοσταλγικό. Το ότι το album των Unisonic κυκλοφόρησε με sticker ex-Helloween αυτό δεν είναι αρπαχτή των ίδιων αλλά της εταιρείας που βγάζει τα cd τους πιστεύοντας έτσι ότι θα πουλήσουν παραπάνω. Δεν έχει να κάνει κάτι όμως με την μπάντα αυτό. Τιμή για εμάς είναι που ακούσαμε τα κομμάτια των Helloween όπως έπρεπε να τα ακούσουμε… Σίγουρα όσοι ακούσαμε το March of Time μας σηκώθηκε ή τρίχα κάγκελο και περιμέναμε πως και πως να κάνουμε σαν χαζοχαρούμενα και να χορέψουμε στο I Want Out. Εγώ προσωπικά απόλαυσα όλο το setlist καθώς μου άρεσε το πρώτο τους album.

Λοιπον, τωρα που ξεμπλεξα για λιγο με τα διαβασματα και εφυγε η καυλα απο το N.I.B., ας ποσταρω κι εγω για το “φεστιβαλ”…

Οι [B]Lucky Funeral[/B], δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ στο πεδιο ακουσματων μου, και το οτι τους ειδα νταλα μεσημερι στο καγκελο επειδη ειχε κατσει ολη η παρεα εκει, με ξενερωσε απιστευτα. Παρ’ ολα αυτα, για τον κοσμο που γουσταρει τετοια μουσικη, ειναι και γαμω τις μπαντες.

Οι [B]Planet Of Zeus[/B], ανεβηκαν, εσπειραν και εφυγαν. Με τετοιο groove χορευανε ακομα και τα δεντρα. Πολυ τιμια εμφανιση απο μια πολυ τιμια μπαντα.

Οι [B]Unisonic[/B], ηταν για 'μενα απωθημενο απλα και μονο λογω των Hansen & Kiske των οποιων (ειδικα του πρωτου) ειμαι μεγαλος φαν, και γουσταρω πολυ τις μουσικες τους. Στο ζουμι της υποθεσης, γενικα το Unisonic αλμπουμ ηταν απλα καλο, και λαϊβ τους γαμηθηκε τελειως ο ηχος (χαρακτηριστικα η 2η κιθαρα δεν ακουγοταν καθολου) αλλα εγω γουσταρα για τον λογο που ειπα.

Στους [B]Paradise Lost[/B], πηγα λιγο πιο πισω αρχικα, και στο “One Second” ξαναπηγα προς το καγκελο. Το οτι μας εκλασαν ετσι και εφυγαν με την μια, μονο επαγγελματιες δεν τους κανει, το σετ ηταν μετριο ακομα και για 'μενα που τους εβλεπα πρωτη φορα, και ειναι κριμα, γιατι θα μπορουσαν να χουν δωσει πολυ καλυτερο λαϊβ.

Τους [B]Machine Head[/B], δεν τους μπορω καθολου, πραγματικα ΚΑΘΟΛΟΥ, οποτε, αραξα με τον Moonchild στο γρασιδι πολυ πισω, και χαζευαμε κωλους :stuck_out_tongue:

Τελος, εκανα το λαθος :stuck_out_tongue: να δω τον [B]Ozzy[/B] με την madsroom, αφου ο παπαρας ο Moonchild δεν μου ειπε οτι πηγε μπροστα, αλλα 'νταξει, επειδη δεν τον ειχα δει το '10 καυλωσα την ζωαρα μου, ακομα και αν εριξα το γελιο της ζωης μου με μερικα τρελα “κοκορια” που πεταξε ειδικα στο “Mr. Crowley”. Επισης, θα εχω να θυμαμαι οτι ακουσα ενα απο τα αγαπημενα μου κομματια των Black Sabbath (στο top 5), το “N.I.B.”, και ειδα εναν κωλογερο που γουσταρει τοσο πολυ αυτο που κανει, κοπανιεται περισσοτερο απο 20αρηδες και παταει χαμου πολλους ντεμεκ σταρ που ειναι σαν να κανουν αγγαρεια στη σκηνη (βλεπε προχθεσινη εμφανιση Paradise Lost)

Μερικα facts:

1. Πιο γιατομπουτσο διοργανωση δεν εχω ξαναδει. Τρελο στριμωξιδι, χαλια χωροταξια γενικα γαμησε τα. Και επισης τι πρηξοπουτσικο πραγμα αυτο να ανοιγουν τα μπουκαλια και να μην σου δινουν το καπακι? ΕΓΩ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΘΕΜΑ? (παντως με τον κωλοηλιο χαλασα κανα 5αρι μπουκαλια νερα για να βρεξω το κεφαλι μου μεχρι να ανεβουν οι PL που ψιλοεπεσε ο ηλιος

2. ΤΙ ΜΟΥΝΟΘΥΕΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΡΕ 'ΣΕΙΣ…μου 'χαν πεταχτει τα ματια εξω…αυτο και μονο αξιζε το 45αρι.

