Rockwave Festival 2009 - 28/6: The Killers, Duffy, Dinosaur jr etc

ναι μαγγες εγω ετσι οπως την κοβω θα κανω εναν κοπο να ειμαι εκει κατα τις 10-11 τωρα τι θα γινει…ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/didi-music_4049.html

Μαθήματα risk analysis 1:

Το χώμα έχει δεδομένο ρυθμό απορρόφησης του νερού. Το να τον αυξήσεις αυτό το ρυθμό (ώστε να μην πλημυρίσουν όλα, όπως στο βίντεο από Glastonbury), πρέπει να κάνεις τεράστιες κατασκευές σε τεράστια έκταση. Ενδεικτικά π.χ. το Καραϊσκάκη δεν έχει και σε γήπεδα του εξωτερικού που προχώρησαν σε τέτοια επένδυση, πάλι δε γλίτωσαν τις αναβολές αγώνων. Μία βροχή όπως λες (το δέχομαι και δεν επιμένω, τι κι αν είναι μία κάθε καλοκαίρι, τι κι αν είναι μία κάθε 2 καλοκαίρια), εμφανίζεται στο 1% του καλοκαιριού. 'Αρα αν θεωρήσεις ίσες πιθανότητες τέτοιας βροχής, για κάθε μέρα καλοκαιριού, τότε το κόστος του να μη βάλεις τέτοια εγκατάσταση, είναι:

1%(κόστος ακύρωσης μίας συναυλίας)= περίπου 0,01 1,000,000 € = 10,000€ (για πανάκριβο όνομα)

Από την άλλη, το κόστος του να βάλεις ένα τέτοιο σύστημα είναι:

99%*3,000,000€= περίπου 3,000,000€

συν

κόστος από τα λιγότερα εισιτήρια που θα πουλάς, μιας και θα πρέπει να αυξήσεις τη τιμή του εισιτηρίου.

Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, δε θα προχωρούσε σε έργα που θα του επέτρεπαν να λειτουργεί ο συναυλιακός χώρος ακόμα και τη μία στις 100 μέρες που βρέχει τόσο δυνατά όσο σήμερα :wink:

Τώρα, για το αν υπάρχει η ασφάλεια για να λειτουργεί το T.V. εάν αυτά τα φαινόμενα εμφανιστούν εν μέσω συναυλίας, εκεί μπαίνουμε σε άλλη συζήτηση, που κανείς μας δεν είναι ειδικός για να την κάνει, εκτός αν είναι μηχανικός της Didi ή του κράτους που έλεγξε τις εγκαταστάσεις για να πάρουν άδεια.

Σωστή σκέψη. Αλλά πολύ τρομαχτική.

Δεν ημουν στο χωρο και δεν ξερω. Παρολα αυτα κραταω επιφυλαξεις απο το δολοφονικο χαλαζι που λενε τα παιδια που πηγαν. Οπως ειπα δε γνωριζω επειδη δεν ημουν εκει, αλλα δε πιστευω οτι ηταν τοσο μα τοσο ακραια τα καιρικα φαινομενα.

Παρόλα αυτά, επειδή το κοινό διασπάστηκε στους μισους να θελουν να γινει η συναυλια (τοσα χρηματα εδωσαν στα μεταφορικα, μήπως θα τα δώσει πισω αυτα η DIDI ; ή μηπως θα πληρωσει για την τελικά ασκπη κουραση του ταξιδιου ; ) και στους άλλους μισους να μην θελουν να γινει λογω καιρικων φαινωμενων και λάσπης του Terra Vibe.

Εστω λοιπον οτι εχουμε 15% που θελουν να γινει η συναυλια
Και εστω οτι εχουμε 75% που δεν θελουν να γινει η συναυλια.

Το χαρτάκι απο πισω λεει οτι η συναυλια θα γινει έστω και αν υπάρχουν προβλήματα με τον καιρό.

Εγώ ως DID (αν ημουν) θα έκανα την συναυλια για το 15% που ηθελε να την παρακολουθήσει.
Αλλά θα δεχόμουν και την επιστροφη των χρημάτων από τους υπόλοιπους 75%.

Μα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Θα μας βγαλεις και τρελους δλδ…?:-k

Τετοιο χαλαζι εχω βιωσει αλλη μια φορα που εξαιτιας του ακυρωθηκε το rock φεστιβαλ στην Βενετια που ειχα παει… μην λεω τα ιδια παλι

Εγώ ως DID (αν ημουν) θα έκανα την συναυλια για το 15% που ηθελε να την παρακολουθήσει.
Αλλά θα δεχόμουν και την επιστροφη των χρημάτων από τους υπόλοιπους 75%.

