Rockwave Festival 2015

Τα αυτια σου βουιζουν απο την πολλη μαλακια, κοψτην

Βουιζουν απο την πολλη πεοπαλινδρομηση

Έγινε Τάκη :)!!

σας πονανε οι μανογουορ.

φωτο από prodigy

ετσι πρεπει, μακρια κι αγαπημενοι

Γεμισαμε φλωρους, επρεπε να τις παιξουνε με τους ρειβαδες

Το ηξερα αλλα το συνειδητοποιησα για ακομα μια φορα. Η μουσικη ειναι απο τα ωραιοτερα πραγματα στον κοσμο, το ταξιδι που μπορεις να κανεις μεσω της μουσικης ειναι τοσο μοναδικο και σε κανει να ξεχνας τα παντα. Το Σαββατο εν μεσω μιας περιοδου γεματη με μαυριλα και αγχος για το τι μελλει γενεσθαι, διεξηχθει η 3η μερα του φετινου “σπαστου” Rockwave Festival και ηταν μια ακρως επιτυχημενη μερα. Ολες οι μπαντες που παρακολουθησα ηταν 100% επαγγελματιες και εκαναν τον κοσμο να περασει τελεια.

Μπηκα στο Terra Vibe στις 18.00 και αφου εκανα μια αναγνωριστικη βολτα στο χωρο πηγα και παρακολουθησα για 3-4 κομματια τον John Garcia ο οποιος ηταν σε πολυ καλη κατασταση ενω και η μπαντα του ηταν δεμενη και με σωστο ηχο.

Στην συνεχεια ελαβα θεση για την εμφανιση των Rotting Christ οι οποιοι ηταν και παλι αψογοι. Βασικα εχω φτασει στην συνειδητοποιηση οτι αυτη η μπαντα καταφερνει το εξης. Οσες φορες και να τους δεις, οσο ιδιο και να ειναι το setlist, οσες φορες και να ακουσεις τις κομματαρες τους δεν τους βαριεσαι ποτε. Παντα μα παντα θα σε κανουν να πωρωθεις, να ανατριχιασεις, να τους υποκλιθεις για οσα εχουν προσφερει και συνεχιζουν να προσφερουν στην μουσικη που αγαπας. Νιωθω πολυ τυχερος που αποτελουν μια απο τις αγαπημενες μου μπαντες και ειναι Ελληνες, επειδη μπορω να τους βλεπω πολυ συχνα και επειδη ξερω οτι ζουμε στον ιδιο τοπο και εχουμε τα ιδια βιωματα και αυτο ειναι ενα ακομα στοιχειο που σε κανει να δεθεις με μια μπαντα. Με παθος, τσαμπουκα και υποδειγματικη σκηνικη παρουσια παρα τον εντονο ηλιο που επεφτε στην μαπα τους εκαναν ολο τον κοσμο που τους παρακολουθουσε να παραδωθει στις μουσικαρες τους. Δεν ειχαν καποια εκπληξη στο setlist παιζοντας τα 14 κομματια που παιζουν στην τρεχουσα περιοδεια τους, τα οποια ειναι ολα ενα και ενα. Μαγκες, σεβασμος και λατρεια. :bow2:

