Rockwave Festival 2009 - 30/6: Slipknot, Mastodon, Down, Saxon, L. Ford

H πρωτη πικ γαμαει συμπαντα ε

ο Bill απο τα μαστοδοντα αντιγραφει λιγο χετφιλντ;;; ιδιο μουσακι παρομοια ασπρη κιθαρα…

ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ περασα γαματα χτες.
Ειδα απο μακρια torche(χμμ) kylesa(ωραιοι) down(ηξερα μονο το lifer και μ αρεσει ο keenan o anselmo οχι ιδιαιτερα:D) που τα σπασαν.Λιγο lita ford απο κοντα που ηταν καλη SAXON ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩ[-X…Και μετα οι ΘΕΟΙ.η μια απο τις καλυτερες μου συναυλιες και συγκρτικα σιγουρα καλυτερη απο τις αλλες 2 φορες που εχω δει mastodon τοσο απο αποψη ηχου(τα φωνητικα ειχαν προβλημα) οσο και απο αποψη κοινου(πιτ μπροστα μας και χαμος)…Slipknot οντας μη φαν ειπα να αραξω πισω αλλα τελικα δεν αντεξα και μπηκα…Ιδρωτας και στιμωξιδι.Ενταξει δνε ειναι η μπαντα που θα ακουσω σπιτι μου αλλα ειχαν ωραιο σοου και γενικα σκηνικη παρουσια.
Κριμα που δεν επαιξει το beat it στο τελος8)
ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩ

Για Down δεν τα θυμάμαι όλα τώρα (1-2 δεν τα αναγνώρισα κιόλας να σου πω την αλήθεια, άσχετα με το αν κοπανιόμουν) πάντως μπήκανε με New Orleans is a Dying Whore αν δεν απατώμαι, από Nola παίξανε σίγουρα Lifer, Hail The Leaf, Eyes of the South, Stone The Crow, Bury Me In Smoke και [B]το On March The Saints θυμάμαι αυτή τη στιγμή …

[/B]
Mastodon παίξανε πολλά ίδια με του 2007 αλλά ντάξει δεν μ’ένοιαξε και τόσο (αν και θα μπορούσαν να’χαν παίξει π.χ. Seabeast ή Hand of Stone που τα’χαν αφήσει τότε).

Με τυχαία σειρά

Oblivion
Quintessence (πού είναι τα πλήκτρα ρε μάγκες;!)
Bladecatcher
Colony of Birchmen
The Wolf is Loose
Crystal Skull
Megalodon
Blood and Thunder
The Czar
Crack The Skye
Iron Tusk
March of the Fire Ants

Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.

Slipknot

[SPOILER]Το intro νομίζω ήταν κάτι από το Iowa αν και δεν μου’ρχεται τώρα. Επίσης μερικά είναι σε τυχαία σειρά
(sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Before I Forget
Sulfur
Dead Memories
Duality
Psychosocial
The Blister Exists
Disasterpiece
Left Behind
People = Shit
(encore)
Surfacing
Spit it out (με αυτό κλείσανε εννοείται … JUMP THE FUCK UP!)

Παίζει να ξέχασα κανένα κομμάτι αλλά είμαι αγουροξυπνημένος :stuck_out_tongue:
Μας χρωστάνε ένα Heretic Anthem, ένα My Plague, ένα Vermilion, ένα Purity και ένα Pulse of the Maggots.:stuck_out_tongue:

Ένιγουέι, νεξτ τάιμ, μέιμπι …
[/SPOILER]

φωναξα 2-3 φορες Purity αλλα τιποταα!

Eπισης το intro κομματι στους Slipknot ηταν Van Halen-running with devil (+ οτι επαιζαν και το βασικο riff του lifer (DOWN) σε στιγμές…)

Παιξαν On March The Saints?Χαμπαρι δε πηρα στον χαμο:?

Εγω θυμαμαι αυτα χωρις σειρα:
Lifer,Hail The Leaf ,Eyes of The South,Stone The Crow,Bury Me In Smoke,Lysergic Funeral Procession,Ghosts Along the Mississipi,New Orleans Is A Dying Whore,The Path και N.O.D.

ήθελα αλλά δυστυχώς…

Kylesa - Nature’s predators

Down - Underneath everything

Mastodon - SEABEAST

Slipknot - Liberate…

Με έχει πιάσει listmania…:slight_smile:

Γαμάτη μέρα η χθεσινή…μάλλον η καλύτερη μέρα ροκγουεηβ που έχω πάει γενικά.
Πέτυχα τους Torche από την αρχή, λαηβ μου φάνηκαν πολύ καλύτεροι απ’ ότι στο στουντιο. Αρκετός όγκος στον ήχο. Γούσταρα γενικά αλλά δεν τρλάθηκα.

