Rockwave Festival 2009 - 28/6: The Killers, Duffy, Dinosaur jr etc

Προφανώς το λες για πλάκα αυτό ε? Αν όχι, πολύ απλά σου λέω ότι στην Αγγλία το μόνο διαφορετικό με τους 40 κελσίου, θα ήταν ότι στις κριτικές του live θα αναφερόταν ως ‘a fucking hot day’. Εδω παίζει να κάναν και τούμπες οι Άγγλοι με τέτοιο ήλιο.

Πάντως δε λέω ότι έξω δε γίνονται ακυρώσεις κτλ. Απλά το σημερινό συνδυάζεται όμορφα με την εξαιρετική λίστα άσχημων καλοκαιρινών καταστάσεων (μεμονωμένα περιστατικά!) της ντιντι.

Περίπου (πλέον) on topic: Σε οδηγό/flyer από φετινό φεστιβάλ του εξωτερικού, έπεσα σε ένα παράδειγμα (όχι πολύ τρανταχτό βέβαια), για το πώς μπορεί άνετα και εύκολα ένας διοργανωτής να δείξει ότι ενδιαφέρεται - όχι μόνο πλασματικά : από αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι εξετάζουν το ζήτημα σοβαρά και υπεύθυνα (και ταπεινά) :

“There will be around 2,500 people inside. However the 013 will be packed, and sometimes it’s really hard to get from one room to another - we sincerely apologize for this

…και αυτό με το που μπείς μέσα…όχι καλωσήρθατε στο υπεργεγονός της δεκαετίας και είναι τιμή σας να σας έχουμε στη διοργάνωσή μας.

Ενυγουεη.

Τα παιδιά που ήρθαν από Θεσσαλονίκη και έκαναν 14 ώρες ταξίδι…για το τίποτα,τι να πούνε?Και εγώ πίστευω πως υπήρξαν και άλλοι λόγοι πέρα από τα καιρικά φαινόμενα που ακυρώθηκε η συναυλία,πιστεύω πως ήταν απλά η πρόφαση

οι killers είναι ένα από τα πιο ακριβά ονόματα αυτή την στιγμή στον κόσμο,και αν είδαν πως δεν πουλήσαν και πολλά εισιτήρια,τους ήρθε και η βροχή/χαλάζι/ακραίο καιρικό φαινόμενο/καταστροφή του κόσμου και σου λέει ας την ακυρώσουμε

Το γεγονός ότι χθες κατέβηκαν από Θεσσαλονίκη 4 λεωφορεία και σήμερα 2,κάτι λέει(σίγουρα δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα αλλά είναι μια ένδειξη)

Τελικά στην Ελλάδα είμαστε μόνο για james και placebo κάθε χρόνο…

Μωρε εγω θυμαμαι πριν 3 χρονια να εχουν κυρηχθει οι βορειες χωρες σε κατασταση εκτατκτου αναγκης,να πεθαινει πολυς κοσμος λογω των υψηλων θερμοκρασιων κι εμεις εδω τα βλεπαμε κ γελαγαμε.

Παρακαλώ τους mod-συντάκτες κλπ να σταματήσουν το αβαντάρισμα στο γελοίο festival.
Χαίρομαι που δεν θα ξαναπατήσω ΠΟΤΕ έκει (ούτε για AC/DC).
Λυπάμαι που υπάρχουν ακόμα άτομα που πηγαίνουν και κάθε τρεις και λίγο τρώνε και άλλο χαστούκι απο την μεγάλη διοργανωσάρα που ακουει στο όνομα Rockwave festival.
Αύριο καλύτερα στα μπουζούκια παρά στο μπουρδελοχώραφο και μιλάω 100% σοβαρά.

ΞΥΠΝΑΤΕ!..Καληνύχτα :smiley:

Με τοσα που εχει παντελωνιασει ο Λωρης,μεχρι και προστατευτικο τρουλο για πιθανη εισβολη εξωγηινων μπορει να βαλει.Χωρις να μπει μεσα.