Και παμε στο κυριως πιατο της βραδιας. Οταν μιλαμε για τους Judas Priest μιλαμε για την μπαντα συνωνυμο ή καλυτερα για την μπαντα ορισμο του Heavy Metal. Με πολυ εντονες τις αναμνησεις απο την φοβερη εμφανιση τους στην Epitaph περιοδεια το 2011 στην Πλατεια Νερου ανυπομονουσα να τους δω ξανα στην περιοδεια για τον υπεροχο κατα την γνωμη μου τελευταιο δισκο τους το Redeemer Of Souls. Μεσα στην 5αδα αγαπημενων μου συγκροτηματων ηξερα οτι θα περασω καλα αλλα ειχα τις αμφιβολιες μου για την κατασταση της φωνης του Rob Halford και κατα ποσο μπορει να φτασει στα υψηλα επιπεδα που ηταν το 2011. Και ο ατιμος οχι μονο εφτασε στα επιπεδα του 2011 αλλα τα ξεπερασε κατα πολυ. Τι να πεις τωρα, τι να γραψεις? Ο ανθρωπος ειναι 64 ετων και η φωνη του ειναι ακομα απιστευτη. Φανηκε ηδη απο το πρωτο κομματι οτι ηταν σε φορμα. Το ενιωθε και ο ιδιος και εκτος της συνηθισμενης ανεσης του πανω στην σκηνη του εδωσε και καταλαβε με συνεχη χρηση των χαρακτηριστικων ψηλων φωνητικων του και με θεατρικες ερμηνειες που μας εκαναν ολους μαρτυρες του μεγαλειου του. Πραγματικος Metal God μονο και μονο η χροια του μπορει να σε κανει να ριγησεις, ποσο μαλλον οταν ειναι σε μεγαλη μερα. Και η υπολοιπη μπαντα σαν καλοκουρδισμενη μηχανη μας εδειξε τι σημαινει Heavy Metal, στιβαρο rhythm section απο τον βραχο Ian Hill και τον οδοστρωτηρα Scott Travis, ηγετικο στυλ και αψογη αποδοση απο τον αγαπητο Glenn Tipton. Ο Richie Faulkner εχοντας πλεον 4 χρονια στην μπαντα εχει δεσει με τους υπολοιπους και πλεον πιστευω ο κοσμος τον εχει συνηθισει. Το 2011 μου φαινοταν τοσο περιεργο που δεν εβλεπα τον K. K. Downing στα αριστερα της σκηνης αλλα αφου οπως δειχνουν τα γεγονοτα ηταν δικη του επιλογη να αποχωρησει ο Richie αποτελει τον ιδανικο αντικαταστατη με τρομερο παιξιμο και στυλ που παραπεμπει στον K.K. στα νιατα του. Του αξιζουν πολλα συγχαρητηρια. Το setlist ηταν το συνηθισμενο που παιζουν στην περιοδεια χωρις καποιο εξτρα τραγουδι οπως το Love Bites που ηταν αρκετα πιθανο και μου ελειψε ειναι η αληθεια. Αλλα και τα 16 κομματια που παιχτηκαν (15 αν πιασουμε σαν ενα τα The Hellion / Electric Eye) ηταν φοβερα και τρομερα και τα 3 καινουρια κολλησαν υπεροχα με τις κλασικες επιτυχιες της μπαντας, ειδικα το Halls Of Valhalla ενιωθες οτι ηταν απο καποιον δισκο τους απο το χρυσο παρελθον. Κορυφαια στιγμη για εμενα αποτελεσε το Painkiller που ο Halford το τραγουδησε φανταστικα και υπερανω καθε προσδοκιας, ενω εχω την εντυπωση οτι ο κοσμος εκανε συνολικα τον μεγαλυτερο χαμο στο ανθεμικο Breaking The Law οπου παιζει ολοι μα ολοι στο κοινο να το τραγουδαγαν και να χοροπηδαγαν. Επισης ηταν πολυ καλοδουλεμενες ολες οι λεπτομερειες της εμφανισης τους, απο τα σκηνικα και τα video walls μεχρι τον φοβερο φωτισμο και τα ρουχα του Halford, βεβαια αυτα ειναι δεδομενα και δεν αποτελουν νεο, απλα συμβαλλουν και αυτα στην συνολικη εμπειρια ενος live των Judas Priest. Αιωνιο respect, Metal Gods ονομα και πραγμα… :metal::respect::metal:

Στην συνεχεια μαζεψα τα κομματια μου και πηγα να παρακολουθησω και την εμφανιση των The Prodigy. Δεν ειμαι καθολου φαν του μουσικου στυλ τους, για την ακριβεια δεν εχω καθολου καλες σχεσεις με την ηλεκτρονικη μουσικη. Αλλα μιας και εχουν 3-4 κομματια που μου αρεσουν και καποιοι στην παρεα ηθελαν να τους δουν πηγα και εγω, αλλωστε αποτελουν μια μπαντα πρωτοπορο στο ειδος της, ειναι οι πατεραδες του rave, το αντιστοιχο των Judas Priest και των Black Sabbath για το heavy metal. Παροτι οπως ειπα it’s not my cup of tea, πρεπει να παραδεχτω οτι η εμφανιση τους ηταν ενδιαφερουσα, ειχαν ωραιο stage show με τον εντονο φωτισμο και εβγαζαν πολυ ενεργεια πανω στην σκηνη, καταλαβαινω γιατι θεωρουνται τοσο μεγαλοι απο τους φαν της ηλεκτρονικης μουσικης.

