Κατ’ αρχην καλημερα σε ολους. Συμμετειχα στη συζητηση διοτι θεωρησα οτι η sara εχει απολυτο δικιο να διαμαρτυρεται για τη σταση-συμπεριφορα της εταιρειας κι οχι για το αν θα επιστρεψει χρηματα ή οχι. Ευτυχως με γλιτωσε απο χρονο (ψαξιμο στα ποστ), διοτι κι εγω θυμαμαι οτι το ΙΝΚΑ ανεφερε στα συγκεκριμενα τοπικ τι ισχυει για καταχρηστικους ορους. Οι οροι που αναγραφονται στο πισω μερος των εισιτηριων ΕΧΟΥΝ λογο υπαρξης, εκεινοι που πανε εναντια στους νομους του κρατους ΔΕΝ ισχυουν.
Τελος παντων, δεν ασχοληθηκα με αυτο το θεμα για να κρινω με τις (ανυπαρκτες) νομικες γνωσεις μου. Σημασια για εμενα εχει οτι η εταιρεια βαφτισε ακραιο καιρικο φαινομενο (ΔΕΝ εξαρταται απο την κριση του καθενος, νομιζω υπαρχει η ΕΜΥ γι’ αυτους τους χαρακτηρισμους) την αδυναμια της να διοργανωσει τη συναυλια. Καλως την ακυρωσε αφου δεν ηταν δυνατο να διεξαχθει συναυλια, το ερωτημα που προκυπτει ειναι ποσο ετοιμη ηταν για ολα. Και, βεβαιως, ειναι σαφες οτι δεν ηταν ετοιμη… Και, βεβαιως, δεν ηταν η πρωτη φορα που αντιμετωπιζει προβλημα, πραγμα απαραδεκτο για μια εταιρεια που θεωρειται τοπ στο ειδος της.
Btw, θα επιμεινω με ενα (χαζο πιθανως) ερωτημα μου: αν ειμαι μεθυσμενος και δεν μου επιτρεψουν να μπω σε μια συναυλια, υπαρχει περιπτωση να πω οτι “οι οροι πισω απο το εισιτηριο δεν εχουν νομικη ισχυ” και να με αφησουν να μπω; Μαλλον δυσκολο ε;
@karvou: Ειπες οτι δεν καταλαβες τη ρητορικη ερωτηση μου για π.χ. τη Σουηδια. Ο tolkki εκανε αντιστοιχη για την Αγγλια κι εδωσε, παραλληλα, την απαντηση του. Δε θα συμφωνησω καθολου μαζι του, το αντιθετο θα ελεγα. Ειμαι σιγουρος οτι σε καμια χωρα που ΔΕΝ ειναι συνηθισμενη σε “προς τα πανω” (μεγαλη ζεστη) ακραια καιρικα φαινομενα δε θα ακυρωνε μια μεγαλη διοργανωση. Υποθετικη απαντηση (μου) σε μια υποθετικη ερωτηση, αλλα νιωθω οτι επρεπε να το αναφερω.
Εξαιρετικο ποστ του Frau Blucher, ιδιαιτερα στις 3-4 πρωτες παραγραφους. Το ζουμι ειναι στο γεγονος οτι η διοργανωτρια επελεξε να πουλησει εισιτηρια σε ολη την Ελλαδα, πιθανως και σε κοσμο απο το εξωτερικο, αλλα οι υπηρεσιες που παρεχει δεν ανταποκρινονται οπως θα περιμενε ο μεσος πελατης στη σχεση ποιοτητα/τιμη.
Σαφως ο καταναλωτης επιλεγει αν θα χρησιμοποιησει το “προϊον” και δεν ειμαι εγω εκεινος που θα του το απαγορευσει. Αυτο, ομως, δε σημαινει οτι σε οσους δεν θελουμε το “προϊον” πρεπει να κλεισουμε τα στοματα μας (στην προκειμενη περιπτωση, τα πληκτρολογια) για να μην πουμε κατι που δεν αρεσει στην εταιρεια. Ουτε η αποψη “ημουν εκει, το εζησα” ειναι ισχυροτερο επιχειρημα απο ολα τα αλλα εκεινων που δεν βρισκονταν εκει.
Ο κοσμος που επελεξε το “προϊον” και ηρθε απο μακρια (κατι που για εμενα δεν εχει σημασια, ακομα και μεσα στο TV να μενεις, εχεις δικαιωμα να κριτικαρεις), δεν πεταξε λεφτα (οχι το εισιτηριο της συναυλιας, ειναι σαφες οτι θα τα παρει πισω αυτα, μιλαω για τρενα-αεροπλανα-διαμονη κλπ.) επειδη π.χ. καηκε ή πνιγηκε η Ελλαδα, αλλα διοτι υπηρξαν εντονα καιρικα φαινομενα (ΝΑΙ, ετσι χαρακτηριζονται) για 1,5 ωρα σε ενα συγκεκριμενο σημειο της Αττικης.
Συγγνωμη, αλλα στο δικο μου μυαλο δεν δικαιολογειται η αδρανεια της εταιρειας και, προφανως, το ιδιο ισχυει για τη sara και για πολλους αλλους που αντεδρασαν εδω.