Και τι να μου πει η αναλυση σου οταν μιλαμε για την Didi?Δηλαδη ρε Καρβου περσι που φαγαμε τους τονους χωματος,παλι οικονομικο ηταν το θεμα?Ποσο θα κοστιζε ενα γαμημενο προστατευτικο?(νταξει τωρα σοβαρα μην αρχισεις “το ποσοστο πιθανοτητας να σηκωθει χωμα ειναι μπλα μπλα” ε.)Εκει ειναι το θεμα οταν μιλαμε για Didi…οτι απο τη στιγμη που παρει τα φραγκα,γραφει στα @@ της τον πελατη οτιδηποτε κι αν συμβει.

Οποτε μαθηματικες αναλυσεις και λοιπες δικιολογιες ειναι αστειες.Ακομα κι αν ακυρωθηκε δικιολογημενα η συναυλια,σωστα κανουν οι περισσοτεροι και κραζουν.Γιατι εχουν δει τη γενικοτερη εικονα και το πως μας αντιμετωπιζει αυτη η εταιρεια:wink:

(Να στο πω αλλιως…το πο*τσο μου κοβω οτι και να μην την επληττε οικονομικα,λογω γενικης αδιαφοριας,προχειροτητας και ανοργανωσιας των συγκεκριμενων δε θα την ενοιαζε καν να κανει τετοια εργα.Παραδειγμα αυτο με το χωμα που σου πα…)

+1.Ελεος με τη τυπικοτητα και τις αναλυσεις επι αναλυσεων.Δεν ειναι…μεμονωμενο περιστατικο για να κατσουμε να αναλυσουμε τι και πως,η γνωστη Didi ειναι.

Χμμμ ακομα μια ευκαιρια να γκρινιαξω για την didi…δε τα χανω εγω κατι τετοια.

Λοιπον, προφανως καλως ακυρωθηκε η συναυλια αφου υπηρχε θεμα ασφαλειας, πνιγηκε το χωραφι στη λασπη, οι σημαιες του jose cuervo λυγισαν, τα καρεκλακια αποφασισαν να απογειωθουν και οι χημικες τουαλετες εγιναν καμπριο. Περα απο την πλακα ουτε οι θεατες ουτε οι μουσικοι δεν αντεχουν σε τετοιες συνθηκες.
Δεν ειναι η ακυρωση το κακο αλλα το οτι 1 ωρα δυνατης βροχης προκαλεσε τετοιο μακελειο που εκανε αδυνατη τη διεξαγωγη μιας συναυλιας και δε ξερω αν ειναι τοσο παραλογο πια, ακομα και για τα ελληνικα δεδομενα, ο θεατης-πελατης να ζητα σωστες συναυλιακες εγκαταστασεις (παντος καιρου).

Εξαλλου και εδω οπως και στο Λονδινο (οπως ανεφερε ο φιλτατος mrmaiden post#307 σελ39- ποζερια αντι για quote) λεφτα δινουμε οχι στραγαλια και πρεπει να γινονται οι απαραιτητες επενδυσεις. Και μην ακουσω για το κοστος γιατι το χουμε ξεχειλωσει το θεμα παρεχομενες υπηρεσιες-αναλογικο κοστος εισιτηριων εδω και χρονια.

Δεν εχω δικη μου διοργανωτρια εταιρια για να ξερω τι κανουν οι αλλοι εκει οξω που τους βγαινει και δεν βουλιαζουν (καλα δε λεω να εξαφανιζεται η λασπη και να στεγνωνουν τα παντα με πιστολακι ουτε να καρφωνουμε τις σημαιουλες στα promotion girls για να μη γινονται σαϊτες). Αλλα αν ειχα θα το ψαχνα. Δειχνει αν μη τι αλλο επαγγελματισμο. Το αντιθετο δειχνει σταρχιδισμο, σας εβαλα και ταπητα, τι γκρινιαζετε παλι?!

Ειναι σαν να σου λεω ευχαριστω που δεν επαθα ηλεκτροπληξια οταν βραχηκε το καλωδιο ενω εσυ φταις που ειναι γυμνο. Και μετα σου λεει φταιει ο καιρος.

