Σεβασμό θέλει ο κόσμος, ειδικά όταν πληρώνει για κάτι ενώ δεν του περισσεύουν. 4-5 σκηνές δίπλα σε χωράφια δεν είναι χώρος για φεστιβάλ τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που είδα εγώ. Όταν υπάρχει δικαιολογημένη γκρίνια ίσως υπάρξει κ θέληση για βελτίωση. Βέβαια με τον συγκεκριμένο τύπο κάθε περυσι κ καλύτερα.
Καλα οχι και πολυ παραπανω. Ολοκληρο το Σπορτινγκ χωραει καπου 2-2,5. 2 πες μειωμενο λογω της σκηνης και αλλοι 2 κατω ξερω γω. Εγω να σου πω οτι ηταν και 5 χιλιαδες. Και παλι 7+ ειναι πολυ κοσμος για Savatage. Πουθενα αλλου Ευρωπη δεν θα φτανανε τετοιο νουμερο εκτος απο την Αθηνα.
Γεια σου Νίκο.
ε ναι φόρους δεν έχει ούτε κανένα άλλο κόστος. ούτε 300κ+ αν οχι παραπάνω στις μπάντες. όλα παντελόνι. μαθηματικά όπως το οτι το cd κοστίζει 1ε. ούτε φόροι, ούτε μεταφορές, ούτε κόστισαν οι ηχογραφήσει, ούτε 30 % το κάθε χέρι που περνάει. όλα παντελόνι.
Να σου στείλω να μου κάνεις τη φορολογική μου δήλωση. Αφού κλαψω πρώτα για τον δύσμοιρο.
μην πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα, εξίσου εύκολα μπορώ να πω κι εγώ, κάνε δική σου εκδήλωση και μετά μίλα. προφανώς, τις κάνει με το λιγότερο ακριβό και οριακό τρόπο και δεν μ αρέσει αυτό, αλλά η λογική 5000-8000 άτομα X 50-60 ε > μισο μύριο ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ *(που ακόμα και με τις ακραίες τιμές είναι λιγότερα), είναι εσφαλμένη απο όλες τις απόψεις. δλδ πήγαινε για υπουργός οικονομικών με τέτοια στοιχεία, τι να σου πω - γιατι στον παπά αριστεύεις.Για τρολάρισμα καλό.
Ρε φίλε, το γράφω και παραπάνω, να οργανωθεί και να φερθεί σαν επαγγελματίας μιας και είναι ένα φεστιβάλ 30 ετών. Οι δικαιολογίες τελείωσα, όπως και τα ψέματα. Όσον αφορά τα σχετικα με τα τρολαρίσματα δοκησίσοφέ μου, άκου, έχω ένα ακόμα πιο καλό δια στόματος του φίλου σου. Και που’σαι, αν ήμουν 30 χρόνια στο χώρο δεν θα πήγαινα από το κακό στο χειρότερο.
-
Παρατηρήσατε και εσείς ότι ο Chris Caffery στο Believe προς το τέλος του solo, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του Criss στο videowall, ήταν εμφανώς συγκινημένος?
-
Θα διαφωνήσω με αυτούς που αναφέρουν ότι ο ήχος στους Savatage ήταν τέλειος. Ημουν ακριβώς στην μέση της σκηνής, καθώς και στην μέση μεταξύ σκηνής και πύργου ήχου, και τα τύμπανα ήταν μπουκωμένα και το μπάσο υπερβολικά δυνατό σε ένταση σε σχέση με τους υπόλοιπους, τους οποίους και “καπέλωνε” (ειδικά τον Caffery). Μάλιστα στο τέλος, στο Hall of the mountain king χάθηκε τελείως η μπάλα και τρομάξαμε να ακούσουμε τα μνημειώδη riff της κιθάρας
-
The Storm: Τι instrumental θεέ μου! Α ρε Criss τι παρακαταθήκη άφησες πίσω σου!
-
Μιχαλάκης πολύ καλός! Και με πολύ καλό ήχο!
Πας σε “φεστιβάλ” (σε πολλά εισαγωγικά), που διοργανώνει ένας τύπος που αυτοχαρακτιρίζετε ως χασάπης και περιμένεις τι ακριβώς?
Οργάνωση?
Σεβασμό?
Τα βασικά?
Μπααααα.
Η μόνη δύναμη που έχουμε ως καταναλωτές είναι να μην του δώσουμε τα λεφτά μας. Όταν το καταλάβετε μπορεί να αποκτήσουμε και κανονικό φεστιβάλ. Μέχρι τότε φάτε χωράφι.
Πως διαολο εχασα αυτο το επος;
Περασε μια μερα, αυτη την ωρα χθες ειχαν βγει οι μαστορες. Στο πηγαινε ειχα μετανιωσει το ταξιδι με οσα ειχα δει εδω. Στο ελα, λεγαμε με τον τοξικο που καναμε μαζι το ταξιδι, οτι αξιζε τον κοπο. Για να μην κανουμε ομως και το ασπρο, μαυρο, μονο οι μπαντες αξιζαν. Μαζι με τον ηχο, σε γενικες γραμμες. Ειδαμε Savatage επειτα απο 20+ χρονια, σε εξαιρετικη κατασταση και με μεγαλη νοσταλγια. Εκει στηριχθηκε ολη η φαση του Τερας Κατερινης, ειναι σαφες.
