Ακόμα θυμάμαι την απίστευτη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ , ο άνθρωπος είναι εγγύηση ποιότητας
Μερικές εντυπώσεις από το σημερινό live του Rockwave:
Αρχικά να πω ότι είναι σκέτη απόλαυση το Terravibe με λίγα άτομα. Μικρή αναμονή στην ουρά για μπίρα και γενικά όλα γίνονται αναίμακτα.
Oι Zeal & Ardor ήταν λες και άκουγες το studio version. Μια πολύ δυναμική μπάντα, με απίστευτη ενέργεια και ο frontman έκανε ωραία γυρίσματα από καθαρά φωνητικά σε growl.
Η Floor Jansen συγκριτικά με πρόπερσι μου φάνηκε καλύτερη και επικοινωνιακή με το κοινό. (Βέβαια ήταν έγκυος τότε με πρησμένη κοιλίτσα), οπότε σίγουρα έπαιξε ρόλο. Μας τραγούδησε και το Nemo στο τέλος σαν αποχαιρετιστήριο δώρο για τους fans.
O δε 76χρονος Alice, αν και πήγα με χαμηλές προσδοκίες τον καταευχαριστήθηκε όλο μου το είναι και από θέμα εφέ και σκηνικής παρουσίας/ θεατρικότητας. Ωραίο και γεμάτο setlist, μας ταξίδεψε. Πολλά εύσημα και για την κιθαρίστρια Nina Straus!
Από προσέλευση?
Λιγο λιγοτερο απο τον King, μεχρι τον πυργο ο κοσμος και αυτο σε πολυυυυυ ανετη φαση. Δεν ηταν η απογοητευση που περιμεναμε να δουμε, αλλα ημασταν ολοι πολυ ανετα. Αν υποθεσω οτι προχθες ειχε 5-6Κ, χθες πρεπει να ηταν 1000 λιγοτερα. Δεν μπορω να το υπολογισω ομως.
Ο Αλις αυτη τη φορα μού φανηκε κουρασμενος. Ηλικιακα εννοω, φανηκε στη φωνη του. Ο ηχος μού φάνηκε χαμηλος στις κιθαρες, τουλαχιστον απο αριστερα οπου ημουν εγω, αλλα γενικως ηταν καθαρος. Για τη δεξια πλευρα ακουσα οτι ηταν μπουκωμενος απο rythm. Ομως ο ανθρωπος ξερει να κανει ενα εντυπωσιακο σοου, το οποιο υποστηριζει τη μουσικη του 101% και καλυπτει τυχον αδυναμιες.
Τα τραγουδια που επελεξε ειναι 1+1 (see what I did there?), θα επρεπε να παιξει αλλο τοσο για να γεμισει δισκογραφικα τα χιτ του. Ελειψαν μερικα, αλλα δεν εχω παραπονο. Για το 1+1 εισιτηριο που πηρα, ειδα μια πολυ ωραια συναυλια με 26 ευρω και με αλλα τοσα η συζυγος, που τοσο πολυ ηθελε να τον δει.
Καποτε με Ταρια, τρελαινομουν με Nightwish. Τωρα βαριεμαι απελπιστικα και δυστυχως η Φλορ εχει φανταστικη φωνη, αλλα ολο το σετ μού ηταν αδιαφορο. Δεν προλαβα αλλες μπαντες, ειχε τρομερη κινηση απο Αθηνα προς Μαλακασα, καθως ηταν Παρασκευη και ολοι εφευγαν εκτος πολης.
Δυστυχώς λόγω υποχρέωσης που δε γινόταν με τίποτα να αναβληθεί, δεν μπόρεσα να κατέβω στο ορίτζιναλ χωράφι του απατεώνα για τον ΒΑΣΙΛΙΑ. Βλέποντας βίντεο από τη συναυλία βέβαια, λέω καλύτερα, δε θα ήθελα με τίποτα να νιώθω ότι με κορόιδεψαν και μου πήραν τα λεφτά για να ακούσω playback.
Δηλαδή.
Δε γίνεται να τραγουδάει έτσι με ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ μλκ μου. Απλώς δε γίνεται.