ναι και θα εχανες το 85% των εσοδων σου, ενω θα επρεπε να πληρωσεις τις μπαντες… δλδ θα χρεωκοπουσες την αλλη μερα…

Εδώ τα λες όλα φίλε μου… ήμουνα και εγώ εκεί και όχι μόνο ακραία τα λες τα καιρικά φαινόμενα αλλά και κάτι παραπάνω… Αν γινόταν η συναυλία οι συνθήκες θα ήταν παρακμιακές και θα ξενερώναμε όλοι πάρα πολύ…

Όσοι λένε ότι η εταιρία δεσμεύεται να κάνει την συναυλία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες κάνουν λάθος… αυτό που γράφουν από πίσω τα εισιτήρια είναι οι όροι για τους θεατές και γενικά νομικά “κόλπα” για να ελαχιστοποιήσουν την περίπτωση χασούρας της εταιρίας… γιατί μην το ξεχνάμε και η didi εταιρία είναι… δεν είναι δέσμευση της εταιρίας προς το θεατή…

Α οκ τότε, χαχα.

Κάτι σχετικά με αυτό:

Υπάρχουν μπάντες που απαιτούνε να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων που συμφωνήθηκε, ανεξαρτήτως εαν εμφανιστούν ή όχι.

Γενικά το πόρισμα που μάλλον βγαίνει, είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διοργανωνεις συναυλίες και ειδικά φεστιβάλ. Ασφάλεια, μπάντες που πρέπει να πληρώνονται, σεβασμός στους θεατές…νομίζω κατανοώ το πρόβλημα της DiDi, και τελικά, τους δικαιολογώ και για ακυρώσεις τελευταίας στιγμής (Depeche Mode), και για σοφές αποφάσεις (Tool στο παρατημένο υπόστεγο), και για προβλήματα από βροχή (x2 φορές μέχρι τώρα), και για κατάλληλες εξόδους/εισόδους (Metallica '99), και για τα φθηνά εισητήρια (καλά γενικά όλα). Και θα μου πεις, “ε μα είναι αδύνατον να κάνουν κάτι γι’αυτά”…ε, να μην τα κάνουν,να μην ταλαιπωριούνται κιόλας.

Αυτό που γράφουν από πίσω τα εισιτήρια δεν έχουν καμία νομική ισχύ. Στο νομικό σύστημα της Ελλάδος, νόμιμο είναι αυτό που ορίζει ο νόμος και όχι η έγγραφη συμφωνία ανάμεσα σε 2 νομικά πρόσωπα. Κοινώς, στην Ελλάδα το δικαίωμα σου να σου επιστραφούν τα λεφτά σε περίπτωση ακύρωσης της συναυλίας (βλέπε Rolling Stones, Depeche Mode) δε μπορείς να το χάσεις επειδή αγόρασες εισιτήριο που από πίσω έγραφε κάτι διαφορετικό, ούτε μπορείς να ζητήσεις κάτι παραπάνω από τη τιμή του εισιτηρίου, σε περίπτωση που ακυρώθηκε συναυλία για λόγο που το εισιτήριο έλεγε πως θα γίνει κανονικά.

Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ εγώ (και να έχει νόημα) για να έβαλε η εταιρεία τέτοιο όρο στο εισιτήριο, είναι για να μη την παίρνει τηλέφωνο με την παραμικρή ψιχάλα ο οποιοσδήποτε και να τη ρωτάει αν θα γίνει η συναυλία. Η γραμμή της εταιρείας (λογικότατη γραμμή) είναι “Όλες οι συναυλίες γίνονται, μέχρι να ανακοινώσουμε εμείς επίσημα, κάτι διαφορετικό”…:wink:

Παρακαλουθω με ενδιαφερον το τοπικ παροτι η συγκεκριμενη συναυλια δεν ειναι του γουστου μου (εκτος απο τη Duffy, που ειχα γραψει παλιοτερα οτι πολυ θα ηθελα να τη δω λαιβ). Δε θα μπω στην ουσια του θεματος (φταιει-δε φταιει κλπ.), αλλα στο γεγονος οτι βλεπω “παραξενες” συμπεριφορες.

Για παραδειγμα, διαβαζω απο τον κατα τ’ αλλα φιλτατο και σεβαστο karvou (σ.σ.: που δεν γνωριζω προσωπικα και δεν εχω διαφορες μαζι του :)):

Κριμα δεν ειναι να αμφισβητεις τις νομικες γνωσεις καποιου που (προφανως) δεν γνωριζεις; (σ.σ.: δεν γνωριζω τον/την sara, πρωτη φορα σημερα ειδα οτι γραφει στο φορουμ). Ακομα πιο σημαντικο: αν προσπαθησω να μπω σε μια συναυλια ψιλοστουπι και με φωτογραφικη μηχανη-θηριο στα χερια, αλλα μου απαγορευσουν την εισοδο, εχω το δικαιωμα να τους πω οτι “ο karvou ειπε ‘Το τι γράφει το εισιτήριο από πίσω, έχει μηδέν νομική ισχύ’”; Μονο ψιλοστουπι; Ή μονο με την καμερα; Για οποιονδηποτε αλλο λογο απ’ οσους αναφερει πισω το εισιτηριο;

