Δεν παίζει να αναβληθεί η συναυλία ε? Τα λέφτα θα μας τα δώσουν πίσω αν οχι? Μην γίνουν πάλι Rolling Stones φάσεις…
Καλά όσο σκέφτομαι ότι παίζει να δούμε Slipknot σ’αυτό το όργιο λάσπης, λυπάμαι τα ρούχα που θα διαλέξω να φορέσω εκείνη τη μέρα.
Ελπίζω να πέρασε στους διοργανωτές έστω και λίγο ότι το Terra Vibe με μία βροχή γίνεται το πιο απωθητικό μέρος για οποιοδήποτε event. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι καλώς έπραξαν και το ακύρωσαν σήμερα (θα μου πείτε, δεν γινόταν κι αλλιώς, αλλά μ’αυτά που διαβάζω από ορισμένους users από πάνω …).
Λασπομαχίες την Τρίτη.
Depeche Mode τα δωσανε παντως.
Αυτοι που εχουν μιας μερας νταξει,με 4ημερο τι θα γινει.:-k
Κοίτα, εγώ είδα τις φώτος που ανέβασαν τα παιδιά στην κεντρική. Σε ένα ελληνικό καλοκαίρι, βρέχει το πολύ 5 φορές. Τόσο δυνατή βροχή εμφανίζεται μια φορά στα κάθε 3 (και βάλε) χρόνια. Οι πιθανότητες του να πέσει τόσο ακραίο φαινόμενο, τις ημέρες ενός φεστιβάλ είναι εξαιρετικά μικρές για να αξίζουν το κόστος του να ξοδέψεις ακόμα περισσότερα λεφτά για waterproof σκηνή, περίπτερα, επιπλέον στηρίγματα στις χημικές τουαλέτες, εγκατάσταση απορρόφησης γρήγορα του νερού και χίλια δυο καλούδια.
Από την άλλη, στη Σουηδία και στην κεντρική ευρώπη, βρέχει στο 80% του καλοκαιριού. Επομένως, αν θες να κάνεις ένα open air festival, πρέπει να το κάνεις γνωρίζοντας πως κατά πάσα πιθανότητα θα βρέχει, επομένως εκ των πραγμάτων αναγκάζεσαι ως διοργανώτρια να επενδύσεις έτσι ώστε τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δε θα σου επιτρέπουν να κάνεις τη συναυλία σου, να είναι ακόμα πιο ακραία.
Τέλος, όταν ο κεντροευρωπαίος αγοράζει εισιτήριο για open συναυλία, το αγοράζει ΞΕΡΟΝΤΑΣ πως μπορεί να το δει με βροχή. Εγώ όσες φορές αγόρασα εισιτήριο για καλοκαιρινή συναυλία, το αγόρασα ΞΕΡΟΝΤΑΣ πως δε θα βρέχει και πως θα χαρώ τη συναυλία. Όπως σωστά είχα ακυρωθεί πριν από 2 χρόνια οι Smashing Pumpkins (που θα τους βλέπαμε μέσα στην κάπνα), έτσι νομίζω πως και τώρα δεν είναι παράλογο που ακυρώθηκαν.
Αν η συναυλία γινόταν, πολλοί δε θα πήγαιναν (εγώ π.χ.) και απλά θα έχαναν τα λεφτά τους και από τους υπόλοιπους, μόνο οι hardcore fans θα πέρναγαν καλά (που δεν ξέρω πόσο χαρά είναι να βλέπεις τους κάκτους στο set των Killers και να σου παίζουν μάμπο ρυθμούς, ενώ σε εσένα έχουν βραχεί μέχρι και οι κάλτσες σου από τις λάσπες και βρωμάει η περιοχή από τις λάσπες - απορία: βρώμαγαν και οι χημικές τουαλέτες που έπεσαν; :p). Και για όποιον δε το έχει πάρει χαμπάρι, από αυτό που έγινε σήμερα, ο χαμένος δεν είναι ο θεατής που δεν πήγε και θα πάρει τα λεφτά του πίσω, αλλά η διοργανώτρια που επένδυσε δίχως να έχει τελικά έσοδα από τη σημερινή μέρα…
Μπα μη το λες.Κι αυτη εχει βρει την ακρη.
Ρε παιδιά, δεν είπε κανείς ότι γουστάρει να βλέπει συναυλίες μέσα στη λάσπη.
Αυτό που λέμε τόσες ώρες είναι ότι ο χώρος δεν θα πρεπε να γίνεται κ*λος στην περίπτωση βροχής.
Εξωτερικός χώρος είναι, στην ύπαιθρο, χωράφια, δέντρα, πώς το λένε.
Μέσα στο πρόγραμμα είναι και η βροχή και το χαλάζι και όλα.