Επειδη πλεον εχω πειστει οτι η συγκεκριμενη εταιρια δεν εχει σκοπο να επενδυσει σε ουσιωδεις αναβαθμισεις των υπηρεσιων της, ενα μετρο ανεξοδης+ σιγουρα πιο ασφαλους διεξαγωγης μιας συναυλιας που θα εβγαζε και την εταιρια λαδι ειναι, ξερω γω, αν πιανει συννεφια να ακυρωνεται γιατι ετσι η εταιρια προνοει για το καλο μας που δε θα πεθανουμε απο πνευμονια αν τυχον βρεξει.

Εναλλακτικα, για την ασφαλεια και την ομαλη διεξαγωγη των συναυλιων μπορει να επενδυσει χρηματα για να προσλαβει την Πετρουλα να προβλεπει τον καιρο:
“Μαλακασσουλα μου, για σενα προβλεπω καταιγιδουλα. Αχ ενα δακρυ θα τρεξει, ποτισμενο με το μονακριβο μου eyeliner, αν φριζαρει απο την υγρασια η θεσπεσια extension φρατζουλα μου σαν αντικρυσω τον θεουλη αλητοβιο ντραμουλινο Tommy που τοσο προικισμενο τον εκανε η μαμα φυση. Αυτα ηθελα να σας πω αγαπημενα μου συναυλιογουργουλινια…Ειμαι η Πετρουλα και μολις βραχηκα!”

Κατ’ αρχην καλημερα σε ολους. Συμμετειχα στη συζητηση διοτι θεωρησα οτι η sara εχει απολυτο δικιο να διαμαρτυρεται για τη σταση-συμπεριφορα της εταιρειας κι οχι για το αν θα επιστρεψει χρηματα ή οχι. Ευτυχως με γλιτωσε απο χρονο (ψαξιμο στα ποστ), διοτι κι εγω θυμαμαι οτι το ΙΝΚΑ ανεφερε στα συγκεκριμενα τοπικ τι ισχυει για καταχρηστικους ορους. Οι οροι που αναγραφονται στο πισω μερος των εισιτηριων ΕΧΟΥΝ λογο υπαρξης, εκεινοι που πανε εναντια στους νομους του κρατους ΔΕΝ ισχυουν.

Τελος παντων, δεν ασχοληθηκα με αυτο το θεμα για να κρινω με τις (ανυπαρκτες) νομικες γνωσεις μου. Σημασια για εμενα εχει οτι η εταιρεια βαφτισε ακραιο καιρικο φαινομενο (ΔΕΝ εξαρταται απο την κριση του καθενος, νομιζω υπαρχει η ΕΜΥ γι’ αυτους τους χαρακτηρισμους) την αδυναμια της να διοργανωσει τη συναυλια. Καλως την ακυρωσε αφου δεν ηταν δυνατο να διεξαχθει συναυλια, το ερωτημα που προκυπτει ειναι ποσο ετοιμη ηταν για ολα. Και, βεβαιως, ειναι σαφες οτι δεν ηταν ετοιμη… Και, βεβαιως, δεν ηταν η πρωτη φορα που αντιμετωπιζει προβλημα, πραγμα απαραδεκτο για μια εταιρεια που θεωρειται τοπ στο ειδος της.

Btw, θα επιμεινω με ενα (χαζο πιθανως) ερωτημα μου: αν ειμαι μεθυσμενος και δεν μου επιτρεψουν να μπω σε μια συναυλια, υπαρχει περιπτωση να πω οτι “οι οροι πισω απο το εισιτηριο δεν εχουν νομικη ισχυ” και να με αφησουν να μπω; Μαλλον δυσκολο ε;

@karvou: Ειπες οτι δεν καταλαβες τη ρητορικη ερωτηση μου για π.χ. τη Σουηδια. Ο tolkki εκανε αντιστοιχη για την Αγγλια κι εδωσε, παραλληλα, την απαντηση του. Δε θα συμφωνησω καθολου μαζι του, το αντιθετο θα ελεγα. Ειμαι σιγουρος οτι σε καμια χωρα που ΔΕΝ ειναι συνηθισμενη σε “προς τα πανω” (μεγαλη ζεστη) ακραια καιρικα φαινομενα δε θα ακυρωνε μια μεγαλη διοργανωση. Υποθετικη απαντηση (μου) σε μια υποθετικη ερωτηση, αλλα νιωθω οτι επρεπε να το αναφερω.

