Rockwave Festival 2009 - 28/6: The Killers, Duffy, Dinosaur jr etc

Χεχ, όχι κανάς γνωστός, απλά ήθελα να συζητήσω το θέμα. Δημήτρης, χάρηκα. :slight_smile:

Είπανε ότι τουλάχιστον η αυριανή θα πάει κανονικά, άρα κρίνω [και ελπίζω] και κάτι παρόμοιο και για 4η… Πήγε η καρδιά μου στην Κούλουρη όταν έμαθα για τη σημερινή ο.Ο

Το είδατε, είμαι αθώος.

που ακριβως το ειπανε αυτο??

Δεν ανακοινώθηκε κάπου επίσημα… και εγώ που δουλευω εκεί ενημερώθηκα ότι όλα κανονικά αύριο…

α εσενα τοτε σαγαπω!!!..χαχαχαχα…ευχαριστω φιλος…

Δεν ανακοινώθηκε κάπου επίσημα… και εγώ που δουλευω εκεί ενημερώθηκα ότι όλα κανονικά αύριο… [/QUOTE]

http://www.rocking.gr/article6033.php

“Παρόλα αυτά, η αυριανή (και 3η συνολικά) μέρα του Festival, που θα έχει ως headliners τους Motley Crue, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.”

Εγώ πιστευω ότι καλύτερα που έγιναν έτσι τα πράγματα…Αλλιώς ίσως να είχαμε να μετράμε τραυματίες και τα γνωστά.
Απλά εγώ θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσει 7 η ώρα για να ξέρουμε ΕΠΙΣΗΜΑ αν πρέπει να μείνουμε σπίτι ή όχι και να ενημερώσουμε όσους φίλους είχαν κατέβει από επαρχία.
Έπρεπε να παρθεί γρήγορα μιά ώριμη απόφαση.
Μία φίλη μου είχε ανέβει νωρίς και οι υπευθυνοι της είπαν να φύγει και μετά ενώ ήταν στο τραίνο έμαθα εγώ ότι ίσως ίσως ίσως…

Χάος.

Toυλάχιστον ας ελπίσουμε να είναι όλα ΟΚ αυριο και μεθαύριο.

οκ οκ θα κανω τον κοπο να παω απο βεροια!

Μάγκες, εγώ το Σάββατο ήμουνα Λονδίνο και είχα πάει στο Hyde Park να δώ Neil Young. Περίπου 1 με δύο ώρες πρίν ξεκινήσει ο Neil είχε καταιγίδα και χαλάζι. Φυσικά η συναυλία έγινε κανονικά:)

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Εεε τι συγκρίνεις τώρα… :stuck_out_tongue: Μιλάμε για Λονδίνο απ τη μια, που βρέχει συνέεχεια, και για Ελλάδα απ την άλλη… Νομίζω ειπώθηκε εδώ πιο πάνω όσον αφορά τις προετοιμασίες που γίνονται ανάλογα τη χώρα κλπ… Αφού εκεί βρέχει πάντα προφανώς είναι κ πιο κατάλληλα προετοιμασμένοι στις συναυλίες κλπ κλπ… 8)

Απλά δεν μπορείς να συγκρίνεις σε συναυλιακό επίπεδο το λονδίνο και την αγγλία με την αθήνα και την ελλάδα… είναι εντελώς διαφορετικά τα μεγέθη… το εξηγήσαμε πάρα πολύ σε προηγούμενα ποστ…
αν ήταν τόσο εύκολο να διοργανώνεις συναυλίες με τέτοια ονόματα στην ελλάδα θα υπήρχε κάποια εταιρία που θα ήταν πολύ καλύτερη από την ντιντι… δεν είναι όμως γι αυτό δεν υπάρχει…

Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω, αλλά μιας και αναφέρθηκες σε μένα, οφείλω να κάνω μια διευκρίνιση σ’αυτό που λες.
Δεν μπορώ να βρω αυτή τη στιγμή το λινκ για τα θρεντς στα οποία αναφέρεσαι, αλλά από τις λιγοστές (και ελλειπείς, κατά πώς φαίνεται) νομικές μου γνώσεις, ξέρω ότι όταν λέμεότι αυτά που γράφονται στα ψιλά γράμματα στα εισιτήρια κλπ, δεν έχουν ισχύ, εννοούμε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, τυχόν ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ όροι που θέτει η διοργανώτρια εταιρεία.
Π.χ, η απόφαση της εταιρείας να θέσει προθεσμία για την επιστροφή χρημάτων για Depeche Mode ήταν παράνομη.
(Χωρίς να έχω διαβάσει τα θρεντς στα οποία ανφέρεσαι, πιθανολογώ ότι κάτι τέτοιο είπαν και οι “έγκριτοι νομικοί” του ΙΝΚΑ κλπ).

Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι μπούρδες που έχουν γραφτεί για να γεμίσει το πίσω μέρος του εισιτήριου και να μην είναι λευκή σελίδα.
Σημαίνει ακριβώς αυτό που είπα, ότι δεν μπορεί η εταιρεία να θέσει μια κουλαμάρα και μετά να σου ζητάει και τα ρέστα.

