Rockwave Festival 2025

Αφού δεν έχει βάλει εισιτήρια και στα βραχάκια καλά να λες

12 Likes

Νεφρά κύριοι, το επάγγελμα του μέλλοντος…

1 Like

Καληνύχτα παπατζή…

4 Likes

οι τιμές είναι εξωφρενικές και πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα

πιστόλι λοιπόν

πλέον έχει χαθεί και η ουσία στο να το σχολιάζω . Απλά άκυρο

14 Likes

Εύχομαι απο καρδιάς να του ακυρωθούν οι μισές συναυλίες που εχει κανονίσει. Θα έλεγα όλες, αλλα δεν θέλω να κάψω εσάς που θέλετε να δείτε Savatage.
Πούλο και οι Opeth που τους χαλβάδιαζα λίγο είναι η αλήθεια.
Ποτέ ξανά λεφτά στον Λώρη. (Mόνες εξαιρέσεις οι Metallica και οι Caligula’s Horse)

Summary

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ξαναπάω σε συναυλία του βέβαια, αλλά τεσπα.

4 Likes

Μια ζωνη με ενα 35αρακι στα βραχακια και μια ακομη με 25αρι πισω απο τη σκηνη μπορουσε να μπει παντως. Επισης, εργασια σε μπαρ/εισοδο/τουαλετες = δωρεαν ακροαση συναυλιας ειναι μια προοπτικη που πρεπει να τη μελετησει σαν ιδεα.

Μετα σου λενε “ακολουθησε τα ονειρα σου”.

8 Likes

Αν πω ότι δεν το έχω σκεφτεί θα είμαι ψεύτης

2 Likes

Ερώτηση: εκτός από Terra Republic θα παίξουν κ Λυκαβηττό οι Rotting Christ;

Και αυτή είναι μια συζήτηση που επανέρχεται με αξιοθαύμαστη συνέπεια κάθε χρόνο με το που ανακοινώνονται οι καλοκαιρινές συναυλίες και οι τιμές των εισιτηρίων!

Το αν ορίζονται τιμές “εξωφρενικές” δεν έχει βέβαια να κάνει μόνο με την φιλοδοξία του διοργανωτή να βγάλει (υπερ)κέρδος και το αν είναι “μακριά από την ελληνική πραγματικότητα” θα αποδειχθεί στην πράξη, αν δηλαδή εξαντληθούν (πάνω κάτω) οι θέσεις ή μείνει (μισο)άδειο το θέατρο. Έλα όμως που γενικά μιλώντας τα διάφορα live βγάζουν τα λεφτά τους, θες με… φασαίους, θες με τουρίστες, πάντως δεν σταματάνε οι διοργανώσεις συναυλιών από μικρομεσαίες έως μεγάλα events.Μου θυμίζει κάτι περιπτώσεις με τιμές που διαβάζουμε για κάτι live στις ΗΠΑ π.χ. και μας σηκώνεται… η τρίχα, κι όμως τεράστιοι χώροι γεμίζουν σε ολόκληρες περιοδείες.

Νομίζω ότι ένα γενικό συμπέρασμα που βγαίνει δεν έχει να κάνει τόσο με τους διοργανωτές που αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την “δίψα του κοινού για live”, όσο με το ότι το rock/metal /whatever σε αυτό το επίπεδο μετατρέπεται πλέον (αν δεν έχει συμβεί ήδη) σε διασκέδαση πολυτελείας.

(Όλα αυτά με αφορμή και μόνο το παραπάνω σχόλιο, προφανώς δεν μέμφομαι κανένα που νιώθει έτσι!)

6 Likes

Οι τιμές όπως λέει και ο @rebel παραπάνω είναι εξωφρενικές και μακριά απ’την Ελληνική πραγματικότητα.

Βέβαια απ’την άλλη πλευρά κάπου είχα δει που έλεγε ένα ντελιβεράς πως δεν καταλαβαίνει πως γκρινιάζουμε τόσο αλλά πάει τόσο καλά το ντελίβερι.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι πως οι ας πούμε νεότερες γενιές (κάτω από 50 τώρα) έχουν προσαρμόσει τις προσδοκίες τους όσων αφορά άλλα πράγματα. Δεν θα φτιάξουν σπίτι δικό τους (θα περιμένουν την κληρονομιά και αν), οι περισσότεροι είτε δεν θα κάνουν οικογένεια είτε θα κάνουν ένα παιδί βαριά βαριά κλπ κλπ. Οπότε τα δυνατά έξοδα δεν υπάρχουν. Τι υπάρχει;; Καννα ταξιδάκι στο εξωτερικό, καμιά συναυλιούλα και ντελίβερι ενδεχομένως.