Οι Kylesa ήταν κι αυτοί πάρα πολύ καλοί. Η κοπελιά αποδίδει πολύ καλά τα φωνητικά, με μπόλικο τσαμπουκά και μαγκιά. Έτσι τις θέλουμε τις γυναίκες τραγουδίστριες ρε! (και γενικά τις γυναίκες). Γενικά πολύ καλή εμφάνιση και αρκετα πορωτική.

Ε για τους Down τι να πω τώρα. Η καλύτερη συναυλιακή ώρα που έχω ζήσειι ποτέ. Και φανταστείτε ότι θα μπορούσαν να έχουν πολύ καλύτερο σετλιστ. Ήταν άκρως ΠΟΡΩΤΙΚΟΙ όμως, με τον Φιλ να δίνει ρέστα σκηνικά και φωνητικά και τους υπόλοιπους να δείχνουν ότι γουστάρουν άπειρα. Επίσης, είμασταν οι πρώτοι με την παρέα μου που τραγούδησαν στο Φιλ για τα γενέθλιά του και νομίζω ότι το εκτίμησε δεόντως. :smiley:
Σετλιστ: New Orleans is a Dying Whore, Eyes of the South, The Path, Ghosts Along the Mississipi, Lysergic Funeral Procession, Lifer, Stone the Crow, N.O.D., Hail the Leaf, Bury me in Smoke (που έγινε της ΠΟΥΤΑΝΑΣ). Αν ήταν και κανα άλλο δεν θυμάμαι, νομίζω όχι. Έπιασα και πένα από τον Ρεξ με κίνδυνο να χάσω τουλάχιστον ένα δάχτυλο. 8)

Οι Mastodon ψιλοβαρετοί, ειδικά στα νέα κομμάτια. Πορωθήκαμε όμως στις παλιές, σταθερές αξίες (Iron Tusk, Blood and Thunder, Megalodon) και στις υπόλοιπες κομματάρες (Crystal Skull, The Wolf is Loose κλπ) H φωνή του Hinds δεν ακουγόταν καθόλου. Γενικά κατώτεροι των περιστάσεων.

Ε Slipknot έγινε της πουτάνας. ΠΟΛΥ ξύλο, έχασα και τα γυαλιά μου στη μέση του σετ. Καλός ήχος, δυναμική παρουσία, αλλά πολύ κλισαρισμένοι ρε γαμώτο. Ο Κόρευ έλεγε δλδ τα ίδια πράγματα με όλη την υπόλοιπη περιοδία. Από που κι ως πού από Maggots γίναμε friends, brothers και family; :stuck_out_tongue:
Τεσπα γάμησαν. Περίμενα καμία έκπληξη στο σετλιστ αλλά δεν πειράζει. Next time!

to lifer dn to pexsane??? kata ta alla idia me tis italias ektos ap to ghost along the missisipi ( kai to lifer :p)

+1000000000000
Βασικά δεν έχουν καταλάβει την διαφορά του “δεν μου αρέσουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ” με το “είναι άθλιοι”(???).

To 'γραψα ρε μάγκα. Αδύνατο να μην το παίζανε, θα ανέβαινα στη σκηνή και θα τους άρχιζα στις σφαλιάρες.

Torche:

Αεράτοι, μ΄άρεσαν αρκετά. Πήρα και t-shirt τους (κυρίως επειδή η δικιά μου μπλούζα δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση μετά το live και επίσης επειδή είχε πορτοκαλί τρέντι γράμματα. 8) ). Ήχος για κλάμματα.

Kylesa:

Πωρωτικοί, αλλά στο πρώτο μισό νόμιζα ότι παίζουν με μισό ντράμμερ, όχι με δύο.
Ευτυχώς μετά έστρωσε κάπως ο ήχος.

Down:

Εύκολα η κορυφαία μπάντα της βραδιάς. Και πώς να μην είναι όταν πάνω στην σκηνή βρίσκονται 5 ιερά τέρατα του αμερικάνικου σκληρού ήχου. Ο ήχος έθαψε το πιο γαμηστερό κομμάτι τους (NO is a Dying Whore) καθώς και 2-3 ακόμα, αλλά στ’ αρχίδια μας, το jam με Mastodon ήταν ΟΛΑ τα λεφτά.

Mastodon:

Εδώ μιλάμε για το ναδίρ της ημέρας από πλευράς ήχου.
Παίζει στο Ελληνικό να ακούγονταν καλύτερα σε σημεία.