(Γενικά μιλώντας, επειδή αναφέρθηκες στο νομικό σύστημα, αυτό που είπες περί συμφωνίας δυο μερών, σημαίνει πολύ απλά ότι αν το ένα μέρος θέσει καταχρηστικούς, παράνομους κλπ όρους στο άλλο μέρος, προφανώς και δεν θα δεσμεύουν τον αντισυμβαλλόμενο.
Εννοείται πως δεν σημαίνει ότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ όρος θέτουμε σε μια σύμβαση ως φυσικά ή νομικά πρόσωπα δεν έχει ισχύ, ειδικά από την στιγμή που δεν αντίκειται σε διάταξη νόμου).

Και ακόμα και αν δεχθούμε ότι δεν υπήρχε ο όρος περί καιρικών συνθηκών (big deal), αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν οφείλει (βάσει γενικών διατάξεων του νόμου, που λες κι εσύ) να λαμβάνει όσα μέτρα είναι δυνατόν να λάβει προκειμένου για την διεξαγωγή της συναυλίας.
Προφανώς, είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω τα λεφτά, δεν αμφισβήτησε κανείς εδώ μέσα ότι αυτό θα γίνει.
Ούτε υπονόησα πουθενά ότι θα κάνω καμιά αγωγή εναντίον της.
Απλώς βγάζει μάτι η ανικανότητά της να ανταπεξέλθει σε ένα πρόβλημα που προέκυψε - το οποίο, επιμένω, αυθαίρετα αποκαλεί “ακραία” καιρικά φαινόμενα.
Όπως πολύ σωστά έγραψε και κάποιος άλλος πιο πάνω, δεν είναι η Didi αρμόδια να κρίνει/ορίσει τα φαινόμενα ως ακραία.
Αν, για οποιδήποτε λόγο, λέμε τώρα, πήγαινε στα δικαστήρια, γιατί πχ δεν έδινε πίσω τα λεφτά, ή δεν πλήρωνε τους Κίλερς, τότε θα ήταν δουλειά του δικαστή να το αποφασίσει αυτό.

Δεν μπορεί ο καθείς (ιδιώτης, νομικό πρόσωπο κλπ) να ορίζει από μόνος του τι συνιστά “ακραίο φαινόμενο”, “ανωτέρα βία” κλπ.
Για τελευταία φορά, αυτό είναι δουλειά του δικαστηρίου.
Και please, μην μπεις στον κόπο να με διορθώσεις και γι’αυτό.

Προφανώς και το να λες τι είναι “ακραίο καιρικό φαινόμενο” είναι σχετικό και εξαρτάται από την κρίση του καθενός (άσχετο που όλοι όσοι πήγαν σήμερα Μαλακάσα κάνουν λόγο όντως για “ακραία καιρικά φαινόμενα”). Αλλά ειλικρινά, ακόμα δε βλέπω, αυτό τι σχέση έχει με τους νόμους και τη νομική πλευρά της σημερινής περίπτωσης.

Όταν σου λέει η εταιρεία “η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες”, ουσιαστικά η εταιρεία σου λέει πως αν έχει κρύο ή ζέστη ή βροχή και εσύ δεν έρθεις στη συναυλία, είναι δικό σου πρόβλημα. Δεν υποχρεούται από κανέναν η εταιρεία να πραγματοποιήσει τη συναυλία (εφόσον αποζημιώσει όσους οφείλει). Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτό το “αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν οφείλει να λαμβάνει όσα μέτρα είναι δυνατόν να λάβει προκειμένου για την διεξαγωγή της συναυλίας”. Η εικόνα της εταιρείας πλήττεται όταν δε το κάνει αυτό. Κατά τα άλλα, κανένας νόμος δε την υποχρεώνει να πραγματοποιήσει μια συναυλία που τελικά βλέπει πως δε μπορεί να κάνει. :wink: (εκτός από κάποια μίνιμουμ θέματα ασφαλείας που χρειάζονται για να πάρει την άδεια)

Ειλικρινά, ακόμα αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο μας ενδιαφέρει το αν η εταιρεία μπορεί να αποδείξει νομικά πως ήταν ακραίο το σημερινό καιρικό φαινόμενο. Αφού δεν πρόκειται να της ζητηθεί, γιατί δε χρειάζεται να της ζητήθει, μιας και τίποτα δεν εξαρτάται από αυτό το γεγονός…

΄Εχεις δίκιο σ’αυτό που λες, ότι δεν θα χρειαστεί να αποδειχθεί το “ακραίο” (ελπίζω)
γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα τολμήσει να μην δώσει τα λεφτά πίσω.(Μην μου λέτε πάλι τι πίστευε ο κόσμος που πήγε, είπαμε ποιος είναι αρμόδιος γι’αυτό το χαρακτηρισμό).

Θα είχε σημασία, όπως είπα και μόνη μου πιο πάνω, αν πρόσεξες, αν το κοινό ή οι Κίλερς, πχ, την πήγαιναν στα δικαστήρια.
Έχει και μια (μικρή) σημασία για μένα, γιατί γελάω με τις ανακοινώσεις της.