Δεν μπορεί να μην λαμβάνει μέτρα η εταιρεία γι αυτό το ενδεχόμενο,
είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να το καταλάβετε?
Λυπάμαι, αλλά δεν αφορά κανέναν το πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ ή εγώ ή ο γείτονας το ενδεχόμενο βροχής και τις στατιστικές της μετεωρολογίας σε κάθε χώρα.
Η εταιρεία δεσμεύεται να διεξάγει την συναυλία σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες - δεν το λέω εγώ, η didi το λέει.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ (έχω βαρεθεί να το λέω), να μην βρεθεί ο χώρος σ’αυτήν την κατάσταση.
Ειδικά από νομικής άποψης, δεν έχει ΚΑΜΙΑ επιρροή το αν βρέχει συχνά ή λιγότερο συχνά
ή αν στη Σουηδία χιονίζει ή αν μας αρέσουν οι συναυλίες στη λάσπη και όλα αυτά τα επιχειρήματα που έχω διαβάσει εδώ μέσα.
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται μέρα του rockwave λόγω βροχής -
βλέπω ότι το χετε ξεχάσει μερικοί.
Άρα το ενδεχόμενο βροχής μέσα στον Ιούλιο δεν είναι και τόοοοσο σπάνιο.
Αυτό με τις φώτος, μην το λέτε και το ξαναλέτε.
Το είπα και πιο πάνω, αν ήμουν νομικός σύμβουλος της didi, θα …απέφευγα να βγουν στην φόρα, γιατί το μόνο που αποδεικνύουν, αν μη τι άλλο, είναι η έλλειψη μέτρων για τέτοια περίπτωση.
Ξέρω με ποια λογική θα τις χρησιμοποιήσει, αλλά δεν παίζει να το μαζέψει το πράγμα με αυτό τον τρόπο. Κατά την άποψή μου, άνετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της.
Και επαναλαμβάνω, δεν είναι, νομικά, στην διακριτική της ευχέρεια να ορίσει τα φαινόμενα ως “ακραία”, “μέτρια”, “καλά”, “συμπαθητικά” κ.ο.κ.
Ούτε πλημμύρισε η Ελλάδα, ούτε κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ούτε κόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες, τίποτα.
Βροχή, δυνατή, στην Μαλακάσα έριξε.
Σιγά το πρωτοφανές και το ακραίο.
Μιλάμε για μια περιοχή που έχει τέτοια προβλήματα συχνότατα.
Ας βρει αλλού χωράφι να κάνει τις συναυλίες, δεν είναι δικό μας πρόβλημα αν είχε και χασούρα από πάνω μετά το σημερινό.
Όπως φυσικά (!) δεν είναι δικό μας πρόβλημα από πού θα βρει τα λεφτά για την waterproof σκηνή κλπ κλπ για να καλύψει αυτό το “σπάνιο” ενδεχόμενο “ακραίων καιρικών φαινομένων”.
Εγώ concert-goer είμαι, όχι πρόεδρος της εταιρείας για να με απασχολήσει αυτό.
Ναι και γω όταν βγαίνω βόλτα 30 Ιουνίου πέρνω πάντα μαζί μου ένα κράνος γιατί το χαλάζι είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Κοπελιά μαλλον δεν κατάλαβες τι σου έγραψε ο κάρβου.
Επέτρεψε μου, να αμφισβητήσω τις νομικές σου γνώσεις και το τι ορίζεις ως “νομικά”. Το τι γράφει το εισιτήριο από πίσω, έχει μηδέν νομική ισχύ. Και δε μπορώ να δω τι χειρότερο μπορεί να πάθει η εταιρεία, από το να σου επιστρέψει τα λεφτά του εισιτήριου (που έτσι κι αλλιώς θα το κάνει), για να τη νοιάζει αν εσύ δε θεωρείς ακραίο καιρικό φαινόμενο το χαλάζι:roll:
Πάντως, θα ήθελα να δω τι θα έλεγες, αν η συναυλία γινόταν και το 75% του κόσμου δεν πήγαινε ή έφευγε ή πέρναγε χάλια λόγω της βροχής (δεν πιστεύω να ήθελες η εταιρεία να βάλει και στέγαστρο ή να κάνει υπόγειες εγκαταστάσεις για να ρουφάει το χώμα πιο γρήγορα το νερό της βροχής). Και προφανώς υπήρχε έλλειψη μέτρων για τόσο δυνατή βροχή. Αυτό είναι το λογικό. Όπως και υπάρχει έλλειψη μέτρων σε περίπτωση που αύριο χιονίσει και σας το στρώσει. Απλά τα πράγματα.
