Rockwave Festival 2009 - 30/6: Slipknot, Mastodon, Down, Saxon, L. Ford

Η αληθεια ειναι οτι δεν θα ηθελα ποτε να γινω σαν τους αντιστοιχους ‘‘παλιοτερους’’ της εφηβιας μου που στραβωμουτσουνιαζαν λεγοντας ‘‘το thrash δεν ειναι μεταλ’’ ‘‘αυτο δεν ειναι μεταλ’’ ‘‘αυτοι μου ξυνιζουν’’ ‘’ οι Warlord εβγαλαν μουσικα διαμαντια’’ και μπλα μπλα μπλα. Αλλα δεν μπορω να μην παρατηρησω μια σημαντικη πτωση στην ποιοτητα των προβαλομενων νεων γκρουπ. Σε καμια περιπτωση δεν τους αξιζε να ειναι δευτερο ονομα χθες.

Μια χαρά τα κατάφερες. Τώρα μη σκας, είναι πια αργά.

Ναι μόνο που αυτή δεν χρησιμοποιεί παραμόρφωση…

Λοιπόν, εγώ προσωπικά πήγα αποκλειστικά και μόνο για Slipknot. Όλα τα υπόλοιπα γκρουπ μου ήταν αδιάφορα… Έκοβα βόλτες, άραζα από εδώ και από εκεί, τα ψιλοέβλεπα κι όλας αλλά μόνο στους Slipknot στήθηκα μπροστά στην σκηνή. Θεωρώ πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να γουστάρει Slipknot και να μην ικανοποιήθηκε από αυτό που είδαμε… Τρομερή ενέργεια πάνω στην σκηνή, ακόμα και αν είναι στημένη και φαίνεται δεν γίνεται να μην σε φτιάξει, άψογο setlist, ειδικά τα πρώτα τρία τραγούδια μας έκαναν να λαχανιάσουμε νωρίς-νωρίς (και μετά την έκανα για λίγο πιο πίσω γιατί θα έχανα τα γυαλιά μου έτσι όπως πήγαινε το πράγμα). Συνήθως όταν ακούω μαλακίες του στυλ “είστε το καλύτερο κοινό του πλανήτη κτλ” τα παίρνω ωστόσο πρέπει να ομολογήσω πως χθες το κοινό ήταν πράγματα γαμηστερό… Τι να πω… Συναυλιάρα αν και θα γούσταρα να παίξουν λίγο παραπάνω.

Α! Και κάτι ακόμα: [SIZE=“4”]JUMP THE FUCK UP!![/SIZE]

Kylesa:Τους “θυσιασα” για χαρη των Papa Roach στο Ηellfest οποτε εκανα καθε προσπαθεια να καταφερω να δω εστω και λιγο.Μπορει να προλαβα μονο 3-4 κομματια ηταν ομως αρκετα για να καταλαβω τι ψαρια πιανουν στα live οι κυριοι(οι 2 drummers ειναι μεγαλο οργιο).

Down:Ποιος να μου το λεγε απο κει που τους ειχα αχτι οτι σε 2 βδομαδες θα τους εβλεπα 2 φορες.Εξαιρετικο σετ με ολα τα κλασικα κομματια και εναν Phil Anselmo στα χαι του(ειχε και τα γενεθλια του χτες απ’οτι ειπε).Το φιναλε με Stone The Crow/Bury Me In Smoke ειναι σκετη ηδονη.

Saxon:Ουτε που περιμενα οτι θα μ’αρεσουν,ελα που εγινε ετσι ομως.Μαλλον με πιασαν οι καλοσυνες.:-k

Mastodon:Σταθερη αξια.

Slipknot:Η υπομονη 4 χρονων(καταραμενο ναυτικο)και ενα μεγαλο μου απωθημενο ικανοποιηθηκαν.Αφηνοντας τις γνωστες γκρινιες στην ακρη σχετικα με τον ηχο και το μικρο σετ(που ειναι το Heretic Anthem κυριοι?)μας πορωσαν μια χαρα.Μακαρι να επιστρεψουν συντομα.

Φανταζομαι οτι πιστευεις πως αδικησα αυτη τη φοβερη γκρουπαρα με τις μνημειωδεις συνθεσεις :stuck_out_tongue:
Η διαφορα ειναι ομως οτι οι τοτε ‘‘παλιοι’’ ειχαν προβλημα με οτι δεν ηταν παλιο ή σαν παλιο. Το οτι καραγουσταρω αρκετα συγχρονα γκρουπ που καποιοι πιτσιρικαδες σπευδουν πολλες φορες να χαρακτηρισουν ‘‘δεν ειναι μεταλ’’ δειχνει πως δεν εχω προβλημα με το ‘‘νεο’’. Οι τυποι αντικειμενικα ηταν βαρια βαρια για να ανοιξουν το προγραμμα κατα τις 5.

Doing! Κεραμίδι. Φαντάζομαι ότι μπορείς να μας παραθέσεις και πολλά απ’ αυτά τα νέα γκρουπ που καραγουστάρεις και θα μπορούσαν να πάρουν την θέση των Mastodon. Αντικειμενικά πάντα.