Κατά τ’ άλλα είδαμε μια από τις 10 καλύτερες μπάντες του 00’ς metal στην ακμή της και αυτό είναι από μόνο του αρκετό.

Θα κάνω όμως μια παρατήρηση για τα live τους.
Νομίζω ότι πρέπει να επιλέξουν τι ήχο θέλουν να βγάζουν.

Αν θέλουν να βγάζουν τον proggy, καθαρό ήχο του Crack (αλλά και του Blood Mountain) τότε αναγκαστικά κομμάτια σαν το Blood & Thunder θα χάνουν σε όγκο. Αν θέλουν πάλι τη “βαβούρα” των πρώτων δίσκων τότε θα πρέπει να αποδεχτούν ότι το (υπερθεϊκο) Quintessence πχ δεν θα αποδίδεται όπως πρέπει.

Ίδωμεν…

Slikpnot:

Χωρίς πολλά πολλά, είδαμε άλλη μια από τις 10 καλύτερες μπάντες του 00’ς metal, σε μια άκρως γαμάτη εμφάνιση. ΟΚ, θα μπορούσαν να παίξουν κάνα μισάωρο ακόμα αλλά ποιος άντεχε μετά από 3 ώρες moshing? Εγώ πάντως όχι…

#-o#-o#-o#-o:lol::lol::lol::lol:Eισαι το λιγοτερο αστειος με αυτα που γραφεις!!!Εμο,χωρις νευρο,χωρις παθος σε αλλη συναυλια ησουν???

kαμια φωτο παιζει?

Ηθελα και Divinations να πω την αληθεια !!

Α είδα και λίγο Saxon. Στα τρία κομμάτια που τους είδα (20th feet, Denim And Leather, Wheels of Steel) φάνηκε ότι ακόμα κινούνται στο ίδιο ΚΟΡΥΦΑΙΟ λαηβ επίπεδο όπως πριν 2 χρόνια που τους είχα ξαναδεί.

τώρα τι να πω για τύπους στυλ twisted sister…εσύ φίλε μ είσαι τραγικός…σορρυ κιόλας.

Μικρη περιγραφη:

Torche: Με κερδισαν, ευκολα κιολας. Δεν ακουω τιποτε αλλο απο χτες παρα αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=NxiVmPomJEk. Κομματι χορευω φαση κι ετσι, εντελως.

Kylesa: Δε μ αρεσανε. =\ Βασικα οχι, για την ακριβεια με φανηκαν πολυ καλοι, αλλα λιγοι εν συγκρισει με Χελλφεστ που τους ειχα δει μια βδομαδα νωριτερα. Καθαρα λογω ηχου και λοιπων συνθηκων.

Down: Παροξυσμος. Δεν εχω χρονο να γεμισω δυο σελιδες.

Mastodon: Ειδα τους μισους λογω υποχρεωσεων. Τους ειχα δει ομως και στο Χελλφεστ, οποτε no big deal. Κατα τ αλλα, οπως τους περιμενα: Συναρπαστικοτατοι κι εμφανως βελτιωμενοι στο θεμα live. Ο ηχος να ηταν λιγο καλυτερος και η εμφανιση θα βγαινε λουκουμι.

Lita Ford: Δυο κομματια ειδα και μ φανηκε κακη. Απλα.

Saxon: Ειδα τους μισους, δυστυχως. Σταθερη αξια, οτι και να λεμε. Πρεπει να ερθουν συντομα σε κανα Gagarin να τους απολαυσουμε ξανα οπως πρεπει. α και σουπερ το σετλιστ για δεδομενα φεστιβαλ.

Edit: α ναι, τους Slipknot ξεχασα. λολ. Ωραια εμφανιση, αλλα πολυ επαγγελματικη για τα τωρινα μου γουστα. Ο Κορις βασικα μου φανηκε λιγος (δεν κανω πλακα) και λογω αυτου παιζει το live στο Λυκαβυττο να μ αρεσε περισσοτερο. Αλλα να μου πεις δεν ειχε Κλοουν, ο οποιος ειναι ηγετικη μορφη στο θεμα. Ουτε σοου. Οποτε το βλεπω σαν φαση, πηρα σε δυο δοσεις οτι ηθελα να παρω απ αυτους. Κατα καποιον τροπο.

http://www.rocking.gr/article6053.php το review της χθεσινης βραδιας με σετλιστ, φωτος κτλ

Δυστυχως οπως θα διαβασετε και στο review, oι Slipknot για αγνωστους λογους δεν δεχθηκαν να δημοσιευθουν φωτογραφιες τους σε διαδικτυακα μεσα