Είναι εμφανές πως ξενέρωσες με την ακύρωση, αλλά νομίζω υπερβάλλεις και ψάχνεις αποδιοπομπαίο τράγο. Η εταιρεία κατ’ εμέ, σωστά έπραξε και μερικές φορές είναι και η κακή τύχη ένας από τους λόγους που συμβαίνουν αναποδιές. Δεν είναι ανάγκη πάντα κάποιος να φταίει
Δεν έχω ξαναγράψει εδώ, αλλά διαβάζοντας για τα όσα έγιναν σήμερα, νιώθω την ανάγκη να πω/συζητήσω 2-3 πράγματα, σίγουρα χωρίς να γίνω επιθετικός και χωρίς να προσβάλλω κανένα. Απλά συζητάω.
Κατ’αρχας,
Δηλαδή, αν (λέω εγώ τώρα) η βροχή/αποκάλυψη γινόταν την ώρα του λαιβ και πέθαινε κόσμος απο κάποια διαλυμένη κατασκευή ή ηλεκτροπληξία? Τότε τι θα έλεγες για τις ‘πιθανότητες’? Δεν θα άξιζε η επένδυση? Στο Rockwave με Nick Cave (δεν θυμάμαι χρονιά, το 2003 μήπως?) που είχε ακυρωθεί πάλι για καιρικά φαινόμενα, φεύγανε κιγκλιδώματα και καθώς παίζαν οι Rocking Bones στο τσακ έφυγε ο κόσμος. Και τότε, τα ίδια. Φαίνεται δεν μάθανε από τα λάθη τους.
Το θέμα είναι ότι έπρεπε να προβλέπουν, να μην πάθει τίποτα κανένας εξοπλισμός και καμμία εγκατάσταση και κυρίως (και ευτυχώς που δεν έχει γίνει ακόμα κανά χοντρό) κανένας θεατής.
Είναι φανερό για μένα, εδώ και τουλ’αχιστον 10ετία και το πράττω, πως οι άνθρωποι θέλουν μπουκοτάζ. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι όταν παίζει μπάντα που αγαπάς είναι δύσκολο, αλλά έτσι μας (σας?) την φοράνε με το συμπάθειο, κάθε φορά.
Επίσης, περί εξωτερικού. Απλά, και χωρίς συζήτηση, στο 80-90% των περιπτώσεων, απλά ΔΕΝ υπάρχει σύγκριση με τα δικά μας. Μην το ψάχνετε. Δεν είναι μόνο θέμα υποδομής, αλλά κυρίως θέμα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ σεβασμού στον ‘ηλίθιο θεατή’ που δίνει 50Ε για να δεί κάτι που αγαπάει.
@ karvou,
all right, μιας και αμφισβητείς τις νομικές μου γνώσεις (προφανώς είσαι πιο σίγουρος για τις δικές σου),
ας μην συνεχίσουμε την κουβέντα.
Εξάλλου είστε δύο, βλέπω ότι και ο Nihilist πιστεύει ότι η “κοπελιά” δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει.
Να μην τα γράφω και τζάμπα δηλαδή.
It’s all good.
Ναι οκ, και εγώ δεν βγαίνω με χινοδρομικό ‘μπας και’, αλλά εγώ δεν διοργανώνω συναυλίες όπου πρέπει να φροντίσω για την ασφάλεια 20000 ατόμων που με πληρώνουν κιόλας. Δεν ρίξανε βόμβες φωσφόρου (απρόβλεπτο και τραβηγμένο), χαλάζι ήταν (σίγουρα κάτι το οποίο κοιτάς αν κάνεις την πιο μεγαλη υπαίθρια συναυλία στη χώρα).
Ο deaddead εχει δικιο σε οτι αφορα την ασφαλεια και αν γινοταν αυτο την ωρα της συναυλιας …
λίγα ποστ πιο πριν, θα διαβάσεις για ακύρωση των killers σε συναυλία του εξωτερικού, όπου πήγαν άλλοι χρήστες του φόρουμ
Τα όρια του πότε κάτι επικίνδυνο για το θεατή, δε μπορείς να τα εξαλείψεις. Πάντα θα υπάρχουν κάποιες συνθήκες οι οποίες θα κάνουν μια συναυλία επικίνδυνη. Από εκεί και πέρα, όταν ο διοργανωτής ξέρει αυτό το όριο, αυτό που μπορώ να περιμένω από αυτόν είναι να μην επιτρέψει τη συναυλία όταν βλέπει πως ξεπερνάται αυτό το όριο και υπάρχει κίνδυνος. Ακριβώς δηλαδή ό,τι έγινε σε αυτή την περίπτωση. Για την περίπτωση που λες, δεν έχω ιδέα μιας και δεν ήμουν. Αλλά δε βλέπω γιατί το τι συνέβη τότε, επηρεάζει το σήμερα. Οι 2 περιπτώσεις είναι παρόμοιες και όχι ίδιες. Και το ότι τότε είχαν κακή κατασκευή και κακή απόφαση (δέχομαι πως ισχύουν όσα έγραψες), αυτό δεν αναιρεί πως σήμερα πήραν τη σωστή απόφαση.