Ενταξει Νιχιλ την ειπε αλλα κατα την γνωμη ψινομουν για μαστοντον κατω απο τα νταουν λογο οτι ηταν και η πρωτη τους φορα…θα λαχανιαζαν ομως λιγο χαχ

Υποκειμενικα παντα φιλε μου. Ξερεις κανενα που να εκφραζει προσωπικη αποψη αντικειμενικα? Σιγα το γκρουπ που θιχτηκες κιολας!

Παντως μου αρεσε που ελεγε ο ανσελμος συνεχεια για dope smokers και μετα εσκασαν οι διαφημισεις SAY NO TO DRUGS!:lol:

ναι τωρα που το βλεπω… ειναι καπως…:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Eν τελει δεν πηγα. Για mastodon θα πηγαina μονο. Αλλα απ ο,τι καταλαβαινω καλα κανω και εχω μεινει κολλημενος στην πρωτη εμφανιση τους στο gagarin…

Παιδια γραφω πρωτη φορα στο φορουμ και θελω και εγω να πω τη γνωμη μου για την συναυλια…Αρχικά ειδα τουσ DOWN (παροτι δεν ειμαι καθολου φαν του Anselmo λογω μυαλου, η σκηνικη του παρουσία καλη ηταν και ειναι) ηταν αρκκετα καλοι, κυριως ο Keenan ο οποιος παιζει πολυ καλα και πωρωτικα… Δεν τρελαθηκα ομως παρα οταν βγηκαν οι Brent και Branν και τζαμαρανε μαζι τους. Πολυ ωραια σκηνη.

Στη συνεχεια πηγα και ειδα για μιση ωρα τους SAXON. Τι να πω οι τυποι ειναι METAL και το ΄χουν παρα το περασμα των χρονων. Ειδικα ο Byford διδασκει πως ειναι ο classic hevy metal frontman της χρυσης nwobhv περιοδου…

Και ηρθε η μεγαλη στιγμη για εμενα την χθεσινη ,μερα να δω τους MASTODON στην καλυτερη φαση τους και με ενα εξαιρετικο αλμπουμ στις αποσκευες τους, που παρα το γεγονος οτι εχει μολις λιγους μηνες που κυκλοφορησε ειναι αποι τα αγαπημενα μου. Το CRACK THE SKYE ειναι το δειγμα των πιο πειραματικων, εμνευσμενων και δημιουργηκων MASTODON.Το live τους ηταν απλα Γ Α Μ Α Τ Ο, οι τυποι ειναι απιστευτοι, ο Brann Dailor χτυπαει τα ντραμς λες και εχει ενα κρυφο τριτο χερι, ο Bill σταθερος και χωρις λαθη, ο Brent Hinds δειχνει να το ζει με ολη του την καρδια και ειναι μεγαλο παλικαρι και τελος ο Troy Sanders ο πιο ενεργητικος με πολυ καλες κινησεις και πωρωση απο την κορφη ως τα νυχια με αυτο που κανει…Πολυ καλη επιλογη setlist (αν και ηθελα πολλα ακομα, αλλα που χρονος…) και γενικοτερα πωρωτικοι…Λιγο τα φωνητικα να φτιαξουνε και θα γινουν ΤΕΡΑΤΑ…

Τελος οι SLIPKNOT, ηταν κατι που δεν ειναι στις μουσικες μου προτιμησεις, βρισκω υπερβολικα τα 9 ατομα σε μια μπαντα, αλλα το σοου τους ηταν πολυ καλο, χωρις να σε τερλαινει κιολας, εκτος αν εισαι φαν, οποτε εκει νομιζω μενεις απολυτα ικανοποιημενος…

Παντως σεβαστη ηγνωμη του καθενος αλλα να το θυμουνται οταν οι MASTODON θα γινουν απο τα μεγαλυτερα ονοματα…Παγκοσμιως…

μικρή και ασήμαντη πληροφορία:επειδή διάβασα απο angmar και leviathan αν θυμάμαι καλά ότι τους πείραξε όλα αυτά περι family & friends και ότι μετα απο το all hope is gone σταματήσαν να λένε για maggots εεεμ απλά να πω ότι δεν είναι κάτι καινούργιο και ότι αμά ακούσετε και το 9.0 Live που είχε βγει στην περιοδεία του Vol.3 πάλι τις ιδίες εκφράσεις χρησιμοποιούσε ο corey δηλάδη όλα αυτά σταμάτησαν στο Iowa.

όχι ότι έχει καμία σημασία η θα αλλάξει η ανθρωπότητα με αυτη την πληροφορία:p

Ο καθενας εχει την γνωμη και τα γουστα του εννοειται. Απλα προσωπικα πιστευω πως υπαρχει ενα υπερβολικο hype γυρω απο ενα γκρουπ που δεν φερνει και κατι φοβερο. Πολυ προσεγμενη παραγωγη, ωραια artwork, αλλα το ζουμι εχει σημασια. Εγω θα εβλεπα ΟΤΕP ανετα στην θεση τους.

Ε ρε να ηταν και τιποτα Machine Head χτες…

Αν ηταν θα ηταν headliners, αλλα θα γινοταν χαμος. Ειδικα αν εκαναν οτι τοτε στο Gagarin με τις διασκευες Pantera. Στανταρ θα εσκαγε και ο Φιλ και θα μαζευαμε τα κομματια μας.

Μην ξινεις πληγες :|:|