Εξαιρετικο ποστ του Frau Blucher, ιδιαιτερα στις 3-4 πρωτες παραγραφους. Το ζουμι ειναι στο γεγονος οτι η διοργανωτρια επελεξε να πουλησει εισιτηρια σε ολη την Ελλαδα, πιθανως και σε κοσμο απο το εξωτερικο, αλλα οι υπηρεσιες που παρεχει δεν ανταποκρινονται οπως θα περιμενε ο μεσος πελατης στη σχεση ποιοτητα/τιμη.

Σαφως ο καταναλωτης επιλεγει αν θα χρησιμοποιησει το “προϊον” και δεν ειμαι εγω εκεινος που θα του το απαγορευσει. Αυτο, ομως, δε σημαινει οτι σε οσους δεν θελουμε το “προϊον” πρεπει να κλεισουμε τα στοματα μας (στην προκειμενη περιπτωση, τα πληκτρολογια) για να μην πουμε κατι που δεν αρεσει στην εταιρεια. Ουτε η αποψη “ημουν εκει, το εζησα” ειναι ισχυροτερο επιχειρημα απο ολα τα αλλα εκεινων που δεν βρισκονταν εκει.

Ο κοσμος που επελεξε το “προϊον” και ηρθε απο μακρια (κατι που για εμενα δεν εχει σημασια, ακομα και μεσα στο TV να μενεις, εχεις δικαιωμα να κριτικαρεις), δεν πεταξε λεφτα (οχι το εισιτηριο της συναυλιας, ειναι σαφες οτι θα τα παρει πισω αυτα, μιλαω για τρενα-αεροπλανα-διαμονη κλπ.) επειδη π.χ. καηκε ή πνιγηκε η Ελλαδα, αλλα διοτι υπηρξαν εντονα καιρικα φαινομενα (ΝΑΙ, ετσι χαρακτηριζονται) για 1,5 ωρα σε ενα συγκεκριμενο σημειο της Αττικης.

Συγγνωμη, αλλα στο δικο μου μυαλο δεν δικαιολογειται η αδρανεια της εταιρειας και, προφανως, το ιδιο ισχυει για τη sara και για πολλους αλλους που αντεδρασαν εδω.

μήπως έλιωσαν οι Killers στο soundcheck και τσάμπα κατηγορείτε τη Didi;

Μάλλον δεν τα ξέρεις ούτε εσύ καλά
Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε δικαστή πως θα το ερμηνεύσει … σε όλα αυτά μπορεί ξέρεις να ερμηνευτεί και ο δόλος.

Μην τα ξεφτιλίζουμε όλα. Καλά έκανε και ακύρωσε η didi την συναυλία μιας και ο χώρος δεν ήταν για τίποτα, αλλά δεν μπορείς να μην τονίσεις ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι το Τέρα Βάιμπ δεν είναι “ευρωπαϊκός συναυλιακός χώρος” (ομοίως και για το Χελλφεστ στην Γαλλία τα ίδια λέω). Το ποίημα ότι “αυτοί” έχασαν το ακούω βερεσέ , ΑΝ δεν είχαν ασφαλίσει την συναυλία για τέτοιου είδους ακύρωση , τότε συγγνώμη αλλά κάποιος θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του.

Εντάξει, έχουν ειπωθεί σχεδόν όλα, συμφωνώ με τη Sara και όλους όσους γράψανε για την ευθύνη της DIDI - το να προσπαθούμε να πούμε ότι ήταν ακραίο το καιρικό φαινόμενο και τι να κάνουν οι καημένοι, για να προστατέψουν τον κόσμο το κάνανε, μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο. Όπως γράφτηκε και παραπάνω, δεν είναι ότι έκατσε μια στραβή και πέσαν όλοι να τους φάνε. Έχουν δώσει δείγμα γραφής δυστυχώς.