Και επαναλαμβάνω. Ακόμα κι αν ο χώρος ήταν ασφαλής για να γίνει συναυλία 20,000 κόσμων, πόσοι από εσάς θα τη χαίρονταν; Το να δω Offspring στη λάσπη δε με νοιάζει. Το να ακούσω όμως το “Day & Age” στη λάσπη, ναι. Και η λάσπη δεν είναι κάτι που το αποτρέπεις τόσο εύκολα…
Εγω θα κανω μια παραφραση ενος ρητου που ταιριαζει στην περισταση…-Στον καταραμενο τοπο,Ιουνη μηνα βρέχει…- Ειναι πλεον πασιφανές οτι η Μαλακασα δεν ενδεικνυται για χωρος φεστιβάλ…Και για κλιματολογικούς λόγους,και για οργανωτικούς λόγους και και και …13 χρονια φεστιβάλ και ακομα συζηταμε για τα στοιχειωδη…Δεν ιδρωνει το αυτακι τους…Μακαρι τουλαχιστον ο πανμεγιστος να μας λυπηθεί αυριο…
Καρβου, καλά όσα λες, αλλά επίτρεψέ μου να επισημάνω κάτι.
Παραθερίζω κάθε καλοκαίρι στην Β. Αττική και από την εμπειρία 28 χρόνων (:oops:) μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σχεδόν κάθε καλοκαίρι πιάνει τουλάχιστον μια τέτοια βροχή. Το τερραβάιμπ δεν άνοιξε προχθές, είναι εκεί πόσα? 5 χρόνια? Σε διαβεβαιώ πως ναι μεν δεν είναι σίγουρο ότι θα ρίξει χαλάζι στην Μαλακάσα Ιούνιο μήνα, αλλά δεν είναι και πρωτοφανές. Πέρσι έριξε λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο.
Σωστή απόφαση, σαφώς, φαντάσου να ξαναέβρεχε και να έσκαγε καμμία σκηνή ολόκληρη σε δυο τρια δεκαπέντε κεφάλια, καθώς πάθαινε ηλεκτροπληξία ο Tricky. Χαχ, πάλι καλά να λέμε! Το θέμα ειναι ότι μιλάμε για ένα μέρος σε εξωτερικό χώρο που γίνεται σμπαράλια με βροχή! Άρα και επικίνδυνο! Και όποις παίζει με θέμα ασφάλειας και ζητάει 50 ευρα, ειναι απαράδεκτος! Ή μάλλον, απλά Έλληνας.
Αυτό είναι στην κρίση του καθενός! Η εταιρεία έχει την υποχρέωση (και βάσει ηθικής και βάσει συμβολαίου) να τηρεί ορισμένες πολύ σημαντικές προδιαγραφές.
Συνεχιζονται οι αντιδικιες χωρις κανενα νοημα…Εγω αυτο βλεπω…
Λοιπον ειπε ο καθενας την αποψη του, σεβαστη και δεκτη…Διαφωνιες σιγουρα υπαρχουν αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα…
Το θεμα ειναι αυτοι που θα βρεθουν απο νωρις αυριο στη Μαλακασα να ενημερωσουν κατα το δυνατον καλυτερο για το πως εχουν τα πραγματα και τι θα γινει με την αυριανη και την μεθαυριανη μερα του ‘‘φεστιβαλ’’ (ο θεος να το κανει :p)…
Με λιγα λογια οι παρευρισκομενοι απο νωρις ενημερωστε αυτους που ειναι πισω με καθε τροπο ωστε να ξερουμε τι συμβαινει…Και αν καποιος εδιτορας μεινει πισω ας ανεβασει ενα νεο καποια στιγμη για να ξερει ο κοσμος τι να κανει και αν θα γινει τελικα η συναυλια…
Αυτο μετραει τωρα…Ας ελπισουμε ολα να πανε καλα…
Θα συμφωνήσω. Μιας και ανακόινωση για τις αυριανές μέρες δεν βλέπω σύντομα, αλλά και να δω δεν λέει και κάτι νομίζω.
Πάλι καλά που δεν περιμένουμε τίποτα πούλμαν από Ευρώπη με χιλιάδες κόσμου, που φυσικά ήρθαν να δουν ένα “από τα μεγαλύτερα και καλύτερα φεστιβάλ στον παγκόσμιο συναυλιακό χάρτη”. Χο.
Το αστειο της ημερας… :lol::lol::lol::lol: