Rockwave Festival 2015

Ο μόνος λόγος που μεγάλες μπάντες παίζουν στο An είναι επειδή ο κόσμος έχει λογικές σα και τις από πάνω.

Μουσικοφορουμικό αντίστοιχο του “θολοκουλτουριάρηδες” που λένε οι απολιτίκ και τα φασιστάκια για όποιον ανοίγει οποιοδήποτε βιβλίο. Πες μας και άπλυτους, πες μας και για την ιδεολογική κηδεμονία της Νατασσάρας, σε παρακαλούμε

Ο λόγος που παίζουν στο ΑΝ κάτι Entombed, κάτι Asphyx και κάτι Sodom είναι επειδή κάτι ζωντόβολα προτιμούν να κάθονται να γκρινιάζουν που δεν έρχονται 3 μπάντες. Που έχουν έρθει και πόσες φορές.

Δεν το πάω καν σε νέα ονόματα, οι Atlantean Kodex απο 7sins σε AN και τούμπαλιν.

Αϊντε πια μιζέρια.

συ είπας.

Asphyx; Α πα πα πα, ψαγμενιές τώρα.

μπλα μπλα μπλα…καθε χρονο οι ιδιες και οι ιδιες κουβεντες,καθε χρονο τα ιδια και τα ιδια ονοματα ζηταμε,καθε χρονο “πλακωνομαστε”…δεν βαρεθηκατε?
Εγω θα ξαναπω το εξης απλο ( νομιζω ).
Θελει ο Λωρης να φερει ονοματα ΑΣΧΕΤΑ με την Rock & Metal σκηνη? Ας φερει. Οπως λετε και εσεις, μπιζνα κανει και θελει να τσεπωσει
Τοσα χρονια ομως που το φεστιβαλ το στηριζαν αποκλειστικα οι μεταλ φανς και εφερνε καθαρα μεταλ συγροτηματα, δεν νομιζω να τον ειχε χαλασει που ειχε μεσο ορο 10.000 ατομα καθε μερα. Μονο και μονο απο αυτο, νομιζω οτι θα επρεπε να σεβαστει τους μεταλλαδες και να φτιαξει μια καθαρα μεταλ μερα και ας μην ειναι ρε αδερφακι μου το μεγαθηριο μεσα.
Δεν θα με χαλουσε ενα φεστιβαλ με συγκροτηματα μεσαιου μεγεθους,αλλα να ειναι το ξαναλεω μια καθαρα μεταλ μερα. Ας εφερνε μια μπαντα απο καθε ειδος, thrash,death,power,black,heavy κτλ κτλ. Τοσο δυσκολο? Δεν νομιζω οτι ειναι,θεληση να υπαρχει και ολα γινονται. Ας χωσει και μερικα Ελληνικα Karma Violens,Exarsis ας πουμε και εχουμε μια τελεια μεταλ μερα.
Απο κει και περα, φερε και τον Robbie και οτι αλλο θες να κανεις τις εισπραξεις σου,δεν με νοιαζει. Σεβασου ομως και εμενα που απο το 1ο Rock Of Gods σε στηριζω και ημουν καθε χρονο εκει…

Κουκλίτσες, πέρσι στο New Long Fest αρχίσανε τα “θα είμαι διακοπές” και “θα ξεγεννάω τη γελάδα”, μην ξεχάσετε να [B]στηρίξετε[/B] και φέτος τα metal festivals.

Αν έχει τελειώσει το μεσαίο μέγεθος, να σου βάλω ένα λαρτζ; Είναι μεσάτο, δε θα χεις θέμα, κοτσάρεις και μια εσάρπα και δε θα το δει κανένας.

Ω ρε με τη θολοκουλτούρα σας. Υπάρχει λόγος που τα συγκροτήματα του νιου λονγκ φεστ παίζουν στη Ν. Μάκρη με 10 νοματαίους να τους κοιτάνε ενώ κάνουν μπάφους. την ίδια ώρα που ο σωστός ο κόσμος είναι παραδίπλα στο ζούμπερι .

Ανακοινώθηκε χθες το ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, το 3ο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ευρώπης, και έχει headliner και μεγαλύτερο όνομα την ΡΟΚ μπάντα που λένε μπλακ κηζ. Ναι, αυτούς που έκλεισε πρώτους απ’ όλους σε μια κίνηση ματ ο ΛΩΡΗΣ και μετά τρέξανε τα ευρωπάκια. Το ροκουεηβ έβαλε τα γυαλιά στην Ευρώπη κύριοι! Μόνο Λώρης.

Χαίρομαι που σέβεται την ηθική πίσω από την εμπορική συναλλαγή της αγοράς εισιτηρίου και ξεπληρώνει αυτά που μας χρωστάει.

Άρα το θέμα δεν είναι οτι δεν γίνονται μεταλ φεστιβάλ στην ελλάδα με μέταλ συγκροτήματα. Είναι γιατί δεν φέρνει ο Λώρης συγκεκριμένα, στο ροκγουέηβ μεταλ συγκροτήματα

Δεν υπάρχει κανένα θέμα, όλα είναι τέλεια.

Ενταξει λοιπον asphyx headliners αφου κανετε οτι δεν καταλαβαινετε

Αντε ρε παιδια να γινει κατι να ερθουν οι Maiden επιτελους… ξηρασια απο λαιβ εχουμε…

…και για να πουμε κατι σοβαρο, στο 95% των live (απο metal τουλαχιστον) ειναι σταθερα τα ιδια ατομα. Θα με παρεξηγησετε γι αυτο που θα πω, και στα παπαρια μου να πω την αληθεια, αλλα ο κοσμος ειναι προβατα. Ο,τι ειναι γνωστο ή το ακουει η μαζα παει. Να ενδιαφερθει να ακουσει κατι απο μονος του, ε αυτοι οι 200-300 ποσοι ειναι, ειναι οι μονοι που θα μπουν στο κοπο.

Ααααακριβως αυτο. Οτι ακουει η μαζα και οτι ειναι γνωστο στο ευρυ κοινο. Εγω πραγματικα προσπαθω να βρω και νεα ακουσματα και νεα μεταλ συγκροτηματα καθως υπαρχουν απειρα και βγαινουν και αλλα και αλλα καθημερινα,οχι για να ξεφυγω απο τα παλια, τα παλια ειναι σταθερη αξια και διαχρονικα,αλλα για να ακουσω και κατι αλλο ρε αδερφακι μου, να μπορω να παω και σε ενα αλλο live και να μην περιμενω τους μειντεν και τους καθε μειντεν.
Να’ναι καλα το Rocking που με ενημερωνει για ολα τα Live και οπου μπορω,παω…!

Εγώ καταλαβαίνω και τις δυο πλευρές, όλοι στο μυαλό μας είχαμε το Rockwave σαν σημείο αναφοράς για το καλοκαίρι, μαζεύαμε λεφτά για να πάμε να δούμε τις μεγάλες μπάντες που θα έρθουν και τώρα αυτό μας το έχουν πάρει(μιλάω σαν “μεταλάς”).
Από την άλλη γίνονται πάρα πολλές πιο μικρές συναυλίες που όμως θες ένα τσουβάλι λεφτά για να πας σε όλες, όταν είσαι πιτσιρικάς και στα ακουμπάει ο μπαμπάς θα πας σε όσες μπορείς, όταν είσαι 30+ και έχεις δική σου οικογένεια, λογαριασμούς να τρέχουν, και γενικά κόβεις από παντού δεν μπορείς να τρέχεις σαν παιδάκι σε κάθε συναυλία που γίνεται. Οπότε και πάλι περιμένεις το κάθε φεστιβαλ να σου φέρει ένα δυο μεγάλα ονόματα να πας να γουστάρεις. Είναι επιλογή του καθενός το τι θα επιλέξει οπότε δεν μπορώ να διαβάζω απόλυτες απόψεις.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις νέες γενιές μεταλλάδων που δεν έχει τύχει να δουν τα μεγάλα συγκροτήματα και να έχουν και αυτοί τον καημό τους.

Shadowking, δεν είναι το πρόβλημα ότι γίνονται πολλά μικρά λάηβ και δεν μπορεί να πάει ο κόσμος σε όλα. Προφανώς δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε όλα και εξίσου προφανώς υπαρχουν οικονομικοί περιορισμοί για πολλούς από εμάς.

Το πρόβλημα αφενός είναι αυτό που λέει ο Άνγκμαρ, ότι πλην 10-15 ονομάτων (δεν βάζω ακόμα στην κουβέντα τα μεγαθήρια) που μπορούν να γεμίσουν κάνα fuzz ή γκαγκάριν στα υπόλοιπα μέταλ λάηβ βλέπεις τους ίδιους και τους ίδιους.

Εδώ PRIMORDIAL που υποτίθεται είναι υπεραγαπημένοι του ελληνικού κοινού, παίξανε το 2012 σε 450 άτομα στο ΑΝ, ο κόσμος διαμαρτυρόταν “πω φίσκα, σα σαρδέλες ήμαστε, ντροπή” και την επόμενη χρονιά που παίξανε στο Fuzz ήμαστε λιγότεροι (και πολύ πιο ψόφιοι). Γιατί λοιπόν κάποιος διοργανωτής να κλείσει τους PRIMORDIAL σε ένα μέταλ φεστιβάλ στην Ελλάδα;

Τα πράγματα είναι απλά, το ελληνικό “μέταλ κοινό”, ούτε για μέταλ ενδιαφέρεται ούτε για φεστιβάλ. Θέλει απλά να δει τρεις μπάντες: Μέηντεν, Μετάλλικα, Πριστ. Και όχι απλά Μέηντεν, αλλά Μέηντεν να παίζουν το “Trooper” και το “Fear Of The Dark”, γιατί άμα λάχει κάνα “Rime…” οι περισσότεροι θα κοιτάνε περίεργα όπως το 2008.

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο.

Ααααααακριβως.

Για το πιστο μεταλ κοινο που στηριζει τα ειδαμε στα 2 heavy by the sea, ας μην την ξαναπιασουμε την κουβεντα.

Δεν διαφωνώ η αλήθεια είναι ότι ο μέσος έλληνας μεταλλάς δεν είναι ψαγμένος, οι περισσότεροι ακούνε 10 μπάντες αλλά έχουν άποψη για τα πάντα.
Ακόμα και από τον εαυτό μου κρίνοντας, κυρίως όμως λόγω οικονομικής κατάστασης, δεν μπορώ να πηγαίνω σε πολλά live αλλά και για άλλους λόγους(δεν μένω πια στο κέντρο ας πούμε).

Παροτι πλησιαζω τα 35,παροτι εχω εναν πιτσιρικα κοντα στα 2, παροτι τα οικονομικα δεν ειναι και τα καλυτερα, φροντιζω να πηγαινω εστω σε μικρα live να βλεπω συγκροτηματα που γουσταρω ή ακομα και συγκροτηματα που μπορει να μην εχω ακουσει ποτε,αλλα τα ξερω σαν ονομα και σαν προσφορα στην μεταλ σκηνη. Αγαπω την μεταλ μουσικη και οσο μπορω πηγαινω,γιατι αυτο κανω τα τελευταια 21 χρονια. Οσον αφορα το φεστιβαλ, δεν θελω να πω αλλα,τα εχουμε πει και τα εχουμε ξαναπει.
Ειπες κατι για Rime??? ε ρε γλεντια. Μου θυμιζεις αρκετες συναυλιες που εχω παει και παιζονται κομματια οχι τοσο γνωστα στους νεους μεταλαδες και καθονται και κοιταζουν σαν χαζοι. Κοιτας γυρω σου και ειναι γυρω στα 20-30 ατομα που τα ξερουν και γινεται χαμος…
Πειτε μου ποιος δεν ξερει το One των Metallica ή το Fear Of The Dark των Maiden. Για βαλτους ομως κανενα κομματι απο Garage Days και θα σε κοιτανε με ανοιχτο το στομα…