Στα μουσικα:
Η μπαντα επαιξε εξαιρετικα. Ο ηχος ηταν πολυ δυνατος για τα ταλαιπωρα αυτακια μου, επρεπε να βαλω ωτασπιδες παροτι σε Need + Schenker δεν χρειαστηκε. Αυτοι ειχαν πολυ καθαρο ηχο, οι πρωτοι ηταν καταπληκτικοι, ο δευτερος ξεκινησε με εμας (πισω) να χασμουριομαστε και μετα (πλαγια αριστερα) να λεμε οτι “ειναι πολυ ωραια τωρα”. Γενικως, διασκεδασαμε. Οι Savatage βεβαια ηταν το κλου. Μπαταρε επικινδυνα το σετλιστ με πολλα τραγουδια απο τον ιδιο δισκο, αλλα το ξεραμε και ειναι απολυτως λογικο με τον συγκεκριμενο τραγουδιστη. Δεν ειναι cover band, τα δικα του θα επαιζαν.
Επικινδυνα μπαταρει ομως και ο χωρος, πλαγια αριστερα (βλ. παραπανω) εχει στραβη κλιση, οποτε ολοι ο κοσμος βρισκοταν απεναντι απο τη σκηνη ή αριστερα της. Η σκηνη εχει (ισως) τσιμεντο (οπως διαβασα παραπανω) επειδη πρεπει να ειναι οριζοντια. Εκτος αν ειχε σκεφτει ο Λωρης οτι θα βοηθησει τους μουσικους να φτιαξουν φυσικη κατασταση με τρεξιμο και περπατημα σε ανηφορικη κλιση. Τεσπα, προσπερναμε κι αυτο.
Στα οργανωτικα:
Ευτυχως που οι συμφορουμιτες εδωσαν πολυτιμα τιπς, οποτε αντικουνουπικο και αντηλιακο ηταν τα συνοδευτικα μου. Και καπελο. Αλλα στα δυσκολα ηταν α) οι τουαλετες - δεν μου χρειαστηκαν αλλα μετρησα δυο (2) εξ αποστασεως και, εκτος αν ειχε κρυμμενες πισω απο το μικρο κτιριο, κατι δεν εχει παει καλα εκει, β) προβολεις - δυο (2) και ο ενας εκ των χειριστων πρεπει να επαιζε στοιχημα στο κινητο, με αποτελεσμα να νομιζω οτι τα keybords ειναι μερος των graphics στο video wall (κατι σκιες στο background), γ) σκια - μηδεν (0) αλλα σε 30 χρονια οι ελιες θα εχουν μεγαλωσει και θα μπορει να πουλαει εισοδο+παρκινγκ+ενα μπουκαλι λαδι με καθε εισιτηριο, δ) παραπηγμα container με μάρκες - ενα (1) και στο τελος της συναυλιας ειχαν μεινει μονο ζεστα νερα και λιγο φαγητο, με αποτελεσμα να βαζουν στον… αστο, τις μαρκες που ειχαν αγορασει ολοι μαζικα για να αποφευγουν την ταλαιπωρια.
Να στηριξουμε ενα νεο εγχειρημα; Ναι. Να στηριξουμε τον Λωρη; Οχι. Ξερουμε τι δινει. Ξερουμε τι παιρνουμε. Ξερει τι ζηταμε, ξερουμε τι αγοραζουμε και τι επιλογες κανουμε. Οσο δεν σεβεται τον κοσμο που πληρωνει, αλλο τοσο δεν θα στηριζω τον (καθε) Λωρη. Ειναι 30 χρονια διοργανωτης και τα “φεστιβαλ” του ειναι μια κλανια του Release. Με ολα τα κακα που εχει κι αυτο.
Τα εχουμε ξαναγραψει/ξαναπει: αν δεν ηταν οι Savatage ή ενα αναλογο συγκροτημα, δεν θα εβαζα ουτε βενζινη στο αυτοκινητο. Οχι να πηγαινα εκει πανω. Πηρα ο,τι πληρωσα, πηρε ο,τι επρεπε να του δωσω. Δεν θα του ευχηθω να κλεισει, παροτι παπατζηδες σαν αυτον δεν επρεπε να υπαρχουν στην πιατσα.
Ξεχασα οτι ειναι ο @martian εκει (τετοιος ειναι, δεν με εψαξε καν), δεν καταφεραμε να συναντηθουμε με @Achamian, διασκεδασαμε με @pantelis79 διοτι ειναι αδυνατον να μην πεσεις πανω του ακομη κι αν εισαι στο Γουεμπλεϊ, θενκς για τη μπυρα, χρωσταω, ειδαμε @Sh_Wo_f γιατι σιγα μην ελειπε, συναντησαμε και αλλον κοσμο μη-φορουμικο.
