Το οτι πάνε πολλές - άσχημα, και ψιλομεγάλα ονόματα, δεν είναι καλό. opeth, hooters και ίσως άλλο ένα. μετά φαντάζομαι θα επαναλάβουν τα 5-10 σίγουρα μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Και πάνω εδώ Sava, δεν ακούω οτι πάει και τέρμα καλά. άστα να παν.
Το 420 από Πειραιά σε αφήνει απ’ έξω και σε παίρνει απ’ την απέναντι πλευρά. Είναι στο παραδρομο στο Κηφισό στο ύψος του Αιγάλεω περίπου.
Από μέτρο τραμ,οι πιο κοντινοί σταθμοί είναι το Αιγάλεω κι ο Ελαιώνας, που είναι κάνα 20 λεπτό περπάτημα.
hi5 μόνο μην κάνετε και σας πετάξουν έξω
Είναι στο εικοσάλεπτο με τα πόδια τόσο από Ελαιώνα όσο και από Αιγάλεω (μπλε γραμμή μετρό). Η περιοχή είναι κάργα σάπια. Όμως δε νομίζω ότι θα φοβηθείς, γιατί κινείσαι σε κεντρικούς δρόμους.
Την ζημιά την κάναν φέτος οι metallica. Δωθηκαν πολλά χρήματα που προορίζονταν για φέτος
Έχει και έξω χώρο ή μόνο μέσα;
Ο χωρος ειμαι κλειστος. Απο πισω εχει μια αλανα που μια φορα βαλανε μια σκηνουλα της πλακας και κανανε φεστιβαλ . Δεν πιστευω οτι οι Opeth θα γινουν εξω.
Αν δεν μπεις πεζός στα στενά του Ελαιώνα το βράδυ, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Στον παράδρομο του Κηφισού και στην Ιερά οδό είναι σάπια μεν, κομπλέ δε και λίγο ως πολύ έχει πάντα κάποια κίνηση.
Πρώτη φορά έχω συναυλιακό χώρο δίπλα στο σπίτι μου. Τώρα μένει να παίξει εκεί κάποια μπάντα που να με ενδιαφέρει.
εχεις point μεγαλο, κυριιως για τα live του Rockwave. BG, Opeth και να δεις κλαμα με Wasp, King.
νομιζω θα καουν και οι Gojira… αν και θα ειναι λαθος να γινει αυτο. αλλο headline show, αλλο σε ενα ξενο για αυτους stage με τον ηχο λιγο πιο χαμηλα. οποιος εχει δει Metallica εξω με opening act με καταλαβαινει. Οπως και να εχει, ολα αυτα δεν τα σηκωνει μαζι το Ελληνικο πορτοφολι
Και πριν ανακοινωθούν οι Metallica λέγαμε ότι δεν γίνεται να πάνε όλες αυτές οι συναυλίες καλά, και ειδικά με τον τρόπο που γίνονται στην Ελλάδα. Προφανώς όταν φέρνουνε κάθε χρόνο Blind Guardian μία και δύο φορές-και χωρίς κάτι καινούριο από μέρους τους- ε λογικό είναι ο κόσμος να προτιμήσει να πάει κάπου αλλού.
Καλά το Rockwave ειδικά το έχει γαμήσει με τα μέρη που το κάνει, ας ήταν 3 μαζεμένες μέρες στην Κατερίνη παρά αυτό το μπουρδέλο. Δεν με ενδιαφέρει αν δεν βγαίνει το πρόγραμμα, ας το κάνει να βγαίνει, αυτή είναι η δουλειά του
Εύχομαι τουλάχιστον να τους γίνει μάθημα το φετινό φιάσκο.
Σωστα οσα λετε, αλλα εγω εχω και ερωτηματα:
- Αν μπορουσαν να κανουν ενα φεστιβαλ οπως πρεπει (δλδ μερικες σερι μερες, με πολλες μπαντες), δεν θα το ειχαν κανει; Εστω και δοκιμαστικα (αν και νομιζω καποτε το RW εκανε κατι τετοιο, με καμπινγκ κλπ, αλλα προφανως καμπινγκ στη Μαλακασα = αποτυχια, αφου εισαι διπλα στην Αθηνα);
- Υπαρχουν χωροι πλην Μαλακασας για να γινει κατι τετοιο;
- Αν το κανεις εκτος Αθηνων, αντεχεις σαν διοργανωτης το ρισκο της οικονομικης αποτυχιας;
- Λογιστικα, ειναι εφικτο το εγχειρημα δεδομενης της θεσης της Ελλαδας (αρα της δυσκολιας να φερεις πολλα συγκροτηματα τις ιδιες -κοντινες- μερες στη χωρα);
Δεν εχω κανει διοργανωτης, ουτε εχω ασχοληθει ποτε με αυτα, ομως δεν ξερω ποτε η κουτοπονηρια (“βαλε τους Opeth στο ταδε μικρο μαγαζι με ιδια τιμη, δεν θα καταλαβει κανεις τπτ”) και η αναγκη (“πρεπει να βαλω εισιτηριο 300 ευρω για να βγει το φεστιβαλ, αρα καλυτερα σπαστά”) εναλλασσονται.
Γεωγραφικά θα είχε πολύ περισσότερο νόημα ένα φεστιβάλ στη βόρεια Ελλάδα, που θα προσέλκυε πάρα πολύ κόσμο από Βαλκάνια και βόρεια ευρώπη που μπορεί να έρθει οδικώς. Χώροι υπάρχουν με λίγη φροντίδα για φιλοξενία πολύ κόσμου, αν σκεφτούμε πόσα εγχώρια τριήμερα και τετραήμερα έχουν συμβεί προς Καστοριές, Ποζαρ και διάφορα άλλα σημεία (να χωράνε όλα αυτά βέβαια 10-20 χιλιάρικα; Δεν το γνωρίζω).
Πάντως αν έχεις 4-5 μέρες με 2-3 σκηνές και γεμάτες ονόματα τα 200-400 ευρώ που μπορεί να κοστολογηθεί το εισιτήριο, είναι πραγματικά λίγα, ειδικά από τη στιγμή που χρειάζεσαι τόσα για 5-10 λαηβ μεμονωμένα ούτως ή άλλως.
Το έκανε παλιά όντως. Πιστεύω θα το έκαναν αν υπολόγιζαν ότι θα έχουνε 20.000-30.000 εισιτήρια τη μέρα τουλάχιστον! και ίσως λέω και λίγα. Είναι πιο κερδοφόρες οι μεμονωμένες συναυλίες για μια χώρα που δεν είναι στον φεστιβάλικό χάρτη.
όσο ξέρουμε όχι! oh wait! η Κατερχαχαχαχαχαχααχα
λογικά δεν είναι εφικτό. υπάρχουν πολλές μπάντες που κινούντα στην Ευρώπη με tour bus. Δύσκολο να τους συντονίσεις.
Το πρόβλημα είναι αυτό για μένα. Ότι όσο και αν ισχύουν οι παραπάνω προβληματισμοί που έθεσες και η γνώμη μου πάνω σε αυτές, που δίνουν μια δικαιολογία στους διοργανωτές, όταν όμως τελικά σε αντιμετωπίζουν με κουτοπονηριά και αλλαγές τελευταίας στιγμής σε χώρους αμφίβολους, τότε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα εμπιστοσύνης. και τελικά καλώς βλέπουμε τους διοργανωτές ως αρπαχτάκηδες
Έχω γράψει εδώ μέσα σε άλλο νήμα, πόσο άσχετος είμαι με διοργανώσεις και logistics. Αν με βάλεις να διοργανώσω φεστιβάλ, όχι μόνο θα το χρεωκοπήσω, ενδέχεται να χρεωκoπήσει κιαι η χώρα μαζί. Οπότε ότι γράψω μην το πάρετε στα σοβαρά.
Δείτε πόσες διοργανώτριες εταιρείες έχει η Ελλάδα,… Release, Rockwave, Eject, HighPriority, και δεν σας βάζω τις πιο μικρές/περιφερειακές διοργανώσεις σε Βόλο, Ρέθυμνο ή το Rock Hard .
Δείτε πόσα φεστιβάλ (των τριών ή τεσσάρων συγκροτημάτων) έχουμε, και πόσο διάσπαρτα είναι σε διάστημα τεσσάρων μηνών (ξεκινάμε Ιούνιο και φτάνουμε Σεπτέμβριο). Ο ανταγωνισμός είναι πάντα ευπρόσδεκτος αλλά ίσως τελικά η αγορά της Ελλάδας να μην αντέχει τόσες διοργανώσεις. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία… πόσα φεστιβάλ έχουν;;;
Ίσως μία σύμπραξη μέσω μίας κοινοπραξίας να έλυνε το πρόβλημα. Να μαζευτούν 3-4 μέρες κολλητά σε έναν χώρο (προς Βόρεια Ελλάδα θα έλεγα ή κεντρικά, να έχει και δροσιά) , με καμπικγκ και όλα τα σχετικά, με τουλάχιστον 10 ονόματα την ημέρα να ξεκινάνε από το μεσημέρι, σε διπλές σκηνές (μία μικρή και μία μεγάλη) και ένα ενιαίο εισιτήριο. Τραβάς και πελατεία από Βαλκάνια, συνδυάζεις και λίγο καλοκαιρινό τουρισμό. Όμορφα ωραία, τακτοποιημένα, … αλφαδιά που λέει και μια ψυχή
νομίζω πως δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο… ούτε σκηνές που πιθανόν να θες και πάνω από 2, και τι υποδομές θα υπάρχουν για να τις υποστηρίξουν (ρεύματα κλπ) ούτε υποδομές για διαμονή (τουαλέτες κλπ) για τόσο κόσμο μπορούν να έχουν.
υπάρχει και ένας άλλος προβληματισμός για μένα: θα πάρει κάποιος άδεια για 3-4 μέρες για να πάει σε φεστιβάλ στη Μαλακάσα ή στην Κατερίνη, ή στα Πόζαρ ξερωγω;; ή πάλι θα γκρινιάζει γιατί το φεστιβάλ γίνεται Τετάρτη με Παρασκευή ξερωγω; και ότι έχει και πχ στη μία σκηνή τον Αλκίνοο Ιωαννίδη;;;
είναι συνολικότερη η φεστιβαλική κουλτούρα που δεν υπάρχει μαζικά στην Ελλάδα, ώστε να στηριχτεί κανονικό φεστιβάλ.
Θα πάει κανείς Alice Cooper;
Εγώ βλέπω μια χαρά festival να γίνονται στα βαλκάνια, ημέρες κολλητές μεταξύ τους, με μεγαλομεσαίους headliners, που έρχονται μεμονωμένοι στην Ελλάδα. Το μέγιστο κέρδος πιστεύω και εγώ ότι είναι το ζητούμενο.
Λεω πως “ναι”, αλλα last minute πολλα αλλαζουν.