Και λέω δυστυχώς, γιατί αφ’ ενός το Terra Vibe μου φάνηκε ελαφρώς καλύτερο απ’ ότι περίμενα (την πρώτη μέρα) και αφ’ ετέρου πραγματικά η DIDI θα μπορούσε να διοργανώνει ένα καλό φεστιβάλ, θα μπορούσε να είναι εκτός από η μεγαλύτερη (αριθμητικά) και η καλύτερη εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών στην Ελλάδα, αλλά όπως έχει αποδειχθεί ΑΠΕΙΡΕΣ φορές και θα συνεχίσει να αποδεικνύεται, το μόνο που μετράει είναι το εύκολο κέρδος. Κλασική νεοελληνική στάση. Αλλά αναρωτιέμαι, δεν έχουν έναν άνθρωπο εκεί μέσα που να βλέπει τι κακή δημοσιότητα δημιουργείται με όλα αυτά; Εκτός αν έχουν δέσει τον γαϊδαρό τους και έχουν σίγουρα τα κορόιδα - όλους εμάς.

Όσο για τους όρους στο πίσω μέρος του εισιτηρίου, αν αρχίσουμε να λέμε ότι μερικοί ισχύουν και μερικοί δεν ισχύουν ή ότι ισχύουν ανάλογα με την περίπτωση, ξεφεύγει τρελά το θέμα. Ποιος κρίνει δηλαδή πότε θα ισχύουν και πότε όχι; Τα συμφέροντα της DIDI;

Και όπως σωστά γράφτηκε επίσης: πες ότι ο καιρός ήταν μια χαρά και άρχιζε η χαλαζόπτωση και η βροχή την ώρα της συναυλίας και ακολουθούσε ότι ακολουθούσε. Πάλι δεν θα είχε ευθύνη η DIDI; Γι’ αυτό όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, ειδικά όταν το φεστιβάλ γίνεται εκεί που γίνεται και όταν προφανέστατα έχεις πάρει δελτία καιρού. Δεν με νοιάζει αν κοστίζει και πόσο κοστίζει αυτή η προετοιμασία - σίγουρα θα κοστίζει λιγότερο απ’ όσο θα ήταν μετά το κόστος αν είχες -χτύπα ξύλο- έστω και έναν νεκρό ή σοβαρά τραυματισμένο. Μας φαίνονται ίσως εξωγήινα όλα αυτά, αλλά δεν είναι και τόσο απίθανο και μέσα σ’ όλα η DIDI έχει τρελή τύχη που με τόση ανοργανωσιά τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Αλλά τσάμπα τα σχολιάζουμε όλα αυτά, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν, θα ξεχαστεί, θα ξαναπάμε, θα μας τα ξαναφάνε, πάλι θα γίνει η στραβή και πάλι απ’ την αρχή. :roll:

Υ.Γ. Διάβασα και το άλλο, πώς θα γινόταν το φεστιβάλ με τις τουαλέτες κατεστραμμένες κλπ κλπ
Όσοι τόλμησαν και τις… επισκέπτηκαν την 1η μέρα θα είδαν και οι ίδιοι ότι δεν θα υπήρχε και μεγάλη διαφορά :lol: Υπέροχες εικόνες!

Παιδιά, sorry, αλλά εσείς της δίνετε τα λεφτά σας και μετά περιμένετε από τη Didi να συμπεριφερθεί σαν ίδρυμα που δεν έχει σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Εταιρεία που κυνηγάει το κέρδος είναι έτσι συμπεριφέρεται όλα αυτά τα χρόνια και δε βλέπω γιατί κάποιος να πιστεύει από μια εταιρεία που έχει σχεδόν δύναμη μονοπωλίου, να συμπεριφερθεί διαφορετικά.

Εσύ αγοράζεις το εισιτήριο και ξέρεις τι συνθήκες θα αντιμετωπίσεις. Εγώ επέλεξα να μην ασχοληθώ καν φέτος με RW, λόγω του περσινού χώματος που δε μου επέτρεψε να χαρώ τις συναυλίες όπως θα ήθελα (ειλικρινά, για Down ψηνόμουν να κατέβω, μου είχα βρει και πάμφηνα αεροπορικά). Αν εσείς πιστεύετε πως η Didi προσφέρει λιγότερα από ότι πληρώνετε (όπως κι εγώ), τότε είναι δικιά σας επιλογή να αγοράσετε εισιτήριο και να υποστείτε τις κακές συνθήκες. Δε βλέπω όμως πως αυτές οι συνθήκες μπλέκονται με τη χθεσινή ακύρωση. Περισσότερο, ό,τι θυμάμαι - χαίρομαι είναι.