Το παρακάτω θα το δω το βράδυ με καμιά μοναστηριακή παρέα, πού χάθηκε άραγε ο @nikatapi ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΙΝΓΚ ΝΤΑΗΜΟΝΤ ΕΓΩ ΤΟΝ CHINASKI ΗΘΕΛΑ ;
ΥΓ. Ήταν τόσο μεγαλειώδης η εμφάνιση των Savatage που πέρασε ψιλο-εύκολα το πόσο τσίρκο ήταν το όλο σκηνικό με χώρο, οργάνωση, διοργάνωση, ΦΩΤΑ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ ΕΙΧΕΣ ΔΥΟ ΒΛΑΚΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΚΑΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΚΗΝΗ, ΣΟΛΑΡΕ Ο ΓΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΝΚΕΡ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ σόρυ κατά λάθος τα καπς λοκ, ευτυχώς οι 'tage είχαν το video wall και ΦΩΤΙΖΕ ρε μλκ τη σκηνή να βλέπουμε.
Η λέξη “μπουρδέλο” είναι και λίγη και επιεικής και άστοχη, για το συγκεκριμένο πραγματικά δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί. Μακάρι όλα τα μακάρι και ποτέ ξανά λάιβ εκεί πέρα. (ινβ4 τελικά Satchvai παίζουν εκεί).
Αν πεταχτεί οποιοδήποτε τρολ/αρχίδι να πει “στηρίξτε την προσπάθεια του απατεώνα για να μην κατεβαίνουμε Αθήνα που κλαίγεστε” και λοιπές εμετικές μπούρδες που είδα σε ένα ποστ εδώ, να ετοιμαστεί να ακούσει πολύ άσχημα πράγματα.
Ψυχραιμο ποστ
Ρε φιλε, ακουσα τα φαλτσα του βασιλια. Δεν ειμαι ειδικος, δεν ειμαι μουσικος, δεν ειμαι τραγουδιαρης, αλλα δεν το ακουσα για WASP. Μπορει να λεω και μλκς.
Δεν ξέρω γιατί έγινα summon εδώ, δεδομένου ότι δεν ακούω τίποτα από King Diamond
Όλες οι παραστάσεις (γιατί παραστάσεις είναι και όχι συναυλίες) του Άλις είναι στην χειρότερη περίπτωση καλές. Δε νομίζω ότι ο Άλις μετά το '86 είχε ποτέ μέτρια ή κακή βραδιά). Ακόμα και στα μη θεατρικά τραγούδια το στήσιμο και οι κινήσεις της μπάντας είναι χορογραφημένες (προφανώς από τη Sheryl).
Πολύ καλό setlist, αν και θα προτιμούσα ως fan και μερικά πιο σπάνια ή ιδιαίτερα κομμάτια ή και κάποια μπαλάντα (π.χ. How you gonna see me now, I never cry).
Δεν μπορώ να εκτιμήσω πόσο κόσμο είχε. Το σίγουρο είναι ότι ο Άλις αξίζει δεκαπλάσιο κόσμο από τον χθεσινό. (Δεν πειράζει , του χρόνου όμως θα βγουν όλοι σελφι και θα ανεβάσουν story από το ΟΑΚΑ.) Η απορία μου είναι: Γιατί δε βάζει ο Λώρης ένα πιο ακριβό εισιτήριο (ούτως ή άλλως η μετάβαση στη Μαλακάσα είναι δαπανηρή για όλους) και με εκείνα τα χρήματα να νοίκιαζε έναν πιο προσιτό για όλους χώρο; Το να έχει 50 ευρώ το εισιτήριο αλλά να δίνεις 14 επιπλέον για το λεωφορείο (άλλη πονεμένη ιστορία, αλλά βαριέμαι να εξηγώ) είναι το ίδιο με ένα εισιτήριο 64 ευρώ…
Φεύγοντας από τη συναυλία και ακόμα σε έκσταση (and agony) σκεφτόμουν ότι οκ ρε μλκ αν φέρει καμιά τρελή ονοματάρα νταξ θα ξανάρθω γιατι όχι, τώρα πιο ψύχραιμος και ήρεμος λέω να πάει να γαμηθεί ο κλέφτης.