/

Όπως και να’χει… Σε μια έρευνα αγοράς που έκανα σε ένα άλλο τοπικ περί Beth Gibbons διαπίστωσα πως όντως σχετικά με τις περισσότερες άλλες περιπτώσεις τα χτυπάνε τα εισιτήρια αισθητά. Beth Gibbons Ελλάδα 70 ευρώ. Ιταλία 50, Ισπανία 45, Πορτογαλία ~50.

Πατάω να δω πόσο έχουν τα εισιτήρια Satchvai στην υπόλοιπη Ευρώπη και όπου πατάω βλέπω παρόμοιες τιμές με εδώ. Δεν τα πάτησα όλα αλλά όπου πάτησα (4-5 πάτησα) τέτοιες τιμές είδα.

Γενικά σε όλες τις περιπτώσεις είναι να αναρωτιέται κανείς πως διαμορφώνονται αυτές οι τιμές. Τι παίρνει ο καλλιτέχνης, τι παίρνει ο χώρος, τι παίρνει το more.com, τι απαιτήσεις έχει η διοργάνωση κλπ κλπ. Έχει ένα ενδιαφέρον για’μενα μια τέτοια ανάλυση.

Όμως όταν βλέπω ίδιες τιμές και στην Ευρώπη π.χ. Satchvai band …αυτό κάτι μπορεί να λέει για το πόσα ζητάει ο καλλιτέχνης υποθέτω. Σε άλλες περιπτώσεις πιθανό να τα χτυπάνε λίγο παραπάνω οι διοργανωτές εδώ.

3 Likes

το καινούριο εδώ αγγλία είναι που χρεώνουν τις θέσεις στο διάδρομο πιο ακριβά. το είδα σε πριστ αλλά και σε άλλες στο Ο2 αρίνα. Οπου να’ναι έρχετε και ελλάδα.

Ακόμα κι η Beth ΓΊΒΒΩΝΟΣ γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους νταβατζήδες στην Ελλάδα.

Στη Σόφια πάντως που παίζουν σε έναν πολύ ωραίο κλειστό χώρο, τα εισιτήρια έχουν νομίζω από 70 μέχρι 150 λέβα, δηλαδή από 35 μέχρι 75 ευρώ. Αισθητά φτηνότερα από εδώ.

7 Likes

Εντάξει δεν το έψαξα πάρα πάρα πολύ… 4-5 πάτησα.

Όπως και ναχει σίγουρα… Πέραν οποιασδήποτε αμφισβήτησης είναι κοροϊδία τα εισιτήρια των 49,50. Είναι λες και υπάρχουν μόνο για να μην τους παρουν με τις πέτρες.

Επίσης αυτό το μικρακι δίπλα στη σκηνή που είναι μοβ (49,50) τι είναι; Οι σκάλες; !

Το Νοέμβριο ο γιος μου έδωσε 40 ευρω για πήγαινε ελα στο Μιλάνο, άλλα 40 για το εισιτήριο falling in reverse και ενα 20αρικο για το youth hostel για ενα βράδυ. Αν εγω δωσω 100 για να παω Λυκαβηττό μπορει από σεβασμό να μην μου πει κάτι αλλά εγω θα νιώσω μαλάκας.

17 Likes

Ειναι μια μικρη πλατφορμιτσα με περιορισμενο αριθμο θεσεων για αμαξιδια. Αν θυμαμαι καλα μαλιστα, μαλλον δεν ειναι και ιδιαιτερα υπερυψωμενη…

1 Like

Εντωμεταξύ μόνο εμένα προβληματίζει το γεγονός της ασφάλειας στην Μαλάσασα σε περίπτωση - ω μη γένοιτο - πυρκαγιάς μέσα στο κατακαλόκαιρο μέσα στα πεύκα με τόσο κόσμο (τσιγάρα, μπουκάλια για να μη πω καπνογόνα) ?
Το 18 ας πούμε στη θρυλική συναυλία των maiden αναψαν δεν ξέρω ποσα καπνογόνα, 3 ή 4 μέρες μετά έγινε το ΜΑΤΙ

4 Likes

εκανα την απαραιτητη τροποποιηση κειμενου

ε καλα, εδω ενιωσα εγω μλκς με το ντιλ που πετυχε ο μικρος :smiley:

2 Likes

Φιλε μου hard copy εχει στο monsterville στο μοναστηρακι.Τα οποια ειναι κλασικα ασπρομαυρα οπως τα κανουν τα τελευταια χρονια

1 Like

Ευχαριστώ φίλος!

1 Like