Πέρα απ’αυτά, το ποστ το έγραψα για να σου εξηγήσω τι εννοούμε όταν λέμε ότι οι όροι δεν έχουν ισχύ.
Το ξαναλέω: δεν σημαίνει ότι είναι κενοί νοήματος και είναι 5 μαλ@κίες για να περάσει η ώρα.
Σημαίνει ότι δεν μπορούν καταχρηστικοί όροι να χρησιμοποιηθούν εναντίον του καταναλωτή, και ότι αν τυχόν υπάρχουν τέτοιοι, ναι, προφανώς δεν ισχύουν.
Είμαι σχεδόν 100% σίγουρη ότι κάτι τέτοιο σου είπαν και οι νομικοί του ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ κλπ.

Τεσπα, συμφωνώ ότι τζάμπα το συζητάμε γιατί εδώ δεν τίθεται θέμα μη επιστροφής χρημάτων.

Το γιατί έχει τεθεί ο όρος και αν είναι για τον λόγο που λες, είναι άλλο θέμα και προφανώς, αφού δεν θα υπάρξει θέμα μη επιστροφής χρημάτων, επίσης τζάμπα το συζητάμε.

Τέλος, προφανώς δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και μια εταιρεία δικαιούται να ακυρώσει μια συναυλία υπό συνθήκες και φυσικά υπό τον όρο ότι θα αποζημιώσει.
Λες να είμαι τόσο τρελή που να πιστεύω ότι πρέπει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να γίνει μια συναυλία ακόμα και αν απ’έξω γίνεται το ολοκαύττωμα ας πούμε?

Αυτό που λέω εγώ όλη μέρα σήμερα είναι απλώς ότι η εταιρεία είναι για τα μπάζα.
Και ότι το σημερινό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με τα κατάλληλα μέτρα.
Και ότι προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με αστείες ανακοινώσεις, αντί να κοιτάξει να φτιάξει έναν αξιοπρεπή χώρο.

There you go.
Αυτό λέω τόσες ώρες.

ΝΤΡΟΠΗ. Είναι η μόνη λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω

Εμένα τα πέρι βροχής και κλιματικών συνθηκών δε με πείθουν. Φτάσαμε 16.30 και το έδαφος φαινοταν μια χαρά… Εμένα άλλα περνάνε από το μυαλό μου… Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω άν όντως οι Killers πατήσανε το πόδι τους στην Ελλάδα ή δεν ήρθαν ποτέ

Και έχω να κάνω την εξής φιλοσοφική ερώτηση. Έαν η Didi είχε πχ 100.000 κέρδος απο αυτή τη μέρα, θα γινόταν η όχι η συναυλία? Θα κινούσε γη και ουρανό για να φέρει εξοπλισμό κτλ κτλ ???

Έφαγα 8 ώρες πήγαινε 2 ώρες περίμενε και άλλες 8 γύρνα για να νίωσω τη μεγαλύτερη ξενέρα της ζωής μου.
Αυτό έχω να πω.

Oι Κιλλερζ ειναι ελλαδα παντως φιλος, τους ειχε στησει η ξαδερφη καραουλι στο ξενοδοχειο τους…

Λυπαμαι για τη ταλαιπωρια σου ομως :frowning:

Ελα ρε και πως θα βγαλουν το ενοικιο?
Πως θα μεγιστοποιησει τα κερδη της η εταιρια?
Πως θα τηρηθει το deal με τη sunways για να μας τρωει τα λεφτα?
Ρε σκεφτειτε λιγο την κακομοιρα την εταιρια,δεν ειμαστε Αγγλια εδω,καπως πρεπει να ζησουν τα παιδια…
Για μενα σωστα ακυρωσαν σημερα αλλα δεν αντεχω σε καθε στραβη της ντιντι(και δεν ξερω αν ειναι τυχαιο,αλλα καθονται πολλες)να βγαινουν ατομα και να υπερασπιζονται διαρκως την εταιρια τη στιγμη,που οπως πολυ σοφα καποιος ειπε,θελουν μποικοταζ και αν κοιταξω το δικο μου συναυλιακο παρελθον,γιατι δεν θελω να φανταστω τι γινοταν ακομα πιο παλια,πραγματικα δε νομιζω οτι σκεφτονται την καλη διωργανωση και οχι τη μεγιστοποιηση του κερδους τους και φερονται πολυ ασχημα στους καταναλωτες,ειτε με χωραφια στη μεση του πουθενα,ειτε με πολυ “λογικες” τιμες…
Να το πω αλλη μια φορα,σημερα δε μου φταιει η ντιντι,απλα μου τη σπαει ατομα που πηγαινουν χρονια σε συναυλιες στην Ελλαδα να υπερασπιζονται την εταιρια αυτη…

Aμ εκεινη τη μερα στο Λονδινο ειχε 40 βαθμους Κελσιου θα γινοταν η συναυλια?Οχι!Γιατι?Γιατι για την Αγγλια οι 40 βαθμοι ειναι ακραιο καιρικο φαινομενο αλλα για την Ελλαδα καθημερινοτητα…