Προφανώς έκανα πλάκα για το πλέημπακ, αλλά ο τύπος πήρε φάρμακα ξέρω γω 6 αντί για 14 μέρες, έχει και την ηλικία που έχει, εγώ έλεγα βαριά θα ακούγεται, και κάθε βίντεο που βλέπω μού ρίχνει το σαγόνι. Προφανώς κάποιο συμβόλαιο με τον σατανά θα έχει παίξει.
Εκεί που συστήνει την μπάντα, φτάνει στον Λαροκ (ο Λαροκ, τι έκανε για όνομα) και σκάει το ριφφ του Halloween, πω να γμσ
Οκ, δεν επιασα την πλακα Καπως ετσι πηγα κι εγω, εννοω οτι ειχα να τον δω απο το 1990 και ηξερα οτι ε… 35 χρονακια μετα, κατι δεν θα πηγαινει καλα. Με αρρωστια και το ολο μουντ λογω των πυρκαγιων, φτασαμε και ημασταν στη φαση “αντε, bucket list ειναι, να τον δουμε και να παμε σπιτι μας”. Οταν τελειωσε ειχαμε μεινει λιγο μλκς με οσα ειχαμε δει. Μαλιστα ο ενας φιλος επαθε ντελιριο στο sleepless nights διοτι για προφανεις λογους ηταν και το crash test.
Εξαιρετικος. Παροτι ειμαι “Conspiracy-κος”, στη γεφυρα του Burn μπορει να λιποθυμησα.
30 Χρόνια Ροκγουέηβ με 5-6 χιλιάδες κόσμο τις δυνατές μέρες το λες και θλιβερό. Ας προσέχανε
Αυτός είναι ο κόσμος που μπορεί να στηρίξει αυτές τις συναυλίες χωρίς φασαίους, άντε βάλε και 2-3 χιλιάδες ακόμα που δεν θέλουν να τραβηχτούν πέρα από το σπίτι τους και κάποιους αντιρρησίες συνείδησης.
Η Μαλακάσα ( όσο και αν εμένα μου αρέσει ) μάζευε κόσμο τις εποχές που δεν είχε συναυλίες ( ψευτοφεστιβάλ ) στο κέντρο της πόλης. Πλέον ο κόσμος έμαθε σε πλατεία νερού και ΟΑΚΑ.
Σωστό αυτό και έχει συνδεθεί και με την μεγάλη αναξιοπιστία του διοργανωτή. Για παράδειγμα εγώ ενώ ιδανικά θα ήθελα να δω και Alice Cooper και Kneecap, και ειδικά με τα 1+1, με αποθαρρύνει το γεγονός της απόστασης και της ανοργανωσιας σχετικά με πάρκινγκ κλπ στη μέση του πουθενά. Ενώ ταυτόχρονα δεν εμπιστεύομαι τη μετακίνηση με τα λεωφορεία γιατί από το μικρό μου μυαλό νιώθω ότι κι εκεί θα παίξει φουλ ταλαιπωρία…
Τώρα αν τα σκέφτομαι εγώ όλα αυτά που θεωρώ τον εαυτό μου “συναυλιακό”, φανταστείτε οι πόσο αποτρεπτικό είναι για τους πιο χαλαρούς ή και “φασεους” να έρθουν.
Οταν τα “μεγαλα ονοματα” που φερνεις ειναι 76χρονοι και ονοματα που εχουν ερθει Ελλαδα καμια δεκαρια φορες σε αυτα τα 30 χρονια, ποσοι περιμενες να τραβηχτουν καμποσα χιλιομετρα εξω απο την Αθηνα? Καταρχας ειμαι σιγουρος οτι ο μεσος ορος ηλικιας σε οποιαδηποτε συναυλια εγινε στο χωραφι της Μαλακασας θα ηταν τουλαχιστον 10 χρονια μεγαλυτερος απο αυτον σε φεστιβαλ του εξωτερικου, στα οποια οι διοργανωτες ξερουν οτι πρεπει να φερουν και συγχρονες μπαντες για να πιασουν και την νεολαια.
Εύκολα προχθές στον βασιλιά ήταν το πιο γερασμένο κοινό που έχω δει σε συναυλία, λογικά χτες θα ήταν ακόμα πιο μεγάλος ο μέσος όρος.
Σας το βγάζει σαν επιλογή;
Οκ, άνοιξε!