Επισης, οσο δεν νοιαζει την εταιρεια τι οριζει ο οπαδος ως “ακραιο καιρικο φαινομενο”, αλλα τοσο δεν νοιαζει τον οπαδο τι οριζει η εταιρεια με τον ιδιο ακριβως χαρακτηρισμο. Ειδαλλως, νομιμοποιειται ΚΑΘΕ εταιρεια απο εδω κι εμπρος να οριζει την υψηλη θερμοκρασια ως “ακραιο καιρικο φαινομενο”, αν π.χ. δεν εχει πουλησει τα εισιτηρια που θα περιμενε (δε γινονται αυτα στην Ελλαδα, αλλα εφερα ενα “ακραιο παραδειγμα” - λεμε τωρα :-k). Αναρωτιεμαι επισης… Αν στη Σουηδια εχει, ας πουμε, 30 βαθμους καποιο καλοκαιρι, ακυρωνουν το Sweden Rock επειδη ειναι “ακραιο καιρικο φαινομενο”;

Τελος:

Ας αποφασισουμε ολοι μαζι σε αυτο το φορουμ κατι: οι οροι που υπαρχουν πισω απο τα εισιτηρια εχουν ή δεν εχουν νομικη ισχυ; (σ.σ.: ουτε τον jimsakpt3 γνωριζω).

Fixed! :slight_smile:

δλδ ρε παιδια θα θελατε να βγουν μονο οι killers να παιξουν το 35λεπτο η 45λεπτο που οριζει ο νομος μπροστα σε 1,000-2,000 (κ πολλους λεω) κ να ελεγαν αυριο στους υπολοιπους 15,000 που πηραν εισιτηριο οτι η συναυλια εγινε κ κακως δε πηγατε κ δεν εχει επιστροφη??? (γτ κατι τετοιο μ μυριζει εμενα οτι πηγε να γινει κ μετα τρεχα γυρευε σε δικαστηρια κ συνηγορους πολιτη)

απο την αλλη βεβαια οταν επι σειρα ετων πληρωνεις υπεραξια τα εισιτηρια περιμενεις κ υπεραξια στις ανεσεις κ οχι μονο νεο γκαζον κ το φελιζολ που εμεινε απο τους ac-dc (το στραγγισμα λιγο υπερβολικο αλλα κ κανενα καρφι παραπανω για να μη φευγουν οι λαμαρινες οπωσδηποτε)

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι για να έχει κάτι νομική ισχύ πρέπει να είναι σαφές ορισμένο ε. Διαφορετικά είναι φούμαρα.

Η φράση “ακραία καιρικά φαινόμενα” από μόνη της δε σημαίνει απολύτως τίποτα εφόσον (α)δεν ορίζονται με σαφήνεια ποια είναι ακριβώς αυτά τα φαινόμενα, (β)δεν ορίζεται ποιος θα κρίνει αν κάποια φαινόμενα είναι ακραία-με τα δικά του κριτήρια.

Κι οπως υπονοω παραπανω, στο (β) η σωστη απαντηση ΔΕΝ ειναι “ο διοργανωτης”!

Το μονο καλο ειναι οτι εβρεξε γιουρο-γιουρο απο το @&*$^%# και τουλαχιστον δροσισε λιγακι. Αντε να κοιμηθουμε σαν ανθρωποι και χωρις a/c ενα-δυο βραδια. :lol:

Απάντησα ήδη για το τι ισχύει νομικά (στο τόπικ των Depeche Mode και των Rolling Stones θα βρεις αν θυμάμαι καλά και δηλώσεις των ανθρώπων από το ΙΝΚΑ, που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου). Επομένως μιλάμε για έγκριτους νομικούς που λένε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που υποστήριξε η sara. Επομένως έχω δικαίωμα να αμφισβητήσω τις νομικές της γνώσεις μιας και διαφωνούν με αυτή των νομικών που ασχολούνται καθημερινώς με αυτό το θέμα.

Τέλος, η κάθε εταιρεία έχει ΚΑΘΕ δικαίωμα, να μην πραγματοποιήσει μια συναυλία που ανέλαβε να κάνει κι ο λόγος μπορεί να είναι ό,τι βλακεία θέλει. Νομικά, υποχρεούται όμως να επιστρέψει τα λεφτά. Τίποτα παραπάνω. Και ποιος σου είπε πως δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις λόγω χαμηλής προπώλησης στην Ελλάδα; Απεναντίας, θα έλεγα πως το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πιο σύνηθες από ότι τον παρουσιάζεις :wink:

Επαναλαμβάνω. Πολλά φεστιβάλ εξωτερικού ακυρώθηκαν λόγω κακού καιρού και εντονης βροχόπτωσης. Το ρητορικό ερώτημα με τους 30 βαθμούς στη Σουηδία, δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί.:-k

Κανα νέο για αύριο/μεθαύριο? Ή ακόμα? (και μην πει κανείς, ε τρέχουν οι άνθρωποι να διορθώσουν της ζημιές που να προλάβουν να ενημερώσουν - βάλε τον PR-τζή σου στο Twitter και ασ’τον να γράφει! :p)

Κρίμα γι αυτούς που πήγαν και δεν έγινε τελικά η συναυλία.

Τέλος πάντων εγώ ήθελα να γράψω εδώ για να ρωτήσω… ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;