TLDR: περασαμε ωραια, ειδαμε Savatage, ακουσαμε Savatage, λατρεψαμε Savatage, βριζουμε Λωρη στον αιωνα των αιωνων και προχωραμε για τα επομενα. Κατερινη ξανα μονο για διακοπες ή αν φερει κατι παρα πολυ αξιολογο σαν αυτο. Rush ας πουμε, γιατι οχι, ταιριαζουν στο χωραφι αλλωστε.
Σε έψαξα, αλλά ατυχήσαμε. Πέτυχα @Achamian πίσω στην Παραλία μόνο μετά τη συναυλία, όταν όλοι οι μεταλλάδες έψαχναν κάπου, κάτι να φάνε και οι σουβλατζήδες είχαν πέσει σε απόγνωση γιατί μάλλον δεν περίμεναν τέτοια κίνηση 1 το βράδυ.
Για τη συναυλία δεν έχω να πω κάτι, ήταν ένα όνειρο.
Ωραίος και ο Σένκερ νωρίτερα, με χάλασε το μεταλλικό παίξιμο των κομματιών, έχαναν κάπως την προσωπικότητά τους. Αλλά πολύ καλός.
Για τα γύρω γύρω πείτε εσείς, καλά τα λέτε.
Ουφ παιχτηκε μλκ τοτε. Στο μεταξυ, 2-3 σουβλατζιδικα που ηταν ανοιχτα (εννοειται οτι ειχα τσεκαρει απο μερες τι βρισκεται πού, για να ειμαι ετοιμος και ειχαν πιναριστει στο google maps μου - τυχαιο ταγκ @Lupin), ηταν σε αποσταση 1-2 στενων απο το ξενοδοχειο μας. Οταν επιστρεψαμε, βρηκαμε παρκινγκ ακριβως μπροστα, οποτε δεν καναμε καποιον γυρο ξερωγω, για να πετυχουμε και κινητικοτητα.
Συζητησαμε για μισο λεπτο την πιθανοτητα να παμε για κανενα ψιλοτσιμπημα, ειπαμε “Well, never mind” και Took a syringe and blew out his life πηγαμε για υπνο. Ειχαμε 33% πιθανοτητες να σας πετυχουμε, εστω και κατα τυχη.
δυστυχώς ξέρει πολύ καλά τι ζητάμε και πατάει εκεί για να παρασιτήσει. Γιατί μιλάμε κυριολεκτικά για επιχειρηματικό παράσιτο που δεν ξέρω σε τι νομίζει ότι απευθύνεται , σίγουρα δεν μας βλέπει ως ανθρώπους
τον σιχαινομαι αλλά κι εγώ για Savatage θα πήγαινα . Όπως και για King Diamond , ξερω ότι δεν είμαι σκληρός και λυγίζω
μπορώ μόνο να του ρίξω άκυρο σε κάτι που έχω ξαναδεί
αλλά ξέρει τι ζητάμε
Μία σύντομη σούμα:
- Opeth: δεν είμαι φαν, βαρέθηκα σε αρκετά σημεία και σε άλλα γουσταρα τέρμα.
- Sacred Reich: μεγάλη κάβλα, υποτιμημένη μπάντα που έσπειρε.
- Primordial: τους αδίκησε ο ήχος και δε μασησαν. Εγγύηση.
- Κεραυνός κυβέρνητος: θα μπορούσε να εξελιχθεί σε γαμάτη εμπειρία, ας οψονται οι κεραυνοί και η βρόχα.
- MSG: έπινα τσίπουρο.
- Savatage: πρώτη μου φορά, κλάμα, συγκίνηση, ιδανική περίσταση να τη μοιραστώ με φίλους.
- Διοργάνωση: χάλια έως αισχος, τα παιδιά στο bar ήταν μουσικοί από μπάντες, σίγουρα οι Psyanide. Ωραία burgers πάντως.
- @martian θα βλέπω και στον ύπνο μου, ο τύπος βρίσκεται παντού. @pantelis79 μου έκανε εντύπωση που ήρθε και δεν ήταν κάπου στο εξωτερικό, @jonkyr έχασα για λίγο, πού θα πάει θα σε πετύχω.
- Παραλία: τίγκα σε Σέρβους, έφυγε η γυναίκα για διακοπές και ήρθαν υποκατάστατα από την πόλη της. Γλυκούλια ήταν πάντως.
- Αριστερά από την Παραλία υπάρχει παράδεισος, Αλυκή, το καλύτερο τσίπουρο και φαγητό που έχω δοκιμάσει έως τώρα. Να το ψάξετε και να πάτε, πρώην Σ/Σ.
Αυτά είναι τα βασικά όμως και πρέπει να υπάρχει ταχύτερη ενημέρωση. Με έχω ικανό να ξαναστηρίξω Λώρη εκεί πάνω, μόνο και μόνο για να βρω αφορμή να πάω να φάω/πιω
Έχω φώτο για επιβεβαίωση.
Νιρβάνα φάση.
Κακως ανεβασες φωτο. Με μια σκηνη καπου εκει, ο Λωρης κανει φεστιβαλ.
Αλλα ναι, αυτα τα λενε απο πριν, εχει δικιο ο Αρειανος.