Και αν περιμένεις να συμφωνήσω με κρίσεις όπως:
“Ακομα κι αν ακυρωθηκε δικιολογημενα η συναυλια,σωστα κανουν οι περισσοτεροι και κραζουν.Γιατι εχουν δει τη γενικοτερη εικονα και το πως μας αντιμετωπιζει αυτη η εταιρεια”, τότε μάλλον δε με έχεις καταλάβει. Ποτέ δεν κράζω κάποιον για κάτι που θεωρώ πως σωστά έκανε. :slight_smile: Κι ας έκανε στο παρελθόν τα άπειρα αίσχη…

Αυτό το “νταξει τωρα σοβαρα μην αρχισεις “το ποσοστο πιθανοτητας να σηκωθει χωμα ειναι μπλα μπλα” ε”, τι ακριβώς εξυπηρετεί; Μήπως δεν κατάλαβες τίποτα από ότι έγραψα λέω εγώ;

Για να τελειώνω κι εγώ με το θέμα, μιας και είναι καθαρά δικό σας (και δε νομίζω πως έχω πολλά να πω ακόμα), όσοι έκαναν ταξίδι μεγάλο για να δούνε Killers, ας τσεκάρουν μήπως δικαιούνται αποζημίωσης για τα έξοδα μεταφοράς τους. Δεν ξέρω αν δικαιούνται ή όχι, αλλά με ένα τηλεφώνημα στο ΙΝΚΑ θα μάθουν.

Έχει γέλιο, πάντως, η προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμάζευτα.

Και, ρε nihilist, γελάει ο κόσμος με τα posts σου.

Ενταξει…ας μν πατησει κανεις σας ξανα στο rockwave…αλλα τοσο πολυ σας νοιαζει η μουσικη; Που ασχολειστε με καθε didi music; Και στο κατω κατω…σε ξαφνικη βροχοπτωση ειν δυσκολο να προξενηθουν ζημιες; Δειτε λιγο και την αλλη πλευρα…παντα στη καχυποψια; Αν οντως σας αρεσαν οι killers και καθε killers δν θα λεγατε εκανα τοσα χιλιομετρα ξερω γω… Το κανατε για αυτο που υποτιθεται(:wink: αγαπατε η οχι; Να ξερω δηλαδη… η σας εβαλε κανεις για αγγαρια; Υπαρχουν και χειροτερα… Σιγουρα ειν ασχημο αλλα με τετοια παραπονα και τετοιες καχυποψιες…δν ξερω…

Επειδή είμαι στον κόσμο μου και δεν παρακολουθώ τι γίνεται στο rockwave, μόλις έμαθα για την ακύρωση.

Και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω με τα ΑΙΣΧΗ τους.

Όχι, this is not your average “η γκρίνια του έλληνα” post. Όσοι είδατε χθες το θρεντ “summer festivals” θα διαβάσατε την ανταπόκριση μου απο το Nova Rock Festival της Αυστρίας.

Ε, κάπου εκεί λέω πως ο καιρός ήταν απίστευτα άστατος. Φαίνεται και στα βίντεο που τράβηξα εξάλλου, όπου πλατσουρίζαμε όλοι μέσα στη λάσπη. Εκεί που είχε ζέστη, το βράδυ της πρώτης μέρας, ενώ έπαιζαν οι Metallica, ρίχνει ξαφνικά μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΠΟΡΑ (όχι καλοκαιρινή βροχή και σαχλαμάρες, εδώ μιλάμε για ΚΡΥΑ μπόρα, του βορρά), έβρεχε αδιάκοπα, σε κάποια φάση έριχνε σχεδόν χαλάζι, και αυτό ΣΥΝΕΧΙΣΕ μέχρι το επόμενο μεσημέρι! Έβρεχε ατελείωτα επι 15 περίπου ώρες δηλαδή.

Η βροχή και η μαζική αποχώρηση των 3/4 του κόσμου για τις σκηνές του μη τυχόν και βρει καταφύγιο εκεί δεν πτόησε ούτε τους Metallica, όυτε τους NIN, που έπαιξαν πλήρες σετλιστ κανονικά.