Εδω να τονισω και την αψογη οργανωση του φεστιβαλ, υπηρχαν σε πολλα σημεια κιοσκια για να βγαλεις μαρκες και να αγορασεις κατι να πιεις ή να φας χωρις να κολλας στην ουρα, δεν ψαχνοσουν για να βρεις μια τουαλετα, ειχαν φανερα μερη για πρωτες βοηθειες, ολα μια χαρα.

Και θα τελειωσω οπως ξεκινησα. Προσωπικα και πολλοι ακομα μου ειπαν το ιδιο το ειχα αναγκη αυτο το φεστιβαλ για να ξεφυγω απο την γενικοτερη ασχημη ατμοσφαιρα της τελευταιας εβδομαδας. Η μουσικη, αλλα και το γενικοτερο φεστιβαλικο κλιμα με τον χαβαλε και τις παρεες εκαναν ολους μας να ξεχαστουμε, να περασουμε τελεια και να γεμισουμε τις μπαταριες μας με ενεργεια και δυναμη για να αντιμετωπισουμε τις δυσκολες καταστασεις. Ενας φιλος του αδερφου μου ειχε ερθει με τον πατερα του και οταν τον συναντησα μετα την εμφανιση των Judas Priest μου ειπε αυτολεξει “Μπραβο ρε παιδια. Να 'στε καλα και ολοι εσεις και οι μπαντες με κανατε να περασω υπεροχα και να χαμογελασω μετα απο μια απαισια εβδομαδα”. Την δυναμη της μουσικης, που προσωπικα εχει τοσο μεγαλη επιδραση πανω μου να μην την υποτιματε ποτε…

παρλαπιπας

Ακομα γραφει λευκωμα ο λακης

…καλά κάνει…μας μεταφέρει σε εμάς που δεν πήγαμε το κλίμα της βραδιάς:):!:

Οποιος δεν γουσταρει και βαριεται δεν το διαβαζει, ποιο ειναι το προβλημα ακριβως? Δουλεια δεν ειχε ο διαολος…

Καταρχην να πω ειρηνη παιδες. Οπως σας ειπε και ο angus,οποιος δεν γουσταρει, δεν το διαβαζει ολο το κειμενο. Οκ ναι παρλαπιπας,αλλα εγω διαβασα οσα ηθελα να διαβασω για την γνωμη του πανω στην 3η μερα του φεστιβαλ και τελος…
Κλεινοντας θελω να πω, οτι δεν τρελαθηκα με το ολο φεστιβαλ,αλλα δεν ξενερωσα κι’ολας. Μπορω να πω οτι περασα ομορφα και δεν εκλαψα τα λεφτα μου. Ηταν μια ωραια μερα για μουσικη και οσα συγκροτηματα επαιξαν και προσωπικα ειδα, φροντισαν να περασουμε ολοι καλα.
Καλα κουραγια σε ολους μας λοιπον και αφηστε τα πολλα πολλα. Λιγη ηρεμια χρειαζομαστε αυτην την εποχη και λιγο να ειμαστε πιο φιλικοι μεταξυ μας.

Κάνει και ομοιοκαταληξία με το “Τάκης”!!!

Εχεις δικιο ρε προβατο, δεν το παρατηρησα

Καλημέρα Τάκη!

Ποσο κοσμο υπολογιζετε οτι ειχε οσοι πηγατε? Μου ειχαν πει σε ενα δισκαδικο που πουλαγε εισιτηρια οτι ενω η προπωληση πηγαινε παρα πολυ καλα, την τελευταια εβδομαδα που παραδοσιακα φευγουν πολλα εισιτηρια, λογω της γενικοτερης καταστασης δεν πουλιοταν τιποτα. Εγω υπολογιζω καπου αναμεσα σε 10.000 με 12.000 κοσμο.

Και εγω τοσο το υπολογισα, δεν νομιζω πανω απο 12.000 να ειχε. Επειδη εχω παει αρκετες φορες στην Μαλακασα και την εχω δει και γεματη γεματη,αλλα και αδεια, νομιζω τοσο ειχε…

εγω βαρια 10.000.Αν και αοχωρησαν καποιοι μετα τους judas κ δε μπορεις ευκολα να βγαλεις συμπερασμα

Καλημερα και σε εσενα προβατο. Εγω αν και δεν πηγα υπολογιζω καπου αναμεσα σε 5000 με 500000. Ρε δυστηχε ανγκους πας και ρωτας πως ειναι ηπροπωληςη; δικα σου ειναι τα λεφτα ρε ξυπνα