3. Οι Machine Head, μια χαρα ηχο ειχαν σε συγκριση με τις αλλες μπαντες. Απλα ο τονος του Demmel ειναι σαν να σκουζει γατα.

4. Μην κανετε το λαθος να δειτε συναυλια με την madsroom :p. Με το που τελειωσε το “Paranoid”, αποφασισε να ξενερωσει καθε μου κυτταρο με την θανατηφορα ατακα “πηγα μια φορα στο Mall”…τη συνεχεια της ιστοριας δεν την ξερω…

5. [B]ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ HAILS[/B] στους γονεις κατι πιτσιρικιων το πολυ 7-8 χρονων, που ηταν διπλα μου στον Ozzy και ξεσκιστηκαν στο headbanging…

6. Σκατα σε εναν 40αρη που ειχε βαλει τον γιο του (επισης γυρω στα 8) καγκελο στους Unisonic, και δεν φτανει που το παιδι δεν εβλεπε τιποτα, πρεπει να 'φαγε το ξυλικι της ζωης του στο “I Want Out”

[B]7) ΤΣΙΜΠΗΣΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΑΤΙΟΥ-ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ HANSEN ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ UNISONIC, ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ, ΕΙΔΑΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 5 ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΑ ΤΟΝ KISKE ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΝΑΚΙ, ΤΟΥ ΦΩΝΑΞΑΜΕ, ΗΡΘΕ, ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ, ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ 2 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ…ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΟΛΑ[/B] (αν εισαι ενας απ’ αυτους τους 5, ημουν ο τυπος με την κοτσιδα και την μπλουζα Somewhere Back In Time Tour)

και την τρίτη μέρα δεν ήταν άσχημα όμως… [B]http://bit.ly/P6Vf56[/B] :stuck_out_tongue:

Εντάξει τώρα , άλλη η ζωή που έκανε ο Ozzy και άλλη του Αφεντικού. Πάντως η συναυλία του Ozzy το 2010 πλησιάζει αρκετά σε τιμιότητα τα φετινά όργια του Bruce κατα τη γνώμη μου.

Αν ειχες δει Cradle of Filth το 2001 θα καταλαβαινες. ;p

Γιατί? Τι είχε γίνει?

τα περισσότερα μπουκάλια που έχω δει να φεύγουν ήταν στους ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στη Ν.Σμύρνη (1993), μάλιστα ακούγεται ένας στο κασσετοφωνάκι να λέει “μη χαλάς την κασσέτα γιαυτούς ρε” :slight_smile:

Δεν ημουν οποτε δεν μπορω να ξερω, αλλα τα καπακια αρχισαν να τα μαζευουν μετα τους CoF. :stuck_out_tongue: Βεβαιο αυτο!

μου είχε κάνει εντύπωση πως αντιδράσανε με “σουπερ” ατάκες πάντως, δεν είχε πει κάτι για “δεν τα καταφερνετε και καλά στα σπορ ε?” ?

Για το ποδοσφαιρο το ειχε πει, εκει εφυγε το συννεφο. :stuck_out_tongue: Εκτος κι αν δεν τα θυμαμαι καλα. Ουτως ή αλλως ποτε δε μ αρεσανε περαν απο 2-3 τραγουδια οποτε δεν τα βαψα και μαυρα που λενε. :stuck_out_tongue:

Το πε γιατί τον είχαμε πιεί και από την Αγγλία τότε (0-2) στα προκριματικά του Μουντιάλ.
Αλλά γαμήσανε όπως και νάχει, κλείσιμο με “Queen Of Winter Throned” και τασπασίδης :!:

Kαι οι άμπαλοι από κάτω χόρευαν συρτάκι και πετούσαν μπουκάλια.
Να ποιος είναι ο Έλληνας μεταλάς.

Τελικά σε ποιο κομμάτι βγήκε ο γκιζερ με πένα ρε παιδιά; Σοβαρή απορία είναι.