Την άλλη μέρα το φεστιβάλ είχε γεμίσει λάσπες, κυκλοφορούσαμε όλοι με χοντρά ρούχα (όσοι είχαμε δλδ, εγώ δεν είχα πολλά), και ο φόβος να συνεχίσει η κατάσταση αυτή υπήρχε.

Τα συγκροτήματα ΟΛΑ όμως έπαιξαν κανονικά. Ο κόσμος πήγε και τα είδε, και αν έτρωγε και καμια γλίστρα στη λάσπη, το διασκέδαζε (δείτε στο άλλο θρεντ τα βίντεο που τράβηξα, είναι χαρακτηριστικά). Δεν τέθηκε κανένα θέμα καν για αναβολή του φεστιβάλ ή να μην παρευρεθεί κάποιο συγκρότημα.

Αυτά ως σχόλιο.

Ακόμα μία εμπεριστατωμένη άποψη στο rocking.gr.
Για το ποστ του petee έλεγα:!:

επίσης delete αγαπητοί mods. hahah

Δεν ξαναpostάρω πριν φάω πρωινό.

Μια χαζή απορία: πόσο κόσμο χωράει το Terra Vibe;

Γιατί η ανακοίνωση της DIDI λέει πως όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο για τη 2η μέρα ή διήμερο ή τετραήμερο μπορούν με το ίδιο να πάνε στην 3η ή 4η…

Έχουν γραφτεί άπειρα, κάποια σοβαρά και κάποια γελοία.

Αν πρέπει να γίνει μία σύνοψη, για μένα είναι η εξής:

H didi αμέλησε το ρίσκο μιας καταιγίδας. Συνειδητά. Θεωρία πιθανοτήτων είναι, κάποιες φορές σου βγαίνει, κάποιες όχι. Απλά η ιστορία κρατάει τις φορές που δε σου βγαίνει.
Η σύγκριση που έκανε ο φίλος Ellanor με τα φεστιβάλ του εξωτερικού δεν είναι καθόλου άδικη. Κι εγώ 3 μέρες στο Hurricane έφαγα τρελή βροχή, αλλά απολύτως τίποτα δε βγήκε εκτός προγράμματος.
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως όλα -για την ακρίβεια σχεδόν όλα, τουλάχιστον τα πιο σημαντικά- θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχαν μερικοί…μουσαμάδες! Ενδεικτικά αναφέρω πως τα πλήκτρα του Tricky που βρίσκονταν πίσω μου έφαγαν όλη την καταιγίδα χωρίς κανείς να τα καλύψει κι εγώ μετά από πολλή προσπάθεια ελπίζω να έχω σώσει τα δικά μου πλήκτρα. Μόνο σακούλες σκουπιδιών (!) ήταν διαθέσιμες για να καλύψουμε ό,τι προλάβουμε. Να σημειώσω πάντως πως το προσωπικό της μικρής σκηνής έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι του για να προστατέψει τον εξοπλισμό, απλά δεν είχε τα απαραίτητα εφόδια. Δηλαδή καταλήγουμε πως ήταν θέμα διοργάνωσης.

Όσον αφορά το συναυλιακό χώρο, ναι έγινε βούρκος. Αλλά αν όλα ήταν ρολόι από άποψης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και έβγαιναν τα συγκροτήματα, θα είχαμε μόνο γκρίνια από όσους λέρωσαν τα καινούρια τους παπούτσια στις λάσπες της Μαλακάσας.

Αυτά εν τάχει.

Ακριβώς.

Έχουν γίνει φεστιβάλ κανονικότατα και άρτια υπο πολύ χειρότερες συνθήκες (στο εξωτερικό). Τα έχουμε πλέον ζήσει κιόλας.

Τα πάντα ήταν θέμα διοργάνωσης, ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας.

Aυτό που λέει ο Έλανορ βσκ.
Όσοι έχουμε πάει έξω τα’χουμε δει.

Μπονους φωτό από το περσινό Brutal Assault.

(Νταξ’ βασικά μλκίες. Στηρίζουμε τη μοναχική μελαχρινή Τσέχα.8))